Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güzel bir sample 1080i
    Vimeo
    Panasonic DMC-FZ150 Testvideo
    http://vimeo.com/30279835

biri daha 1080p
    Vimeo
    Panasonic Lumix DMC-FZ150 sample video
    http://vimeo.com/29399024

yüksek zoomda makronun dibine vuruyor ! 1080p
    Vimeo
    Dragonfly in Walnut Creek Park
    http://vimeo.com/31000505

düşük ışıkta test kısa ama gayet açık! 1080p
    Vimeo
    Panasonic FZ150 1080/60p Movie (low-light Test)
    http://vimeo.com/30652900

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 25 Aralık 2011; 19:55:53 >

• amerikada satış rekoru kırıyor avrupada keza öyle tr de kimsede yok mu bu makine tamam bu makineyide ilk alan benimde 2.3.4.5. nerede???

• Makinayı alan almış başını gitmiş, vermiş kendini fotoğrafa neylesin forumu ? Herkes sizin gibi fedakar olmayabilir ! Gerçi haklarını yemeyeyim, şaka yollu söyledim. Belki başka forumlarda yada durumlarda başka şekilde paylaşıyorlardır bu güzelliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Makinayı alan almış başını gitmiş, vermiş kendini fotoğrafa neylesin forumu ? Herkes sizin gibi fedakar olmayabilir ! Gerçi haklarını yemeyeyim, şaka yollu söyledim. Belki başka forumlarda yada durumlarda başka şekilde paylaşıyorlardır bu güzelliği.

oda olabilir tabi
  • Yakında geliyorum merak etmeyin 2. olmaya adayım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

amerikada satış rekoru kırıyor avrupada keza öyle tr de kimsede yok mu bu makine tamam bu makineyide ilk alan benimde 2.3.4.5. nerede???

Sitede başka alan yoksa ben ikinciyim. Bimeks'ten aldım, daha birkaç günlük makina. Makinayı tanımaya çalışıyorum. Amatörüm. Okuyor, inceliyorum.
    Özelliklerini araştırıyorum. Nasıl iyi fotoğraf çekilir öğrenmeye çalışıyorum.
    Bu tür bir makina almayı yaklaşık altı ay önce karar verdim. İncelediğim makinalar HS20-P500- SX30 ve 40- HX100. Bunların icinde HX100 almayı düşünüyordum. Bu makina üzerinde yoğunlaşmıştım. DH ve diğer internet sitelerinde HX100 ün oldukca başarılı ve özellikli bir makina olduğu yazıyordu. Ancak incelediğim resimlerde hep bir eksiklik hissediyordum.
    Fotoğraf makinası alacaktım ve HX100 ün fotoğrafları bana yeteri kadar cazip gelmiyordu. Canlı değildi, sıradan makinalar bile HX100 ün fotoğraf kalitesini aratmıyordu. Öyle ise ben neden HX100 ü almak dudrumundayım diye düşündüm ve makina almayı erteledim. Yeni bir model beklemeye başladım. Zoomlu, iyi resim çeken, iyi video çeken bir makina almalıydım.
    FZ150 ilk çıktığından itibaren incelemeye başladım. Resim kalitesi HX100 den daha iyi idi. Ve benim istediğim bu özellikti. Kararımı vermiştim. Bu makinayı alacaktım. İncelediğim sitelerde övgü ile bahsedilmesi ve iyi puanlar alması benim tercihimin doğru olduğu yönündeydi.
    Ve makinayı aldım. Dediğim gibi amatörüm. Bu yazdıklarımı o doğrultuda değerlendirin.
    Birkaç gündür makinayı öğrenmeye çalışıyorum. Deneme mahiyetindeki ilk resimlerim, ilk video çekimlerim beni yanıltmadı. Tercihimin doğru olduğunu düşünüyorum.
    Buraya örnek resimler eklemek isterim ancak resim nasıl yüklenir onu da bilmiyorum. Zaman icinde paylaşırım.

• Hayırlı olsun doğru karar verdiğinize makinaya alıştıkça ve ustalaştıkça anlayacaksınız.Ne yapalım bizde 3.olmaya hazırlanırız tabi bizden önce sizin gibi bir alan daha çıkmazsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 27 Aralık 2011; 5:39:55 >
  • Fiyatı şu an bana uçuk geliyor. Belki FZ-150 için gerçekten iyi bir fiyattır ama benim için öyle değil. En azından 1000 - 1100 civarına indiği zaman almayı düşünürüyorum. Ve o zaman başlığınızda 3, 4 belkide 14. kişi olucam ama elinde sonunda bu makineyi alıcam. Sadece bekliyorum şimdilik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperkon

Yakında geliyorum merak etmeyin 2. olmaya adayım...

Umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratsx

quote:

amerikada satış rekoru kırıyor avrupada keza öyle tr de kimsede yok mu bu makine tamam bu makineyide ilk alan benimde 2.3.4.5. nerede???

Sitede başka alan yoksa ben ikinciyim. Bimeks'ten aldım, daha birkaç günlük makina. Makinayı tanımaya çalışıyorum. Amatörüm. Okuyor, inceliyorum.
    Özelliklerini araştırıyorum. Nasıl iyi fotoğraf çekilir öğrenmeye çalışıyorum.
    Bu tür bir makina almayı yaklaşık altı ay önce karar verdim. İncelediğim makinalar HS20-P500- SX30 ve 40- HX100. Bunların icinde HX100 almayı düşünüyordum. Bu makina üzerinde yoğunlaşmıştım. DH ve diğer internet sitelerinde HX100 ün oldukca başarılı ve özellikli bir makina olduğu yazıyordu. Ancak incelediğim resimlerde hep bir eksiklik hissediyordum.
    Fotoğraf makinası alacaktım ve HX100 ün fotoğrafları bana yeteri kadar cazip gelmiyordu. Canlı değildi, sıradan makinalar bile HX100 ün fotoğraf kalitesini aratmıyordu. Öyle ise ben neden HX100 ü almak dudrumundayım diye düşündüm ve makina almayı erteledim. Yeni bir model beklemeye başladım. Zoomlu, iyi resim çeken, iyi video çeken bir makina almalıydım.
    FZ150 ilk çıktığından itibaren incelemeye başladım. Resim kalitesi HX100 den daha iyi idi. Ve benim istediğim bu özellikti. Kararımı vermiştim. Bu makinayı alacaktım. İncelediğim sitelerde övgü ile bahsedilmesi ve iyi puanlar alması benim tercihimin doğru olduğu yönündeydi.
    Ve makinayı aldım. Dediğim gibi amatörüm. Bu yazdıklarımı o doğrultuda değerlendirin.
    Birkaç gündür makinayı öğrenmeye çalışıyorum. Deneme mahiyetindeki ilk resimlerim, ilk video çekimlerim beni yanıltmadı. Tercihimin doğru olduğunu düşünüyorum.
    Buraya örnek resimler eklemek isterim ancak resim nasıl yüklenir onu da bilmiyorum. Zaman icinde paylaşırım.

Hayırlı olsun seçim kesinlikle doğru makineyi tanıdıkça karakterini anladıkça çekimler dahada iyileşiyor.foto yüklemek için imageshack uploader programını öneririm.buraya eklemek içinde upload programındaki direct linki kopyala mesajına yapıştır sonrasında linkini aşşağıdaki gibi düzenle ;
    [simage]imaj linki[/simage]
    Hangi kısımlarda sorun yaşadığını bilemediğim için ayrıntılı yazayım dedim

• foto kalitesi ve iso başarımı olarak fz35'ten çok farkı yok gibi geldi bana. fz35'e devam. 1080p önemli değil benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 27 Aralık 2011; 11:56:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

foto kalitesi ve iso başarımı olarak fz35'ten çok farkı yok gibi geldi bana. fz35'e devam. 1080p önemli değil benim için

iso başarımına bakalım o zaman !

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

• birde burada geliştirme çok önemli misal hot shoe ile flaş bağlanıyor oluşu başlı başına slr performansı elde etmek için şart. zira tüm makinaler üzerlerinde zayıf bir dolgu flaş ile geliyor.
  • quote:

quote:

foto kalitesi ve iso başarımı olarak fz35'ten çok farkı yok gibi geldi bana. fz35'e devam. 1080p önemli değil benim için

iso başarımına bakalım o zaman !

hcoam bunu hangi siteden karşılaştırıyorusun?

• quote:

birde burada geliştirme çok önemli misal hot shoe ile flaş bağlanıyor oluşu başlı başına slr performansı elde etmek için şart. zira tüm makinaler üzerlerinde zayıf bir dolgu flaş ile geliyor.

slr başırımı tek başına tepe flashı ile yeterli değilki hocam. iso 800'de bizim makinaların iso200ü kalitesinde fotoğraf elde edebiliyorsan bir slr başarımından söz edilebilir. verdiğiniz karşılaştırma resimlerindede evet iki makina arasnda fark var ama öyle aman aman bir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 27 Aralık 2011; 12:57:17 >
  • @ahmetdemirci bir fotoğrafcının vazgeçilmezidir
    www.dpreview.com
  • quote:

@ahmetdemirci bir fotoğrafcının vazgeçilmezidir
    www.dpreview.com

biliyorum bu siteyi evet. en meşhur fotoğraf makinası inceleme sitesi.
  • quote:

quote:

birde burada geliştirme çok önemli misal hot shoe ile flaş bağlanıyor oluşu başlı başına slr performansı elde etmek için şart. zira tüm makinaler üzerlerinde zayıf bir dolgu flaş ile geliyor.

slr başırımı tek başına tepe flashı ile yeterli değilki hocam. iso 800'de bizim makinaların iso200ü kalitesinde fotoğraf elde edebiliyorsan bir slr başarımından söz edilebilir. verdiğiniz karşılaştırma resimlerindede evet iki makina arasnda fark var ama öyle aman aman bir fark yok.

flaş menzilinde iç mekan ve yakın saha çekiminden bahsediyorsak birçok durumda yeterli oluyor kaliteli bir flaş ile bu koşullarda zaten iso 200 ve üzerine çıkman gerekmiyor yeterli ışık oluncada aradaki fark devede kulak misali

• fotoğrafı doğal olarak çekmeyi daha çok severim. bu sebeplede iso başarımı iyi olmalı fakat bu konuda henüz bir kaç slr-like dışında kendini aşabilen yok. yinede bu iki makina sınıfının en iyisi diyebilirim.
  • quote:

fotoğrafı doğal olarak çekmeyi daha çok severim. bu sebeplede iso başarımı iyi olmalı fakat bu konuda henüz bir kaç slr-like dışında kendini aşabilen yok. yinede bu iki makina sınıfının en iyisi diyebilirim.

o zaman sonuçlar yukarda
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.