Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buda makro videoya iyi bir örnek(pervane böceği) gerçi adam zoom un dibine vurmuş bazen netleme kaçıyor çabuk topluyor ama detaylar çok zengin

Vimeo
    Dragonfly in Walnut Creek Park
    http://vimeo.com/31000505

• hiç panaroma paylaşmamıştım birde haliç sularından panaroma
    panaroma asistanıyla çekilmiştir.
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
  • arkadaşlar ürünlere bakarken rastladım fotozeynepte fz150+4gb sd kart+tripod indirimli 1.349tl bilginize
    www.fotozeynep.com.tr
    Foto Zeynep Online Alışveriş | - - -
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=4280

• bebek civarı bir konak
    gürültü giderme(nr) kapalı vaziyette çekilmiştir yeniden boyutlandırma uygulanmıştır!
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
  • DSLR benzeri fotoğraf makineleri toplu testte

http://www.teknoseyir.com/33647/dslr-benzeri-makineler-toplu-testte/
  • Panasonic DMC-FZ150'nin hakkı yenmiş aynı sensöre birinde 24x optik zooma 12 mpx var diğerlerinde 30x ve 35x optik zoomda 14 ve 16mpx var görüntü kalitesi 3.de de aynı diyor!!!Örneğin FZ150'nin 32x intelligent zoomda çektiği hem fotoğraf hemde video bakımından diğerlerinin 30x ve 35x optik zoomuyla karşılaştıralım pek büyük bir fark göremiyeceksiniz...Fz150 nin fotoğraf kalitesi açık ara herikisinden de önde ama sunucu iyi video çeker diyor ama herikisinden de iyi fotoğraf çeker maalesef diyemiyor!!!Sanırım ne şiş yansın ne kebap yansın politikası...Yabancı forumlara gitmeye gerek yok baksınlar @svideoz'un örneklerine ve @Bipekkan hocanın yorumlarına...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 20 Aralık 2011; 6:29:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperkon

Panasonic DMC-FZ150'nin hakkı yenmiş aynı sensöre birinde 24x optik zooma 12 mpx var diğerlerinde 30x ve 35x optik zoomda 14 ve 16mpx var görüntü kalitesi 3.de de aynı diyor!!!Örneğin FZ150'nin 32x intelligent zoomda çektiği hem fotoğraf hemde video bakımından diğerlerinin 30x ve 35x optik zoomuyla karşılaştıralım pek büyük bir fark göremiyeceksiniz...Fz150 nin fotoğraf kalitesi açık ara herikisinden de önde ama sunucu iyi video çeker diyor ama herikisinden de iyi fotoğraf çeker maalesef diyemiyor!!!Sanırım ne şiş yansın ne kebap yansın politikası...Yabancı forumlara gitmeye gerek yok baksınlar @svideoz'un örneklerine ve @Bipekkan hocanın yorumlarına...

O sözde toplu karşılaştırmayı ilk yayınlandığı gün izledim.buraya eklemeyişimin nedeni işte tamda budur çok politik davranılmış(zaten yorumda belirttim)video olarak en iyi video çeken panasonic olarak gösterilmiş(ki gerçekten böyle)ancak imaj konusunda slr gerisinde denilip geçilmiş eğer karşılaştırma yaparacaksan başta adam gibi imaj kalitelerini kıyaslayacaksın!

• Size katılıyorum. İnceleme oldukca politik.

Burada FZ150 nin tek başına incelemesi.

http://www.teknoseyir.com/32871/panasonicin-super-zoomu-fz-150-testte/

Fotograflar ve video çekimleri oldukca etkileyici geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratsx

Size katılıyorum. İnceleme oldukca politik.

Bir önceki sayfada paylaşmıştım bunun üzerine yinede iyi gitti
  • Uzun süredir multi kaplamalı bir uv filtre arıyordum bugün rodenstock digital pro mc aldım(made in germany)firma bildigim kadarıyla köklü bir gözlük camı üreticisiydi umarım iyi bir seçim yapmışımdır
  • @svideoz

Ben 1-2 gün önce bir teknosa mağzasına gittim ve orada HS-20 ye biraz baktım. Bir resmi çektikten sonra 3-5 saniye kadar bekletiyor, ve bu uzun bir süre. Dizi çekimi yapmadığın zaman epey yavaş bir makine kalıyor. Deklanşöre basılı tutarsan saniyede 1 kare gibi bir şey çekiyor ama odaklama da sorun oluyor ayrıca foto kapkaranlık çıkıyor resim seçilmiyor. Panasonic'de bu kadar hamtal ve yavaş bir makine mi ? Kullanıcısı olarak hızı ve işlemcisi hakkında düşünceleriniz nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspirant33

@svideoz

Ben 1-2 gün önce bir teknosa mağzasına gittim ve orada HS-20 ye biraz baktım. Bir resmi çektikten sonra 3-5 saniye kadar bekletiyor, ve bu uzun bir süre. Dizi çekimi yapmadığın zaman epey yavaş bir makine kalıyor. Deklanşöre basılı tutarsan saniyede 1 kare gibi bir şey çekiyor ama odaklama da sorun oluyor ayrıca foto kapkaranlık çıkıyor resim seçilmiyor. Panasonic'de bu kadar hamtal ve yavaş bir makine mi ? Kullanıcısı olarak hızı ve işlemcisi hakkında düşünceleriniz nasıldır ?

kesinlikle hayır saniyede 12 kare ve tam boyutta(12mp) seri foto çekiyor.tek çekimde ise hafıza kartı hızına bağlı olarak 0.5-1sn arası yeni çekime hazır oluyor.işlemci zaten dört çekirdekli son derece gelişmiş bir işlemci övgüden başka söylenecek söz yok.

• Düşük ışık koşulunda çekilmiş otomatik ve manuel odaklanmış noise'siz güzel bir video örneği...

http://www.youtube.com/watch?v=9uOq2ccElmc
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Valla ben bu siteye her girişimde PC kitleniyor. Hepsi bir tarafa TR' de bu incelemeleri doğru dürüst yapacak o da kişiye bağlı "bas-çek" dışında bir site göremedim. Onlarda bile ellerinde bir keskinlik ve renk test fotografları yok. Test yapılacaksa böyle yapılır. Dp review bile bazen yanlı olabiliyor.
    Imaging Resource
    Panasonic FZ150 Review
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/FZ150/FZ150A.HTM

• Sitelerin de işi zor. Deseler ki x model y modelden kötü ! x modeli yollayan yerden bir daha ne x ne z ne de alfebedeki herhangi bir harf içeren makina alamayabilirler. O sebeple de hepsi güzel demek zorundalar :) Veya en babası kullanıcılar sırası geldikçe 3-5 günlüğüne makinalarını böyle test merkezlerine gönüllü yollayacak, bakın siz o zaman acımasız incelemeleri, test sonuçlarını . Yoksa bu mevcut sistemde aşağı tükürsen bıyık, yukarı tükürsen sakal, incelemeyi yapan arkadaş amuda kalkmış !
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Sitelerin de işi zor. Deseler ki x model y modelden kötü ! x modeli yollayan yerden bir daha ne x ne z ne de alfebedeki herhangi bir harf içeren makina alamayabilirler. O sebeple de hepsi güzel demek zorundalar :) Veya en babası kullanıcılar sırası geldikçe 3-5 günlüğüne makinalarını böyle test merkezlerine gönüllü yollayacak, bakın siz o zaman acımasız incelemeleri, test sonuçlarını . Yoksa bu mevcut sistemde aşağı tükürsen bıyık, yukarı tükürsen sakal, incelemeyi yapan arkadaş amuda kalkmış !

işte böyle oluncada insanlar politik yaklaşımı görüyor ve o siteye rağbet etmiyor rağbet görmeyen bir siteyede kimse ürün göndermek istemiyor. tüm makineler aynıysa neden inceliyorsun

• Öyle tabi ama kaç kişi bu kadar incesine bakıyor dersiniz ? O incelemedeki 1-2 cümle potansiyel müşteriyi x ürünü almaya meyillendiriyordur bence. İşin bir diğer yanı da siz de ben de bu inceleme yapılmış ise en az 1 kez izliyoruz, değil mi? Gerçi ben izlemedim !!! Ben nedense video incelemeleri hiç sevemedim. Oradaki bir bölüme bakacam misal nasıl olacak ? Bir bölümden alıntı yapıp paylaşmak istiyorum, nasıl olacak? Video şeklinde inceleme sitesi takip etmek çok zor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Öyle tabi ama kaç kişi bu kadar incesine bakıyor dersiniz ? O incelemedeki 1-2 cümle potansiyel müşteriyi x ürünü almaya meyillendiriyordur bence. İşin bir diğer yanı da siz de ben de bu inceleme yapılmış ise en az 1 kez izliyoruz, değil mi? Gerçi ben izlemedim !!! Ben nedense video incelemeleri hiç sevemedim. Oradaki bir bölüme bakacam misal nasıl olacak ? Bir bölümden alıntı yapıp paylaşmak istiyorum, nasıl olacak? Video şeklinde inceleme sitesi takip etmek çok zor bence.

Tüketicinin % 90' nına yakını araştırmaya bile kalkmıyor. Yabancı forumlarda da böyle Carrttt ! diye birden ortaya çıkıyor ve " bana bi tavsiye" adı altında bir topik açılıyor. Halbuki genel sıralamaya göz atılsa belki aynı sayfada benzer sorular onlarca (Bu durum bize özgü malesef) Birde asıl benim çok korktuğum bir tip var. Bir şekilde İyi kötü bir fikir sahibi oluyor ama bu fikir sahibi olmak, "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" düzeyinde ve öyle bir soru soruyor ki sorulan kitleyi de yönlerdirme amaçlı. Asıl amaç kafasındakileri sizede tastikletmek. Oldu ya kazara tastiklediniz ve kişi gitti aldı ve sonuç hüsran ama topiğin devamında "...... tavsiye etti gittim aldım, b..k çıktı diyiveriyorlar. Bir diğer tip "bu kadar kafa karıştıracak detaya ne gerek var" ya da "yav alt tarafı 5-6 TL' lik bir şey, bozulursa gider yenisini alırsın" O zaman sorma git al demek geliyor içimden ama olmuyor. Artık okuyorum ama cevaplamıyorum artık. Aslında İşler şimdi o kadar kolay ki. Google var tercüme olanakları var yani dil bilmeyede gerek yok. Tercüme çoğu kez karmaşık olsada bazı basit temel bilgiler biliniyorsa aslında fazlasıylada yeterli olabiliyor. Özellikle saplantılar korkunç düzeyde Bunların başında zoom ve Mpx başta geliyor.
    Artık video çekimlerine bende bakmıyorum Sadece ilk olarak yeni bir modelde 1 defa inceliyorum, verdikleri verilerle örtüşüp örtüşmediğine bakıyorum 2-3 satır notumu alıyorum doğru arşive. Sadece 5-6 makinede video mukayesine gittim Bunlardan biri FZ150-HS20 diğerleri Nikon ve Canon yeni, model dSLR makinalar.

• Orijinalden alıntı: Alperkon

Düşük ışık koşulunda çekilmiş otomatik ve manuel odaklanmış noise'siz güzel bir video örneği...

http://www.youtube.com/watch?v=9uOq2ccElmc
    [/quotvideo güzelde zoom sesi bariz şekilde duyuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Valla ben bu siteye her girişimde PC kitleniyor. Hepsi bir tarafa TR' de bu incelemeleri doğru dürüst yapacak o da kişiye bağlı "bas-çek" dışında bir site göremedim. Onlarda bile ellerinde bir keskinlik ve renk test fotografları yok. Test yapılacaksa böyle yapılır. Dp review bile bazen yanlı olabiliyor.
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/FZ150/FZ150A.HTM

zaten imaging-resource ve dpreview den hareketle bu makinayı almıştım incelemeler oldukça objektif

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.