Şimdi Ara

Packerd Bell TJ75 JO 118TK/119TK [i5 430M, 6GB DDR3, ATI HD 5650 DX11, 500/640 GB] Derneği (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
8
Favori
153.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

quote:

Orijinalden alıntı: ua_anil

quote:

Arkadaşlar bios güncellemeyi nasıl yaparım ve önerir misiniz?

PackardBell'in sitesine gir orada laptop modelini seçtikten sonra BIOS kısmından dosyayı indir. Zaten .exe dosyası olarak gelmesi lazım, açıp install diyorsun yeniden başlattığında halloluyor.

Hocam güvenli modda falan açmam gerekmiyor ve install'dan başka bir işlem yapmama gerek yok değil mi?

Hayır güvenli mod falan yok yalnız kurduktan sonra yeniden başlattığında otomatik olarak BIOS'a giriyor ve çıkarken ayarları kaydetmeni istiyor, onu yapman yeterli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bios güncellemeyi nasıl yaparım ve önerir misiniz?

PackardBell'in sitesine gir orada laptop modelini seçtikten sonra BIOS kısmından dosyayı indir. Zaten .exe dosyası olarak gelmesi lazım, açıp install diyorsun yeniden başlattığında halloluyor.

Hocam güvenli modda falan açmam gerekmiyor ve install'dan başka bir işlem yapmama gerek yok değil mi?

Hayır güvenli mod falan yok yalnız kurduktan sonra yeniden başlattığında otomatik olarak BIOS'a giriyor ve çıkarken ayarları kaydetmeni istiyor, onu yapman yeterli.

Hocam hangi bios sürümünü indirmem lazım en son 1.26 var sitede 2 tane ayrı şekilde.

• cehaletimi bana bağışlayın da mesela ben bu alete bi ssd takmak istesem ne yapacağım? bu mümkün mü? ben bu aletin uçmasını istiyorum, yapabilir miyim? kısaca ne kadara mal olacağını ve nasıl bir süreç izlemem gerektiğini anlatan olursa sevinirim, ssd markası vs. söylerseniz çok mutlu olurum. heyecanla bekliyorum. (Not: ankara'da ikamet ediyorum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokonatliprens

cehaletimi bana bağışlayın da mesela ben bu alete bi ssd takmak istesem ne yapacağım? bu mümkün mü? ben bu aletin uçmasını istiyorum, yapabilir miyim? kısaca ne kadara mal olacağını ve nasıl bir süreç izlemem gerektiğini anlatan olursa sevinirim, ssd markası vs. söylerseniz çok mutlu olurum. heyecanla bekliyorum. (Not: ankara'da ikamet ediyorum.)

Mümkün hocam, şu anda fiyat konusunda bir bilgim yok ama forumdaki harddisk bölümünde birçok başlık mevcut incelemelerin falan olduğu. İstediğin modeli alırsın, daha sonra notebook'un bataryasının alt tarafında 5-6 vidası olan açılabilir bir bölüm var orayı açacaksın. Zaten eski HDD'yi görürsün onun da 1 vidası var söküp yerine yeni aldığın SSD'yi takacaksın. Tabii tekrardan windows falan kurman gerekecek, onu da daha önce yedek aldıysan doğrudan o dvdler ile yapabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

Benim dizüstünün modeki TJ75 282TK bios mod ile "Cx States" i kapattım ve ses büyük oranda gitti duyulmuyor, ayrıca dizüstü bilgisayarı açacak olanlar dikkatli olsun ben Touchpad'i bozdum. Eğer açacaksanız ilk önce Touchpad girişini çıkarın bence. Klavyenin hemen altında Touchpad kablosu. Evdeki masaüstünü yıllardır açıyorum bir problem olmadı bu dizüstü biraz daha hassas bir alet sanırım, ufak ufak bir sürü kablo var biri kopsa buyrun cenaze namazına. Bir sürü vida var hepsini çıkarın çıkarınca fazla zorlanmadan açılıyor bilgisayar ben açtım içini temizleyip termal macunu yeniledim.

ses derken fan sesimi

Yok, hoparlörden tiz bir ses geliyordu, o büyük oranda gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 5 Mart 2012; 21:12:34 >

• quote:

Şu makinanın bir yerini zorlamadan içinin nasıl açılacağını öğrensem çok güzel temizlik yapıcam ama...

dikkat edin, tekrar toparlayamayabilirsiniz. adımlarınızı not edin.
    http://www.scribd.com/doc/46808187/4-Service-Manual-Packard-Bell-Easynote-Tj75-Tj76-Tj77-Tj78
  • Ben içini açtım ama 282Tk benim bilgisayar. Şurada anlattım;

http://forum.donanimhaber.com/m_53199129/mpage_1/f_/key_//tm.htm#msglink_59729657

Termal macun sürdüm fakat işlemci normal de ekran kartında ateş simgesi var Speed Fan'da nedense. Call Of Duty yaptım bir süre bir şey olmadı fakat nette gezinirken ateş simgesi ile gösteriyor.

Sizlerde nasıl bir arkadaş mümkünse sıcaklıkları ekleyebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 13 Nisan 2012; 13:44:58 >

• SSD aldım, OCZ Agility 3 120 GB, uçuyor :) tüm arkadaşlara tavsiye ederim, iyisinden bir SSD alın rahat edin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokonatliprens

SSD aldım, OCZ Agility 3 120 GB, uçuyor :) tüm arkadaşlara tavsiye ederim, iyisinden bir SSD alın rahat edin...

Yetecek mi hocam 120GB? Yoksa onu alıp eski HDD'yi de DVDROM'un yerine mi taktın? Ben mümkün olursa yazın o şekilde yapmayı düşünüyorum aslında...
  • Yetiyor ya, sıkıntı yok, hem çok hızlı olduğu için problem olmuyo ufak hariciye çevirdim eski hdd'yi, usb'den gerektiğinde takiyorum, hatta linux da vardi içinde Boot bile oluyo :)
  • Selamlar

Benim makine muadillerine göre çok çok yavaş çalışıyor. Son 1 senede disk okuma işlemi gerektiren herşeyde (özelliklede açılırken ve sanal makine çalıştırırlen) kağnı gibi.

Açılırken diskin ışığı 3-4 dk hiç sönmüyor ve sistem cevap vermiyor.

Diskte bad sector taraması falan yaptım, bir şey çıkmadı. Bios update ettim, Gereksiz servisleri kapattım, sistemi en iyi performansa ayarladım, aklıma ne geldiyse yaptım aylardır. Ama nafile. Diskin ışığı sönmek bilmiyor ve bekleyip duruyorum öylece.

işletim sistemini recovery partition'dan en baştan kurdum ve güncellemeleri yaptım. Yine aynı durum.

Sizlerde durum nasıl?

Bu problemin kaynağını bulamazsam paraya kıyıp ssd alıcam artık. Ama önce yinede bu laptopu kullanan arkadaşlardada böyle olup olmadığını öğrenmek isterim.
  • işlemci sıcaklığından dolayı sürekli kapanan tj75 i sonunda temizleyebildim. termal macunu yeniledim ve fanı temizledim. sonuç olarak işlemci sıcaklığı açıldıktan 10-15 dk sonra 90 derecelere ulaşırken 45 e düştü. prime95 ile işlemciyi 5dk %100 yükle çalıştırdım en fazla 72 dereceyi gördü sonuç gayet iyi.

bi kaç defa tecavüz girişiminde bulunmuştum ama çok karmaşık bi yapısı olduğundan vazgeçmiştim. @hoksi nin verdiği linkte yer alan rehber sayesinde işlemlere başladım. temizlik işine girecekler mutlaka incelemeli. web sayfasından okumak zor olabilir o yüzden pdf olarak buradan indirebilirsiniz.

kısaca nasıl açtığımı özetlemek gerekirse,

1- önce alt kısımda yer alan tüm vidaları söküyoruz
    2- hard diski tutan bir vida var onu söktükten sonra diski geri çekip çıkarıyoruz
    3- diski çıkardıktan sonra aradaki boşluktan dvd romu itiyoruz o da kolayca çıkıyor
    4- wireless kartın antenlerini sökmemiz toplarken işimizi kolaylaştırıyor, wirless i tutan bir vida var onunda söküp çıkarıyoruz
    5- bataryayı çıkardıktan sonra altta 2 tane vida var, onları çıkardıktan sonra aleti çeviriyoruz ve bi tornavida yardımı ile dokunmatik paneli çıkartıyoruz. birden asılmayın çünkü bi bağlantı kablosu var onuda çıkartıyoruz.
    6- klavyeyi tutup çekin onun da aynı şekilde altında yer alan bağlantısını sökün
    7- gördüğünüz tüm kablo bağlantılarını sökün. sol üst ve alt kısımda bir de sağ üst kısımda olması gerekiyor.
    8- ekranın altında iki tarafta 2 vidayı söküyoruz
    9- ekranı tutup çektiğinizde yerinden çıkacaktır. 2 vida daha var onları da söküyoruz
    10- tüm vidaların ve bağlantıların söküldüğünden emin olduktan sorna kapağı çıkarıyoruz
    11- sonunda anakart a ulaşmış olacaksınız, sol üst köşede bir tane vidasını söktükten sonra sağ tarafta yer alan kabloyu da sökerek çıkartabilirsiniz
    12- anakartı ters çevirdiğinizde işlemciye ulaşmak için 7 tane vida var onları söküyoruz. fan a bağlı olan güç kablosunu da söküyoruz.
    13- fan üzerinde 4 tane vida var onları sökmeden için temizlemek imkansız, çünkü asıl toz iç kısımda ızgaraların arkasında birikiyor.
    14- işlemci ve gpu için termal macunu sürdükten sonra işlemleri tersten yaparak toplayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moruk84 -- 19 Haziran 2012; 15:37:01 >

• @moruk84
    Okurken yoruldum :)

Bu kadar farketmesi ilginç, sanırım yakında benimde bir temizlik yapmam gerekecek. Arada bir ısıdan kapanıyor.
  • Ben de geçenlerde söktüm, topladıktan sonra 4 vida arttı
  • quote:

Arkadaşlar packard bell TJ75 marka laptopumu yaklaşık bir buçuk senedir kullanıyorum ancak batarya ile kullanımda pili çok kısa gidiyor 1 saat bile gitmiyor.Acaba bunun sebebi nedir ve bu hoparlör cızırtı sorununun kesin çözümü var mı?

hocam benim bataryada tüm öldü nette dolanarak en fazla 15dk dayanıyor. bu konuda napacağız? servisi aradım kargo parasını siz ödersiniz biz bios ayarları açık bırakıyoruz yarım saatten uzun giderse bataryayı değişmeyiz diyor. biosta hiçbişey çalışmadan gider tabi yarım saat. git-gel kargo parası 40-50 lira olacak. dışardan batarya alsak kaç lira acaba? eski toshibamın bataryası 4 sene kullandım hala 1,5 saat gidiyordu hemde şimdiki gibi led ekran az pil harcayan ekran kartı falanda yoktu ozamanlar.

• Batarya sorunu bende de var, nereden bulabiliriz orijinal batarya acaba? Modeli Sony AS09A41.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

quote:

Arkadaşlar packard bell TJ75 marka laptopumu yaklaşık bir buçuk senedir kullanıyorum ancak batarya ile kullanımda pili çok kısa gidiyor 1 saat bile gitmiyor.Acaba bunun sebebi nedir ve bu hoparlör cızırtı sorununun kesin çözümü var mı?

hocam benim bataryada tüm öldü nette dolanarak en fazla 15dk dayanıyor. bu konuda napacağız? servisi aradım kargo parasını siz ödersiniz biz bios ayarları açık bırakıyoruz yarım saatten uzun giderse bataryayı değişmeyiz diyor. biosta hiçbişey çalışmadan gider tabi yarım saat. git-gel kargo parası 40-50 lira olacak. dışardan batarya alsak kaç lira acaba? eski toshibamın bataryası 4 sene kullandım hala 1,5 saat gidiyordu hemde şimdiki gibi led ekran az pil harcayan ekran kartı falanda yoktu ozamanlar.

Bilmiyorum hocam beni çok etkilemiyor ama benimkide iyice öldü bir çözüm bulmak lazım çok acil garanti bu işe el atcağını sanmıyorum.dediğin gibi bios açıkken normale göre fazla gider şarj ama denemek lazım bigün ona göre yollayalım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

quote:

Bilmiyorum hocam beni çok etkilemiyor ama benimkide iyice öldü bir çözüm bulmak lazım çok acil garanti bu işe el atcağını sanmıyorum.dediğin gibi bios açıkken normale göre fazla gider şarj ama denemek lazım bigün ona göre yollayalım

bugün bi yerde buldum batarya 70 lira diyor aynı 4400mh ne dersiniz alsam mı?

• ben bataryayı aldım bakalım nasıl gidecek
  • arkadaşlar amd sitesinden indirdiğim ekran artı sürücüsünü yükleyince sıkıntı oluyor catalyst control center çalışmıyor çözünürlük düzgün olmuyor bununla ilgili yardımcı olabilirmisiniz
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.