Şimdi Ara

PACKARD BELL TJ75-JO-281TK ve 282TK KULLANICILARI KULÜBÜ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
4
Favori
41.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SG Oyun Yapım Ekibi

quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

quote:

Hocam cidden garip...Daha önce dizüstü kullanmayan birisiyim, Çok yaşa Toplama diyenlerdenim.
    Ancak PB'nin sitesindeki sürücülere pek güvenemem ben.AMD/ATI'nin sitesindeki sürücülere bakacağım bir..Mavi ekranı dizüstüler verir normal birşey ama nedenini bulmak gerek...

Büyük ihtimal oyunlarda boy gösteren sorun ise Ekran kartı sürücüsü ile ilgilidir.

Şu anda PB'nin sitesinden indirdiğim sürücü var bir problem çıkarmadı, benim açımdan güvenilirlik açısından bir sorun yok da güncel değil.Ati'nin sitesindeki sürücüyü de bir ara denerim ama önce iyi bir temizlik gerek.Bir de aralarında boyut farkı var Ati'nin sitesindeki sürücü sıkıştırılmış mı acaba...

Zaten o yüzden güvenmem dedim. Güncel sürücüler oyunlarda daha yüksek performans verir ve ATI/AMD'nin sitesindeki sürücüler daha güvenilir.Sıkıştırılmışmı bilemem,ancak güvenemem ben pek...Bence iyi bir temizlik yapıp sürücünün güncel sürümünü denemekten zarar gelmez.

Tabii ki güncel olması önemli ama sorunsuz olması benim açımdan daha önemli zaten güncel sürücü ile çok aşırı bir performans artışı olacağını sanmıyorum.Sonuçta kart ne ise o kadarını verecek sürücü güncelledikten sonra çok aşırı bir performans artışı beklemek de biraz hayalcilik oluyor bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam cidden garip...Daha önce dizüstü kullanmayan birisiyim, Çok yaşa Toplama diyenlerdenim.
    Ancak PB'nin sitesindeki sürücülere pek güvenemem ben.AMD/ATI'nin sitesindeki sürücülere bakacağım bir..Mavi ekranı dizüstüler verir normal birşey ama nedenini bulmak gerek...

Büyük ihtimal oyunlarda boy gösteren sorun ise Ekran kartı sürücüsü ile ilgilidir.

Şu anda PB'nin sitesinden indirdiğim sürücü var bir problem çıkarmadı, benim açımdan güvenilirlik açısından bir sorun yok da güncel değil.Ati'nin sitesindeki sürücüyü de bir ara denerim ama önce iyi bir temizlik gerek.Bir de aralarında boyut farkı var Ati'nin sitesindeki sürücü sıkıştırılmış mı acaba...

Zaten o yüzden güvenmem dedim. Güncel sürücüler oyunlarda daha yüksek performans verir ve ATI/AMD'nin sitesindeki sürücüler daha güvenilir.Sıkıştırılmışmı bilemem,ancak güvenemem ben pek...Bence iyi bir temizlik yapıp sürücünün güncel sürümünü denemekten zarar gelmez.

Tabii ki güncel olması önemli ama sorunsuz olması benim açımdan daha önemli zaten güncel sürücü ile çok aşırı bir performans artışı olacağını sanmıyorum.Sonuçta kart ne ise o kadarını verecek sürücü güncelledikten sonra çok aşırı bir performans artışı beklemek de biraz hayalcilik oluyor bence.

Hocam Güncellemeler oyunlara karşı optimizasyon gibidir zaten.Yeni oyun çıkar ekran kartı hazırlıksızdır güncelleme ile o oyuna karşı düzeltmeleri içerir 3-4 FPS artış görülür.Hiç güncel olmayan bir kart ise fabrika çıkışı güncellenmeyen yerlerde gezer Günceli 40 FPS verirken Fabrika çıkışlı sürümü 20 FPS bile verebilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hououin Kyouma!

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam Güncellemeler oyunlara karşı optimizasyon gibidir zaten.Yeni oyun çıkar ekran kartı hazırlıksızdır güncelleme ile o oyuna karşı düzeltmeleri içerir 3-4 FPS artış görülür.Hiç güncel olmayan bir kart ise fabrika çıkışı güncellenmeyen yerlerde gezer Günceli 40 FPS verirken Fabrika çıkışlı sürümü 20 FPS bile verebilir..

Alıntıları Göster
    SG Oyun Yapım Ekibi, kardeş ben Packard Bellin sitesindeki sürüyü belki 5 defa kaldırdım ve format sonrası da dahil olmak üzere çok kere denedim ama ATI nin sitesinden indirdiğim sürücü hiç bir zaman çalışmadı bilgisayarda, yani çalışmadı derken Catalyst Software masa üstünde sağ tıklayınca üstte çıkan simge kırmızı ATI logosu yerine daha değişik bir logo haline geliyor ve Catalyst Software açılmıyor, en son 11.1 (63.7 MB) sürümünü de kendi sitesinden indirim yine olmadı, olmayınca kaldırıp yine kendi Packard Bell sitesinde olan 236 MB lık sürücüyü yükledim sorun kalmadı, ilginç olan ise elimde bir tane daha ATI ekran kartı kullanan Asus F5R Laptop var onda da ATI nin kendi sitesinden indirdiğim sürücü hata verdi, kendi Asus sitesinden indirdiğim sürücüyü kurdum tekrar, bırakın sürücüyü AMD Catalyst 11.1a Hotfix i bile yükleyince ekran kartı hata verdi, tekrar kaldırdım, internette ATI sürücüsü güncelleme nedeniyle sorun yaşayan çok kişi gördüm, ama bu Laptoplarda böyle masa üstü kartlarda bu sorunlar karşılaşmadım..

Bu arada anti parantez Realtek HD Audio 2.57 audio driver sürücüsü çıkmış 30 Ocak 2011 de, Realtek ayda bir sürücü çıkarıyor, geçen 2,56 yı yüklemiştim 2,55 yerine cızırtı daha beter olmuştu geri aldım yüklemeyi.. şu anda prodowns fixi ile 2,55 te cızırtı yok...

• quote:

Tabii ki bu kadar fark görülen oyunlar da olabilir ama şu ana kadar özellikle ekran kartının sürücüsünü güncellemeye daha özen gösteririm, ekran kartının sürücüsünü güncellediğimde şimdiye kadar dikkate değer, gözle görülür bir fark gözlemlemedim oyunlarda, bu benim oynadığım oyunlara da bağlı olabilir.Zaten daha önce de yazdığım gibi kartın vereceği performans az çok belli.Bir de şu var belirli bir süre sonra Ati eski kartlar için değil de yeni çıkardığı kartların performansını arttırmak için sürücü çıkartıyor benim takip ettiğim kadarıyla yanılıyor da olabilirim.
    Mesela;
    quote:

AMD Catalyst™ Driver 11.1a Hotfix Features:

* Performance improvements for AMD Radeon™ HD 6900 & AMD Radeon HD 6800 series graphics cards
    * AMD Catalyst Control Center – New Tessellation controls
    o Gives users control over the tessellation levels used in applications
    * AMD Catalyst AI Texture Filtering updates
    o The High Quality setting remains unchanged: This setting provides reference quality filtering from AMD hardware
    o The Quality setting now matches the High Quality setting in all respects but one: it enables an optimization that limits tri-linear anisotropic filtering to areas surrounding texture mipmap level transitions, while doing bilinear anisotropic filtering elsewhere. This optimization offers a way to adjust filtering performance without visibly affecting image quality
    o The Performance setting has also been updated. It now provides a smooth filtering option that is designed to eliminate most shimmering while preserving the detail provided by anisotropic filtering.

Ek: Bu arada benim Ati ile ilgili olan mavi ekran hatası atikmdag'tan kaynaklanıyor diye gösteriyordu BlueScreenView.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 2 Şubat 2011; 4:20:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rcelik21

benim laptobu hdmi to dvi kablo ile ile monitöre bağladım, aynı monitörde Xbox 360 takılı,, Just Cause 2 adlı oyunu birebir bilgisayar ile Xbox 360 arasında test etme imkanım oldu, arada hiç bir fark göremedim, hatta bilgisayarda mouse olduğu için headshot yapmak daha kolay, gerçekten güçlü bir bilgisayar almışız, hatta bu bilgisayarı bir monitör klavye moese takarak Pc kasası olarak da kullanabiliriz, tabi sorunsuz bir Packard Bell bulabilirseniz.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar. öncelikle bilgisayar çok güzel ve kullanışlı.bendeki 281tk :) bir hafta kadar önce yağmurlu havada kullanırken aniden şimşek çarptı ve bilgisayarımın ekran bembeyaz oldu. bende güç düğmesinden kapattıktan sonra tekrar açtım. malesef ekran gelmiyordu. benim dışında bu sorunu yaşayanlar var mı? ayrıca packard bell in servisi nasıl ? herhangi bir sorundan servise gönderen var mı ? şimdiden çok teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 26061995

merhaba arkadaşlar. öncelikle bilgisayar çok güzel ve kullanışlı.bendeki 281tk :) bir hafta kadar önce yağmurlu havada kullanırken aniden şimşek çarptı ve bilgisayarımın ekran bembeyaz oldu. bende güç düğmesinden kapattıktan sonra tekrar açtım. malesef ekran gelmiyordu. benim dışında bu sorunu yaşayanlar var mı? ayrıca packard bell in servisi nasıl ? herhangi bir sorundan servise gönderen var mı ? şimdiden çok teşekkür ederim :)

Öncelikle geçmiş olsun.Bildiğim kadarı ile ''beyaz ekran ''problemini içimizden yaşayan bir siz varsınız.Bana ekran kartında veya panelde problem oluşmuş hissini verdi.PB servisi ülkemizdeki diğer servislerin büyük bölümü gibi.Yani ''eh işte '' denebilir.@rcelik21 arkadaşımızın servis tecrübesi var.Başka servise gönderen arkadaşımız olduğunu hatırlayamadım.Sizin problemde servislik.Umarım çok uğraştırıp , mağdur etmezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

quote:

Öncelikle geçmiş olsun.Bildiğim kadarı ile ''beyaz ekran ''problemini içimizden yaşayan bir siz varsınız.Bana ekran kartında veya panelde problem oluşmuş hissini verdi.PB servisi ülkemizdeki diğer servislerin büyük bölümü gibi.Yani ''eh işte '' denebilir.@rcelik21 arkadaşımızın servis tecrübesi var.Başka servise gönderen arkadaşımız olduğunu hatırlayamadım.Sizin problemde servislik.Umarım çok uğraştırıp , mağdur etmezler.

Alıntıları Göster
    Emre arkadaşın da belirttiği gibi Packard Bell sevisine benim cihazım gitti, cızırtı sebebiyle, cihaz yaklaşık 3 haftadan fazla bir süre serviste kaldı daha sonra, Cihazda donanımsal bir arızaya rastlanılmadı, bios yazılımı güncellendi, denip geri gönderildi, servisin artı yönleri, cihaza beklediğimden daha kibar davranmışlardı, tüm aparatları ayrı ayrı poşetlemişlerdi, bu konuda oldukça özenli davranmışlardı, bu arada cihazın gittiği servisi '' Destech Bilişim Proje ve Servis Hizm. Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi' dir.www.destekbilisim.com Sarıgazi/İstanbulda yer alıyor servisi, ayrıca Adana, izmir, Ankara da da var servisleri, senin cihazın servisten başka çaresi yok anladığım kadarıyla, ben cihazı gönderdim ama boşuna göndermiş oldum, servis genel olarak iyi sayılır..

• quote:

Orijinalden alıntı: rcelik21

Emre arkadaşın da belirttiği gibi Packard Bell sevisine benim cihazım gitti, cızırtı sebebiyle, cihaz yaklaşık 3 haftadan fazla bir süre serviste kaldı daha sonra, Cihazda donanımsal bir arızaya rastlanılmadı, bios yazılımı güncellendi, denip geri gönderildi, servisin artı yönleri, cihaza beklediğimden daha kibar davranmışlardı, tüm aparatları ayrı ayrı poşetlemişlerdi, bu konuda oldukça özenli davranmışlardı, bu arada cihazın gittiği servisi '' Destech Bilişim Proje ve Servis Hizm. Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi' dir.www.destekbilisim.com Sarıgazi/İstanbulda yer alıyor servisi, ayrıca Adana, izmir, Ankara da da var servisleri, senin cihazın servisten başka çaresi yok anladığım kadarıyla, ben cihazı gönderdim ama boşuna göndermiş oldum, servis genel olarak iyi sayılır..

Alıntıları Göster
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031425&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1787&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

Arkadaşlar bu bilgisayarı almayı düşünüyorum? Acer 5552G alıcaktım bazı arkadaşlara danıştıktan sonra içime sinmedi o nedense. Buna ne dersiniz siz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031425&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1787&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

Arkadaşlar bu bilgisayarı almayı düşünüyorum? Acer 5552G alıcaktım bazı arkadaşlara danıştıktan sonra içime sinmedi o nedense. Buna ne dersiniz siz?

Alıntıları Göster
    ilginizden dolayı çok teşekkür ederim rcelik21 Emre4232
    umarım kısa sürede gelir.

• quote:

ilginizden dolayı çok teşekkür ederim rcelik21 Emre4232
    umarım kısa sürede gelir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar şuan itibari ile elimde 270TK var.

Bu akşam yada yarın inceleme konusu açacağım.İlk aldığımda elime bugün 2 DVD'lik Recovery oluşturdum ardından Win 7 Prof. 64 Bit Formatı attım. Az önce AMD/ATI'nin sitesinde 63MBLIK sürücüyü indirdim sağ tık yapıp Center'a girmek isteyince sorun verdi..Nedenini anlamadım şahsen ancak,Driver Genuius (Yanlış yazmış olabilirim.) Gibi driver güncelleyeci program yükleyip tüm sürücüleri öyle güncelleyeceğim...

+ OLARAK SES YANİ CIZIRTI SORUNU YOK ! Kesinlikle cızırtı yok aldığım anda ve açtığım kulaığımı haporlore dayadım ve ses 0 denecek kadar cızırtı yok...Kasa kalitesi çok şahane...klavyesi Başa bela olacak gibi bir süre biraz düşük kaçmış...Touchpad benden 10/7 alır zaten pek kullanmam ama sinir geldi birazcık...Kasa oldukça çık , ses kalitesi ideal...Şimdilik bu kadar AYRINTILI incelemeyi yarın konu dahilinde açarım sanıyorum.Herkese iyi forumlar.

• quote:

Bu akşam yada yarın inceleme konusu açacağım.İlk aldığımda elime bugün 2 DVD'lik Recovery oluşturdum ardından Win 7 Prof. 64 Bit Formatı attım. Az önce AMD/ATI'nin sitesinde 63MBLIK sürücüyü indirdim sağ tık yapıp Center'a girmek isteyince sorun verdi..Nedenini anlamadım şahsen ancak,Driver Genuius (Yanlış yazmış olabilirim.) Gibi driver güncelleyeci program yükleyip tüm sürücüleri öyle güncelleyeceğim...

+ OLARAK SES YANİ CIZIRTI SORUNU YOK ! Kesinlikle cızırtı yok aldığım anda ve açtığım kulaığımı haporlore dayadım ve ses 0 denecek kadar cızırtı yok...Kasa kalitesi çok şahane...klavyesi Başa bela olacak gibi bir süre biraz düşük kaçmış...Touchpad benden 10/7 alır zaten pek kullanmam ama sinir geldi birazcık...Kasa oldukça çık , ses kalitesi ideal...Şimdilik bu kadar AYRINTILI incelemeyi yarın konu dahilinde açarım sanıyorum.Herkese iyi forumlar.

Hayırlı olsun.

• quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    @SG Oyun Yapım Ekibi
    Paylaşımınız için teşekkür ederim.Notebookunuzdan dahada memnun kalırsınız umarım.Tekrar hayırlı olsun.
    İncelemenizi ayrıca bekliyoruz.

• quote:

@SG Oyun Yapım Ekibi
    Paylaşımınız için teşekkür ederim.Notebookunuzdan dahada memnun kalırsınız umarım.Tekrar hayırlı olsun.
    İncelemenizi ayrıca bekliyoruz.

Alıntıları Göster
    Tüm yorumlar için teşekkürler Hala ekran kartı driver ile uğraşıyorum formattan sonra Sürücü olmayınca düz VGA olarak görüyor şuanda 91MBLIK Driver'ı indiriyorum..Olmazsa PB 'nin sürücüye kalıcam.

• quote:

Tüm yorumlar için teşekkürler Hala ekran kartı driver ile uğraşıyorum formattan sonra Sürücü olmayınca düz VGA olarak görüyor şuanda 91MBLIK Driver'ı indiriyorum..Olmazsa PB 'nin sürücüye kalıcam.

Alıntıları Göster
    Düzeltme : PB'nin sitesindeki sürücüye kalanlarada çözüm buldum 11.1 AMD'nin sitesinde download ÇALIŞIYOR...

• quote:

Düzeltme : PB'nin sitesindeki sürücüye kalanlarada çözüm buldum 11.1 AMD'nin sitesinde download ÇALIŞIYOR...

Alıntıları Göster
    @ SG Oyun Yapım Ekibi
    Beni de özendirdin.Aşağıdaki linkten download yaptım ve güncellemeyi gerçekleştirdim.Problem yok.

Yalnızca '' Catalyst Software Suite'' imi download yaptınız ?Diğer güncelleştirmeleride denediniz mi ?

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx

• quote:

@ SG Oyun Yapım Ekibi
    Beni de özendirdin.Aşağıdaki linkten download yaptım ve güncellemeyi gerçekleştirdim.Problem yok.

Yalnızca '' Catalyst Software Suite'' imi download yaptınız ?Diğer güncelleştirmeleride denediniz mi ?

Alıntıları Göster
    ben de 11.1 sürücüyü kurdum hiç bi sorun yok yeni arayüzü de oldukça güzel tavsiye ediyorum ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

• quote:

@ SG Oyun Yapım Ekibi

Peki hocam :) Hocam sadece ekran kartı güncelledim başka lazım değil.

Sırasıyla ;

- Recovery disk
    - Win7 Prof. 64 Bit Format
    - Nod32
    - Ekran kartı güncelleme
    - Tarayıcı,msn vs..

ve oyunlar. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

Alıntıları Göster
    @Alejandro

Aslında mesajınız gözümden kaçmadı.Ancak modelinin 283TK olması ve bizim kullandığımız modellerden sonra çıkması noktasında yorum yapmakta güçlük çektim.Bizim modellerle arasındaki farklar işlemci+sabit disk kapasitesi+bellek. (Görebildiğim kadarı ile )Ben notebookun performansından oldukça memnun kaldım.Ancak birçok arkadaş ''cızırtı '' probleminden şikayetçi oldular.@prodowns ' un fixi ve @Black_Wolf14'ün modlu biosu ile problem büyük ölçüde aşıldı.Ayrıca ekranı tam arkaya yasladığınızda açık gri tonlarda karıncalanma mevcut.283TK yaklaşık bir ay önce dikkatimi çekti ama forumda henüz bu ürün ile ilgili yoruma rastlayamadım.283TK'da cızırtı problemi var mı yoksa yok mu ? hiçbir fikrim yok.Ayrıca belki biliyorsunuz ama ''PB'' , ''Acer ''tarafından satın alındı.Daha detaylı bilgilere ulaşırsam yine buraya eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 5 Şubat 2011; 15:15:37 >

• quote:

@Alejandro

Aslında mesajınız gözümden kaçmadı.Ancak modelinin 283TK olması ve bizim kullandığımız modellerden sonra çıkması noktasında yorum yapmakta güçlük çektim.Bizim modellerle arasındaki farklar işlemci+sabit disk kapasitesi+bellek. (Görebildiğim kadarı ile )Ben notebookun performansından oldukça memnun kaldım.Ancak birçok arkadaş ''cızırtı '' probleminden şikayetçi oldular.@prodowns ' un fixi ve @Black_Wolf14'ün modlu biosu ile problem büyük ölçüde aşıldı.Ayrıca ekranı tam arkaya yasladığınızda açık gri tonlarda karıncalanma mevcut.283TK yaklaşık bir ay önce dikkatimi çekti ama forumda henüz bu ürün ile ilgili yoruma rastlayamadım.283TK'da cızırtı problemi var mı yoksa yok mu ? hiçbir fikrim yok.Ayrıca belki biliyorsunuz ama ''PB'' , ''Acer ''tarafından satın alındı.Daha detaylı bilgilere ulaşırsam yine buraya eklerim.

Evet hiç bi sitede inceleme veya kullanıcı yorumu bulamadım bende. Söylediğiniz cızırtı da okuduğuma göre çözülmüş heralde,w7 home premium yükleyenlerde kalmamış öyle bişey, 283tk de zaten standart yüklü olarak geliyor.

Ve okuduğuma göre ısınma sorunu yokmuş fazla. Performanstanda herkes memnun. O zaman yakın zamanda alabilirim ben bu laptopı, aklıma başka bi bilgisayar düşmezse eğer. Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.