Şimdi Ara

PANASONİC 50PV600E ve 50PV60E arasındaki farklar,değerlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle 3 metre izleme mesafem,digitürk kullanıyor olmam ve büyük ekran istiyor olmamdan dolayı ilk başlardaki LCD düşüncem yerine PLAZMA almaya karar verdim.mağazalarda gidip izlediğim kadarıyla PANASONİC plazmaların görüntülerini çok beğendim ama inceleyemediğim ürünlerde var tabiki.şimdi 50PV60E ile 50PV600E aynı panele sahip ve çözünürlük,kontrast vs. aynı.yani dolayısıyla pahalı olan 600E modelinin görüntü kalitesi açısından bir farkı olmadığını sanıyorum.yanılıyormuyum?ama kesinlikle daha fazla donanıma sahip (örneğin PIP) ve çok daha şık bir TV olduğuda yadsınamaz bir gerçek.ama 10.000 YTL lere çıktıktan sonrada seçenekler farklılaşıp inceleme fırsatı bulamadığım ama en az panasonic 50PV600E kadar kaliteli olabileceğini düşündüğüm Pıoneer PDP-507XA da devreye giriyor.ben bu kadar ileri gitmeyip 50PV60E yi kendi sehpasıyla alıp kurup olayı tamamlamayı düşünüyorum.kendi sehpasıyla hiçte fena durmuyor bence.fikirleriniz benim için önemli.şimdiden herkese teşekkür ederim.

• bende iki ay önce felan aynı durumdaydım...önce lcd düşünüyordum fakat yaptığım araştırmalar sonucunda plazma almam gerektiğini anladım..çünkü lcd tv ler halen çok yetersiz iyi bir tv izleme keyfi açısından...geçen ay panasonic 37pv60e modelini aldım...şu an kullanıyorum ve çok memnunum...tek eksiği pip olmaması...sana tavsiyem panasonic olur ama bence 50 inc çok büyük 3 metre izleme mesafesi için...bence 42inc lere bakmalısın...panasonic 42pv600e modeli var..benim bütçeme fazla geldiği için o modeli alamamıştım...tavsiye ederim..yaklaşık 6000 ytl civarı yanılmıyorsam...benim aldığım model ise 3600 ytl idi...
  • 42 veya 50 PV60..ikisi de çok iyi cihazlar...
  • diger arkadaslarin da fikrine saygi duymakla birlikte
    3 metreden 50" plazma seyretmenin ozel bir zevk oldugunu dusunuyorum.
    En azindan bu konuda tereddut etmemeni dilerim..

Ben de Gold'da 42PV60E ile PV600E'yi yan yana gordum
    Estetik olarak 600E daha ustun
    (bu bakimdan) tabii Pioneer ikisinden de acik ara daha ustun )

9-10 milyar gercekten kulfetli ise,
    5-6 ay icinde yeni nesil Panasonic'ler cikacakmis, hatirlatayim..
    Hem, artik Panasonic'in olcek ekonomisi sayesinde maliyetlerini azaltmasi,
    hem de Pioneer ile olan rekabetinde bu markanin fiyatlarini dusurmesi sebebiyle
    yeni nesil Panasonic'lerin fiyat olarak daha cazip olabilecegini tahmin ediyorum

selamlar
  • öncelikle cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.aslında izleme mesafem konusunda 3-4,5 metre yazsaymışım daha doğru olurmuş.bu sebeple kesinlikle büyük ekren yani 50inch bir tv tercih edicem.dolayısıylada plazma kesinleşmiş kararım.bende estetik olarak PIONEER PDP-507XA yı rakipsiz görüyorum ama teknik olarak (panel,görüntü kalitesi,çözünürlük vs. olarak) panasonic 50PV60E den bariz bir üstünlüğü olmadığını düşünüyorum.sizce bu konuda yanılıyormuyum?çok inceleme şansım olmadı açıkcası ama PIONEER gerçekten görüntü kalitesi olarakta üstün bir panelse bu fiyatlara çıkmışken biraz daha kasacak gücüm var aslında.kıyaslamalarınız fikrimin netleşmesine yardımcı olucak.saygılar...

felmali,bir kez araştırmaya başlamışken,yani bu işin içine girmişken sanırım 4-5 ay kendimi frenlemem imkansız vitrinlerdeki bütün paneller beni kendilerine çekiyor şu sıralar ve hepsini kucaklayıp eve götürmek istiyorumsaygılar...

• dostum coskunu kaybetme,

benim okudugum yurtdisi kullanici forumlarinda,
    en iyisini arayan insanlar
    Panasonic ve Pioneer arasinda gidip geliyor
    aralarinda fark varsa da, cok ciddi duzeyde olmamali..

Aslinda, magazada ikisini yan yana, ayni sartlarda goruntu verirken gorup
    kendi kararini vermelisin..

selamlar
  • içindeki canavar uyanmış desene
    pioneer de panasonic de plazmada bence çok iyi paneller...hele hele panasonic bu iş için büyük yatırım yapan bir firma...pioneer de ev sineması için plazmayı kendisine sancak etmiş...o yüzden bu iki markanın cihazları (bahsi geçen) çok iyidirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın onur218,
    Ben mayıs ayında kendimce bir araştırma yapmıştım. O zamanın gözde modelleri Pionerr 436XDE - Panasonic 42PV60 arasında kararsızdım. İzmir'de büyük bir mağazada İki cihazı yanyana görme fırsatım oldu. Pionerr biraz daha iyi gibi geldi bana, ama Panasonic de mağazadaki diğer tüm cihazlardan iyiydi.
    Sizin söylediğiniz modeller bunlar olmamasına rağmen yaptığım kıyaslamayı aktarmak istedim, ne alakası var benim düşündüğüm cihazlardan bahsetmiyorsun ki diyorsanız kusuruma bakmayın.

NOT: Ben bir yazıyı okuduktan sonra plasma alma kararımı bir süreliğine ertelemiştim. Yazı çok uzun olduğu için buraya koymak istemedim. Word dökümanını nasıl ekleyeceğimi söyleyen arkadaş olursa koyabilirim. Yazının özü Türkiye'de HD yayın olmadığı ve bu cihazlar gerçek performanslarını HD yayın ile gösterebildikleri için bir süre daha beklemenin daha uygun olduğu şeklindeydi.
    Saygılar...

• sayın munans,
    ''Sizin söylediğiniz modeller bunlar olmamasına rağmen yaptığım kıyaslamayı aktarmak istedim, ne alakası var benim düşündüğüm cihazlardan bahsetmiyorsun ki diyorsanız kusuruma bakmayın.''
    demişsiniz.Rica ederim.ayrıca size ve cevap yazan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.sizin bahsettiğiniz panasonic modeli benim almayı düşündüğüm modelin sadece bir boy küçüğü.dolayısıyla fikir edinmeme katkıda bulundunuz.bir fark daha var o da 50PV60E modelinde çözünürlük 1366x768 iken 42PV60E de 1024x768.HD yayınla ilgili söylediklerinize katılıyorum.ama ben sadece HD yayını düşünerek TV almıyorum.TV me digitürk bağlı olucak.zaten LCD den vazgeçip plazmaya yönelmemin en büyük sebebi bunlar.yoksa LCD deki canlılık ve yansımasız ekran özellikleri benide cezbediyor.fakat şuanki yayın kaliteleri göz önüne alındığında LCD de rahatsız edici piksellenme vs. ler benim gözüme fazlaca batıyor.başkası rahatsız olmayabilir ve ya umursamayabilir.zevk meselesidir sonuçta.

ayrıca mağazalarda edinilen izlenim herzaman doğru olmayabiliyor.kendi yaşadığım bazı tecrübelerden bu kanıya vardım.nedeni ise bazı marka modellerin ayarları iyi yapılmışken bazılarının ayarlarıda son derece kötü bırakılıyor.bu da gerçekten yanıltıcı bir etki yapabiliyor.bu sebeple satın alıp evinde kullanan arkadaşların tavsiyeleride benim için ayrı bir önem taşıyor.

zapatero, aynen dediğin gibi oldu aslında.içimdeki canavar uyandı bir kere. geri dönüşü yok.50PV60E için en avantajlı fiyatı vatan bilgisayarda buldum.daha doğrusu fiyat hemen hemen heryerde 7.999 YTL olarak geçiyor.VATAN daki avantaj CARDFİNANS a %8 iskonto yapıp birde 11 e bölüyorlar.o da 7.358 i 11 e böldükleri anlamına geliyor ki bana epey avantajlı gibi geldi.eğer daha avantajlı satan yerler varsa ve bilgilendirirseniz çok memnun olurum.saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur218 -- 21 Aralık 2006; 13:45:55 >

• Sayın onur218,
    pm'inize bakarsanız bir şey gönderdim. Umarım yardımcı olur.
    Saygılar...
  • Istanbul Bilisim 50PV600E'nin pesin fiyatini 7.676,12 YTL'ye dusmus.
    Bence iyi fiyat
    selamlar
  • Plazma alacak olsam Panasonic tercih ederdim. Su an piyasada 50px600 modelini 7.900 YTL ye kadar bulmak mümkün..
  • sagol dostum

PV ile PX'in ne farki var acaba ?

selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: Kartaca1

Plazma alacak olsam Panasonic tercih ederdim. Su an piyasada 50px600 modelini 7.900 YTL ye kadar bulmak mümkün..
  • PX'de ilave olarak DVB-T özelliği var. Digital karasal yayınları almak için arkada CI slotu mevcut.
    Bildiğim kadarıyla tek fark bu....
  • sagol dostum

tuhaf olani, ikisini de ayni fiyata satiyorlar
    selamlar
  • Fiyatları uzun zamandır takip ediyordum,
    Kasım ayına kadar PX daha pahalıydı Aralık ayında bir kampanya ile aynı fiyata getirdiler.
    Hala fiyat aynı. Ellerinde mi birikti yoksa dısarıdan bulması mı daha kolay sebebini bilmiyorum...
    Fiyat aynı olunca PX tercih etmek daha mantıklı...
  • galiba LG gibi, Panasonic'in de stoklarini eritip yenilerini getirecekler
    son bir ayda fiyatlar epey dustu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.