Şimdi Ara

Packard Bell TJ75-PO-112TK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
6.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ben bu ürünün hem i3 hemde i5 işlemcili olanını kullandım i3 işlemcili olan makinada win.7 home basic kurulu geliyor ama home premium a cevirilince cizirtı falan kalmıyor ama i5 işlemcili modelinde öyle bır sorun yok vede performanslı bı urun olmus tavsıye ederim
  • arkadaşlar merhaba. bende dün vatan batıkent şubesinden aldım bu cihazı. 1269 tl 5 taksitle. ben yaklaşık 7 aydır samsung r520 p8700-4 gb ram ( anakart arızası nedeni ile 2 gb çalışıyor ) 1 gb ati 4650-500 gb hdd. arızası nedeni ile teknosa ile mahkemelik oldum ve kazandım .bu hafta para iadesi yapacaklar. vatanın kampanyasını kaçırmayım diye parayı almadan cihazı aldım :):) ama pişman gibiyim. çünkü samsung 2 gb ram ile daha performaslı çalışıyordu. ama ilginç olan win7 puanlamasında p8700 işlemciye 6.1 verirken packard ın işlemcisine 6.7 veriyor. diğer bütün özelliklerin puanı aynı.( samsungun 2gb rami olmasına rağmen) ekran çözünürlüğüde samsunga yanaşmıyor bile. neyse benim burda samsung ile kıyasamamın nedeni daha düşük puan almasına rağmen daha iyi olması idi. birde everest ile sistem kararlılık testi yaptırdım. samsung hiç kasmadan dakikalarca çalıştı hatta başka programlar bile açabildim,internete girdim. ancak bizim sistem çok kastı kitleme noktasına geldi,başka hiç bir program çalıştıramadım.
    şimdi size 3 soru soracağım. yardıncı olursanız sevinirim.

1) samsung win7 32 ultimate, packard ise win7 64 home premium ile çalışıyor. bu sistem kararlılık testinde yaşadığım sorunun nedeni olabilir mi????
    2) daha önce sistem kararlılık testi yapan oldu mu, yapanlar nasıl bi sonuçla karşılaştı. bendeki durumları yaşayan oldu mu
    3) eger bu olay win7 64 ten kaynaklanıyosa win 7 32 kurmak istesem recowery bozulur mu( bozulur heralde ) yani nasıl yapmalıyız.

birde bu tiz bir cızırtı sesi var. jesinlikle fandan gelmiyor. sorunun cevabını bilen varsa hepimizi aydınlatırsa sevinirim.

• bi de buradan bir çok soruya yanıt bulabilirsiniz. biraz ingilizce gerekir ama resimlerde aydınlatıcı olabilir.

http://www.notebookcheck.net/Review-Packard-Bell-Easynote-TJ75-Notebook.27217.0.html
  • ürünü bugün itibariyle aldım.

reco yapıyor şimdi. amma uzunmuş buda 15dk da bi dvd
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerkenez78

arkadaşlar merhaba. bende dün vatan batıkent şubesinden aldım bu cihazı. 1269 tl 5 taksitle. ben yaklaşık 7 aydır samsung r520 p8700-4 gb ram ( anakart arızası nedeni ile 2 gb çalışıyor ) 1 gb ati 4650-500 gb hdd. arızası nedeni ile teknosa ile mahkemelik oldum ve kazandım .bu hafta para iadesi yapacaklar. vatanın kampanyasını kaçırmayım diye parayı almadan cihazı aldım :):) ama pişman gibiyim. çünkü samsung 2 gb ram ile daha performaslı çalışıyordu. ama ilginç olan win7 puanlamasında p8700 işlemciye 6.1 verirken packard ın işlemcisine 6.7 veriyor. diğer bütün özelliklerin puanı aynı.( samsungun 2gb rami olmasına rağmen) ekran çözünürlüğüde samsunga yanaşmıyor bile. neyse benim burda samsung ile kıyasamamın nedeni daha düşük puan almasına rağmen daha iyi olması idi. birde everest ile sistem kararlılık testi yaptırdım. samsung hiç kasmadan dakikalarca çalıştı hatta başka programlar bile açabildim,internete girdim. ancak bizim sistem çok kastı kitleme noktasına geldi,başka hiç bir program çalıştıramadım.
    şimdi size 3 soru soracağım. yardıncı olursanız sevinirim.

1) samsung win7 32 ultimate, packard ise win7 64 home premium ile çalışıyor. bu sistem kararlılık testinde yaşadığım sorunun nedeni olabilir mi????
    2) daha önce sistem kararlılık testi yapan oldu mu, yapanlar nasıl bi sonuçla karşılaştı. bendeki durumları yaşayan oldu mu
    3) eger bu olay win7 64 ten kaynaklanıyosa win 7 32 kurmak istesem recowery bozulur mu( bozulur heralde ) yani nasıl yapmalıyız.

birde bu tiz bir cızırtı sesi var. jesinlikle fandan gelmiyor. sorunun cevabını bilen varsa hepimizi aydınlatırsa sevinirim.

sorunu cewabini 1. maddede direk wermissin dostum... sorunun tek sebebi yetersiz driver destegi.

kesinlikle windowsun puanlamasina takilma, cunku puanlama sistemini decrypt eden muhendis, "aklindan bir sayi tutu onu 10 'a boll" gibi bi kod kullanmis:) inanilmaz tutarsiz sonuclar cikiyor...
    bi kac yere yazmistim, bulunca editler eklerim bu msja..

ustteki arkdasin dedigi gibi butun driver lari vs guncelledikten sorna tekrar dene dostum... hdd icinde bulunan driver lari yuklemek bile perfonmansi degistiriyor.. guncel driverlar cihazi dahada raahtlaticaktir
    ayrica msconfig ile gereksiz arka plan programalri iptal et, hem acilista hemde kullanirken perfonmans artar.
    ayrietten norton vs gibi demolari sil demicem:) pwoer tusuna basmak gibi bi si oldua rtik norton uninstall etmek bu dewirde:)

win 32 kurdugunda manuel olrak driver araman gerekir cnk recovery 64 bit icin yapmis olman lazim..

sahsi fikrim 64bit warsa 64 te kal sadece gubcellemeleri vs takip et, zaten bi noktadan sora gerek olmayacak. 32ye donmen bissuru manuel drier arama cakisma 3.92 ram gorme vs vs durumlara yol acicak..

smdi o puanalam ile ilgili msji ariyip bulcam bulunca editlerim :)

quote:

dostum kesinlikle we kesinlikle, o windows puanlarini baz alarak fikirlerine yon werme, o puanlarin bir mantigi yok.. ustune teshir urunlerinde genelde, cihazlar farkli ellerden geciyor, yani bi kisi max guncelleme yaparken dieri cabuk olsun die fast yapio, buda o puanlari etkiliyor... sadece recovery dosyasindaki guncellemeleri yapmak bile puanalri degistiriyor... hatta sana bi pb forumundan bi link weriyim, arkadasin ilk aldigindaki puanlamalari we recoveryden sornaki puanlamalari, we 64 silip 32 bit kurduktan sonraki puanlamalari ilk sayfada hep [sayfanin ust/orta/alt kisminda bagimsiz 3 ayri msj]

yani dmk istedigim 330gt= 6.5 puan
    325gt=4.5 kesinlikle kiyaslama kisasi degil.. emin ol aradaki fark [eger o program ciddi calissa] 65 vs 6.1 tarzi bisi olmasi lazim...

forumun linku burda ama sistem bi acaiplesti sayfa acilmio vs genede weriorum puanlama icin ornek ben genede buraya elle ayri ayri yaziim hadi:)

alip ewe getirdiginde [64bit islemci ne tarz driver yuklu bilinmio acildiktan sonraki hali]
    islemci:6.2
    bellek(ram):5.9
    grafik: 5.9
    oyungrafigi: 5.9
    sabitdisk: 5.7 =========> sistem endusuk olan 5.7 yi total puan werio

recovery ile driver uptade yapilmis hali [ki hala daha guncel update olabilir]
    islemci:6.2
    bellek(ram):5.9
    grafik: 6.7
    oyungrafigi: 6.7

sistem 64 bit yerine 32 bite cewrilince

islemci:6.0
    bellek(ram):7.2
    grafik: 6.7
    oyungrafigi: 6.7

cihazdaki 4gb ram 32 bitte 3 gb gozuktugu halde puan bazinda artis oluyor... ustune islemci 6.2den 6.0 a geriliyor.. isin ozu puanlar cok rahat degisebilmekte, ozllikle ekran kartinda guncellik cok onmli, yani dostum snn gordugun o 4 kusur puan guncel olmayan driverdan kaynakalaniyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesaus -- 25 Nisan 2010; 22:10:43 >

• slitaz ve tesaus arkadaşlar. verdiğiniz bu güzel ve aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. recovery yaptım sisteme ve tesaus kardeş dediğin gibi puanlama değişti. tamam puanlamadan vazgeçtim. yukarıda belirttiğim bişey vardı sistem kararlılık testi. samsung ve packard da farklılık göstermesi sistemin kötü olduğundan mı kaynaklanıyor yoksa 64 ve 32 bit farkından mı? ya da güncel drıverden mi. ben şimdi drıverleride güncelledim sonuç aynı. ama sistem başka hiçbişey yaparken kasmıyo ( oyun-int. vs) demekki everest 64 te farklılık gösteriyor. sizce???
  • dostum ewet 64 ve 32 farkliligi...

istiorsan, samsunga 64 kurmayi dene, orda calistir eversti..

birde ustte dedigim gibi, msconfig ile gereksiz prgramalri acilista kapat, nortonu vs yi sil [demo olan yazilimlar]

ondan sora dene everesti, cnk 112 olmasa bile dier pblerde bircok arkadas [114/118/119] everset i sorunsuz denediler... donanimlar ayni asai yuakri sadece, 119 da 3 gb ram farki war..
  • Arkadaşlar Windows puanlarını takmayın bu kadar.112TK modeli bende de var, puana bakmadım bile.Dirt2'yi herşey full oynatıyor ya daha ne isterim.
  • tesaus kardeş haklısın. everestin 64 bit sürümünü buldum sorunsuz çalışıyor. samsungla hiç bi fark yok anlaşılan. bi de şu cızırtı olmasa:(:( realtek ses drıverini kaldırıyorum cızırtı ortadan kalkıyor ançak en son drıver i indirdim kuruyorum cızırtı yeniden başlıyor. acaba yanlış drıver mi indirdim. link olan varsa süper olur.ya da drıverle bu sorun halledilemiyo mu??
  • dostum, o cizirti, bole ceptelelefonu sarj altinin cikartigi, elektirigin hareket etme sesi gibi rahatsiz edici, acaip bisi ise, ne yazikki cozumu yok, en azindan simdlik... bir cok arkadas, onunla ilgili mahkemelik yada iade talebi ile geri wermis durumdalar...

ama baska bisi ise bilmiyorum...

sahsi fikrim, cihazin f/p orani ile kiyslandiginda gozardi edilebilcek birdurum diyebilirim, ama tabiki bana davulun sesi uzaktan geliyor.. bu sesi 2 saat duyduktan sonra nasi olur bilmiyorum :)

ama realtek kalkinca gidiyorsa guzel bir gelisme, smdi dier forumada azarim bunu,

bi baska ark bios update ile coszdum dmisti istersen bide onu dene..
  • realtek işe yaramadı. cızırtı aynen devam
    güncel bios ta bulamadım
  • Ben de ürünü bugün Vatan Bilgisayar'dan aldım. Şuana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım, gayet memnunum. COD5, PES10 gibi oyunları hiç takılmadan rahatlıkla kaliteli bir şekilde oynayabildim.

Tek sorun, ürünü ilk açtığımda power tuşunu bulamamam oldu :D Çok absürd bir yere koymuşlar ya, bulunca baya bi şaşırdım :))
  • Fan sesinden cızırtı duyulmuyki zaten .. hiç durmadan çalışan fanın yanında devede kulak kalan zor duyulan bir cızırtı var.
  • Fan sesinden cızırtı duyulmuyki zaten .. hiç durmadan çalışan fanın yanında devede kulak kalan zor duyulan bir cızırtı var.
  • Orthos 2 çekirdek 4 sanal çekirdek hepsi yük altında max 52C. Isınma sorunu kesinlikle yok takdir ettim aleti.
  • dün iade etmek için sorun olmasın diye recocery yapayım dedim. yapıp kapattım

sabah arkadaş bi bakıyım dedi. açtım cızırtı gitmiş

iade etmem heralde uğraşıyım bakıyım biraz
  • 2 arkadaşa da sordum duyuyormusunuz bişe diye, yok dediler ,cızırtı ortadan kalktı

şarj aletinide taktım bi değişim olurmu diye. cızırtı yok

yine çok çok dikkat ederseniz bi cızırtı geliyor oda hdd den galiba.. hp dv5 te de baktım aynı ses ondada geliyor çünki. Benim için sorun ortadan kalktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 27 Nisan 2010; 11:00:53 >
  • ısınınca geri geldi gibi sanki cızırtı
  • galiba ekran kartını yükleyince geliyor bu cızırtı.

recovery yaptığımda yoktu, sonra yükledim ati yi cızırtı gelmeye başladı
  • Cumartesi günü Vatan'dan (İzmir) aldım cihazı, ilk olarak cızırtı olayına baktım.. temiz. Fan sesi ve ısınma problemi de yaşamadım.. Güzel alet memnunum şimdilik bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurFakatDinle -- 28 Nisan 2010; 1:31:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.