Şimdi Ara

Panasonic, 2014'le birlikte Plazma TV'lere veda edebilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
3.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

quote:

Plazma zaten 2013 yılında hala neden üretiliyor anlamış değilim. Elektrik faturasını 100 geliyorsa Plazma ile 200-250 geliyor.

Kabaca hesap yaparsak: 55" bir LED-LCD Tv 100w/h güç çeker, 55" bir Plasma TV 200w/h civarı güç çeker. Günde ortalama 5 saat izlendiğini varsayarsak. LED-LCD=0.5kw günlük, 15kw aylık tüketim demek. Plasmada ise bunun iki katı 30kw elektrik sarfiyatı demek.

Elektriğin kilowatt başına 35 kuruş civarı olduğunu hesaplarsak. Elektrik faturasına 5TL yerine 10TL fark gelecek. Aylık fazladan 5TL ödemiş oluyorsunuz. (Günde 5 saat izlerseniz).

Bir de 200-250 elektrik faturası diyorsunuz.

79TL fatura öderken, Plazma aldıktan 2 ay sonra fatura 130/140TL'nin altına inmiyor, istediğin kadar hesap yap, Plazma fazla elektrik harcıyor. (ekstra başka cihaz alınmadı sonradan)

Bu kadar düz mantık olmaz. Elektrik faturasını etkileyen o kadar çok etmen var ki

Eğer kanıtlamak istiyorsan prizden çekilen gücü gösteren iyi bir cihaz alırsın. Onu plazmaya bağlar ölçersin. Panasonic 55VT50 Plazma'nın cihazlarla ölçülen elektrik sarfiyatı 220w civarı. Benim hesabımban az fazla yani. Faturaya da 10TL değil de 12TL fark yaratır o da.

• Panasonic veda ederse başkası üretir ileride 4K plazma bile göreceğiz

Panasonic in tek başarılı olduğu alan plazmadır
  • Bloomberg'de yazana göre panasonic, yeterince karlı olmadığı için plazmadan çıkarken, likit kristal ekran üretimini de azaltıp LG gibi başka şirketlerdeki üretimini artıracakmış.

Aynı zamanda zarar eden sağlık bölümünde de elinden çıkaracağı kısımlar varmış.

Sırf plazma değil, bir adet de "plaza"sını elden çıkarmış panasonic. Tokyodaki plazayı 50milyar Yen'e başka bir firmaya satmış.

Yeni odaklanacağı ürün grupları ise karlılık oranı yüksek olan güzellik ürünleri ve kaynak makineleri olacakmış.

Bu arada tüm bu satışları yaparken borsada da hisse senetlerinin değerleri yükselmekte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikadaki evlerin %90 plazma ve çoğuda panasonic ve panasonicde neoplazmanın patentli üreticisi!plazma asla kalkmaz!

• quote:

79TL fatura öderken, Plazma aldıktan 2 ay sonra fatura 130/140TL'nin altına inmiyor, istediğin kadar hesap yap, Plazma fazla elektrik harcıyor. (ekstra başka cihaz alınmadı sonradan)

Sen ne anlatırsan anlat, yeter ki plazma hakkında doğru da olsa negatif bir şey anlatma! Forumda plasmania lar toz kondurmayacaklar bunu böyle bil.

Eğer bugün birisi bana Panasonic VT50 plazmanın muadili olan bir led le aynı hatta biraz daha tolere edeyim 30-40% fazla yaktığını ispatlasın, hemen gidip o plazmayı
    alacam, hiç led le falan uğraşmayacam ama o voltmetreyle bu işi yap diyenler kendi resimli bir test yayınlasalar daha doğru bir iş yapmış olacaklar. midik yarışına gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

TV'de ya Samsung ya da LG hacı

Samsung'un panelleri aşırı ısınıyor ve aşırı ısınmaya karşı cidden dayanıksız.

Pioneer,Sony,Panasonic,Philips,Mitsubishi gibi markalar varken neden ucuz etin yahnisine kaçalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

Sen ne anlatırsan anlat, yeter ki plazma hakkında doğru da olsa negatif bir şey anlatma! Forumda plasmania lar toz kondurmayacaklar bunu böyle bil.

Eğer bugün birisi bana Panasonic VT50 plazmanın muadili olan bir led le aynı hatta biraz daha tolere edeyim 30-40% fazla yaktığını ispatlasın, hemen gidip o plazmayı
    alacam, hiç led le falan uğraşmayacam ama o voltmetreyle bu işi yap diyenler kendi resimli bir test yayınlasalar daha doğru bir iş yapmış olacaklar. midik yarışına gerek yok.

İki katından biraz daha fazla yaktığını yazmıştım daha önceki mesajlarımda. 55" Led-Lcd 100watt/h civarı yakar. 55" VT50 Plazmalar ise 220w/h civarı yakıyor. Arada kabaca 120w/h fark var. Günde 8 saat TV izlenen bir evde 960w fark yapar. Düz hesap 1kw diyebiliriz. Bu da ayda 30kw total fark yapar. 30kw elektrik ise 10-12TL civarı tutar. Yeterli midir?

• quote:

Plazma zaten 2013 yılında hala neden üretiliyor anlamış değilim. Elektrik faturasını 100 geliyorsa Plazma ile 200-250 geliyor.

bende plazma var yokken 70tl geliyordu fatura şimdi 80 geliyor
  • Benim evimde 2 adet pioneer marka plazma tv var.Salonda ki 5080xa, 50inch olup günde yaklaşık ortalama 8 saat kadar çalışır yanında pioneer vsx-520 avr ile birlikte. Kendi odamdaki 4280xa, 42 inch olup günde ortalama 3 saat çalışır diyebilirim. O da zaten çoğunlukla ps3 ile birlikte. Kağıt üzerinde 5080xa'nın güç tüketimi 360 watt, 4280xa ise yanlış hatırlamıyorsam 290 watt. Ancak bu değerler tv lerin max. güç tüketim değerleridir. Plazma tv'ler de panele yansıyan görüntüye göre tüketim değeri değişir. Karanlık bir görüntü de çok az güç tüketirken, aydınlık bir görüntü de daha fazla tüketir. Lcd ve led lcd tv'ler de güç tüketimi sabittir. Neticede bu şartlarda bana ortalama 70-80 tl elektrik faturası geliyor. Bu değerlendirmeyi özellikle bahar aylarında yaptım ( Çünkü doğalgaz için kombi ve klima kullanımı minimum seviyede oluyor.) Akşama bu başlık altında test edilmiş değerler paylaşacağım. Genel olarak plazma tv'ler, lcd ve led lcd tv'lerden fazla elektrik tüketir ama öyle arada dağlar kadar fark olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 20 Mart 2013; 9:13:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: levent1994

biz burada para toplarsak seni bile satın alırız densiz o nasıl cümle öyle....

quote:

Herkes plazma diye yırtınmışta durmuş ben bi mağazada tv satışında bulundum buraya yorum yazanların hepsi para toplasa 1 tanesini alamıyacağınız tvleri sattım aralarında plazma led lcd hepsinden ve her marka vardı ama bu kadar övülcek bi teknoloji farkı görmedim aralarında.Panasonic plazma ile sharp plazma arasında fark var ama led ile çok bi fark olduğunu göremedim.

arkadaş zaten sattığı tv'leri öğrenememiş sharp plazma tv üretmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Panasonic plazma üretimini durdurmadan önce bir zirve yapması lazım.ne bileyim kuro ayarında bir pdp çıkarması lazım.gerçi vx300 var ama tr de satılmıyor galiba.

Galiba birkaç tane 65vx300 bir şekilde Türkiye'de 12.000 tl civarında satıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 20 Mart 2013; 10:50:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Panasonic 50GT50 kullanicisiyim. Haber dogru ise gidip birtane daha alip rezerv yaparim ama plazmadan sonra kesinlikle gidip LED-LCD TV almam.

Dediğiniz gibi kaliteli bir plazma tv kullanan kişilerin lcd veya led lcd tv'ye geçişi çok zor. Bende pioneer kuro plazma tv kullanıcısıyım, malum pioneer'ın pazardan çekilmesi sonucu bundan sonra tek alternatifim panasonic vt yada gt serisiydi. Eğer haber doğruysa bizim için üzücü. Ancak bunun sebebi yeni bir teknolojiye geçiş olabilir. Sony ve Panasonic'in fed paneller üzerine çalışacağı söylentileri var. Bir de sony ve pioneer'ın fuga işlemcisi için flörtlerinden bahsediliyor. Acaba yeni jenerasyon için panasonic'den panel, pioneer'dan da işlemci mi tedarik etmek istiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

Panasonic 50GT50 kullanicisiyim. Haber dogru ise gidip birtane daha alip rezerv yaparim ama plazmadan sonra kesinlikle gidip LED-LCD TV almam.

Dediğiniz gibi kaliteli bir plazma tv kullanan kişilerin lcd veya led lcd tv'ye geçişi çok zor. Bende pioneer kuro plazma tv kullanıcısıyım, malum pioneer'ın pazardan çekilmesi sonucu bundan sonra tek alternatifim panasonic vt yada gt serisiydi. Eğer haber doğruysa bizim için üzücü. Ancak bunun sebebi yeni bir teknolojiye geçiş olabilir. Sony ve Panasonic'in fed paneller üzerine çalışacağı söylentileri var. Bir de sony ve pioneer'ın fuga işlemcisi için flörtlerinden bahsediliyor. Acaba yeni jenerasyon için panasonic'den panel, pioneer'dan da işlemci mi tedarik etmek istiyor?

st serisini düşünemez miyiz, bu aralar bu modelleri araştırıyorum ve merakımdan sormak istedim. Arada dağlar var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: levent1994

biz burada para toplarsak seni bile satın alırız densiz o nasıl cümle öyle....

quote:

Herkes plazma diye yırtınmışta durmuş ben bi mağazada tv satışında bulundum buraya yorum yazanların hepsi para toplasa 1 tanesini alamıyacağınız tvleri sattım aralarında plazma led lcd hepsinden ve her marka vardı ama bu kadar övülcek bi teknoloji farkı görmedim aralarında.Panasonic plazma ile sharp plazma arasında fark var ama led ile çok bi fark olduğunu göremedim.

arkadaş zaten sattığı tv'leri öğrenememiş sharp plazma tv üretmiyor

daha ne denir ki ...

• quote:

Orijinalden alıntı: nugasata

quote:

quote:

st serisini düşünemez miyiz, bu aralar bu modelleri araştırıyorum ve merakımdan sormak istedim. Arada dağlar var mı?

paranın yettiği ne ise onu almalısın ..

st - gt - vt ...

• quote:

quote:

quote:

paran hangisine yetiyorsa onu al...

st- gt- vt sıralama bu ....

gt -vt ile aynı görüntü kalitesine yakındır ... ama pahalı gelebilir...

st f/p üründür...

• quote:

quote:

quote:

st serisi f/p olarak çok iyi bir ürün. Ben özellikle vt ve gt serisinden bahsederken kendim için demek istemiştim. Özellikle vt ve st arasında fiyat farkı var.Bu fiyat farkı kimilerine göre değer, kimilerine göre değmez. Kişilerin tv'lerden beklentilerine göre bu durum değişebilir. Ben şahsen genel olarak st serisini çok fazla incelemedim ama beğenmeyenleri ve şikayetçi olanları da duymadım. Forumun Panasonic kullanıcıları konusunda çok daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum.

Not: 666azazel nickli arkadaşımız gerekli bilgileri vermiş, mesajı yazdıktan sonra farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 20 Mart 2013; 19:13:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

quote:

Kabaca hesap yaparsak: 55" bir LED-LCD Tv 100w/h güç çeker, 55" bir Plasma TV 200w/h civarı güç çeker. Günde ortalama 5 saat izlendiğini varsayarsak. LED-LCD=0.5kw günlük, 15kw aylık tüketim demek. Plasmada ise bunun iki katı 30kw elektrik sarfiyatı demek.

Elektriğin kilowatt başına 35 kuruş civarı olduğunu hesaplarsak. Elektrik faturasına 5TL yerine 10TL fark gelecek. Aylık fazladan 5TL ödemiş oluyorsunuz. (Günde 5 saat izlerseniz).

Bir de 200-250 elektrik faturası diyorsunuz.

http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm linkte coppermine nickli arkadaşımızın plazma tv ile yaptığı güç tüketim testlerini görebilirsiniz. İnceleme 3 yıl önce yapılmış ve kullanılan tv Panasonic 42V10e , http://tda.panasonic-europe-service.com/docs/2z5149f2a9z3z2a1d2z7472z706466z22zeb6d35db90acbf24489bbdeb0211c41bfd25ef98/tsn2/data/EU/TXP42V10E/OI/813477/TQB0E0828T.pdf cihazın kullanım kılavuzunda gösteren max. güç tüketimi 350 watt'tır. Mesela bugün kullanılan plazma tv lerin güç tüketimleri daha da düşmüştür. Mesela Panasonic 42ST50'nin max. güç tüketimi 295 watt http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Viera+TV%27ler/2012+Smart+VIERA+Plasma+TV/TX-P42ST50/specifications/9222823/index.html?trackInfo=true Bu tv ile bu testler yapılacak olsa değerler daha da düşecektir. Ancak dediğim gibi neticede plazma tv'ler lcd ve led lcd tv'lerden fazla elektrik tüketir. Ancak öyle faturalar kanatlandı, uçuyor vs... gibi söylentiler tamamen palavradır.

• 2014'e kadar kim öle kim kala. Umudum japonlarin çok daha iyi teknoloji üretmeleri.

• Benim evde ki 120 ekran plazmam saat 07.00 is basi yapar. Ben artik kacta yatarsam genelde yatmam 02.00 bulur bu saatler arasi toplam 3 saat civarinda cocuklar izin verirse kapali kalir. Ama ay sonunda oyle katmerli bir faturayla karsilasmadim. Genelde odedigim mebla 90 tl civari. Ayrica evdeki diger aletleri dusundukce plazma sanki az elektrik tuketiyor belkide benim alet az tuketiyor. Yada plazma cok elektrik tuketir dusuncesi sanirim abartilmis bir konu.
    Saygilarimla...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.