Şimdi Ara

PANASONİC 2011 MODEL TX-P42ST33 PLAZMA SAHİBİ OLANLAR VE OLMAYI DÜŞÜNENLER (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
8
Favori
47.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nyxis

Selam,
    Geçen ay başı bende bu televizyondan aldım ve d-smart'a modüllü üye oldum. Fakat D-smart'ın kanallarını izleriken sık sık, 10-15 dakikada bir şifreli kanal yazısı çıkıp, 5-10 saniye sonra düzeliyor. Ara sıra ise düzelmiyor ve TV yi açıp kapamam veya modülü çıkartıp takmam gerekiyor. Modülü D-smarta yolladım, 1.5 saat sunny marka bi tv de denemişler ve sorun yok dediler. şimdi yarın modülü tekrar servisten alıcam. Bunun gibi bir sorunla karşılaşan oldumu? Ben hala modülden şüpheleniyorum, ama başka bi yerde çalışmış olması TV den de şüphe etmeme sebep oluyor. Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir? Siz hiç ST33e modelinde d-smart modülünü kullanırken bi sorunla karşılaştınız mı? veya yapmamız gerekn bi ayar varmı?

>D-smart'ı modül ile kullanıyorum. televizyonu ilk açtığımda modül şifreleri çözdüğü için 10 sn sonra geliyor kanal, daha sonra herhangi bir bekleme olmuyor. yalnız hava çok kapalı olduğnda sinyal seviyesi düştüğü için kanal geçişleri yavaşlayabiliyor, kanal geçişlerinde anlık şifreli kanal uyarısı verip düzelebiliyor. ama sizin yaşadığınız gibi bir sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: stronger06

quote:

Orijinalden alıntı: maidenhead

quote:

quote:

çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.kullanıcı ağzından direk duymak daha etkili oluyo tabi =) bi son sorum daha var bu tv hakkında,internet olsa da olur olmasa da ama olursa nası kullancaz kablosuzla bağlanabilcez mi direk bu tvye ? ayrıca pcyi bağlayıp bilgisayar ekranı gibi kullanabilecek miyim plazmayı ? bu çok önemli çünkü pcdeki filmleri izleyebilirsem enfes olur..

bunlar olmasa bile st33de karar kıldım ben ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp =)

GW30'da ST30/33'de de internet mevcut. Herhalde 2011 serilerinin hepsinde internet mevcut.

İnternete iki şekilde bağlanabiliriz. İlki Panasonic marka ya da uyumlu (bir model) olan Wi-Fi adaptörünü TV'nin USB'sine takıp, kablosuz internet üzerinden...
    İkincisi ise TV'nin arkasındaki ethernet girişine kablo çekerek.

Ben ikinci seçeneği seçtim. Çünkü Panasonic marka Wi-Fi adaptörü oldukça pahalı ve sadece serviste bulunuyor. Yanlış bilmiyorsam 250 TL. PC yakınsa veya modeminiz TV'ye yakınsa 20 metresi 10 TL gibi ucuza ethernet kablosu ile işi çözebilirsiniz.

Kesinlikle TV'nizi bilgisayar ekranı olarak kullanmayın! Plazma TV'lerin Burn-in (görüntünün alıkonması) olayını duyduysanız bilgisayar ekranında sabit duran ikonların ekranda iz oluşturma ihtimali olduğunuda biliyorsunuzdur. O yüzden Burn-in olayını biraz araştırın derim. Bunun farkına vararak: PC'nin ekranını tabiki TV'ye yansıtabilirsiniz. PC'nizin HDMI/DVI çıkışı varsa, bu çıkıştan görüntüyü uygun kablo ile TV'nize aktarabilirsiniz. Bu konuda Vatan Bilgisayar çalışanları sizi uygun şekilde yönlendirirler muhtemelen.

sayenizde tüm soru işaretlerinden arındım.artık en kısa zamanda gidip st33 alma zamanı.ama öncelikle 12 senedir bağlı duran çanağı lnbyi ve kabloyu değiştircem onalrıda epey araştırdım gessat off set 90 cm çanak + rg6 u6 klas kablo + alps single lnb üçlüsünü netten siperiş edip bi uydu servisine bağlatıcam ki hazır bulunsun.sonra gidip tvyi getirticem vatandan.

internet için modemim çok uzakta =/ o sebepten az önce wi-fi adaptörlere baktım 130 tlye var bikaç sitede ama st33le uyumlu oldugu yazmıyo genelde gt vt serileri ve türevleri var.eğer uyumluysa alabilirim onuda nete girmek keyifli olabilir epey =)

pc ekranı olarak kullanma olayını sadece denemek amacıyla yaparım zaten.öyle müptelası değilim olsa da olur olmasa da .ancak bu burn in olayı sene kaç oldu hala sorun olabiliyo mu bu plazmalarda? çok garip.rodaj süresi miydi neydi 500 saat geçtikten sonra peki? hala böyle bi tehlike mevcut mu ?

iyisi kötüsü 4 gündür internetle yatıp kalkıyorum ve sonunda karar vermiş olmaktan dolayı mutluyum.yardımlarınız için çok teşekkürler umarım bi aksilik çıkmaz ve bende aldıktan sonra izlenimlerimi mutlu mutlu paylaşırım burada başkalarına yardımcı olabilirim..iyi geceler yarın büyük gün

Açıkcası Wi-Fi adaptörü peşinde koşturmadığımdan bilmiyorum ama zaten TV'nizin garantisinin başlaması için evinize bir Panasonic servisi geliyor ve TV'yi kurup garantiyi başlatıyor. TV'yi aldıktan sonra bir yere telefon edip randevulaşmanız lazım, servisle... O sırada sorun kendilerine adaptörü. Fiyatı uygun gelirse onlardan satın alabilirsiniz...

Ben senelerdir LCD kullanıyordum. Daha önceden plazma kullanmadığım için burn-in'in ne derecede giderildiğini bilmiyorum. Ama okuduklarımdan dikkatle olabildiğince ilk 200 saat TV'yi dikkatli kullandım. Servise sorarsanız "yok burn in diye birşey" diyorlar. Ama olaki ekranda burn in oldu garantidemi bu durum derseniz "değil" diyorlar. Yani sabit görüntülerde bir iki saat kalmamak lazım. TV'nin kendini bu durumdan korumak için gördüğüm üzere iki yöntemi var. Sabit görüntülerde zamanla ekranı birer piksel kaydırarak burn-in'i engelliyor birde yine sabit görüntüde ekran ışığını oldukça kısıyor.. Yani 2011 modellerde burn in tehlikesi az deniliyor. Ama garanti dışı olduğu için mesela 2 saat boyunca 21:9 film seyretmemek lazım ilk başlarda (altta üste siyah boşluktan dolayı).

Rica ederim.. Sırf size yardım etmiyorum bu sayfayı okuyan müstakel Panasonic kullanıcılarının da aklına takılanları bir şekilde cevaplamış oluyorum. Ki yarından sonra sizde sorulara cevap vermeye başlarsınız:) Şimdiden hayırlı olsun...

internete kablosuz olarak 50 tl'ye bağlanabilirsiniz, 3. sayfada detaylı bilgileri vermiştim.
    Rodaj'A falan gerek yok, dilediğiniz gibi kullanın.
    Burn-in de tarih oldu, hdmi dan bilgisayarımı bağlıyorum.
    alttan üstten kesik (2.85:1) Film sürekli izliyorum, hiçbir sorun yok. aslında bundan önceki 6 yıldır kullandığım LG plasmada da bu konularda herhangi bir problem yaşamadım.
    Media player çok sıkıştırılmış bazı mkv filmlerde (%90 3d 1080p sbs filmlerde) codec problemi( karelenme) sorunu yaşayabiliyor. dosya desteklenmiyor uyarısı veren mkv'leri mkvmerge programı ile 3 dk içinde çalışır hale getiriyorum.
    bunun dışındaki sıradan mkv, mp4 ve avi dosyalarında sorun yok. türkçe altyazı desteği var. ama yerini ve boyutunu ayarlayamıyorsunuz.

• dostlar meclisi ;

usb ye kayıt nasıl yapıyoruz bu allette?
  • quote:

quote:

çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.kullanıcı ağzından direk duymak daha etkili oluyo tabi =) bi son sorum daha var bu tv hakkında,internet olsa da olur olmasa da ama olursa nası kullancaz kablosuzla bağlanabilcez mi direk bu tvye ? ayrıca pcyi bağlayıp bilgisayar ekranı gibi kullanabilecek miyim plazmayı ? bu çok önemli çünkü pcdeki filmleri izleyebilirsem enfes olur..

bunlar olmasa bile st33de karar kıldım ben ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp =)

GW30'da ST30/33'de de internet mevcut. Herhalde 2011 serilerinin hepsinde internet mevcut.

İnternete iki şekilde bağlanabiliriz. İlki Panasonic marka ya da uyumlu (bir model) olan Wi-Fi adaptörünü TV'nin USB'sine takıp, kablosuz internet üzerinden...
    İkincisi ise TV'nin arkasındaki ethernet girişine kablo çekerek.

Ben ikinci seçeneği seçtim. Çünkü Panasonic marka Wi-Fi adaptörü oldukça pahalı ve sadece serviste bulunuyor. Yanlış bilmiyorsam 250 TL. PC yakınsa veya modeminiz TV'ye yakınsa 20 metresi 10 TL gibi ucuza ethernet kablosu ile işi çözebilirsiniz.

Kesinlikle TV'nizi bilgisayar ekranı olarak kullanmayın! Plazma TV'lerin Burn-in (görüntünün alıkonması) olayını duyduysanız bilgisayar ekranında sabit duran ikonların ekranda iz oluşturma ihtimali olduğunuda biliyorsunuzdur. O yüzden Burn-in olayını biraz araştırın derim. Bunun farkına vararak: PC'nin ekranını tabiki TV'ye yansıtabilirsiniz. PC'nizin HDMI/DVI çıkışı varsa, bu çıkıştan görüntüyü uygun kablo ile TV'nize aktarabilirsiniz. Bu konuda Vatan Bilgisayar çalışanları sizi uygun şekilde yönlendirirler muhtemelen.

Ben bu tv'yi monitör olarak kullanıyorum ve hiçbir şekilde bilgisayardan kanaklı burn in olayı olmadı. Fakat tv'nin netlik ayarlarını yaparken çıkan panelin yazıları bazen kalıyor ve sonradan kendi kendine gidiyor. Yani anlayacağınız monitör olarak kullanmak tv'nin kendisinden daha zararsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: syco

quote:

Selam,
    Geçen ay başı bende bu televizyondan aldım ve d-smart'a modüllü üye oldum. Fakat D-smart'ın kanallarını izleriken sık sık, 10-15 dakikada bir şifreli kanal yazısı çıkıp, 5-10 saniye sonra düzeliyor. Ara sıra ise düzelmiyor ve TV yi açıp kapamam veya modülü çıkartıp takmam gerekiyor. Modülü D-smarta yolladım, 1.5 saat sunny marka bi tv de denemişler ve sorun yok dediler. şimdi yarın modülü tekrar servisten alıcam. Bunun gibi bir sorunla karşılaşan oldumu? Ben hala modülden şüpheleniyorum, ama başka bi yerde çalışmış olması TV den de şüphe etmeme sebep oluyor. Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir? Siz hiç ST33e modelinde d-smart modülünü kullanırken bi sorunla karşılaştınız mı? veya yapmamız gerekn bi ayar varmı?

>D-smart'ı modül ile kullanıyorum. televizyonu ilk açtığımda modül şifreleri çözdüğü için 10 sn sonra geliyor kanal, daha sonra herhangi bir bekleme olmuyor. yalnız hava çok kapalı olduğnda sinyal seviyesi düştüğü için kanal geçişleri yavaşlayabiliyor, kanal geçişlerinde anlık şifreli kanal uyarısı verip düzelebiliyor. ama sizin yaşadığınız gibi bir sorun yok.

selam, acaba sizden rica etsem, modül ve televizyonun firemware versiyonunu yazabilirmisiniz? Benim TV de firmware versiyounu : 1318, modül ise şu an bakıp söyliyemiyorum, ama tarih olarak 2009 yılına ait tarihler vardı modülün içine girip baktığımda.
    Ayrıca modülü arkadaş samsung televizyonunda, ve Next uydu alıcısında denedi, orda da, çalışmadı onlarda da.
    ama serviste çalıştığını söylüyolar.

• merhabalar,uzun araştırmalarım sonucu 42st33e alanlardan oldum ve 3 gündür tvyi izlemek kurcalamaktan izlenimlerime anca sıra geldi.genel olarak görüşlerim oldukça olumlu ama ben yinede kafamdaki küçük detaylarıda yazmadan geçmicem.olumlu olarak :

1-tvnn kullanma kılavuzunu yaladım yuttum menüsünde gezinmediğim denemediğim şey kalmadı.kullanım saati 0dı geldiğinde,ölü piksel falan hiç yoktu 6 7 tane farklı renkte denedim.menüsünün kullanımı oldukça kolay ayrıca.bu bence önemli zira mesela bizim aile büyükleri teknolojiden epey uzak fakat rahat alıştılar tvye.

2-hd yayınlarda mükemmel bi görüntü var.arkadaşımın evinde lg led var yanında gerçekten sd yayın gibi kalıyor.d-smart modülü almayı düşünür oldum ciddi ciddi çünkü bu kalitede insanın atv hd uğruna müge anlı'ya katlanası geliyor =)

3-16 gblık usb taktım resim video oynattım sorunsuz oynattı.ayrıca usb hdmi av tv geçişleri çok basit.

4-cihazı dahili hd uydu alıcısıyla kullanıyorum ve hiç problemi yok gayet hızlı.sadece trt hd 2 sn kadar geç geliyor o da önemli değil.ayrıca yıllar sonra gelen tek kumanda rahatlığı her şeye değer.sadece ntv spor şifreye giriyor maç yayınında ve biss girilemiyor.umarım ilerde bi yazılımla bu sorun hallolur.

5-ben cihazla birlikte lg bd-660 3d bluray player aldım 400 tl'ye,yanında 11li paket halinde bluray film ve hdmi kablo vardı.o kabloyu yedekte tutup kendim aldığım 1.4 hdmi goldmaster altın kabloyla tvye bağladım ben.ve görüntü inanılmaz.ben 14 senedir vestel crt 51 ekran tvye alıştığımdan bu kalite bana fazla geldi sanırım =) gerçekten harika bir görüntü mevcut.ayrıca bu cihazında usb çıkışı var,net bağlantısı var ve çok önemli bi artı oldugunu farkettiğim dlna özelliği var.bu özellik sayesinde pcdeki herşeyi kablosuz uğraşsız tvde izleyebildim.çok hoşuma gitti,şu uzantısı var şunda sorun var diye kafaya takıcağınıza 2 milyara yakın para sayıyoruz tvye,hakkını vermek adına harici bi bluray alın derim.

6-tvmi aldığım ethernet kablosuyla modeme bağladım ve nete de girdim.şu an için güncel ve son sürüm olduğunu gördüm.çok derin bi içerik yok net konusunda,belli sitelere girebiliyoruz youtube twitter facebook picassa eurosport başlıcaları.umarım yazılımlarla güncellemelerle daha kullanışlı hale gelir.çünkü dev ekrandan bu keyfi yaşamak güzel.şu anda pek kullanacağımı sanmıyorum bu özelliği ama eğer birçok site elverişli hale gelirse epey kullanırım.ama şu an için bile menüsünde gezinmek bile keyifli hale gelmiş güzel bi arayüzü var internet menüsünün.

7-ayrıca bahsettiğim 3d bluray playerı panasonic marka alırsanız -biraz daha pahalı ama- tek kumandayla onu da yönlendirebiliyosunuz.

genel olarak tvden çok memnunum.hatta babam herşeyi beğenmez bi kulp takar o bile bir şey diyemedi görüntüye ve kaliteye.ama birkaç uyuz olduğum nokta var ama o da o kadar güzel olunca her şey en ufak bi kıllık göze çarpar ya öyle gibi.şöyle ki :

1-birkaç arkadaş bahsetmiş titreme sorunundan,aynısı bende de var.ama titreme derken yanlış anlaşılmasın,sadece altyazılarda göze çarpıyo bu durum.özellikle ntv ve ntv sporda yaygın ,a haberde de var.ama diğer kanalların altyazılarında daha tanık olmadım.3 gündür neredeyse 20 saat falan tv izledim her kanalı izledim ama bu 3 kanalda var bu sorun özellikle ntv sporda çok dikkat çekiyo.eğer çözebilen varsa bi yolu varsa memnun oluruz =)

2-sd yayınlarda da görüntü kalitesi güzel.ama ne biliyim,ben çok mu beklentimi yükselttim bilemedim o kadar tatmin etmedi.biliyorum diğer tvlerden kat kat üstün hatta 2 tane lcdsi olan arkadaşım var yanında kral bu tv ama 14 senelik crt izleyicisi olarak garip geldi.bulantı gölge hiçbir şey yok ama hdyi görünce sd tatmin etmiyo herlade diyelim,ama bu yorumum olumsuz olarak görülmesin benim beklentim uçuktu heralde.

3-burn in sorununa karşı 1 saat demeden kanal değiştirip duruyorum.kullanma kılavuzunda bahsedilen -görüntünün alıkonması olarak geçiyor- durumları da uyguladım.buradaki üstadların dediklerini de bir bir yaptım.ilk 6 7 ayımız dikkatli kullanmakla geçicek,tabi sonrası da.

benim diyeceklerim bu kadar.umarım soru işareti olanları birazcık aydınlatabilmişizdir bizde.şu an trt hd'de barcelona valencia maçının tekrarı var bir kez daha lan iyi ki almışım dedim sevgili dostlar.böyle muazzam bi görüntü olamaz görmedim.guardiolanın sakallarının kaç günlük olduğunu bile net gösteriyo bu tv,daha da ne diyem.emeği geçen yardımcı olan herkese teşekkürler.alın aldırın bu tvyi.

dipnot : bu tvyi dahili hd uydu alıcıyla kullanıyorum,lnb'm inverto black single 0.2,çanak gessat 90 cm ofset,kablo klas kablo rg6 u6,hdmi kablom goldmaster 1.4 altın uçlu,3d bluray lg bd-660,ethernet kablosu öyle sıradan bişiy =) ben çok araştırdım bunları da ve kararlarım bu yöndeydi,hiç pişman olmadım çok memnunum,önemlidir değildir bilmem ama hepsi tavsiyemdir.iyi günler herkese..

• vatanda kampanyası var şu an ürünle ilgileniyorum
    yorumlar genel olarak güzel.yine vatanda 3d gözlüğü 130 tl şu an
    altın uçlu hdmi kablo almama gerek yok değil mi?
  • quote:

merhabalar,uzun araştırmalarım sonucu 42st33e alanlardan oldum ve 3 gündür tvyi izlemek kurcalamaktan izlenimlerime anca sıra geldi.genel olarak görüşlerim oldukça olumlu ama ben yinede kafamdaki küçük detaylarıda yazmadan geçmicem.olumlu olarak :

1-tvnn kullanma kılavuzunu...

2-hd yayınlarda...

3-16 gblık usb taktım resim video oynattım sorunsuz oynattı.ayrıca usb hdmi av tv geçişleri çok basit.

4-cihazı dahili hd uydu...

5-ben cihazla birlikte lg bd-660 3d bluray player aldım 400 tl'ye,yanında 11li paket halinde bluray film ve hdmi kablo vardı.o kabloyu yedekte tutup kendim aldığım 1.4 hdmi goldmaster altın kabloyla tvye bağladım ben.ve görüntü inanılmaz.ben 14 senedir vestel crt 51 ekran tvye alıştığımdan bu kalite bana fazla geldi sanırım =) gerçekten harika bir görüntü mevcut.ayrıca bu cihazında usb çıkışı var,net bağlantısı var ve çok önemli bi artı oldugunu farkettiğim dlna özelliği var.bu özellik sayesinde pcdeki herşeyi kablosuz uğraşsız tvde izleyebildim.çok hoşuma gitti,şu uzantısı var şunda sorun var diye kafaya takıcağınıza 2 milyara yakın para sayıyoruz tvye,hakkını vermek adına harici bi bluray alın derim.

6-tvmi aldığım ethernet kablosuyla modeme bağladım ve nete de girdim.şu an için güncel ve son sürüm olduğunu gördüm.çok derin bi içerik yok net konusunda,belli sitelere girebiliyoruz youtube twitter facebook picassa eurosport başlıcaları.umarım yazılımlarla güncellemelerle daha kullanışlı hale gelir.çünkü dev ekrandan bu keyfi yaşamak güzel.şu anda pek kullanacağımı sanmıyorum bu özelliği ama eğer birçok site elverişli hale gelirse epey kullanırım.ama şu an için bile menüsünde gezinmek bile keyifli hale gelmiş güzel bi arayüzü var internet menüsünün.

7-ayrıca bahsettiğim 3d bluray...

genel olarak tvden çok memnunum...

1-birkaç arkadaş bahsetmiş titreme sorunundan...

2-sd yayınlarda da görüntü kalitesi güzel.ama ne biliyim,ben çok mu beklentimi yükselttim bilemedim o kadar tatmin etmedi.biliyorum diğer tvlerden kat kat üstün hatta 2 tane lcdsi olan arkadaşım var yanında kral bu tv ama 14 senelik crt izleyicisi olarak garip geldi.bulantı gölge hiçbir şey yok ama hdyi görünce sd tatmin etmiyo herlade diyelim,ama bu yorumum olumsuz olarak görülmesin benim beklentim uçuktu heralde.

3-burn in sorununa karşı 1 saat demeden...

benim diyeceklerim bu kadar...

dipnot : bu tvyi dahili hd uydu alıcıyla kullanıyorum...

İlk önce merhaba ve güle güle kullanın... Yazınız çok uzun, o yüzden alıntılamanın bir kısmını düzenleyeceğim...

Bende de 16 Gb'lık USB bellek var... Zamanında iki arkadaş bizde gidip ST30 ve ST33 (bendeki) aldık. ST30'u olan arkadaşla aynı dosyayı USB üzerinden oynatmaya çalıştık ve bende takılmalar olurken o düzgün oynatabildi. Aramızdaki tek fark ben USB bellek üzerinden oynatırken o USB HDD üzerinden oynatıyordu. İzlediğimiz dosya ise 22 Mbit'lik bir video idi. USB belleğimin bu dosyayı takılmadan oynatabilmesi gerekirken bende bir sorun oldu. Ya TV'de sorun var ya da USB bellek ile sorun yaşıyorum bilemiyorum. İleride USB bellek ile yüksek bit rateli video izlerseniz buraya yazabilirmisiniz. 20 Mbit ve üstü filmler...

Alıntıda kalın yaptığım ikinci paragrafta DLNA özelliğinden bahsetmişsiniz. ST serilerinde DLNA özelliği yok (avrupada). Acaba BluRay playerdan mı bahsediyorsunuz?

TV'nin en zayıf noktası olması olası yeri internet özellikleridir herhalde. Bir kere basitte olsa bir web tarayıcısı eklenmeliydi. Bunun yanında insan isterki genişband internet üzerinden HD film kiralayalım ve oradan izleyebilelim. "Hulu.com" ülkemizde film kiralama hizmetini sunmuyor (o yüzden de listede yok). "Youtube.com" da film kiralama hizmetine hiç önem vermiyor ki versede bizim TV'nin youtube uygulamasında bu özellik yok sanırım. Kısaca internet özelliği hava durumuna bakmaktan öteye gitmiyor. Bu sırada "Vimeo" uygulamasını yükleyip oradaki HD videoları izleyin, tavsiyemdir.

SD yayın kalitesi bence çok başarılı değil. Ben Toshiba 42 LCD TV kullanıcısıydım ki hala onuda kullanıyorum. Toshiba'nın SD yayınlarında başarısını gördükten sonra ki 2009 model Toshiba kullanıyorum. SD yayınlarda Panasonic bir mucize yaratmadı hatta geride kaldı. Hatta SD yayınlarda "Dinamik" modda izlerseniz faciya görüntülere sebep olabiliyorsunuz. Ama HD de ise tam tersi... "Dinamik"e getirin ve HD'nin kalitesine bakın. Ben maç izlemeyen bir adamım ama TRT HD'de maç tekrarı görünce durdum izledim... O yeşiller o kalite... Kısaca Panasonic geleceğe oynamış ve SD yayınları geliştirmeye uğraşmamış Toshiba'nın Meta Brain teknolojisine yüklenip SD yayınlara yüklendiği gibi...

Şimdi şahsi düşüncelerimi dile getireyim. Panasonic internet üzerinden ulaşılabilinen uygulamalara daha fazla yüklenmeli ve şu yan donanım bulunabilirliğini ve fiyatlarını adam akıllı gözden geçirmeli! İki adet Samsung aktif gözlük 200 TL ve her yerde bulunuyor. Bizde bir gözlük 130-160 Tl arası ve Vatan stoklarında dahi tükeniyor. Hele o Wi-Fi adaptörü! 150-250 TL arası ya bulunuyor ya bulunmuyor! Daha o adaptörü satan kimse görmedim o kadar kötü durum yani. Hatta Media Markt çalışanları daha bir örnek bile görmemişler ki Vatan da buna dahil...

İş yine yazılımdan yana kötüye gidiyor. İnterneti geliştirmenin yanında kullanıcı menüsünüde geliştirmeliler. Bir kere piyasa fiyatı 3000 küsür TL olan (46ST33) bir TV'nin uzman modu olmaz? Bir Panasonic çalışanı gelsinde 2009 model 1400 TL'ye aldığım Toshibanın menüsünü görsün de oturup ağlasın. Her renge her ayara tek tek ulaşabiliyorum ve o kadar iyi kalibre edilebiliyorki panel... Ama Panasonic 4 tane ayar koymuş bitirmiş. Bence en başarısız kısmı burası. Hatta şu şekilde ispatlayayım. Görüntü ayarlarında "ECO modu" denen bir özellik var. O özellik sanki ekonomi moduymuş gibi anlaşılan ama bazen aksine çalışan bir özellik. O modu aktif ederseniz ortam ışık algılayıcısı çalışıyor. Yani "Normal" modda TV'yi seyrediyorsanız ve "ECO modu" açarsanız; gündüz panelin ışık şiddeti artıyor. Yani elektrik sarfiyatı artıyor... Gece ise ortam ışığı azaldığı için panel ışık şiddetide azalıyor. Kısaca ekonomi modu değil ışık sensörü o özellik...

• quote:

Orijinalden alıntı: dexterr

vatanda kampanyası var şu an ürünle ilgileniyorum

Gözlüğü stoklarda bulabiliyorsanız alın tabii ki. Altın uçlu kablodan çok HDMI 1.4 özelliğinde kablo almak gerekir gerçek 3B izleyebilmek için.
  • quote:

quote:

Gözlüğü stoklarda bulabiliyorsanız alın tabii ki. Altın uçlu kablodan çok HDMI 1.4 özelliğinde kablo almak gerekir gerçek 3B izleyebilmek için.

bu kabloyu bir oynatıcayamı bağlıyacağım?
  • quote:

quote:

quote:

bu kabloyu bir oynatıcayamı bağlıyacağım?

PC, medya player, bluray player gibi 3B görüntü verebilen aletlere takmak için gerekli. Yani orjinal 3B görüntüler için 1.4 versiyon HDMI gerekli. DVD player, 2B görüntü için PC vb. için 1.3 versiyon HDMI yeterlidir. Fiyat farkı yoksa 1.4 alınıp yine 1.3'ün yerinede kullanabilinir. İleride lazım olursa diye.

Özetle: Orjinal 3B = HDMI 1.4, 2B görüntü = HDMI 1.3

• Bugün ben de Vatan'dan ST30E aldım. Aynı gün içinde hem servise taktırdım, hem de Digiturk'ü de başlattım. Burada yazıp beni yönlendiren arkadaşlara teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secher

Bugün ben de Vatan'dan ST30E aldım. Aynı gün içinde hem servise taktırdım, hem de Digiturk'ü de başlattım. Burada yazıp beni yönlendiren arkadaşlara teşekkürler.

hayırlı olsun. Nasıl memnun musun televizyonundan. Bende bugün 3d gözlük almaya gittim ama ankarada hiçbir mağazasında kalmamış. herkes gözlük mü alıyor nedir...
  • Uzun süredir TV'm olmadığından çok karşılaştıramıyorum ama çok memnunum şu anda. Sadece TV izledim ama. HD film haftaiçinde deneyeceğim. 3D bir süre izleyemeyeceğim ama ilk fırsatta onu da değerlendireceğim. Yavaş yavaş olacak artık. İlk amaç lig ve basketbol maçlarıydı zaten. :)
  • quote:

quote:

merhabalar,uzun araştırmalarım sonucu 42st33e alanlardan oldum ve 3 gündür tvyi izlemek kurcalamaktan izlenimlerime anca sıra geldi.genel olarak görüşlerim oldukça olumlu ama ben yinede kafamdaki küçük detaylarıda yazmadan geçmicem.olumlu olarak :

1-tvnn kullanma kılavuzunu...

2-hd yayınlarda...

4-cihazı dahili hd uydu...

7-ayrıca bahsettiğim 3d bluray...

genel olarak tvden çok memnunum...

1-birkaç arkadaş bahsetmiş titreme sorunundan...

3-burn in sorununa karşı 1 saat demeden...

benim diyeceklerim bu kadar...

dipnot : bu tvyi dahili hd uydu alıcıyla kullanıyorum...

İlk önce merhaba ve güle güle kullanın... Yazınız çok uzun, o yüzden alıntılamanın bir kısmını düzenleyeceğim...

Bende de 16 Gb'lık USB bellek var... Zamanında iki arkadaş bizde gidip ST30 ve ST33 (bendeki) aldık. ST30'u olan arkadaşla aynı dosyayı USB üzerinden oynatmaya çalıştık ve bende takılmalar olurken o düzgün oynatabildi. Aramızdaki tek fark ben USB bellek üzerinden oynatırken o USB HDD üzerinden oynatıyordu. İzlediğimiz dosya ise 22 Mbit'lik bir video idi. USB belleğimin bu dosyayı takılmadan oynatabilmesi gerekirken bende bir sorun oldu. Ya TV'de sorun var ya da USB bellek ile sorun yaşıyorum bilemiyorum. İleride USB bellek ile yüksek bit rateli video izlerseniz buraya yazabilirmisiniz. 20 Mbit ve üstü filmler...

Alıntıda kalın yaptığım ikinci paragrafta DLNA özelliğinden bahsetmişsiniz. ST serilerinde DLNA özelliği yok (avrupada). Acaba BluRay playerdan mı bahsediyorsunuz?

TV'nin en zayıf noktası olması olası yeri internet özellikleridir herhalde. Bir kere basitte olsa bir web tarayıcısı eklenmeliydi. Bunun yanında insan isterki genişband internet üzerinden HD film kiralayalım ve oradan izleyebilelim. "Hulu.com" ülkemizde film kiralama hizmetini sunmuyor (o yüzden de listede yok). "Youtube.com" da film kiralama hizmetine hiç önem vermiyor ki versede bizim TV'nin youtube uygulamasında bu özellik yok sanırım. Kısaca internet özelliği hava durumuna bakmaktan öteye gitmiyor. Bu sırada "Vimeo" uygulamasını yükleyip oradaki HD videoları izleyin, tavsiyemdir.

SD yayın kalitesi bence çok başarılı değil. Ben Toshiba 42 LCD TV kullanıcısıydım ki hala onuda kullanıyorum. Toshiba'nın SD yayınlarında başarısını gördükten sonra ki 2009 model Toshiba kullanıyorum. SD yayınlarda Panasonic bir mucize yaratmadı hatta geride kaldı. Hatta SD yayınlarda "Dinamik" modda izlerseniz faciya görüntülere sebep olabiliyorsunuz. Ama HD de ise tam tersi... "Dinamik"e getirin ve HD'nin kalitesine bakın. Ben maç izlemeyen bir adamım ama TRT HD'de maç tekrarı görünce durdum izledim... O yeşiller o kalite... Kısaca Panasonic geleceğe oynamış ve SD yayınları geliştirmeye uğraşmamış Toshiba'nın Meta Brain teknolojisine yüklenip SD yayınlara yüklendiği gibi...

Şimdi şahsi düşüncelerimi dile getireyim. Panasonic internet üzerinden ulaşılabilinen uygulamalara daha fazla yüklenmeli ve şu yan donanım bulunabilirliğini ve fiyatlarını adam akıllı gözden geçirmeli! İki adet Samsung aktif gözlük 200 TL ve her yerde bulunuyor. Bizde bir gözlük 130-160 Tl arası ve Vatan stoklarında dahi tükeniyor. Hele o Wi-Fi adaptörü! 150-250 TL arası ya bulunuyor ya bulunmuyor! Daha o adaptörü satan kimse görmedim o kadar kötü durum yani. Hatta Media Markt çalışanları daha bir örnek bile görmemişler ki Vatan da buna dahil...

İş yine yazılımdan yana kötüye gidiyor. İnterneti geliştirmenin yanında kullanıcı menüsünüde geliştirmeliler. Bir kere piyasa fiyatı 3000 küsür TL olan (46ST33) bir TV'nin uzman modu olmaz? Bir Panasonic çalışanı gelsinde 2009 model 1400 TL'ye aldığım Toshibanın menüsünü görsün de oturup ağlasın. Her renge her ayara tek tek ulaşabiliyorum ve o kadar iyi kalibre edilebiliyorki panel... Ama Panasonic 4 tane ayar koymuş bitirmiş. Bence en başarısız kısmı burası. Hatta şu şekilde ispatlayayım. Görüntü ayarlarında "ECO modu" denen bir özellik var. O özellik sanki ekonomi moduymuş gibi anlaşılan ama bazen aksine çalışan bir özellik. O modu aktif ederseniz ortam ışık algılayıcısı çalışıyor. Yani "Normal" modda TV'yi seyrediyorsanız ve "ECO modu" açarsanız; gündüz panelin ışık şiddeti artıyor. Yani elektrik sarfiyatı artıyor... Gece ise ortam ışığı azaldığı için panel ışık şiddetide azalıyor. Kısaca ekonomi modu değil ışık sensörü o özellik...

merhaba,uzun süredir nete giremediğimden cvp veremdim şimdi gördüm.

usbden o boyutta bi dosya oynatmadım hiç küçük boyutlu dosyalardı ama öyle bir şey yaparsam buraya yazarım.

bahsettiğim dlna özelliği bluray playerda vardı tvde değil,orda tam belirtmemişim benim hatam.

internet konusunda evet oldukça sınırlı yapılabilecekler ama yazılımla geliştirilebilir.geliştirilemezse de dünyanın sonu değil tvnin nete girmesine pek lüzum yok zaten laptop + masaüstü mevcut evde.vimeo için teşekkürler denicem bugun merak ettim ;)

menü konusunda ise bu kadar takılmadım ben hatta oldukça kolay bana göre kullanımı.standart bi kullanıcıyım bençok fazla tv görmedim ve oldukça basit olması menünün epey güzel bence.tabii başka tvler daha etkilidir daha çok ayara ulaşma imkanı olabilir onu bilemem ama ben beklediğimi aldım.

epey oldu ve gözüm çok alıştı tvye.kalitesiyle iyiki almışım diyorum.herkese tavsiyedir..iyi günler..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: syco

quote:

Selam,

selam, acaba sizden rica etsem, modül ve televizyonun firemware versiyonunu yazabilirmisiniz? Benim TV de firmware versiyounu : 1318, modül ise şu an bakıp söyliyemiyorum, ama tarih olarak 2009 yılına ait tarihler vardı modülün içine girip baktığımda.
    Ayrıca modülü arkadaş samsung televizyonunda, ve Next uydu alıcısında denedi, orda da, çalışmadı onlarda da.
    ama serviste çalıştığını söylüyolar.

modül 1.2.6 2009 model
    tv 1318
    sizin modülde sorun var.

• arkadaşlar merhaba
    ben de aranıza p46st30e alarak katıldım
    bir kaç saat önce servis kurulumunu yaptı.
    daha önce lg nin 720 plik yani normal hd olan lcd si vardı.

sanırım bu tv hayal kırıklığı yarattı bende ilk izlenimlerde.

karşı komşuda samsung var, ama normal kanallar bile cam gibi bu silik.
    inşallah bilmediğim yerleri vardır da söylersiniz.
    sıkıntı gerçekten.

ama sanki bunun normal kanal görüntüleri sıkıntılı geldi bana. bütün ayarlarını bızıkladım ama görüntü silik gibi bi garip yani.
    hd kanallar iyi ancak onlar da da info tuşunda 50hz ve 720p yazıyor. full hd olunca 1080 olması gerekmiyor mu? benim önceki tv full hd değildi ama 720 p o da yayınlıyordu.
    hem 700 hz diyorlar(tamam çoğu kısımı yazılımsal ama 50den fazla olması gerekmez miydi?) 50 hz çıkıyor, hem de 720 p veriyor 1080 yerine
  • hz ve 180 olayını sordum servise gelen görüntü 50hz ve 720p olduğundan öyleymiş.
    yani 1080i boşuna satın alıyoruz.
    ama görüntüyü sorduğumda büyük ekranda görüntü bozulması normal dedi

nasıl bozulurmuş ya, ne diye tertemiz görüntü diye satıyorlar o zaman.

neyse sizin var mı tavsiyeniz

• yardımcı olabilecek kise yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: striders

yardımcı olabilecek kise yokmu

Önceki msjlarınızıda okuyup bildiklerimi yazayım. Bir yerde 700 Hz yazmışsınız. 700 değil 600 Hz olacak ve doğru 600 Hz değiller bu paneller. Aslında hiçbiri değil. Yani LG, Samsung ya da Sony alsanızda değiller. Sadece 3B görüntüde 120 Hz'ye çıkıyorlar. Zaten olması gerek budur. Ötesi Hz'lerde yayın yok zaten. Kaynak olmadan 120-400-600 Hz arasında fark yok sadece kareler arasına sahne ekliyor TV'ler (intelligent frame creation).

Bende ST33 modeli var ve uydudan HD görüntüleri 1080i/p alıyorum. Sizin TV'de dahili uydu alıcısı olmadığından, muhtemelen sizin uydu alıcınız da HD değildir ki 1080i/p görüntü alamıyorsunuzdur. Uydu alıcınızın bağlantılarına ve modeline bakın...

TV'de görüntü silik geldiyse Dinakim görüntü modunda izleyin. O modda siliklik gidecektir ki silik dediğiniz görüntü kötü kontrast oranlarında olur. Unutmayın plazma kullanıyorsunuz ve mükemmel kontrast almanız lazım.

Görüntü bozulması demişsiniz. 42" bir TV'yi 2 metreden izlerseniz görüntü bozulmasını göremezsiniz muhtemelen. SD yayınlarda hatta plazmaları överler... O kısmı bilemedim... Yayın kalitesine de bağlı olabilir... Bende hem LCD var hem de plazma... Fikrimi söyleyeyim uçuk kaçık renkler LCD TV'de, gerçeğe yakın renkler plazmada. Hangisi daha iyi? 1 hafta hangisini seyredip gözünüz alışırsa onu översiniz benden demesi... Bence TV'nizi sevmeye çalışın. Arasanız eksiğini zor bulacağınız TV'niz oldukça uygun fiyata piyasada bulunmaktadır. Forum ahalisinin genel fikridir herhalde...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.