Şimdi Ara

***PACKARD BELL R9220 AYRINTILI İNCELEME*** (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
11.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu degerlerde stabil mi? Uzun sureli test yaptin mi bu degerlerde?

quote:

Orjinalden alıntı: Coos

beyler, bilgisayarı undervolting yapmanızı özellikle tavsiye ediyorum... 0.716V - 0.988V de sorunsuz çalışıyor benimki... bu değerlerin bi alt değerleri de gayet kararlı ama güvenlik payı bırakarak bu değerleri seçtim. fan sesi çok azaldı, pil en az 10-15 dk daha gidiyor... ısınma çok düşük. bi deneyin!
  • 24 saatlik test yapmadım. en uzun 4 saat test ettim... 4-5 gündür sorunsuz çalışıyor. Most Wanted falan oynarken de bi problem yok. şu an 0.716- 0.988 de sorunsuz çalışıyor. 0.972 nin altına inince hata veriyor. 4 saat 0.972 de test ettim hata vermeyince bi üst değer 0.988 i seçtim, işi garantiye aldım... 0.700 de de uzun süre sorunsuz çalıştı. ben yine de bi üst değer 0.716 yı seçtim. ekran kartını( çekirdek 360- bellek 720) de çalıştırarak Most wanted oynamama rağmen ne ekran kartı ne de işlemci sorun vermedi...

evde bi R9220 daha var, az sora onun da undervolting işlemlerine başlıycam... bakalım o kaç değerlerini verecek..
  • bende degerleri dusurup birdaha test yaptigimda 0.700v-1.020v araliginda stabiliteyi yakalıyabildim. 0.988v da most wanted her acisimda tekrar masaustune dondu yani calismadi. Onun ustu 1.004v da da most wanted acildi ama oyun sirasinda yaklasik bi 15 dakka sonra masaustune dondu.
    Bi ust deger 1.020v da suanda test ediyorum bigundur sorun yok. Saatlerce most wanted oynadim bi sorun olmadi. ekran kartını( çekirdek 370- bellek 750) de calistiriyorum.
  • dün arkadaşımın R9220 bendeydi. gerekli testleri yaptım, 0.972 de sorunsuz ama ona da 0.988 değerini verdik. en düşük olarak da 0.716 kullandık. makine baya sessizleşti.

ben o/c işinden pek anlamam ama bi çok kez "en iyi frekansları algıla" dediğimde bulduğu değerler arasında 1:2 oranı farkettim. bu işte benden çok daha tecrübeli olduğuna inanıyorum, çünkü benim ilk denemem,zaten ilgilenecek pek vaktim de yok ama 370- 750 yerine 375- 750 ya da 370- 740 seçmen daha iyi olabilir belki.

arkadaşımın R9220 de seninki gibi en iyi frekans olarak 360- 720 buluyor.bendeki 370-740 buluyor ama bu hızda hiç denemedim...most wanted oynarken de 4200rpm HDD nin yetersizliği belli. sürekli tayır tayır çalışıyor.
  • Office'de yazı yazarken işlemcinin fazla voltaj altında olması tabii ki istenmeyen bir durumdur.
    Ancak Intel'in SpeedStep özelliği işlemci FSB'si ile beraber voltajda da ayarlama yapmıyor muydu? Yani dinamik FSB değiştiren bir sistem voltajı ayarlamıyorsa zaten baştan gereksiz. Diyorum ki, yani zaten işlemci voltajı düşmüyor mu gerektiğinde kendiliğinden? Bizim underclock ya da undervolting yapmamızın ne manası kaldı burada? Ha eğer speedstep voltajı ellemiyorsa(ki gerçekten ezik bir durum olur) o zaman voltaj düşürme tabii ki mantıklıdır.

Birkaç hafta içinde laptop HDD'sini 5400 rpm'lik bir hdd ile değiştirmeyi düşünüyorum. Yaparsam buraya da yazacağım. Ayrıntılı resimli.. Bir nevi workshop olur yapmak isteyenlere.
  • Aradaki fark su ben sana ornekle acıklayayim:
    Mesela benim kullandigim modelde tam performansta İslemciye giden voltaj 1.350 civari ayarlanmisti.Yani full performansta intelin islemciye verdigi deger bu.Biz bu degeri dusurmeye calisioruz.Ben stabil olarak 0.988 i buldum ki arada goruldugu uzere baya fark var.Bunun avantaji ne dersen dusuk sicaklik,biraz daha uzun pil omru ve performanstan 0 kayip arkadasim.Speedstep ozelliginde ise kullanilan performansa gore ayarlanan degerler kullaniliyor.Bizim amacimiz iste her performans degerlerinde ayri ayri ayarlanan bu voltaj degerlerini stabil olabilecek en dusuk degere cekmek arkadasim
  • quote:

Orjinalden alıntı: DR_SHARP

Aradaki fark su ben sana ornekle acıklayayim:
    Mesela benim kullandigim modelde tam performansta İslemciye giden voltaj 1.350 civari ayarlanmisti.Yani full performansta intelin islemciye verdigi deger bu.Biz bu degeri dusurmeye calisioruz.Ben stabil olarak 0.988 i buldum ki arada goruldugu uzere baya fark var.Bunun avantaji ne dersen dusuk sicaklik,biraz daha uzun pil omru ve performanstan 0 kayip arkadasim.Speedstep ozelliginde ise kullanilan performansa gore ayarlanan degerler kullaniliyor.Bizim amacimiz iste her performans degerlerinde ayri ayri ayarlanan bu voltaj degerlerini stabil olabilecek en dusuk degere cekmek arkadasim

Aklıma gelmeyen bir noktayı kastetmişin. Üstteki yazıyı geri alıyorum o zaman
    Intel'in öngördüğü işlemci voltajının daha altında vererek aynı performansta çalıştırmayı kastetmişiniz. Ama ben voltaj düşünce FSB'nin de düşeceğini düşünerek yazmışım. Bir karışıklık olmuş kafamda yani. Açıklaman için teşekkürler.
    Hemen deneyeyim ben de bu olayı..

R9220 ile uyumlu clock ve voltaj değiştirmede kullandığınız programlar neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 28 Ocak 2006 18:56:38 >

• arkadaşlar merhaba, acaba bu makinenin ekran kartı cad/cam uygulamalarını 3d tasarımı kaldırırmı? teşekkürler..
  • @ dogukan_karabay

RM Clock ( Right Mark cpu clock utility)... en son sürüm 2.0 vardı... undervolting nasıl yapılır adlı forumu inceleyebilirsiniz. forumda 1.6 sürümü anlatılmış zaten arada bi fark yok ama ben 1.8 sürümünü kullandım, 2.0 versiyonunda menüler biraz değiştirilmiş. ayrıca test programı olarak da Prime 95 kullanabilirsiniz. ekran kartı overclock ve modifiye için de ,daha önceden seagleye nin linkini verdiği son sürücüyü ya da Riva Tuner 2.0 kullanabilirsiniz.
  • merhaba arkadaşlar
    bu alette kulaklık çıkışı yok yaw nassı alet bu?? acaba var da ben mi göremiom.
    arkadaşlar bunun bi çaresi var mı? yane usbden kulaklığa bi ara kablosu falan?
  • ayrıca bataryasız kullanabiliosunuz. yane ups görevi görüyo diyen arkadaşım biraz yanılmış.
  • Tüm notebook lar mutlaka bataryalı kullanılmalıdır

ani elektrik gitmesi durumunda bataryasız kullanmak notebook un aniden kapanmasına neden olacağı için arıza oluşma şansı fazladır.

Notebookları koruyan kaliteli bir power supply yoktur daha naziklerdir ve hiç bir kullanıcının bu ürünün pilini çıkartıp kullanabileceği fikri üreticilerin aklından geçmemiştir.

asla ups olmadan pilini çıkartıp kullanmamalısınız özellikle de Türkiye de

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurt -- 3 Şubat 2006 18:10:58 >
  • virüs programı karsğersky e alternatif varmı?
    ne kullanayım..nortonu silecem
  • yaa aleti alırken paket içinde acaba neden windows xp cd sini vermezler acaba.hayret yaa
  • Antivirüs programı olarak Eset nod32 yi tavsiye edebilirim. Son derece hızlı ve sistem kaynaklarını az kullanıyor.
  • hmm
    ok müdür sağol..yükliim hemen
  • muhim bi topic arama da calısmıyo bulana kadar canım cıkıyo her seferinde.. ustte kalsın :D
  • bizim 9220 lerin sayfa sayısı çok az..
    sebebi ne olabiir diye düşündümde..buldum..

kullananların hepsi o kadar memnunki en ufak bi falso yok..millet yazacak bişi bulamıyo
  • ya alet sorunsuz
    allah nazardan saklasın :)

yannız sunu kesfettim sp2 acılısı 4 kat falan yavaslatıyo.
  • Arkadaslar merhaba ben de bu aletten almayi dusunuyorum ama pil omrunun kisa olmasi beni de endiselendiriyor. acaba 6 cell yerine 8 cell pil takilmasi mumkun mu?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.