Şimdi Ara

PALİT Gamerock RTX 4080 Kabus Gibi Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar, birkaç gündür ekran kartımla ilgili sorun yaşıyorum. Sorunlar Nvidianın son sürümü olan "546.17-desktop-win10-win11-64bit-international-dch-whql" kurmamla başladı. Bu sürücüyü kurduktan sonra pc anormalleşti. Şöyle bir sorun meydana geldi:

PALİT Gamerock RTX 4080 Kabus Gibi SorunBlueLifeyoutube
    Nvidia 546.12 sürümü, sistem anomalisi
    https://www.youtube.com/watch?v=cbQii7f5QL4

Gördüğünüz gibi sanki CPU %100 olmuş gibi kasmalar, az kartı zorlayacak bir uygulamada siyah ekrana düşmeler yaşamadım. Sonra belkide son sürücüde sorun vardır diye tek tek bir bir eski sürücüleri denedim, hepsinde aynı şeyi yaptı. 537 nolu sürücüde bu sorunu yapmayı kesti. Bu sefer sorun farklı bir boyuta evrildi, oyuna girdiğimizde kart sanki 4080 değilde GTX 970 gibi davranmalara, çok çok düşük performans vermeye başladı. GPU programlarıyle kartı kontrol ettiğimde çekirdek frekansı 900MHZ sabitlendiğini hiç armadığını gördüm.

Sonra hemen önce BİOS'u, sonrada Windowsu sıfırdan kurdum.

537.58 nolu sürücüyü kurup testleri yaptığımda sorun yok gözüküyordu, herhalde yazılımsal bir çakışma vardır dedim.

4 Aralık 2023(Aynı gün, düzgün çalıştığı an)
    https://www.youtube.com/watch?v=F9ZosSHUHDw

Birkaç arkadaşa daha denettirdiğimde onlarda son sürücü sıkıntı çıkarmadığını gördüm. Tekrar 546.17 kurdum, yine ilk attığım videodaki gibi sorunla karşılaştım. Sonra tekrar sürücüyü silerek 537.58 geri döndüm.

(Ekran kartının sürücülerini güvenli modda DDU ile her zaman silerim)

Kurulum sonrasında ilk videodaki gibi menüsel bir sorunla karşılaşmadım, her şey normalderken bir oyun testi yaptığımda 3.videodaki gibi sorun oluştu. Furmark testinde, 3dmark testinde bildiğin kartı kendini saldı gittide ben araya girdim bir şey olmasın diye.

4 Aralık 2023(aynı gün)
    https://www.youtube.com/watch?v=BBl4sc2tJg8

Kapat aç yaparken bazen stabil çalışıyor, bazen tekrar bu sorunu yapıyor.

Hayır anlamadığım şey sürücüde sıkıntı varsa silip eski sürücüyü kurunca düzelmesi gerek. Kaldıki sürücüleride original sitesinden çekiyorum:

PALİT Gamerock RTX 4080 Kabus Gibi Sorunwww.nvidia.com
    Advanced Driver Search | NVIDIA
    https://www.nvidia.com/Download/Find.aspx

Şimdi sizce buradaki sıkıntı nedir? Servise göndersem ve kartın iyi yanına denk gelirse adamlar bunda bir şey yok diye geride gönderirler, 1 ay kartsız kaldığımla kalırım. Üstelik bana gelip aynı sorunu yaparsa tam dellendirir. Bu şekilde de bir öyle bir öyle çalışıyor, noldu karta durup dururken anlamadım valla.

EK:1

4 Aralık 2023
    https://www.youtube.com/watch?v=zmFm1Cw4TuQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 4 Aralık 2023; 20:42:10 >

• https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/drivers/results/216694/

546.29 çıktı, deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MC.CYBER_ @mageji Şuan mesala sıkıntı yok çalışıyor, lakin ne zaman aynı şeye düşeceğini kestiremiyorum. Sanki nvidia control paneline girince sapıtacak gibi duruyor. 531 nolu sürücüdeyim şuan.

• CoOLMuSTi kullanıcısına yanıt

PALİT Gamerock RTX 4080 Kabus Gibi Sorun lk açılışta yapmıyor, yeniden başlatınca yapıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 4 Aralık 2023; 20:23:37 >
  • Güvendiğiniz birine kartı verseniz bir süre denese en azından donanımsal bir sıkıntı varmı yokmu anlarsınız. Gtx 1070 den rtx 3060 a ondanda rtx 4070 e geçerken bende birkaç gün abuk subuk problemlerle uğraştım ama şu an sıkıntısız kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Hocam bende kart değişimi olmadı, aynı kartı kullanıyorum 7-8 aydır. İşte son sürücüyü kurduktan sonra kartın şaftı kaydı. Az önce mesala sıkıntı yoktu, bir yarım saat oyunda oynadım üstelik. Pc yeniden başlattım gene yukarıdaki sorunlu hali gibi oldu.Hep egzantirik sorunlarda beni mi bulacağım ya...

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Hocam güç kaynağınız atx 3.0 mı, yoksa adaptörlemi bağlıyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

atx 3.0, tek kablolu.

Bir video daha attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 4 Aralık 2023; 20:42:26 >
  • 1) sorunlu olduğu bir an (valhalla videosundaki gibi) sistem tepsisinde hiç bir uygulama açık olmayana kadar çalışan uygulamaları tek tek kapatarak oyundaki performansın düzelip düzelmediğine bir bakın. gerekirse msi afterburner'da kapatıp tekrar açın. hatta ve hatta görev yöneticisinde sistem uygulamaları dışında kapatabileceğiniz ne varsa kapatın bu durumda ama dediğim gibi takip ederek kapatın. İcue, afterburner, Asus Gpu Tweak gibi monitör uygulamalarının bu tip sıkıntılar yapabildiğine şahit olmuşluğum var.

2) sıkıntı yaşadığınız an "olay görüntüleyicisi" ni çalıştırın.

"önemli" başlığı altında sıralanan hatalar var mı bir bakın. yoksa sadece "hata" raporlara bakın ve buraya yazın. hatta şimdi bile geçmişe bakıp buraya atabilirsiniz. bir bakalım önemli ve normal hata geçmişlerine.

3) aynı anda ekran kartı frekansını kontrol eden yazılımların açık olmadığına emin olun. mümkünse ekran kartını default saat hızlarına çekip manuel ya da auto OC yapan yazılımları geçici süre kullanmadan deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 4 Aralık 2023; 20:52:7 >

• Gaara34 kullanıcısına yanıt
    1. Değişen bir şey olmuyor hocam.
    2. Önemli başlığını bulamadım, oyuna girdim 3-5 fps gösteren testini yaptırdım kapadım.
    3. Ekran kartına aldım alalı hiç o.c vs yapmadım ki, zaten hep defeulttaydı.
  • En son gelen sürücüyü kurunca sistem hepten ayvayı yiyor, furmark testinde donuyor o sürücüde. Şuan için sadece 537.58de anca normal masaüstü gibi kullanabiliyorum, oyunlarda yine patırıyor.

olay görüntüleyicisinde bahsettiğim kısımlar.

önemli'nin yanında da + varsa açıp içerisindeki hataların görsellerini atın. aynı şekilde normal hatalara da bir bakın. anlamadığınız, tuhaf gelen hatalar varsa görselini atın bakalım.

sanırım hata yaşadığınız anlarda görüntü bozulmaları, piksellenme, yeşil çizgiler, anı görüntü gidip gelmeleri gibi sorunlar olmuyor değil mi?

• Kartınız büyük olasılık 2d modunda kalıyor 3d ye geçmiyor. Boyle bir şeyi oc yaparken voltaj az geldiğinde yapardı. Yeniden başlatınca duzelirdi.
    Bence sizin yapmanız gereken sıfırdan format. Ve hiçbirşey yuklemeyin sadece sürücüler ve test icin valhalla kullanın. Veya furmark ve MSI Kombustor kullanın.
    Simdi olay gorunluyecisini açıp windows günlükleri sekmesinde sisteme tıklayın sağdan özel görünüm oluştura tıklayın. Oradan bilgi haricinde diğerleri seçin. tamam deyin, herhangi bir isim girin tamam deyin. Bu soldaki özel görünümlerde görünecektir oradan bir foto atin. Bakalım bir hatalara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 4 Aralık 2023; 21:42:32 >
  • Bende 4080 laptop var son 2 gündür siyah ekran donma vb sıkıntılar yaşadım. Çözüm olarak bugün yayınlanan nvidia güncellemesi + DH'de duyurulan komut satırını çalıştırdım düzeldi.

https://www.donanimhaber.com/windows-11-23h2-guncelleme-oyun-performansini-etkiliyor--171602

• PALİT Gamerock RTX 4080 Kabus Gibi Sorun

• Dediğiniz şeyler yok hocam, olan şey işte kart kendini bildiğin %5lik performansa çekiyor gibi. Onun haricinde normal bir şekilde pc kullanabiliyorum, hiçbir oyun çalışmıyor düşük performanstan dolayı.

4 Aralık 2023
    https://www.youtube.com/watch?v=pG0b-IR6Vr0
  • benim dediğim kısımda önemli hata da bir şey yok. 7 günlük sürede 2 kere önemli hata olmuş güç ile alakalı ama onlar elle kestiyseniz sistemin gücünü falan onlar olabilir.

en önemlisi nvlddmkm hataları. bu hatalar direkt ekran kartı ile alakalı.

bu hatalara tıklayıp daha detaylı görüntülerini ekler misiniz.

buradaki nvlddmkm hatalarına da tıkayıp görsel iletin.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

Pek bir detay yok hocam onda da

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.