Ben oyunlarimi steami xbox j epic oyunlarını falan c ye kurmadim. C ye sıfır format atıyorum. Steam zaten çok kolay calistiriyorum steam i onar diyorum kendini onariyor. Herşey geri geliyor. İlk çalıştırma da oyunlar gerekli birşey varsa yüklüyor. Xboxta oyunu yükle deyip eskiden olduğu yere yukleyince oto bulup yüklüyor direk. Epic bir tik daha sıkıntı ama onda da sıfırdan indirmeden hallediyorum. Genelde yuklemniz gereken c++ all un öne sürümleri falan var.güvenilir yerlerden indirilebiliyor. Oradan direk yukluyorum. Directx 9 paketi var onu yukluyorum. Birde framework 3.5 var. Eskiden onu kurulum usb sinden komutla kurardim. Simdi isteyen program olursa indir yükle diyorum kuruyor zaten. Acronis gibi hiçbir programı kullanmadım. Ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Bana ters gibi. Ben birşey bozulursa o temiz formatı atacağım 😀 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PALİT Gamerock RTX 4080 Kabus Gibi Sorun (3. sayfa)
-
-
dostum biosta bootta fast boot quick boot bu tarz şeyleri disable yap, sistem içinde yönetici olarak cmd aç powercfg -hibernate off yaz enterla. githubdan mpo gpu fix indir tdr fix, mpo fix, hags fix 3ünüde açık konuma getir pembe yeniden başlat butonuna tıkla uygulamadaki. bu yazdıklarımı yapıp test edip geri bildirim yapar mısın
-
Hocam ben çok detaycı birisiyimdir, her format sonrasında bir düzen, nizam oturmam şart oluyor. Ne gibi dersen, misal vlc playerde tek tıkla videonun durması, kapandığında tekrar kaldığı yerden devam etmesi gibi ayarlar. Yine windowssta benzer ayarlar vs oluyor. Acronis bu konuda beni için hayat kurtarıcı bir program oldu, ondan önce norton ghost muydu neydi onu kullanırdım.Bu zamana kadar bir sıkıntısını görmedim valla.
Oyunların bir kısmı demo niyetine kullanıyorum( ) oyüzden original değil. Pc'de bir ton ek yazılıma ihtiyaç duyuyorlar.
-
Denedim hocam ama bir şey değişmedi maalesef..
-
Eğer denemediyseniz, kartı farklı bir PCI slotta deneyin, kartın 2. bios seçeneği var ona geçip denemediyseniz onu da deneyin eğer yine olmazsa
Linkteki Bios'u NVflash yardımıyla kurmayı deneyebilirsiniz, Palit 4080 Gamerock'ın bioslarına ulaşamadım daha doğrusu site tarafından onaylanmamış 2 Bios var.
Ekteki denenebilir, sorun yaratacağını düşünmüyorum fakat risk size ait yinede bir araştırın.
www.techpowerup.comhttps://www.techpowerup.com/vgabios/250847/gainward-rtx4080-16384-221011Bunlarda offical olmayan ama palit 4080 gamerock biosları, power limit yüksek olan performans bios'u
www.techpowerup.comhttps://www.techpowerup.com/vgabios/252395/252395www.techpowerup.comhttps://www.techpowerup.com/vgabios/252612/252612
-
BİOS atma olayına giremem hocam, daha 7-8 aylık kart. OC bile yapmadım ben bu karta, eğer donanımsal olduğuna kanaat getirrsem servise göndereceğim zaten. Sadece yazılımsalsa işte boşu boşuna 1 ay pcsiz kalmak istemiyorum, işlemcide ekran desteği yok, pc boşa çıkacak(bir daha onboardsız işlemci almam arkadaş, bu riski biliyordum ama şimdi daha iyi anlıyorum)
-
O zaman en basiti dediğim gibi, kartın üstünden bios'u değiştirin bu kartın bir özelliği bir riski vs. yok.
Silent'da ise performansa alın yada tam tersi.
Dipnot: bunu pc kapalıyken yapın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 5 Aralık 2023; 10:15:5 > -
Düşük güc kaynagiyla çalıstırmayı denesek bir sorun olur mu? Tamam yükte kapanacaktir ama hani farkli pcde denemek icin. En azindan cekirdek hizlari oynuyor mu ona bakacagım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
700 watt 80 plusli başka kasa varda
OC versiyon mu hocam?
PSU nun markasına göre kısa süreli denenbilir, ama dediğim gibi herşeydne önce bios switchinizi kart üstünden değiştirin, hepsinden daha basit bir işlem
-
Skynet sorun sana özel değil, çok fazla kişi nvidianin kendi forumunda olsun redditde olsun bu sorunla uğraşıyor. 2-3 aydır senin bahsettiğin sürücüde bekliyorlar ve yeni sürücüye geçemiyorlar, şu an için beklemekten ve nvidianın sorunu çözdüğü sürücüyü beklemekten başka çare yok. Bence gereksiz dert etme kendine şimdilik, en azından kafan rahat olsun bil ki sorun senin ekran kartında değil, donanımsal bir problemin yok.
Her yeni sürücü çıktığında gireceksin şu nvidianın resmi forumuna, ve redditteki nvidia kanalına takip edeceksin yorumlardan. Çözüldüğü gün emin ol görürsün yorumları. Bu seferki sorun ciddi ve çok fazla kişide var.
nvıdıaVisit the Game-Ready Drivers Community on NVIDIA #GeForce Forumhttps://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/
-
windowsun grafik ayarlarinda variable refresh rate aciksa kapali konuma getirin ayni sekilde nvidia panelden adaptive sync kapatin. geforce experience yukluyse onuda kaldirin deneyin birde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 5 Aralık 2023; 11:25:23 >
Yeni gördüğüm birşeyi de paylaşıyım denememişsindir belki diye.
Windows 10 KB5032278 addresses a Windows (not driver) issue that affects non-admin processes, specifically game performance goes down and video stutters.
Windows 10 için Opsiyonel update çıkmış bunun için 5 gün önce, yorumlarda birisi denemiş ve problemini çözmüş.
Yorum da burada .
reddits2the9sublime's comment on "Game Ready Driver 546.29 FAQ/Discussion"https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/18al12y/game_ready_driver_54629_faqdiscussion/kbzacfu
-
Evet hocam.
-
Yok, riske giremedim valla 700 wattlık güç kaynağıyla, mağlüm kart dünyanın parası. hani bir şey olur olur, kullanıcı hatası vs derler dediğiniz swichi biliyorum, sorun tekrarlarsa deneyeceğim bakalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 5 Aralık 2023; 13:51:55 > -
Hani sadece son sürücü olsa sıkıntı değil, 4-5 önceki sürücüde de yapınca kuşkulandım. zaten 531 sürücünü kullanıyordum uzun zamandır bu sorunlardan ötürü.nvidia sürücü sıkıntısı yok dedik, gidip daha ucuza 7900xtx almak varken bunu aldık olaya bak.
-
İyide hocam bu özellikler aktif kullanılan özellikler, sorunu çözse bile kesin çözüm olmaz.( denedim ama fark etmedi, experince kullanmıyorum zaten)
-
Daha dün tüm güncellemeleri yaptım ve so 546.30 nvidia sürücünü kurduydum sorunu tekrarladıydı.
-
Ya bu forumda neden toplu alıntı özelliği yok arkadaş
Bu arada bugün sadece kartı çıkardım, bios pilini çıkarıp bir süre bekledim. tekrar her şeyi aynı şekilde taktım. hiçbir sil kur yapmadan, şuan normal gibi duruyor. lakin ilk kapatmada, yeniden başlatmada vs tekrarlayacak gibi bir his var.
işletim sistemi şuan :
windows 10 pro 1909 64 bit
kart sürücüsü 537.13
Servis şunu görse direk kutulayip geri gönderir valla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 5 Aralık 2023; 14:0:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X