Şimdi Ara

PALİT 7600GS SONİC PENCİL MOD 3D MARK 2005 7066 PUAN.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
12.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bana bu konuda yardımcı olabilirsen sevinirim.

- Riva tuner ya da diğer prog.lar ile yapılan O/C ile pencilmod arasında nasıl bir fark var?
    - Konu hakkında detaylı bilgi vermişsin ama 7300GT için (DDR3) pencilmod hakkında daha detaylı bir resimli anlatım verebilir misin? Çok şsy istedim gibi ama müsait olursan tabi.

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nefesalmak

demirkanali arkadaş selamlar,

- Riva tuner ya da diğer prog.lar ile yapılan O/C ile pencilmod arasında nasıl bir fark var?
    - Konu hakkında detaylı bilgi vermişsin ama 7300GT için (DDR3) pencilmod hakkında daha detaylı bir resimli anlatım verebilir misin? Çok şsy istedim gibi ama müsait olursan tabi.

Teşekkür ederim.

Programlarla yaptığın oc ile pencil modun alakası yok. Tek başına pencil mod yapıp riva tuner vd. gibi programlarla frekansları arttırmazsan oc yapmış olmazsın. Sadece gpuya ve ramlere giden voltajı arttırmış olursun. Pencil mod programlarla çıktığım max değerleri geçebilmen için gerekli olur. Bir nevi hardmoddur fakat kartın başına birşey gelirse silip garantiye verebilirsin.

• arkadaşlar 7300gt de üç tip kart var....bendeki 7600gs ile birebir aynı...haliyle pencil modda aynı bi fark yok yaniiii.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

quote:

Orjinalden alıntı: nefesalmak

demirkanali arkadaş selamlar,

Teşekkür ederim.

Programlarla yaptığın oc ile pencil modun alakası yok. Tek başına pencil mod yapıp riva tuner vd. gibi programlarla frekansları arttırmazsan oc yapmış olmazsın. Sadece gpuya ve ramlere giden voltajı arttırmış olursun. Pencil mod programlarla çıktığım max değerleri geçebilmen için gerekli olur. Bir nevi hardmoddur fakat kartın başına birşey gelirse silip garantiye verebilirsin.

anladım üstad sağol, bu durumda ben riva ile yetinirim. Geri kalanı beni aşar gibi duruyo. Peki iznin olursa bi sorum daha olacak. GPU değerini arttırırken memory değerini de arttırıyoruz, bunun bir oranı var mı? Yani birini arttırırken diğerini ne kadar arttırmak gerekiyor? Ve bu artışları kaçarlık adımlarla yapmak lazım?

• İkisini birbirinden bağımsız olarak arttırabilirsin. Adımlara gelince senin sabırına bakar. Belirli bir yere kadar daha geniş aralıklar kullanarak ilerle sonrasında max değerleri bulabilmek için aralığı gittikçe küçült derim.
  • Artık bizde yapsak güzel olacak açıklamayı yeterli oalcak yapacak birisi yok mu?
    Hatta açıklmaya başlayacak ta mı biri yok?
  • yarın gelsin hele elimize şu 7600gs, görelim numarasını
  • quote:

Orjinalden alıntı: pentagram_boy

Artık bizde yapsak güzel olacak açıklamayı yeterli oalcak yapacak birisi yok mu?
    Hatta açıklmaya başlayacak ta mı biri yok?

Hocam kartın fotolarını gönderirsen yardımcı olmaya çalışırım. Direk pot ile mod yaparken epeyce araştırdım. Az çok bilgi sahibi oldum 7600gs'ler hakkında. Elimden gelirse yardım etmek isterim.
  • quote:

Hocam kartın fotolarını gönderirsen yardımcı olmaya çalışırım. Direk pot ile mod yaparken epeyce araştırdım. Az çok bilgi sahibi oldum 7600gs'ler hakkında. Elimden gelirse yardım etmek isterim.

hocam siz hangi karta uyguladınız benim elimde(asus) 7600gs 512mb lık olan modeli var pasif sogutuculu gerci ben zalmanın fanını taktım neyse bu alet bosta 32 yükte 35 falan oluyor sıcaklık bakımından durumu iyi buna kalem le karalayarak mod uygulayabilirmiyim ? uygulasam nereye uygulayacam
  • Uygulayabilirsiniz ama araştırmak lazım. %90 kullanılan voltaj regülatörleri aynıdır. Kalem değil de pot ile olacak olsa bulmak daha kolay nasıl yapılacağını.
  • aynen bende yapmak istiyorum benimki sonic siyah fanlı olanlardan!

edit: burdaki kart http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/x1650-x1950-7900-05

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTeeH -- 1 Şubat 2007; 22:20:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SpaWn7

aynen bende yapmak istiyorum benimki sonic siyah fanlı olanlardan!

edit: burdaki kart http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/x1650-x1950-7900-05

Yakından çekilmiş bir foto gönderirsen ekran kartının fanlı tarafının monitör ve pciex bağlantısından uzak kısmından foto üzerinde oynama yaparak gösterebilirim istersen.
  • Eline sağlık güzel paylaşım olmuş

Ama resimli we çook ayrıntılı bi açıklama koyarsan bi daha soru soran olmaz kafan rahat eder (gerçi baya derin yerlere inmişsiniz ohm lar falan kafa karıştırıyo )
  • quote:

quote:

Yakından çekilmiş bir foto gönderirsen ekran kartının fanlı tarafının monitör ve pciex bağlantısından uzak kısmından foto üzerinde oynama yaparak gösterebilirim istersen.

dijital f.makinesi şuanda olmadığı için çekemiycem ama arkadşın gösterdiği resim2 deki ile aynı nerdeyse!

• kalem karalama falan olmazmı iş :)) garanti falan gidicek sonra uğraş dur bişey olursa :=)
     PALİT 7600GS SONİC PENCİL MOD 3D MARK 2005  7066 PUAN..
  • quote:

quote:

quote:

dijital f.makinesi şuanda olmadığı için çekemiycem ama arkadşın gösterdiği resim2 deki ile aynı nerdeyse!

Arkadaşın gösterdiği resim2'de zaten baya açık şekilde görülüyor yapılması gereken. Vram ile oynamaya gerek ama ve Vgpu'yu karalayarak çok rahat değiştirebilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: crank54

kalem karalama falan olmazmı iş :)) garanti falan gidicek sonra uğraş dur bişey olursa :=)

Karalama ile de büyük ihtimalle yapılır ama ölçüm yapıp nereyi karalamak gerektiğini bulmak gerekli. Direnç ile yapmak için fazla aranacak yer yok voltaj regülatörlerinin geribeslemesindeki gerilimi düşürmeye yönelik bir direnç atmak yeterli olur. Kullanılan voltaj regülatörünün datasheet'ine bakarak kullanılacak direncin değerini tahmin etmek mümkün. Ama yüksek değerli pot (ayarlı direnç) kullanarak değişik değerler için ölçüm yaparak optimal elemanı bulmak daha sağlıklı.

Bu arada direnç ile yaparken lehim kullanacaksınız diye bir şart yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsunami41 -- 4 Şubat 2007; 17:38:02 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: crank54

kalem karalama falan olmazmı iş :)) garanti falan gidicek sonra uğraş dur bişey olursa :=)

Karalama ile de büyük ihtimalle yapılır ama ölçüm yapıp nereyi karalamak gerektiğini bulmak gerekli. Direnç ile yapmak için fazla aranacak yer yok voltaj regülatörlerinin geribeslemesindeki gerilimi düşürmeye yönelik bir direnç atmak yeterli olur. Kullanılan voltaj regülatörünün datasheet'ine bakarak kullanılacak direncin değerini tahmin etmek mümkün. Ama yüksek değerli pot (ayarlı direnç) kullanarak değişik değerler için ölçüm yaparak optimal elemanı bulmak daha sağlıklı.

Bu arada direnç ile yaparken lehim kullanacaksınız diye bir şart yok

404lemi yapcaz lehimleme işini yani nasıl olacak havya kullanmadan bu iş üzerindeki mosfetlere bakam data sheetini bulabilecekmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gry054 -- 5 Şubat 2007; 0:07:47 >

• Ben telleri bacakların arasından geçirip bağlayarak yaptım Sonra oynamasın diye de sıcak silikon ile sabitledim. Kabloları da çift taraflı bant ile karta tutturdum. Gayet sağlam oldu. Elinde avometre falan yoksa veya elektronikten pek anlamıyorsan tehlikeli olabilir yapacağın iş, tabii ekran kartı için
  • ARKADAŞLAR BENDE XFX7600GS VAR,BU KARTA YAPILABİLİRMİ VMOD VE NASIL YAPILIR?YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.