Şimdi Ara

PACKARD BELL TJ75-JO-281TK ve 282TK KULLANICILARI KULÜBÜ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
4
Favori
41.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alejàndro

quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

@Alejandro

Aslında mesajınız gözümden kaçmadı.Ancak modelinin 283TK olması ve bizim kullandığımız modellerden sonra çıkması noktasında yorum yapmakta güçlük çektim.Bizim modellerle arasındaki farklar işlemci+sabit disk kapasitesi+bellek. (Görebildiğim kadarı ile )Ben notebookun performansından oldukça memnun kaldım.Ancak birçok arkadaş ''cızırtı '' probleminden şikayetçi oldular.@prodowns ' un fixi ve @Black_Wolf14'ün modlu biosu ile problem büyük ölçüde aşıldı.Ayrıca ekranı tam arkaya yasladığınızda açık gri tonlarda karıncalanma mevcut.283TK yaklaşık bir ay önce dikkatimi çekti ama forumda henüz bu ürün ile ilgili yoruma rastlayamadım.283TK'da cızırtı problemi var mı yoksa yok mu ? hiçbir fikrim yok.Ayrıca belki biliyorsunuz ama ''PB'' , ''Acer ''tarafından satın alındı.Daha detaylı bilgilere ulaşırsam yine buraya eklerim.

Evet hiç bi sitede inceleme veya kullanıcı yorumu bulamadım bende. Söylediğiniz cızırtı da okuduğuma göre çözülmüş heralde,w7 home premium yükleyenlerde kalmamış öyle bişey, 283tk de zaten standart yüklü olarak geliyor.

Ve okuduğuma göre ısınma sorunu yokmuş fazla. Performanstanda herkes memnun. O zaman yakın zamanda alabilirim ben bu laptopı, aklıma başka bi bilgisayar düşmezse eğer. Teşekkür ederim.

Hocam bu olaya 283 TK,281 TK olarak bakmamak gerek zaten 270TK,281,283TK vs.. benzer birbirine kasaları ve kullanılan malzemeler aynıdır.Ben 270TK incelemesi yaptım Packard Bell başlığında mevcut araştırabilirsiniz.Cızırtı abartılan birşey herkes benim gibi alıyorsa kulağımı dayamam gerekiyor...

• ürünü media marktdan almıştım fakat onlarda istanbul'a gönderdik dediler. adanada destek bilişim olduğu halde neden istanbula göndermiş olabilirler ?
  • @SG Oyun Yapım Ekibi
    Size tamamen hak veriyorum.PB TJ75-2XXTK'larda kullanılan kasa+klavye+touchpad+ekran kartı+chipset+panel... Bildiğim kadarıyla aynı , işlemci ve bellek kapasitesi, sabit disk kapasitesi farklılık gösteriyor.
    Benim aklıma gelen bu noktada 283TK bizden sonraki versiyon olduğundan dolayı PB'nin ses kartı güncellemeleri ile problemi çözebileceği noktasında oldu.Ancak bu notebookla ilgili yorum olmayınca net fikir sahibi olamadım.
    Ayrıca ''cızırtı '' problemini çok alt seviyede yaşamanızda gayet güzel olmuş.Ancak bu konu TJ65 ve devamında TJ75 serilerinde gündeme çok getirildi.Gerçekten rahatsız olan arkadaşlar olduğu gibi, ''aman canım sende boşverdim gitti'' tarzında düşünenlerde oldu.Sırf bu yüzden bu notebooklardan vazgeçen arkadaşlar oldu.Zaten sizinde belirttiğiniz gibi bu olaya dikkat çekilmeseydi çoğu arkadaşımız farkına dahi varamayacaktı.

• @26061995
    Adana ' da Destek Bilişim olduğuna dair herhangi bir bilgim yok.Eğer öyleyse İstanbul'a göndermeleri ilginç olmuş.Ayrıca sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim.
  • @Emre4232 tabiki haberdar ederim :) umarım kısa sürede gelir ;)
  • Arkadaşlar pc yi alalı 3 ay oluyor aldığımda recovery dvd si oluşturmadım ancak hiç formatta atmadım, şimdi bi recovery dvdsi olurşturmaya kalktıımda 3 dvd gerekli diyor, ilk cd yi yazıp sonunda program donuyor ve yanıt vermiyor(packard bell recovery management programı) netten veya herhangi bir yerden bu dvdyi oluşturablirmiyim acaba? sürücüler ve uygulamalar yedek diskini oluşturdum dediğim gibi sadece fabrika varsayılan diskini oluşturamıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLue1xiR

Arkadaşlar pc yi alalı 3 ay oluyor aldığımda recovery dvd si oluşturmadım ancak hiç formatta atmadım, şimdi bi recovery dvdsi olurşturmaya kalktıımda 3 dvd gerekli diyor, ilk cd yi yazıp sonunda program donuyor ve yanıt vermiyor(packard bell recovery management programı) netten veya herhangi bir yerden bu dvdyi oluşturablirmiyim acaba? sürücüler ve uygulamalar yedek diskini oluşturdum dediğim gibi sadece fabrika varsayılan diskini oluşturamıyorum...

Hiç format atmadıysanız hard diskte Recovery bölümü vardır, oradan da geri yükleme yapabilirsiniz.İsterseniz o bölümden geri yükleme yapın sonra da 3 dvd'yi yazdırırsınız.Eğer emin değilseniz Recovery bölümünün olup olmadığından, Başlat'a girin Bilgisayar'a farenin sağ tuşuyla basın oradan Yönet'e gelin oradan da Disk Yönetimine tıklayın.Orada Recovery bölümü var ise geri yükleme yapabilirsiniz, daha sonra 3 Dvd'ye yazdırırsınız.Tabii bu işlemlerden önce önemli bilgilerinizi saklayın.Ben dvd olmadan Recovery bölümüyle bir kez geri yükleme yapmıştım sizde de sorun çıkarmaz sanırım.

• peki bi recovery bölümünde bilgisayarda ilk gelen windows mu saklıdır yoksa en son yüklediğimiz windows un kurtarma diski mi? yani biz ordan recovery yaparsak hangi windows yüklenir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

quote:

Arkadaşlar pc yi alalı 3 ay oluyor aldığımda recovery dvd si oluşturmadım ancak hiç formatta atmadım, şimdi bi recovery dvdsi olurşturmaya kalktıımda 3 dvd gerekli diyor, ilk cd yi yazıp sonunda program donuyor ve yanıt vermiyor(packard bell recovery management programı) netten veya herhangi bir yerden bu dvdyi oluşturablirmiyim acaba? sürücüler ve uygulamalar yedek diskini oluşturdum dediğim gibi sadece fabrika varsayılan diskini oluşturamıyorum...

Hiç format atmadıysanız hard diskte Recovery bölümü vardır, oradan da geri yükleme yapabilirsiniz.İsterseniz o bölümden geri yükleme yapın sonra da 3 dvd'yi yazdırırsınız.Eğer emin değilseniz Recovery bölümünün olup olmadığından, Başlat'a girin Bilgisayar'a farenin sağ tuşuyla basın oradan Yönet'e gelin oradan da Disk Yönetimine tıklayın.Orada Recovery bölümü var ise geri yükleme yapabilirsiniz, daha sonra 3 Dvd'ye yazdırırsınız.Tabii bu işlemlerden önce önemli bilgilerinizi saklayın.Ben dvd olmadan Recovery bölümüyle bir kez geri yükleme yapmıştım sizde de sorun çıkarmaz sanırım.

pcde recovery bölümü mevcut, Bahsettiğiniz hard diskteki recovery bölümü Packard Bell Recovery Management programındaki geri yükle kısmı değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon_eyed

peki bi recovery bölümünde bilgisayarda ilk gelen windows mu saklıdır yoksa en son yüklediğimiz windows un kurtarma diski mi? yani biz ordan recovery yaparsak hangi windows yüklenir ?

Bilgisayarı ilk aldığınızda Windows'un hangi sürümü varsa o yüklenir.Bende Home Basic vardı.Home Basic'i, dizüstünün sürücülerini ve birkaç da program yükledi.

quote:

pcde recovery bölümü mevcut, Bahsettiğiniz hard diskteki recovery bölümü Packard Bell Recovery Management programındaki geri yükle kısmı değil mi ?

Yok program ile alakası yok o bölümün.İmaj gibi bir şey benim anladığım o bölüm.Tam olarak nereden başlattığımı bilmiyorum ama ben Dvd ile Packard Bell Recovery Management'tan geri yükleme yapacaktım fakat Packard Bell Recovery Management Dvd leri takmadan başladı ve Recovery Bölümü ile geri yükleme yapmıştı, biraz uzun sürmüştü ama bilgisayar ilk gün nasıl geldiğinde dizüstünün sürücülerini, programlarını kurduysa aynı işlemleri yapmıştı geri yükleme yaptıktan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 12 Şubat 2011; 6:25:50 >

• O zaman dvdsiz format için, Packard Bell recovery management i kullanmamız gerekiyor yanlış anlamadıysam.(pc de zaten yüklü olan)
  • quote:

O zaman dvdsiz format için, Packard Bell recovery management i kullanmamız gerekiyor yanlış anlamadıysam.(pc de zaten yüklü olan)

Yanlış hatırlamıyorsam bir yere tıklamıştım Packard Bell Recovery Management ile Dvd olmadan kurulum yapmıştı, Dvd lere gerek olmadan.
  • Arkadaşlar aşağıda verdiğim linkte, Recovery (Sistem Kurtarma) ile ilgili açıklamalar var.Umarım konuya biraz katkısı olur.

http://non-pasaran.blogspot.com/2010/02/notebooklara-format-atmak_05.html
  • teşekkürler black wolf ben bilgisayarın ilk sürümün recovery dvdsini almamıştım direk ultimate yaptım kara kara düşünüyodum eğer garantiye göndermem gerekirse ilk haline nasıl getircem bilgisayarı diye..
  • Arkadaşlar çok acil yardım lazım yoksa kafayı yicem bu görüntü dün akşam saatlerinde oldu ne yaptıysam gideremedim silip yeniden koydum geri yükleme yaptım vs.vs bi türlü gitmedi ne yapcağımıda bimiyorum sizin görüşlerinizi alim dedim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

• ati yeni driver koymuş arkadaşlar 15 02 tarihli
  • arkadaşlar benim bilgisayarım packard bell tj75-jo-282tk ramini 8 gb'ye çıkarabilir miyim
  • @ slymn277
    Bizim notebooklarda kullanılan chipset İntel HM55 yani max. 8 Gb ram takılabiliyor.Anlaşılacağı üzere rami 8 Gb'ye çıkarabilirsiniz.
  • peki bu modelde packard bell tj-75-jo-114tk 8 gb'ye çıkarılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slymn277 -- 19 Şubat 2011; 10:42:45 >
  • arkadaşlar bilgisayarım garantiden geldi. sorun anakarttaymış. yaklaşık 1 ay oldu. anakartı değiştirmişler. garanti servisi gayet iyi :)
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.