Şimdi Ara

Panasonic 42ST30 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
5.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili Neowho ben zaten elimdeki Vestel'i de minumum ışık değerinde kullanıyorum sürekli. Gece karanlıkta film izlemek büyük zevkim. Fazla ışık gözlerimi rahatsız ediyor ve Samsung tarzı aşırı contrastlı parlak panellerden hoşlanmıyorum. Artı ps3 için minimum lag değeri istiyorum. Dün görüntüleri de gördükten sonra kararımı verdim aslında. Plazma alacağım. Şimdi bu modelin 42si mi 46sını mı almalıyım diye düşünüyorum. Panasonic Almanya sitesinden aldığım bilgilere göre:

42'' olanı normalde 123W maksimumda 295W yakarken
    46'' modeli 159W a 305W yakıyor.

Sizin 42'' salonunuzda mı duruyor? Mesafeniz ne kadar? Ekran size yeterli geliyor mu yoksa 46 alsaydım diyor musunuz? Bir de 3D için 42'' düşük mü? şeklinde sorularımı sıralıyorum:-)
  • Oturma odasında kullanıyorum TV'yi... Yaklaşık 2,5-3 mt den izliyorum ve şu haliyle ideal geliyor. 3D için forumda genel yorumlar aslında 46" ve üzeri şeklinde...
    Benim kendi TVmde 3D'yi deneme fırsatım olmadı henüz ama ekran daha büyük olsaydı kişisel fikrim daha büyük ekranda 3D'nin daha hoş olacağı yönünde... Yalnız satın alma amacınız öncelikle 3D ise SG aktif gözlüğü uzun süre kullanıp kullanamayacağınızı test etmenizi öneririm. FPR gözlükler (LG ve Philips) bu konuda daha iyi gibi...
  • Anlıyorum. Sanırım ben 46'' olanını alacağım. Tabii 42yi çok uygun bir avantajla yakalamazsam. 46'' model 2300 TL seviyelerine iniyor indirim zamanlarında. Ama kesin kararımı verdim bu TV hakkında. 3D olayı benim için birincil değil. Benim için HD yayın ve Blu-Raylerdeki doğal görüntüsü ve sinema zevki verebilmesi önemli. 3D arada sırada izlenebilecek şu an için lüks olan bir konu. 3D'yi önceliğe alsaydım kesinlikle LG LW serisi düşünürdüm çünkü denedim ve çok başarılı buldum. Ama Plazma'daki doğallık ve görüntü kalitesi kesinlikle Ledlerden çok daha iyi. Kaldı ki biz giriş seviyesinden bahsediyoruz. V serilerini falan düşünemiyorum bile. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Umarım biz de konuyu izleyen arkadaşlarımıza bu fikir cimnastiğiyle yardımcı olabiliriz...
  • 3D olmasın derseniz 2000 TL civarına 46GW30 bulunabiliyor kampanya zamanlarında... Bu arada ben de 42LW4500'ü mü alsam diye düşündüm mağazaya gidince, o zaman 1899 TL idi fiyatı... Sonra her iki ihtimalde de pişmanlık duyacağım ve sürekli 3D izlemeyeceğim düşüncesiyle ST33'de karar kıldım... LW serisini ben de 3D'de çok tuttum. Sırf 3D için TV alacak birisinin zaten LG veya Philipsten başka seçeneği yok gibi birşey...
    Gözlükleri olması gerekenden pahalı bulduğumdan gözlük alamadım ve 3D'yi deneme fırsatım olmadı TV'de henüz. LW4500 almış olsaydım da bu sefer HD uydu alıcısı ve doğal görüntüsü olmadığından keşke GW30 veya ST33 alşaymışım diye iç geçirecektim. Şu an kararımdan oldukça memnunum, ileride belki salona daha büyük bir FPR 3D teknolojisine sahip (veya gözlüksüz 3D) bi TV alabilirim belki. Tabi o zaman da AMOLED TV'ler falan çıkar 0,5 cm kalınlığında tablo gibi duvara asarız herhalde (Giriş/Çıkışları da ona göre küçültürler belki)...

• Peki sevgili Neowho bir de buzzing diye bir hadiseden bahsediyorlar bazı sitelerde. Plazma TVlerin vızlama sesi ürettiğini söylüyorlar. Böyle bir ses duyuyor musun bu modelden? Her şeyi kısıp dinlediğinde herhangi bir ses var mı? Özellikle beyaz sahnelerde sorunun arttığı söyleniyor.
  • güzel bir konu olmuş takipteyim
  • Evet buzzing denilen ses var... İlk aldığımda ses daha fazla gibiydi sanki sonradan azaldı veya artık eskisi kadar dikkat etmiyorum ondan da olabilir. Gece sessiz ortamda duyuluyor genelde sesi 15/100 ün altına alınca yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Yalnız iyice kulak kabartmak gerekiyor sesi duyabilmek için. Gündüz 25/100 ses de izlerken zaten kulak kabartsam da duyamıyorum. Sanırım TV uzun süre açık kaldığında ısındığı zaman buzzing sesi oluyor. Ama siyah veya beyaz görüntüde sesin artıp artmadığını farketmedim. TV yeni açıldığında arka panele kulağımı yaklaştırdığımda fan sesi gibi bir ses duyuyorum. Uzun süre açık kaldıktan sonra arka paneli dinlediğimde ise hafif bir zzzzzz şeklindeki ses duyuluyor.
    Tabi yukarıdaki yorumlarım subjektif olup bir mağazada uzun süre açık olan modellere bakıp fikir edinirseniz daha iyi olabilir.
    Şu aşamada bir rahatsızlık vermiyor bana ama ileride bir sıkıntı olursa sanırım garanti kapsamında tamir ediliyormuş bu husus... Aslında bu buzzing sesi yüzünden ilk 30 gün içinde birkaç defa TV'si yenisiyle değiştirilen arkadaşlar da var forumda... Arama kısmından buzzing diye aratırsanız kimlerin bu ses yüzünden TV'sini değiştirdiğini bulabilirsiniz. İlk 30 günde değişim sonra da garanti kapsamında onarım var... Dediğim gibi ben değişim gerektirecek gibi bir rahatsızlık hissetmiyorum en azından şimdilik. Daha önce 51" Beko CRT TV'im vardı ve ciddi derecede rahatsız edici buzzing sesi vardı. Bu hususla ilgili servis çağırdım ama sorun görülmemiştir diye rapor tutup gitti servis 2005 yılında. Üstelik daha yeni almıştım TV'yi de. Keşke o zamanlar birkaç kez servis çağırıp iyice üsteleseymişim diye hayıflanmaktayım şimdi. Gerçi TV'de şimdi terasta arada bir kullanılıyor.

• Şurada ayrıntılı bir açıklama buldum...

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=54735796&key=buzzing
  • Şu sıra buzzing olayını araştırıp okuyorum. Evet bu problem plazmalarda genel bir sorun gibi gözüküyor. Ve dikkatli arkadaşlardan oldukça tepki çekmiş. Yurtdışı kullanıcı yorumlarında da bu konuya parmak basılmış. Tam kararımı vermiştim ama işler yine karıştı. Buzzing olayını kendim test etmeye çalışacağım, tabii gürültülü mağaza ortamında ne kadar olabilirse. ST33 için yapılan yorumlardan birisi:

Pros: Decent Picture Quality. Decent design.

Cons: Horrible UNBEARABLE constant fluctuating buzzing sound. Viera Cast is slow and choppy.

Summary: I did a lot of research before purchasing this TV. The first thing I noticed is how much this TV buzzed. It was truly awful. Especially when the scenes on TV change color.

When the picture goes to a very bright white, the buzzing is at its peak. This is really awful when watching movies. Movies have quiet scenes where you are supposed to get enveloped in to the film, but I never could because of the constant buzzing. It is so incredibly annoying

Read more:http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/panasonic-tc-p42st30/4505-6482_7-34468788.html#ixzz1ed5wsJLi

• Arkadaşlar bugün yine bir hayli gezdim. Teknosa'da yine turuncu indirim vardı. İncelemelerimde yine sonuç değişmedi bana göre en güzel görüntü Panasonic ST-33 serisinde. 46'' olanı 2.350 civarı olan fiyatıyla beni al diye bağırıyordu. LG LW ve Philips FPR serisi ile yuanyana karşılaştırdım. Görüntü olarak o renklerin canlılığı ve gerçekçiliğiyle kesinlikle Panasonic Neoplazma daha güzel bir televizyon. Diğer ikili beyaza kaçan renkleriyle soluk bir hava verdi bana. Panasonic'in 3Dsini bir türlü test edemedim çünkü ortalıkta gözlük yok. Çalışan bir çocuk ise plazmaların bir çok ülkede yasaklandığını, sucaklıktan dolayı içindeki plastik maddelerin salınım yaptığı gibisinden geyik bir hikaye anlattı:-) Ben nette Plazmaların bu açıdan çok daha sağlıklı olduğuna dair bir makale okumuştum. Sanırım bebe sıktı:-) LW serisi kesinlikle Philips'ten daha iyi geldi bana. Şampanya patlatmalı bir videoda resmen içki TV'nin dışına çıktı:-) 3Dcilerin LG'den başka şansı yok gibi. Bu arada LW5400 diye daha önce görmediğim bir model de gelmiş. Eleman tasarımı dışında LW5500'ün aynısı olduğunu söyledi. Tasarımı daha güzeldi ama:-)

Neyse sonuç olarak plazmanın görüntüsüne bayılıyorum ama LW serisi de 2500 TL civarı fiyatı, enerji sarfiyatı, sorunsuz oluşu, bızz mızz etmemesi ve mükemmel 3Dsi ile gözümü çeliyor. Önümüzdeki ay içinde alacağım birini. Hadi bakalım hayırlısı:-)

• O hikayeler efsanedir, hele bir ara "sucuk" diye gördüm orayı dedim yok artık
  • Sucuk iyiymiş:-)

Normalde gözüme ve okuduklarıma inanırım ama dün bir sorayım dedim, aceba ne diyecek?

''Dedim ki bu Panasonic Plazmanın görüntüsü, renkleri yan ve arka tarafına dizilmiş diğer Ledlerden neden daha iyi?'' O da şöyle dedi. ''400 Watt elektrik çeker, dokun soba gibidir, görüntüsü iyidir ama çok eski bir teknoloji, kimse üretmiyor artık, sıcaklıktan plastikleri eriyor ve sağlığa zarar veriyor, bu yüzden dünyada pek çok ülkede yasaklandı:-)'' Ben de teşekkür ettim:-)

Tahminimce bu market zincirlerin belli firmalarla anlaşmaları var. Her bir market farklı bir markayı övüyor ve satmaya çabalıyor gibi geldi bana. Oysa ki her bir markanın kendine göre artıları olan ve farklı ihtiyaçlara cevap veren modelleri var. Yani 3D çok izleyecek ve oynayacak bir arkadaş kesinlikle LW serisi almalı, harika bir teknoloji, hem ucuz hem pratik. Ama bir sinemasever olarak HD kalitede bir film izlenecek ve zevk verecekse ben Neoplazma diyorum.

Benim naçhizane tavsiyem alacak arkadaşlara TVleri yanyana izleyip göz zevklerine göre karar vermeleri ve teknik açıdan da forumumuzu okumaları. Ben gerçekten şu son bir kaç haftada pek çok şey öğrendim forumu okuyarak, siz sevgili arkadaşlarımın sayesinde. Teşekkürler..

• Bu arada elemanın ''Plazma zararlıdır, yasaklandı'' iddialarına yanıt az bir araştırmayla bulunabilir.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/radyasyondan-korunmak-icin-bunlari-yapin/ekonomi/ekonomidetay/28.03.2011/1370006/default.htm

-Düşük radyasyonlu bilgisayar ekranı kullanmaya özen gösteriniz ya da ekran filtresi kullanınız, mümkünse plazma ekran tercih ediniz.
  • Tamam mağazalarda promotörler var ama yani bu kadarı da biraz fazla olmuş yahu. Ne demek plasma üretilmiyor?
  • Bence de:-)

Bu arada arkadaşlar LG plazmalara da bakıyorum. PZ250 başlangıç modeli sanırsam, fiyatı çok uygun seviyelere düşüyor ama mağazada gördüğüm kadarıyla deli gibi parlıyor. PZ570 ilgimi çekti bütçe sınırlarımda 2500 civarına satılıyor. İçinden bir adet ve iki adet de hediye olmak üzere aktif gözlükleriyle geliyor ve tavsiye edilen bir üst seri. Smart TV olayı da mevcut. Parlamıyorsa alınabilir. LG Blu-ray oynatıcımla ortak kumanda da kullanabilirim. Ve 50'' gibi çok yeterli bir boyutu var. Bu TVyi kullanan ya da bilgisi olan arkadaşımız var mı?
  • mat ekran plazma var mı?
  • Panasonic'in Neoplazmaları mat ekran. LG ve Samsung ile karşılaştırıldığında hiç parlama yapmıyor. Benim favorim ST33 ve bu ay alacak gibiyim. Ama LW serilerini ve diğer plazmaları da inceliyorum ama her açıdan Panasonic diğer plazmları eziyor gibi görünüyor. Samsung'un 50hzlerden bir araya gelme 600 HZ plazması ve LG'nin deli gibi parlayan ekranları, siyah ve renk seviyeleri Panasonic'lere rakip olamıyor gibi göründü bana. Araştırmalara devam...
  • Sevgili arkadaşlar bu haftasonu büyük ihtimalle televizyonu alacağım. Bir süredir araştırıyorum. Gördüklerimden arkadaşlarımızda faydalansın, ben de tavsiye alıyım.

1. LG 47LW4500 düşündüm önce, siyah kalitesi ve ışık sızmaları beni soğuttu bu TV'den.

2. Sonra Philips 8000 serisini düşündüm. 52 ya da 46PFL8605 alırım dedim. Haftasonu deneme imkanım oldu, 3D berbat, sürekli titreyip dalgalanıyor, direk baş döndürür. Ekran parlıyor, hadi o neyse ama özellikle bahsedilen ses kesilmesi sorunları ve benim şiddetle ihtiyaç duyduğum optik çıkışın bu Tvlerde yer almaması beni caydırdı. Bir de sanki Philipslerde görüntü çok işlenmiş gibi, böyle nokta nokta çok pikselleri belli oluyor gibi geliyor bana nedense.

3. Genel anlamda hep plazmaların görüntüsünü daha çok beğendim.

4. Samsung'un D550sine baktım, deli gibi parlıyor ve görüntü Panasoniclerden soluk. Siyahları LGz250'den daha iyi ama Panasonic yanında gerçekten sönük kalıyor.

5. Başından beri favori Panasonic 46ST33 zaten. Bu TV'deki renkleri başka hiç birinde bulamıyorum.

6. Ama haftasonu 46GW30 gördüm, klip oynuyordu ve görüntü harikaydı. GW serisinin fiyatları bu kadar düşmüşken ve ben 3D'den her deneyişimde pek zevk alamamışken, sinemada bile gözlükleri çıkarmak istiyorum sürekli, 50GW30 alsam iyi etmiş olur muyum? Kulağımı bu TV'nin arka tarafına çok yaklaştırdığımda hafif bir buzzing duydum. Panasoniclerde de en çok korktuğum hadise bu. Zaten her TVnin bir eksi yanı mutlaka oluyor gördüğüm kadarıyla:-)

• Referens bir panel almadığın durumda alacağın her TV eksileri ile gelecektir. 3D alacaksan LW5 serisi, 3D istemiyorsan GW30E düşünmeni tavsiye ederim.
  • Bende uzun araştırmalar sonucu önce plazmaya sonra panny e sonrada 46ST33E (3D den dolayı)

karar verdim.. Siparişi verdim, ürün henüz uaşmadı.. Araştırmalarımda f/p ürünü olduğuna karar verdim..

50GW30 ile yanyana izledim, boyutu dışında görüntüde bir fark göremedim..

boyutundan dolayı Sammy 51D biraz bocalattı beni doğrusu..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.