Şimdi Ara

Palm® webOS™ PALM Yeniden Tanımlandı ; PALM PRE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Palm® webOS™ PALM Yeniden Tanımlandı ; PALM PRE

Operating system Palm® webOS™
    Network specs 3G EVDO Rev A
    Display 3.1-inch touch screen with a vibrant 24-bit color 320x480 resolution HVGA display
    Keyboard Physical QWERTY keyboard
    Email Microsoft Outlook® email with Microsoft® Direct Push Technology
    POP3/IMAP (Yahoo, Gmail, AOL, etc).
    Messaging Integrated IM, SMS, and MMS
    GPS Built-in GPS
    Digital camera 3 megapixel camera with LED flash and extended depth of field
    Sensors Ambient light, accelerometer, and proximity
    Media formats supported
    Audio Formats: MP3, AAC, AAC+, AMR, QCELP, WAV
    Video Formats: MPEG-4, H.263, H.264
    Image Formats: GIF, Animated GIF, JPEG, PNG, BMP
    Wireless connectivity Wi-Fi 802.11b/g with WPA, WPA2, 801.1x authentication
    Bluetooth® 2.1 + EDR with A2DP stereo Bluetooth support
    Memory 8GB of user storage (~7.4GB user available)
    USB mass storage support
    Phone as laptop modem Bluetooth tethering
    Connector MicroUSB connector with USB 2.0 Hi-Speed
    Headphone jack 3.5mm stereo
    Palm® Touchstone™ charging dock Compatible
    Dimensions
    Width: 59.5mm (2.3 inches)
    Height: 100.5mm (3.9 inches)
    Thickness: 16.95mm (0.67 inches)
    Weight
    135 grams (4.76 ounces

http://www.palm.com/us/products/phones/pre/index.html

• iphone ve android'e güle güle...
  • Bence de çok başarılı bir alet. Bu cihaz aynı zamanda multitouch özelliğine de sahip. Iphone 3g deki kısıtlamalar yok. 2 adet ufacık sorunu olabilir, Iphone da yazılım desteği çok fazla, buna ne kadar yazılım çıkar bilinmez, ve birazcık kalın olaibilir belki.. Ama altından çıkan klavyesi süper tabi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhangunes

Bence de çok başarılı bir alet. Bu cihaz aynı zamanda multitouch özelliğine de sahip. Iphone 3g deki kısıtlamalar yok. 2 adet ufacık sorunu olabilir, Iphone da yazılım desteği çok fazla, buna ne kadar yazılım çıkar bilinmez, ve birazcık kalın olaibilir belki.. Ama altından çıkan klavyesi süper tabi :)
    Video turu aşağıdaki linkte. Canlı canlı nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

http://i.gizmodo.com/5126752/palm-pre-full-video-tours?skyline=true&s=x

Çok acayip fikirler var. Ekranın altındaki bolmede de hareketi algılayan kısım var ve birçok işlem burdan yapılabiliyor. 3. video'yu izlemenizi öneririm. Kayan kapaklı qwerty klavye de tüm smartphone'lar içinde sadece palm da varmış. Mesaj atarken insanların çoğu telefonu dik tuttuğu için ve yan kullanımda internet sitelerinin dikeyde çok az bir bölümü görülebildiği için klavye aşağı doğru (dikey eksende) kayar klavye seçilmiş. MultiTouch da var gayet başarılı görünüyor. 24-bit ekran (yani 16 milyon renk) Flash oynatıcıdaki sorun da çözülürse alınabilir bir şey gibi duruyor.

İşlemcisi OMAP 3430 fakat kaç mhz ta çalıştığı bilinmiyormuş.

# OMAP3530 - 600 MHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX 530 2D/3D Graphics Accelerator + C64x+ DSP / video accelerator
    # OMAP3525 - 600 MHz ARM Cortex A8 + C64x+ DSP / video accelerator
    # OMAP3515 - 600 MHzARM Cortex A8 + PowerVR SGX 530 2D/3D Graphics Accelerator
    # OMAP3503 - 600 MHz ARM Cortex A8
    # OMAP3440 - 800 MHz ARM Cortex A8 + ISP (Image Signal Processor) + PowerVR SGX 530 2D/3D Graphics Accelerator + IVA2+ (Imaging and Video Accelerator)
    # OMAP3430 - ARM Cortex A8 + ISP (Image Signal Processor) + PowerVR SGX 530 2D/3D Graphics Accelerator + IVA2+ (Imaging and Video Accelerator). Will be manufactured in 65 nm and later in 45 nm.

Burdaki benzer chipsetlere göre 600 mhz civarında olur. OMAP olunca 2 * 600 ya da 1.5 * 600 falan diyolar ama bunlar için geçerli mi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 9 Ocak 2009; 14:45:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhangunes

Bence de çok başarılı bir alet. Bu cihaz aynı zamanda multitouch özelliğine de sahip. Iphone 3g deki kısıtlamalar yok. 2 adet ufacık sorunu olabilir, Iphone da yazılım desteği çok fazla, buna ne kadar yazılım çıkar bilinmez, ve birazcık kalın olaibilir belki.. Ama altından çıkan klavyesi süper tabi :)
    quote:

Orjinalden alıntı: oguzhangunes

Program konusunda Palm sanki daha iddalı çünkü yazılım geliştirme aracı piyasaya en kısa zamanda sürülecek ve web tabanlı bir işletim sistemi olduğu için HTML5, CSS ve Javascript gibi basit programlama dilleri ile yazılım geliştirilebilecekmiş bunun yanında eski işletim sistemi olan GarnetOS de çalışan programları bu sistemde çalıştırmak için bi kaç yol olduğu resmi sitesinde belirtilmiş ama ayrıntılar verilmemiş. İşlemci konusuna gelince adamlar iddalı Laptop tan alınan bir performans sergileyeceğini söylüyorlar. Şahsi kaanatim şık ve tamamen görselliğe dayalı bi sistem olmuş ama eksikleri yok değil yukarda arkadaşımız bahsettiği gibi flash desteğinin olup olmadığı belli değil birde hiçbir kaynakta harici hafıza görünmüyo bu yoksa kötü bir durum kamera konusunda ise bi 5 mp bu cihaza daha iyi olurdu sanırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: turguaz

quote:

Orjinalden alıntı: oguzhangunes

Program konusunda Palm sanki daha iddalı çünkü yazılım geliştirme aracı piyasaya en kısa zamanda sürülecek ve web tabanlı bir işletim sistemi olduğu için HTML5, CSS ve Javascript gibi basit programlama dilleri ile yazılım geliştirilebilecekmiş bunun yanında eski işletim sistemi olan GarnetOS de çalışan programları bu sistemde çalıştırmak için bi kaç yol olduğu resmi sitesinde belirtilmiş ama ayrıntılar verilmemiş. İşlemci konusuna gelince adamlar iddalı Laptop tan alınan bir performans sergileyeceğini söylüyorlar. Şahsi kaanatim şık ve tamamen görselliğe dayalı bi sistem olmuş ama eksikleri yok değil yukarda arkadaşımız bahsettiği gibi flash desteğinin olup olmadığı belli değil birde hiçbir kaynakta harici hafıza görünmüyo bu yoksa kötü bir durum kamera konusunda ise bi 5 mp bu cihaza daha iyi olurdu sanırım...

Alıntıları Göster
    ben de merakla bekliyordum palm nasıl bir geri dönüş yapacak diye.
    telefonun tipi ilk bakışta çok da çekici gelmedi ama üzerinde çalışan işletim sistemi çok büyük bir artı olacak.
    harici hafıza konusunda zon zamanların modasına uyulup dahili 8 GB la sınırlanmış gibime geliyor.
    ayrıca bir sitede, iphone ve g1 gibi kamera çekiminin olmayabileceğinden de bahsedilmiş.
    unlocked gsm den de hiç bahsedilmemiş mesela. palm pro doğrudan operator bağımsız piyasaya sürülmüştü.
    palm pre ise yılın ilk yarısında sprint tarafından dağıtılacakmış.

palm os programlarının palm pre de de çalışması nasıl halledilebilir bilemiyorum. eski programların ekran çözünürlüğü ve renk desteği belliyken pre de nasıl dururlar orası da ayrı bir mesele.

bekleyip göreceğiz bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

ben de merakla bekliyordum palm nasıl bir geri dönüş yapacak diye.
    telefonun tipi ilk bakışta çok da çekici gelmedi ama üzerinde çalışan işletim sistemi çok büyük bir artı olacak.
    harici hafıza konusunda zon zamanların modasına uyulup dahili 8 GB la sınırlanmış gibime geliyor.
    ayrıca bir sitede, iphone ve g1 gibi kamera çekiminin olmayabileceğinden de bahsedilmiş.
    unlocked gsm den de hiç bahsedilmemiş mesela. palm pro doğrudan operator bağımsız piyasaya sürülmüştü.
    palm pre ise yılın ilk yarısında sprint tarafından dağıtılacakmış.

palm os programlarının palm pre de de çalışması nasıl halledilebilir bilemiyorum. eski programların ekran çözünürlüğü ve renk desteği belliyken pre de nasıl dururlar orası da ayrı bir mesele.

bekleyip göreceğiz bakalım.

Alıntıları Göster
    GSM versiyonu üretilecekmiş. orası kesin.

ilk çıkacak model CDMA. spot alacaklar hiç heveslenmesin. sim kart girişi olmayacak çünkü sprint versiyonunda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: painkill

GSM versiyonu üretilecekmiş. orası kesin.

ilk çıkacak model CDMA. spot alacaklar hiç heveslenmesin. sim kart girişi olmayacak çünkü sprint versiyonunda :)

Alıntıları Göster
    palm işletim sisteminin geri dönüşü bence muhteşem omuş pda e almak için düşünen insanların örneğin ben :) kafası nı karıştıracak cinsten bir dönüş bu. Touch hd düşünen birisi olarak sanırım kararımı erteliycem.
    Şahsi fikrimdir..................
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazymazy35

palm işletim sisteminin geri dönüşü bence muhteşem omuş pda e almak için düşünen insanların örneğin ben :) kafası nı karıştıracak cinsten bir dönüş bu. Touch hd düşünen birisi olarak sanırım kararımı erteliycem.
    Şahsi fikrimdir..................

Alıntıları Göster
    walla böyle bir işletim sistemi varken touch hd falan düşünmek çok yersiz bana göre. tanıtım ve inceleme videolarını izleyin. hayran kalacaksınız. bu alet cepte masaüstü bilgisayar gibi bir şey. bir de cafcaflı bir uygulama akımı başlarsa kısa süre içinde tadından yenmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: painkill

walla böyle bir işletim sistemi varken touch hd falan düşünmek çok yersiz bana göre. tanıtım ve inceleme videolarını izleyin. hayran kalacaksınız. bu alet cepte masaüstü bilgisayar gibi bir şey. bir de cafcaflı bir uygulama akımı başlarsa kısa süre içinde tadından yenmez.

Alıntıları Göster
    Geçen gün Endaget'i okurken ne kadar sevindim bilemezsiniz.Eski bir Palm cı olarak Palm'in yeniliklere&özgün fikirlere imza attığını görmek çok güzel.WinMo lu Palmları hiç sevmemiştim Apple ın OSX yerine Windows XP kullanması gibi gelmişti (kötü olduğundan değil kendi özelliğini kaybettiği için).
    Hem normal hemde iş kullanıcılarına hitap eden bir cihaza benziyor.Çok beğendim.

Bu arada Palm in çok sadık bir kullanıcı kitlesi vardır ek olarak ciddi program desteğide vardır eminimki çok acaip yanlışlar yapılmaz ise Palm yeniden 'hayata' dönücektir bu yeni platform/takip edicek cihazlar ile

Bu arada opsiyonel kablosuz şarj cihazını gördünüzmü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

Geçen gün Endaget'i okurken ne kadar sevindim bilemezsiniz.Eski bir Palm cı olarak Palm'in yeniliklere&özgün fikirlere imza attığını görmek çok güzel.WinMo lu Palmları hiç sevmemiştim Apple ın OSX yerine Windows XP kullanması gibi gelmişti (kötü olduğundan değil kendi özelliğini kaybettiği için).
    Hem normal hemde iş kullanıcılarına hitap eden bir cihaza benziyor.Çok beğendim.

Bu arada Palm in çok sadık bir kullanıcı kitlesi vardır ek olarak ciddi program desteğide vardır eminimki çok acaip yanlışlar yapılmaz ise Palm yeniden 'hayata' dönücektir bu yeni platform/takip edicek cihazlar ile

Bu arada opsiyonel kablosuz şarj cihazını gördünüzmü?

Alıntıları Göster
    Vipracing arkadaşımızın da dediği gibi Palmin kendine has bi hayran kitlesi var sanırım bunlardan biride benim ama bu sadece böyle kalmayacağa benziyor. Ces 2009 ekonomik krizden dolayı baya sönük geçmesi bekleniyordu ve bir çok firma çok dikkat çeken ürünler ortaya koymadılar bununda etkisi ile Palm fuarın en etkili ürünü oldu ve çok güzel bi tanıtım yaptı. Diğer yandan birde ortaya dikkat çeken bir iş konunca nette Palmi herfırsatta yere vuran teknoloji siteleri bile Palm Pre ve WebOS hakkında olumlu şeyler yazmaya başladı sadece buda değil uzun zamandan sonra ilk defa Plamin hisseleri borsada 38 puan bir artış göstermiş işte uzun lafın kısası Mobil pazarda Palmin bu atağı baya bi etkili oldu ve ses getirdi. Umarım bu cihaz Türkiyeye gelir, sağlam bir teknik destek ve servis anlayışı olur. Çünkü daha önce Palm türkiyede destek ve servis anlayışı ile iyi bi imaj bırakmamıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: turguaz

Vipracing arkadaşımızın da dediği gibi Palmin kendine has bi hayran kitlesi var sanırım bunlardan biride benim ama bu sadece böyle kalmayacağa benziyor. Ces 2009 ekonomik krizden dolayı baya sönük geçmesi bekleniyordu ve bir çok firma çok dikkat çeken ürünler ortaya koymadılar bununda etkisi ile Palm fuarın en etkili ürünü oldu ve çok güzel bi tanıtım yaptı. Diğer yandan birde ortaya dikkat çeken bir iş konunca nette Palmi herfırsatta yere vuran teknoloji siteleri bile Palm Pre ve WebOS hakkında olumlu şeyler yazmaya başladı sadece buda değil uzun zamandan sonra ilk defa Plamin hisseleri borsada 38 puan bir artış göstermiş işte uzun lafın kısası Mobil pazarda Palmin bu atağı baya bi etkili oldu ve ses getirdi. Umarım bu cihaz Türkiyeye gelir, sağlam bir teknik destek ve servis anlayışı olur. Çünkü daha önce Palm türkiyede destek ve servis anlayışı ile iyi bi imaj bırakmamıştı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: turguaz

%100 katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

quote:

Orjinalden alıntı: turguaz

%100 katılıyorum.

Alıntıları Göster
    UMARIM WEBOS UN YAZILIM DESTEGI ESKI SURUM KADAR BOL CESITLI OLUR BIR AN ONCE GELISTIRMEYE BASLARLAR .
    AMA SANIRIM PALM DE APPLE GIBI ITUNES BENZERI BIR ÇALIŞMA YAPACAK GIBIME GELIYOR YAZILIMLAR İÇİN. ZATEN ALTYAPIYI HAZIRLAYIP UYGULAMAYA GECTILER

• quote:

UMARIM WEBOS UN YAZILIM DESTEGI ESKI SURUM KADAR BOL CESITLI OLUR BIR AN ONCE GELISTIRMEYE BASLARLAR .
    AMA SANIRIM PALM DE APPLE GIBI ITUNES BENZERI BIR ÇALIŞMA YAPACAK GIBIME GELIYOR YAZILIMLAR İÇİN. ZATEN ALTYAPIYI HAZIRLAYIP UYGULAMAYA GECTILER

Alıntıları Göster
    PDA turu cihaz kullanmaya iki yil once basladim...htc nin o2 icin urettigi xda orbit serisinin bir cok cihazini kullandim, yaklasik olarak 5 aydan bu tarafada HTC Diamond kullanmaktaydim...gecen hafta sirf denemek icin uygun bir fiyata ikinci el bir treo 650 aldim, ve palm ile tanistim, ve dun hemen bir tane treo daha alip cihazi yedek olarak bir kenara kaldirdim, ne olur ne olmaz bu bozulursa elimin altinda olsun diye..
    win mobile cihazlarlarla bosuna sinir olup durmusum..bir haftalik bir palm kullanicisi olarak, boyle bir sistem varken nicin wm denilen omur torpusu ile ugrasmisim diye kendi kendime soruyorum...
    selamlar.

• quote:

Alıntıları Göster
    blade_omen'den alıntıdır

http://i.gizmodo.com/5126752/palm-pre-full-video-tours

• quote:

Orijinalden alıntı: özer0334

blade_omen'den alıntıdır

Alıntıları Göster
    Türkiye'ye ne zaman gelir acaba...
  • quote:

blade_omen'den alıntıdır

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: özer0334

blade_omen'den alıntıdır

Sayfada zaten bu link var sayfanın başında benim mesajımda. Gözünüzden kaçtı herhalde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

quote:

blade_omen'den alıntıdır

Sayfada zaten bu link var sayfanın başında benim mesajımda. Gözünüzden kaçtı herhalde ?

Alıntıları Göster
    yine iphone a özenilmiş ;) o parmak hareketi var ya... ama telefon güzel gerçekten... 3.5mm felan iimiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

quote:

blade_omen'den alıntıdır

Alıntıları Göster
    evet kaçmış:))

quote:

Orjinalden alıntı: onurkillinc

quote:

blade_omen'den alıntıdır

• quote:

evet kaçmış:))

quote:

Orjinalden alıntı: onurkillinc

quote:

blade_omen'den alıntıdır

Alıntıları Göster
    Valla palm'ın geri dönebileceğine bile ihtimal vermezken böyle bir dönüş yapmış olması gerçekten şaşırtıcı...
    90ların sonunda amerika'da herkesin elinde bir palm vardı nerdeyse (gsm özelliği olmamasına rağmen).
    Kullanım kolaylığı ise günümüz iphone'u ile yarışır kanımca...umarım unlocked versiyonu ucuz olur da kolaylıkla edinebiliriz..
    çekmecemdeki tozlu clie'mi şarj edeyim bakalım yeniden.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.