Şimdi Ara

PACKARD BELL TJ75-JO-271TK Kullananlar YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1500 TL bütçem var. PACKARD BELL TJ75-JO-271TK bana göre hem fiyat,hem de donanım olarak yeterli fakat marka ve ürün hakkında soru işaretlerim var...
    Şu anda Hp Pavilion DV6725 kullanıyorum..(2. el çook uygun fiyata aldım) Daha önce Pavilion DV6189 kullanıyordum,ekran kartım yandı, ayrıca ısınma sorunu vardı zaten hatalı seriydi..Bu yüzden tekrar böyle şanssız bi seri yakalamaktan çok korkuyorum
    PACKARD BELL TJ75-JO-271TK kullanıcılarından aşağıdaki soruları cevaplamalarını bekliyorum
    1)PACKARD BELL servisi nasıldır??
    2)Isınma sorunu var mı??
    3)Klavye ve touchped(tuşları) kullanışlı mı??
    4)Hoparlör ses kalitesi nasıl??
    5)Bataryada kullanım süresi ne kadar??
    6)Ekran led hd mi??

• 1)Henüz daha servislik bir işim olmadığı için servisinden haberim yok. Ama olumlu duyumlar almıştım.
    2)5-6 saat kadar oyun oynadım fakat rahatsız edecek derecede bir ısınma ile karşılaşmadım. Tabii ki sistemi çok zorlarsan ısınacağını düşünüyorum. Zaten dizüstü bilgisayarlarda bu sorunu yaşamamak bir mucize. Bir de zamanla içine toz dolunca yine ısınma sorunlarıyla karşılaşabilirsin. Çünkü mazgallar bana çok fazla toz alır gibi geliyor.
    3) Klavye tuşları eğimlerle ayrılmadığı için çok kısa bir süre zorluk çekebilirsin ama eminim ki çok çabuk alışırsın. Benim bir önceki bilgisayarımın klavyesinden çok farklı olmasına rağmen 2. günün sonunda klavyeyi akıcı şekilde kullanmaya başladım. Touchpad içinse ben pek kullanmaya alışık olmadığım için bana biraz zor geldi açıkçası. Ama multi-touch özelliği sayesinde resimleri, internet sayfalarını vs. yakınlaştırıp, uzaklaştırmak oldukça hoş olmuş. Ama ben yine de mouse'dan vaz geçmem
    4)Hoparlörler gayet iyi fakat bas sesleri bana yeterince vermiyormuş gibi geldi. Belki de bir önceki bilgisayarımın hoparlörlerinin gerçekten çok iyi olmasından kaynaklanıyordur. Ses yüksekliği bence gayet yeterli hatta fazla bie diyebilirim.
    5)Bataryayı hiç kullanmadım, o yüzden bu soruyu cevaplayamayacağım.
    6)Bazı internet sitelerinden LED HD olduğu söyleniyor fakat bilgisayarın kutusunda ve üzerinde HD-LCD olduğu belirtiliyor (LED ve LCD aynı şey değil)

Ve bu bilgisayarı alacaksan 15 Kasım'a kadar Vatan Bilgisayar'ın Kadıköy şubesinden World kartla alırsan %20 indirim var 1,389TLye geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NightBear

1)Henüz daha servislik bir işim olmadığı için servisinden haberim yok. Ama olumlu duyumlar almıştım.
    2)5-6 saat kadar oyun oynadım fakat rahatsız edecek derecede bir ısınma ile karşılaşmadım. Tabii ki sistemi çok zorlarsan ısınacağını düşünüyorum. Zaten dizüstü bilgisayarlarda bu sorunu yaşamamak bir mucize. Bir de zamanla içine toz dolunca yine ısınma sorunlarıyla karşılaşabilirsin. Çünkü mazgallar bana çok fazla toz alır gibi geliyor.
    3) Klavye tuşları eğimlerle ayrılmadığı için çok kısa bir süre zorluk çekebilirsin ama eminim ki çok çabuk alışırsın. Benim bir önceki bilgisayarımın klavyesinden çok farklı olmasına rağmen 2. günün sonunda klavyeyi akıcı şekilde kullanmaya başladım. Touchpad içinse ben pek kullanmaya alışık olmadığım için bana biraz zor geldi açıkçası. Ama multi-touch özelliği sayesinde resimleri, internet sayfalarını vs. yakınlaştırıp, uzaklaştırmak oldukça hoş olmuş. Ama ben yine de mouse'dan vaz geçmem
    4)Hoparlörler gayet iyi fakat bas sesleri bana yeterince vermiyormuş gibi geldi. Belki de bir önceki bilgisayarımın hoparlörlerinin gerçekten çok iyi olmasından kaynaklanıyordur. Ses yüksekliği bence gayet yeterli hatta fazla bie diyebilirim.
    5)Bataryayı hiç kullanmadım, o yüzden bu soruyu cevaplayamayacağım.
    6)Bazı internet sitelerinden LED HD olduğu söyleniyor fakat bilgisayarın kutusunda ve üzerinde HD-LCD olduğu belirtiliyor (LED ve LCD aynı şey değil)

Ve bu bilgisayarı alacaksan 15 Kasım'a kadar Vatan Bilgisayar'ın Kadıköy şubesinden World kartla alırsan %20 indirim var 1,389TLye geliyor.
    İlgin için teşekkür ederim :))
    Siparişi dün gece verdim,bugün kargolandı yarın elimde olacak :)
    Ekran konusunda kafamı karıştırdın eğer gerçekten lcd ise çok kötü... teslim almadan geri bile gönderebilirim yani o derece...
    emin misin bu modelin lcd olduğuna?? başkasına sordun mu???

• quote:

Orijinalden alıntı: kenan035

İlgin için teşekkür ederim :))
    Siparişi dün gece verdim,bugün kargolandı yarın elimde olacak :)
    Ekran konusunda kafamı karıştırdın eğer gerçekten lcd ise çok kötü... teslim almadan geri bile gönderebilirim yani o derece...
    emin misin bu modelin lcd olduğuna?? başkasına sordun mu???

Alıntıları Göster
    cihaz led lcddir.için,z rahat olsun.ekran özelliğinde şunlar geçiyor:

"WXGA Diamond View LED"

hayırlı olsun güzel bir bilgisayar aldınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: AntiMosya85

cihaz led lcddir.için,z rahat olsun.ekran özelliğinde şunlar geçiyor:

"WXGA Diamond View LED"

hayırlı olsun güzel bir bilgisayar aldınız.

Alıntıları Göster
    Evet benm araştırdığım sitelerde de o şekilde yazıyordu, ama kutusunu flan görmediğim için içime kurt düştü ve acaba dedim :)
    Tşekkür ederim,inş. şansım vardır da sorun yaşamam :))
  • quote:

Evet benm araştırdığım sitelerde de o şekilde yazıyordu, ama kutusunu flan görmediğim için içime kurt düştü ve acaba dedim :)
    Tşekkür ederim,inş. şansım vardır da sorun yaşamam :))

Alıntıları Göster
    Ben hata yapmışım ekran LED HD imiş. Ama bilgisayarın üstünde LED kısmı biraz daha silik, LCD kısmı daha koyu olduğu için ben direk onu yazdım. Yanlış bilgilendirme için özür dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightBear

Ben hata yapmışım ekran LED HD imiş. Ama bilgisayarın üstünde LED kısmı biraz daha silik, LCD kısmı daha koyu olduğu için ben direk onu yazdım. Yanlış bilgilendirme için özür dilerim.

Alıntıları Göster
    http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-tj75-jo-261tk-tj75-core-i5-430m-2.26ghz--4gb-ddr3-500gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=48787

sitede İşletim Sistemi Win 7 Home Basic Tr 34 bit mi ? 64 bit yaptırma şansımız yok mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kruezberq

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-tj75-jo-261tk-tj75-core-i5-430m-2.26ghz--4gb-ddr3-500gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=48787

sitede İşletim Sistemi Win 7 Home Basic Tr 34 bit mi ? 64 bit yaptırma şansımız yok mu ?

Alıntıları Göster
    Bu modeli başka sitede bulamadım :s
    Ya ram 3gb olanı var, yada ram 4 gb ama işlemcisi de 2,40..
    Bi yanlış yazım flan olabilir belki...
    benim cihazhttp://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=34139
    64 bit diye yazıyor zaten ama vatanda bşy göremedim...
    orjinalini değiştirme şansın bence yok,ancak geldiğinde kendin 64 bit kurarsın...

• quote:

64 bit diye özellikle belirtilmediğine göre 32 bittir.gerçi böyle bir sisteme 32 bit yüklemezler ben ya e-maiile ya da direkt telefonla arayıp sorun ve teyit ettirin derim.gerçi bu bilgisayara home basic zaten yakışmaz,alındığında siz zaten home premium ya da ultimate yüklersiniz.fiyatı da world için çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: X-CRYPT

quote:

64 bit diye özellikle belirtilmediğine göre 32 bittir.gerçi böyle bir sisteme 32 bit yüklemezler ben ya e-maiile ya da direkt telefonla arayıp sorun ve teyit ettirin derim.gerçi bu bilgisayara home basic zaten yakışmaz,alındığında siz zaten home premium ya da ultimate yüklersiniz.fiyatı da world için çok iyi.

gerçekten 32 bit home basic yakışmadı bu özelliklere ben yüklerim 64 bit premium ama garantiden cıkar diye dedim..arayıp sormak lazım teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: X-CRYPT

quote:

gerçekten 32 bit home basic yakışmadı bu özelliklere ben yüklerim 64 bit premium ama garantiden cıkar diye dedim..arayıp sormak lazım teşekkürler

Alıntıları Göster
    bende laptop alacağım ve banada şunu önerdilerhttp://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114699/packard-bell-tj75-jo-281tk.aspx

1.275 liraymış. sizce iyimi. sorun varmı? ısınır elbet laptop dedıgın , ve kullanan arkadaşların şikayetleri varmıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hsncck

bende laptop alacağım ve banada şunu önerdilerhttp://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114699/packard-bell-tj75-jo-281tk.aspx

1.275 liraymış. sizce iyimi. sorun varmı? ısınır elbet laptop dedıgın , ve kullanan arkadaşların şikayetleri varmıdır ?

evet bende ona bakıyorum burdan bi arkadaş önerdi banada ram 3 olması çok sorun olmazda bilmiyorum ekran kaliltesini hoperlorlerini kasa kalitesini falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07mg32

quote:

Orijinalden alıntı: hsncck

evet bende ona bakıyorum burdan bi arkadaş önerdi banada ram 3 olması çok sorun olmazda bilmiyorum ekran kaliltesini hoperlorlerini kasa kalitesini falan

Alıntıları Göster
    Ram'in 3gb olması sorun değilse alın...
    Kasa,ekran,ses,ısınma konusunda bir şüpheniz olmasın...
    10-12 saat bile çalışsa neredeyse hiç ısınmıyor diyebilirim...

• quote:

ekran hafif yandan bakınca bayaa kararıyo demişti bi arkadaş bide oyunda bişeyler oluyo demişti ayrıyetten hoperlorden hafif bi ses geliyo demişti bu problemleri yaşarmıyız?
  • quote:

quote:

ekran hafif yandan bakınca bayaa kararıyo demişti bi arkadaş bide oyunda bişeyler oluyo demişti ayrıyetten hoperlorden hafif bi ses geliyo demişti bu problemleri yaşarmıyız?

Alıntıları Göster
    Benim haşadığım herhangi bi sıkıntı yok..
    sadece norton yüklemiştim çok kasıodu,nortonu kaldırdırm o kadar...
    nortonun her makinayı kastığı zaten herkes tarafından biliniyor...

• quote:

quote:

yandan bakınca kararıyor ekran.hoperlorden gelen ses rahatsız edici değil şahsi kanaatim çok ufak bi cızıltı cıkıyor.
    bence bu ozellikte bu fiyata bu laptop kaçmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: iceWave

quote:

quote:

yandan bakınca kararıyor ekran.hoperlorden gelen ses rahatsız edici değil şahsi kanaatim çok ufak bi cızıltı cıkıyor.
    bence bu ozellikte bu fiyata bu laptop kaçmaz

Alıntıları Göster
    Fiyatlar fırladı..
    Ben 1497 TL 'ye aldım,şu anda 1607 TL ...
    Bsy dikkatimi çekti kullanan arkadaşlar varsa sorum onlara...
    Bazen 10 15 sn aralıklarla "tık - tık" diye ince bir ses geliyor...
    Benim cihazdan mı kaynaklanıyor genel bsy mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenan035 -- 30 Kasım 2010; 19:35:06 >

• quote:

Fiyatlar fırladı..
    Ben 1497 TL 'ye aldım,şu anda 1607 TL ...
    Bsy dikkatimi çekti kullanan arkadaşlar varsa sorum onlara...
    Bazen 10 15 sn aralıklarla "tık - tık" diye ince bir ses geliyor...
    Benim cihazdan mı kaynaklanıyor genel bsy mi???

Alıntıları Göster
    uzun zamandır yazan yok ama bende birçok gelişme oldu..
    Cihazı servise gönderdm,anakart ve bataryayı değiştirdiler gönderdiler...
    Geldiğinde son msjda yazan problemin dewam ettiğini gördm ve tekrar gönderdim..
    2 hafta serviste kaldıktan sonra "Cihazınızda bulunan parçalar üzerinde çeşitli çalışma sesleri gelebilir. Bu sesler cihazla ilgili bir problem olabileceği düşüncesi oluşturabilir. Ancak arıza olarak değerlendirilebilecek oluşumlar cihaz üzerinde çalışma düzenini etkileyecek ve performans kaybı oluşturacak yüksek seslerdir. Cihazınızda performans ve çalışma düzenini etkileyecek bir arıza sesi bulunamamıştır." teşhisiyle geri gönderdiler..
    Benm duyduğum ses normal de daha önce hp de bu sesi duymadğım için bana mı problem geliyor,yoksa gerçekten bu bir arıza veya problem mi???

• quote:

uzun zamandır yazan yok ama bende birçok gelişme oldu..
    Cihazı servise gönderdm,anakart ve bataryayı değiştirdiler gönderdiler...
    Geldiğinde son msjda yazan problemin dewam ettiğini gördm ve tekrar gönderdim..
    2 hafta serviste kaldıktan sonra "Cihazınızda bulunan parçalar üzerinde çeşitli çalışma sesleri gelebilir. Bu sesler cihazla ilgili bir problem olabileceği düşüncesi oluşturabilir. Ancak arıza olarak değerlendirilebilecek oluşumlar cihaz üzerinde çalışma düzenini etkileyecek ve performans kaybı oluşturacak yüksek seslerdir. Cihazınızda performans ve çalışma düzenini etkileyecek bir arıza sesi bulunamamıştır." teşhisiyle geri gönderdiler..
    Benm duyduğum ses normal de daha önce hp de bu sesi duymadğım için bana mı problem geliyor,yoksa gerçekten bu bir arıza veya problem mi???

Alıntıları Göster
    Son olarak bugün servisle telefonda görüştüğümde komik bir olay yaşadım..Söylenen "Yaşadığım problemin bu serinin tümünde,yani kronik olduğu".
    Sen bilgisayar ilk geldiğinde anakart ve bataryayı değiştiriyorsun,gönderiyorsun.Problem çözülmüyor tekrar servise geri gönderiyorum,bu defa bu sesler normal,bilgisayarın çalışma ve performansını etkilemez diye tespitte bulunarak geri gönderiyorsun.3. defa servise göndermek istediğimde ise yapılacak birşey yok tüm seride aynı sorunun yaşandığı söyleniyor...Böyle komik bşy var mı ya :) buna günümzde 10 yaşındaki çocuk bile inanmaz...Kaldı ki aynı cihazı kullanan arkadaşım var,hiçbir problem yaşamadı..Diyelim ki kronik problem var niye anakart ve bataryamı değiştiriyorsunuz kardeşim?? Kronik bir sorun olsa dahi mağduriyetimi gidermek zorundasınız...Bilgisiz cahil olsak bir derece...Ben bilgisayar eğitimi almış,yüksek okul okumuş bilgili birisiyim...Söyledklerinin ve uyguladıklarının hepsi birbiriyle çelişiyor...Ben böyle servis görmedim...

PACKARD BELL TJ75-JO-271TK kullanıcılarından bu cihazla ilgili olumlu veya olumsuz yaşadıkları hakkında bilgi vermelerini rica ediyorum...

• quote:

Son olarak bugün servisle telefonda görüştüğümde komik bir olay yaşadım..Söylenen "Yaşadığım problemin bu serinin tümünde,yani kronik olduğu".
    Sen bilgisayar ilk geldiğinde anakart ve bataryayı değiştiriyorsun,gönderiyorsun.Problem çözülmüyor tekrar servise geri gönderiyorum,bu defa bu sesler normal,bilgisayarın çalışma ve performansını etkilemez diye tespitte bulunarak geri gönderiyorsun.3. defa servise göndermek istediğimde ise yapılacak birşey yok tüm seride aynı sorunun yaşandığı söyleniyor...Böyle komik bşy var mı ya :) buna günümzde 10 yaşındaki çocuk bile inanmaz...Kaldı ki aynı cihazı kullanan arkadaşım var,hiçbir problem yaşamadı..Diyelim ki kronik problem var niye anakart ve bataryamı değiştiriyorsunuz kardeşim?? Kronik bir sorun olsa dahi mağduriyetimi gidermek zorundasınız...Bilgisiz cahil olsak bir derece...Ben bilgisayar eğitimi almış,yüksek okul okumuş bilgili birisiyim...Söyledklerinin ve uyguladıklarının hepsi birbiriyle çelişiyor...Ben böyle servis görmedim...

PACKARD BELL TJ75-JO-271TK kullanıcılarından bu cihazla ilgili olumlu veya olumsuz yaşadıkları hakkında bilgi vermelerini rica ediyorum...

Alıntıları Göster
    Merhaba. PB TJ75 271tk kullanıcısıyım. Bilgisayarı alalı neredeyse 1buçuk sene oluyor. Gerçekten çok memnunum bi sıkıntım yok bilgisayarla ilgili. Fakat şuan canımı sıkan bişey var.

Wireless eskisi gibi çalışmıyor. İnternet ikide bir düşüyor. Daha önce bağlandığı uzaklıktan şuan aynı modeme aynı uzaktıkta bağlanmıyor. Dizlerimin ve masanın üzerine koyduğumda sanki wireless i kapatıyormuşum önünü kesiyormuşum gibi hemen internet bağlantısı düşüyor. Bilgisayarın altını açıkta tutarsam tekrar bağlanıyor :S bide dün akşam yine bu sorunu yaşarken, birden fanlar durdu, ekran bembeyaz oldu, 2-3 saniye öyle kalıp kendi kendine kapandı.. Bu soruna bi anlam veremedim. Aynı sorunu yaşayan biri varmı? yada bana yardımcı olabilecek biri??

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.