Şimdi Ara

#Packard Bell Dot-MU-TK002#KULLANLAR&YORUMLAR (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
6
Favori
68.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrt_ylmzzz

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

evet de...celeron olması vs bende bş etki yaratmadı. atomlardan bile berbat çalışıyor ...bana bi yardım edin...kaldırıp atıcm sinirden ya.

atomlardan bile berbat çalışıyo derken....
    aynı işlemciden bahsediyoruz dimi ?? celeron ulv743

neden emir tekrarı gibi oluyor, kimse inanmıyor sanırım :)

evet..celeron ulv743, 2gb ram...
  • quote:

quote:

quote:

evet de...celeron olması vs bende bş etki yaratmadı. atomlardan bile berbat çalışıyor ...bana bi yardım edin...kaldırıp atıcm sinirden ya.

kimse inanmıyor değil. alıntı yaptığım kişi bu işlerden anlamıyor o yüzden :)
    iki işlemciyi kıyaslayabıldığıne göre...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

Packard Bell için YORUMLARIM;

**** Öncelikle bu netbookdaki GMA 4500 ekran kartı eğer rami çift slotta Dual olarak kullanıyorsanız, 3D performansta %20-%40 civarı performans artışı yapıyormuş. Tek parça 2GB yerine aynı ramdan 2x1GB yada 2x2GB kullanmak çok daha mantıklı gibi. Keşke bunu tek parça 2GB rami almadan öğrenseydim.

Bunun dışında bu netbook'a samsung Nc10'dan sonra geçtim. Ekranı kapalı mekanda çok rahat ve net, yalnız arkadan ışık geliyorsa çok ama çok rahatsız edici, sanırım mat ekran bir nimetmiş. İnternette gezmek, arkadan ışık almayan ortamlarda 11.6" ekran ve çözünürlük, ekranın kalitesi çok güzel keşke mat ekran olsaymış. Yine de samung nc10 10" 1024x600 mat ekrandan iyi diyemem + ve - ile kafa kafaya.

Bunun dışında pilde çalışırken, yada makina ısınınca fanı çok gürültülü çalışıyor, rahatsız edercesine,http://nodadev.wordpress.com/pc-projects/a1ctl/ bu adresten fan kontrol programı ile çözüm bulunabiliir fakat fanı kısınca makina ısınmaya devam edebilir.

Makinanın tuş takımı büyüklüğü güzel, fakat siyah tuş takımı üzeri ince beyaz yazılar gece az ışıkta kullanmayı zorlaştırıyor. Bunun yanında fonksiyon tuşlarında işaretler kırmızı ve cılız bir kırmızı görmesi zor; bu konuda samsungun beyaz tuş takımı üzerinde masmavi renklerle kıyaslanmaz bile çok başarısız kalmış.

Pil süresi benim için hayal kırıklığı oldu, 4.30 saat maksimum, içindeki celeron işlemcide sidestep özelliği yok, işlemci (celeron ulv) düşük hızda çalışamıyor, sabit hızda enerji tüketimi hep aynı. (overclock ve underclock yapmayı başaramadım, kardeş acer için bunu yababiliyorlar )

Ekran kartı videolarda harika, 3D uygulamalarda ise her Intel GMA gibi berbat ötesi; fakat yukarıda yazdığım ram olayını denemek gerek, dual kit ram ortalama %30 performans artışı sağlıyormuş 3d uygulamalarda.

Üzerinde gelen starter rahat bir şekilde ürün anahtarı ile anytime upgrade ile diğer sürümlere yükseltilebiliyor fakat tavsiyem sadece home edition'a yükseltin boşuna ekstra servisler fln kurmasına gerek yok, işlemciye yüklenmeyin :)

Netbookun adaptör büyüklüğü fena değil fakat adaptörden prize giden kablo parçası bir netbooka yakışmayacak kalınlıkta sert bir kablo sanki klima elektirik kablosu, büküp sarınca çok yer kaplıyor

Packard bell recovery tam bir saçmalık, yedeklemeyi DVD'ye yapabiliyorsunuz, gördüğüm en kötü recovery programı . Acronis true image kullanmak daha mantıklı.

Makina üzerinde hem fonksiyon tuşu hem de normal düğme olarak bluetooth tuşları var fakat bluetooth yok; gördüğüm en saçma şeylerden biri 3 kuruş için bluetooth çıkarılmış.

Bu arada şunu da ekliyeyim, bendeki kırmızı olan model, tam bir parmak izi mıknatısı, niçin mat bir kaplama yapmazlar

Kardeş netbook için ince ayarlar burada;
    http://forum.notebookreview.com/acer/419117-acer-aspire-1410-1810t-1810tz-timeline-tweaks-2-a.html

Yapamadığım underclok işlemi pil süresini çok etkiliyor;
    http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/235824-undervolting-guide.html

SONUÇ

Bence samsung nc10 8/10, packardbell ise 6.5/10, vr46 edition ise 8/10 olabilir ancak.

11.6" bir netbook olsun güçlü olsundiyorsanız gidip Vr46 almak daha mantıklı. Onun dışında çok da deli gibi taşınabilir olmasın, kapalı mekanda kullanırım, FULL HD film atar tv'ye bağlayıp seyrederim diyorsanız bu netbook alınabilir. (NC10'de pek çok HD filmi rahatlıkla göstermekteydi, 1980x1024 film dahi seyretmiştim, dikkat edilirse fark edilebilecek yavaşlamayı az da olsa yapmıştı full hd'de)

VR46:http://forum.donanimhaber.com/m_42226801/tm.htm

Samsung NC10'un 1080p filmi, akıcı FPS değerlerinde oynatması imkansız. Diğer netbooklardan performans olarak hiçbir farkı yok. Sanırım farklı bir formatta, daha basit bir şeyler oynattın. 720p filmlerde ise birkaç ayarla oynatmak mümkün. Çok akıcı olmasa da, izlenebiliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok iyi anlayanlar var demek ki....herşeyy herşeyle kıyaslanabilir...forumlarda, kağıt üzerindeki testler beni ilgilendirmez...ben elimdeki cihaza bakarım...kıyaslarım...çok iyi anlayanlar kendi kapasiteleri kadar anlamakla kısıtlıdır...

• bir sorum vardı PACKARD BELL TM85-JN-015TK Mİ? ALSAM TOSHIBA SATELLITE C650-12E Mİ ALSAM? DİYE TAKILDIM SANA GÖRE HANGİSİ GÜZEL
  • bir sorum vardı PACKARD BELL TM85-JN-015TK Mİ? ALSAM TOSHIBA SATELLITE C650-12E Mİ ALSAM? DİYE TAKILDIM SANA GÖRE HANGİSİ GÜZEL
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

çok iyi anlayanlar var demek ki....herşeyy herşeyle kıyaslanabilir...forumlarda, kağıt üzerindeki testler beni ilgilendirmez...ben elimdeki cihaza bakarım...kıyaslarım...çok iyi anlayanlar kendi kapasiteleri kadar anlamakla kısıtlıdır...

Kocaman bir :D

• bir sorum olacaktı 3 leptopun aralarında takıldım
    1.ACER AS5741G
    özellikle Sipariş Kodu : 125031230
    İşlemci : Intel Core i3 -330M
    İşlemci Hızı : 2,13 GHz, 3 MB L2 1066 MHz
    Bellek : 3 GB
    Sabit Disk : 320 GB
    Ağırlık : 2,8 kg
    Bluetooth Portu : Yok
    Ekran Belleği : 1 GB
    Ekran Boyutu : 15,6"
    Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768
    Ethernet : Var
    Garanti Süresi : 2 Yıl
    Hoparlör : Var
    Bellek Tipi : DDR3
    Model : AS5741G-333G32MN
    Ekran Özelliği : HD LED
    Grafik Tipi : Nvidia GT320M
    Optik Sürücüler : DVD-RW
    Pil Tipi : 6 Hücreli
    Menşei : İthal
    Touchpad Mouse : Var
    Ses Kartı : Var
    Wireless : Var
    Kart Okuyucu : Var
    Dahili Kamera : Var
    Usb Bağlantı Adedi : 4
    Yazılım : Windows 7 Home Basic
    Parmak İzi Okuyucu : Yok
    fiyatı:1300

2.PACKARD BELL TM85-JN-015TK
    özellikleri:İşlemci : INTEL CORE I3-330M 3MB L3 CACHE 2.13GHZ.
    Bellek (Mb) : 3GB DDR3
    Ekran Kartı : NVIDIA GEFORCE GT320M 1 GB
    Ses Kartı : stereo 2x2W
    Ağ Kartı : 10/100/1000
    Pcmcia :
    Sabit Disk (Gb) : 320GB
    Optik Sürücü : DVD-RW
    Pil Tipi/Ömrü : 6 cell Primary Battery
    Ekran Boyu/Çözünürlük : 15.6'' LED (1366 x 768)
    İşletim Sistemi : WINDOWS 7 Basic
    Boyutlar : 381 mmx253mmx34,14mm
    Geliştirilmiş Portlar : 3 USB2.0
    Wireless : WIFI 802.11B/G/N
    Webcam : 1,3 MP
    Bluetooth : YOK
    SIM Kart :
    Aksesuarlar :
    Kutu İçeriği: Kitapçık-Adaptör-Pil
    TAŞIMA ÇANTASI YOK

Diğer Özellikler :
    TV OUT: HDMI
    VGA OUT: VGA (D-Sub)
    Kart Okuyucu: 5-in-1
    Renk: Siyah

Ağırlık : 2,65kg
    Garanti : 24 AY
    fiyatı:1300tl

3. TOSHIBA SATELLITE C650-12E
    ÖZELLİKLERİ:
    Sipariş Kodu : 125031225
    İşlemci : Intel Core i3-330M
    İşlemci Hızı : 2,13 GHz, 3 MB L2,1066 MHZ FSB
    Bellek : 2 GB
    Sabit Disk : 320 GB
    Ağırlık : 2,8
    Bluetooth Portu : Yok
    Ekran Boyutu : 15,6"
    Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768
    Ethernet : Var
    Garanti Süresi : 2 Yıl
    Hoparlör : Var
    Bellek Tipi : DDR3
    Model : SATELLITE C650-12E
    Ekran Özelliği : TruBrite HD TFT
    Grafik Tipi : Intel HM55
    Optik Sürücüler : DVD-RW
    Pil Tipi : Li-Ion
    Menşei : İthal
    Touchpad Mouse : Var
    Ses Kartı : Var
    Wireless : Var
    Kart Okuyucu : Var
    Dahili Kamera : Var (Yüz Tanıma Fonksiyonu)
    Usb Bağlantı Adedi : 2
    Yazılım : Windows 7 Home Basic
    Parmak İzi Okuyucu : Yok
    FİYATI:1300TL

HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ 3 nünde fiyatlaı aynı 3 ide 1300tl

• Arkadaşlar dot mu tk 001 cihaza 2GB ram takviyesi yaptık, toplam ram 3GB (2 GB kullanılabilir) yazıyor, neden acaba? Win7 starter yüklü ondan olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapkını35

Arkadaşlar dot mu tk 001 cihaza 2GB ram takviyesi yaptık, toplam ram 3GB (2 GB kullanılabilir) yazıyor, neden acaba? Win7 starter yüklü ondan olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

evet,ondan. 64 bit yüklemen lazım.. 2gb ram takviyesi yapmayı bende düşünüyorum.. Ne kadara aldın acaba?
  • quote:

Arkadaşlar dot mu tk 001 cihaza 2GB ram takviyesi yaptık, toplam ram 3GB (2 GB kullanılabilir) yazıyor, neden acaba? Win7 starter yüklü ondan olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Win 7 Starter'ın en gıcık kısıtlamalarından biri daha.

Starter haricinde herhangi bir 32Bit işletim sistemi yüklerseniz fiziksel olarak 4GB'a kadar Ram kapasitesini kullanabilirsiniz (işletim sisteminin gördüğü sanırım Max. 3.25 GB oluyor, ancak bazı anakartlara bağlı olarak 3.5 GB kullanabilenler de varmış!).

4 GB ve üstü için ise uygun 64Bit işletim sistemi yüklemek gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 16 Eylül 2010; 0:06:43 >
  • Teşekkür ederim, dün win 7 home pro 32 bit yükledim, kısıtlama kalktı, 3GB olarak kullanıyorum şimdi. :) Starterin gerçekten çok saçma kısıtlamaları var, bir işletim sisteminde asla olmaması gereken kısıtlamalar bunlar, ve mecburen netbook aldığınızda bu berbat sürümü de satın alıyoruz, resmen kazıklıyorlar. diğer sürümlerin seçenekleri de olmalı ürünü alırken, dayatma olmamalı böyle :(

Bir de ramlarin 1gb (makinenin üstünde takılı olan) olanı 800mhz, benim taktığım 2GB ram in ise 667 Mhz olduğunu fark ettim bu performansı olumsuz etkiler mi? (Gerçi performansındna şu an çok memnun kaldım, 1GB iken çok ağırdı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalıçapkını35 -- 17 Eylül 2010; 16:55:36 >
  • quote:

Teşekkür ederim, dün win 7 home pro 32 bit yükledim, kısıtlama kalktı, 3GB olarak kullanıyorum şimdi. :) Starterin gerçekten çok saçma kısıtlamaları var, bir işletim sisteminde asla olmaması gereken kısıtlamalar bunlar, ve mecburen netbook aldığınızda bu berbat sürümü de satın alıyoruz, resmen kazıklıyorlar. diğer sürümlerin seçenekleri de olmalı ürünü alırken, dayatma olmamalı böyle :(

Bir de ramlarin 1gb (makinenin üstünde takılı olan) olanı 800mhz, benim taktığım 2GB ram in ise 667 Mhz olduğunu fark ettim bu performansı olumsuz etkiler mi? (Gerçi performansındna şu an çok memnun kaldım, 1GB iken çok ağırdı)

Aslında cihazlar ilk alındığında kurulum öncesi sözleşme kabul edilmeyerek, kurulu gelen Windows işletim sisteminin parası tahsil edilebiliyor. Bunun örnekleri yurtdışında ve ülkemizde mevcut:

http://www.mecburdegilsiniz.com

Ancak bu işlem biraz zahmetli, bu yüzden çoğu kişi uğraşmak istemeyecektir. Sanırım Starter için yaklaşık 30$ gibi bir ücret iadesi mümkün.

Starter'ın görsel kısıtlamaları ve bazı kullanılmayacak özellikler gözardı edilirse 2GB Ram ile diğerleri kadar (Ultimate, Professional) performanslı çalışması gerekir diye düşünüyorum. Ancak o kadar araştırmama rağmen bununla ilgili kaydadeğer bilgiye ulaşamadım. Genelde görsel kısıtlamalar (masaüstü arkaplanı, Aero özellikleri vs.) ve 2GB Ram kısıtlaması herkesin tepki gösterdiği noktalar.

Microsoft "aynı anda 3 program kısıtlaması" nı kaldırmasaydı sanırım tepkiler çok daha fazla olacaktı.

Ram konusunda ise kullanımda önemli bir fark görebileceğinizi düşünmüyorum. Şu an 2 modül de 667MHz'de çalışacağından öncekine göre bir miktar performans farkı olacaktır, ancak bu ne derece farkedilir, tartışılır. Genelde şöyle bir düşünce hakim, "Fiyat farkı çok düşükse ya da aynı ise 800MHz tercih edin, diğer durumda 667MHz almanız kaydadeğer bir kayıp yaşatmayacaktır". Tabi gecikme süresini de (CAS Latency) gözönünde bulundurmak lazım.

Zaten şu anda siz 1GBtan 3GB'a yükselterek sistemi rahatlatmışsınız. Aynı zamanda 3GB Ramin ilk 1GB+1GB' lık kısmını da Dual olarak (Dual Channel Asymmetric) kullanabiliyor olmanız gerek. Bu da fazladan %10'a kadar performans artışı getirebiliyor.

Saygılar

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, selamlar.
  • PACKARD BELL NEBO INTEL CELERON C743 1.3 GHz-2GB DDR2-250GB / asus eee pc 1201t-blk10 bu ıkısı arasında karsılastırma yapmanız mumkunmu arkadaşlar

bu pc lerde prestashop tarzı web tasarımı ıle ılgılı programlar kullanabilirmiyiz? Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim

veya bu ekran buyuklugunde 650-750 cıvarı alabılecegım tavsıye edecegınız bı pc varmı,

en kısa zamanda yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinnig -- 24 Eylül 2010; 0:59:23 >
  • arkadaşlar bu netbook u hdmi yla lcd tv ye bağladım fakat görüntü alamadım tv den ne yapmak gerekiyor acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre 77

arkadaşlar bu netbook u hdmi yla lcd tv ye bağladım fakat görüntü alamadım tv den ne yapmak gerekiyor acaba.

tv'nin çıkış seçimlerinden hdmi'ı seçeceksin, kabartı olarak hdmi girişinin yanında bir rakam yazar, otomatik çıkması lazım çıkmazsa fn+f7 ya da hangi tuşta monitör işareti varsa ona basarsın görüntü tv'ye aktarılır
  • bu akşam world'e %20 indirimle vatandan 694tl'ye ben de nihayet alabildim(kampanya yarın gece bitiyor), yorumlarımı bir müddet kullanıp yapacağım, ilk izlenimleri; şahane, iyi ki almışım...
  • overlock yapıp başarılı olan varmı acaba ??
  • PB DOT-MR-U-TK100 satıyorum, celeron işlemcili olan link aşağıda

http://forum.donanimhaber.com/m_43478479/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43478479

Aşağıdaki renk, resimdekinin aynısı

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.