Şimdi Ara

Palit 8800 gt sonic yada super 1gb ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar palit marka 8800 gt model ekran kartı almayı düşünüyorum ama önümde iki seçenek var biri kendinden overclocklu sonıc modeli bir diğeri ise overclocksuz ama 1 gb olan modeli.ileride büyük boyutlu lcd kullanmayı düşünüyorum. sizce hangisini almalıyım ? bazı testlerde sonic modelin aynı hızda 1 gb dan daha iyi sonuçlar aldığını duymuştum bu doğrumudur. aradaki fiyat farkı önemli değil gerekirse overclock da yapıcam(ki gerekecek ) sizce hangisini alayım?

• Eğer yüksek çözünürlüklerde oynayacaksan tabiki 1 Gb. ancak eğer 1280 - 1024 ü geçmeceyeksen sonic daha iyi.
  • 1600_1200 de bıle gereksız 1 GB
  • Forumda Palit 8800GT ile ilgili gördüğüm her başlıkta söylüyorum, burda da tekrar edeyim: Bu kartların yeşil pcb'li olanlarında hatalı üretilen bir seri var. Marka olarak Palit'te kararlıysanız, alırken teknik serviste test ettirin, öyle alın. Ben Kadıköy Eksen'den aldım, arızalı çıkınca 2 tanesi Sonic olmak üzere topalm 6 tane kart denettim, hepsi arızalıydı. Forumdan başka bir arkadaş da aynı karttan Exa'dan almış, onunki de arızalıymış. Palitzedeler olarak onunla Kadıköy'de buluşup çözüm aramıştık. Ve sonunda o Zotac aldı, ben Asus.

"Arızası ne?" diye sorarsanız, sıcaklık sensörleri bozuk. Sensör bozuk olduğu için fan sürekli tam hızda dönüyor ve çekilecek gibi değil. Windows'u falan kurduktan sonra VdoTool'da sıcaklık ile ilgili menü olmuyor, RivaTuner'da ise sıcaklık 0 C olarak gözüküyor. Ve muhtemelen sıcaklıkla ilgili bir bilgi gelmediği için bios güvenlik önlemi olarak fan hızını maksimuma çıkarıyor.

Teknik serviste mırın kırın ederlerse diye söyleyeyim, test işlemi çok basit. Kartı herhangi bir bilgisayara takıyorsunuz (Windows'un kurulu olmasına, hatta harddisk takılı olmasına bile gerek yok), açma düğmesine bastıktan 5 sn sonra fan hala maksimum devirde dönüyorsa o karttan uzak duruyorsunuz.

Benden söylemesi...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.