Şimdi Ara

Panasonic Es La63 Traş Makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 aydan beri makinayı kullanıyorum.
    Şuan makina piyasada 550 TL civarlarında. Markasının en üst modellerinden biri.

http://www.sadecehersey.com/urun.php?u=34158

Bu rakama değdi mi, beklentimi karşıladı mı?
    Hem hayır, hem evet. Çünkü kuru traşlarda istediğim sonucu alamadım ama ıslak traşlarda sınıfının belki de en iyisi. Bu zamana kadar jiletle bile sinek kaydı traş olamazken, bu makina bunu gerçekleştirdi.

Sahip olduğu 14.000 devir sahiden işe yarıyor mu?
    Kuru traşlarda açıkçası pek işe yaradığı söylenemez.

Başka markalardan farkı veya üstünlüğü var mı? Genellikle şikayet edilen boyun bölgesinde başarılı mı?
    Daha önce yuvarlak 3 başlıklı Philips kullanıyordum. İyi bir modeliydi. Onla kıyaslarsam çok ciddi bir fark yok. Ama daha bir sinek kaydı olduğunu söyleyebilirim. ES LA 63 ile boyun bölgesinde yaşadığım problemler ortadan kalktı sayılır. Oraları için başarılı

Islak traşı hakkında
    Eğer ıslak traş olunacaksa kremden ziyade özellikle sabunla yüzü köpürtüp traş olmak daha rahat. Özellikle kayısı özlüler cilde iyi geldiğinden tavsiye ederim.

Ergonomik mi? Traş süresi ne kadar?
    Kullanımı oldukça ergonomik. İnsanı yormuyor. Traş süresi makina çalışmaya başladığında süre yazdığından bunu net ölçme imkanı oluyor. 3, 4 dakikada sinek kaydı olarak ıslak traşı tamamlıyor. Son traşımı 2 dakika 41 saniyede tamamlamıştım diye hatırlıyorum.

Sonuç olarak ıslak traşta çok iyi, kuru traşta beklentimi karşılamadı. Traş süresi, ergonomi, sinek kaydı traş olarak aradığımı buldum.

Herkese iyi sohbetler.

• Dostum, makinen hayırlı olsun, öncelikle. Güzel bir seçim yapmışsın.

Genelde herkes, bu makinelerde ya kuru tıraşı çok başarılı bulur, ya ıslak tıraşı. (Allahtan makine her türlü yapıyor :)
    Bende de, mesela şahsen, kuru tıraşta daha iyi sonuç veriyor. Bu hususu bilmeni isterim. Tamamen kişiseldir yani.
    Emin ol, zaman içinde cildin makineye %100 adapte olacak ve tamamen alışacaksın. Bu ürünlerde adaptasyon meselesi çok önemli.
    Tıraş makinesine yeni olduğun için biraz zaman lazım, sadece. Zaten , diğer hususlarda makinenin mükemmel olduğunu sende ifade etmişsin.
    iyi günlerde kullan.
  • Çok teşekkürler. ES LA63'ten kuru traş olurken elek aralıklarının diğer makinalara göre daha küçük olduğunu hissettim. Sakalımın sert olmasından dolayı da almakta güçlük çekti. Islak ile cilt daha yumuşadığından traş daha rahat oldu. Belki zamanla alıştırmak gerek ama ıslak traş olmak bence en sağlıklısı. Hem yüz temizliği açısından hem de sabah sabah ayılabilmek açısından :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkayya

Çok teşekkürler. ES LA63'ten kuru traş olurken elek aralıklarının diğer makinalara göre daha küçük olduğunu hissettim. Sakalımın sert olmasından dolayı da almakta güçlük çekti. Islak ile cilt daha yumuşadığından traş daha rahat oldu. Belki zamanla alıştırmak gerek ama ıslak traş olmak bence en sağlıklısı. Hem yüz temizliği açısından hem de sabah sabah ayılabilmek açısından :)

Sinekkaydı traş olma süreniz kaç dakika acaba? Teşekkürler...
  • bu başlık çok iyi olmuş. öncelikle teşekkürler.

ben philips coolsikin (2009da aldım-en üst ve dolayısıyla en pahalı modeliyi-tam hatırlamıyorum şimdi tam model numarasını) kullandım bi süre ama boynmumda birçok kızarıklık, sivilce ve kıl dönmeleri oluşmuştu. ve ne kaar kullandıysam kullanayaım geçmedi, cildim alışamadı. 300 küsür liram heba oldu. babama verdim, o da en son gördüğüme gilette 5 bıçaklıyla oluyordu. o da memnun kalmamış.

bi süredir bu modeli kafama koymuştum. amacım hem ıslak hem e kuru olarak en iyi şekilde traş edebilen bir makine ama okuugum kadarıyla her 2sinden de memnun olan yok. hele philipsten pek de bir farkı yoksa (14bin devre rağmen), f/p olarak sanırım vasat kalıyor. yani 550 lira verip de ya ıslak ya da kuru traşından memnun kalamzsam o makineyi alıp çarparım heralde bu sefer...

bu yorumlardan sonra sanırım esla93 kullanıcı yorumlarını beklicem. o zamana kadar traş makinesi defterini geçici olarak kapatıyorum.

not: bu yorumu okumasaydım sanırım esla63 alacaktım...teşekkürler.

• arkadaşlar ben de yurtdışından getirdiğim kutusunda açılmamış ORJİNAL JAPON MALI, panasonic es la63 var. Fiyatı 419 tl cüz'i pazarlık payı vardır. Almak isteyenler pm atsınlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanest -- 13 Haziran 2012; 21:23:54 >
  • Panasonic ES-LA93-K ile Panasonic ES-LA63-S arasındaki tek fark;
    Panasonic ES-LA63-S de stant yok, Panasonic ES-LA93-K da var. bende epey araştırdım en son Panasonic ES-LA63-S da karar kıldım bakalım kardeşime getirteceğim.
  • 2 sene önce amerikadan 110 dolara almıştım dolar 1.5 civarındaydı, hala sapasağlam çok memnunum aletten
  • merhaba arkadaşlar bu makinamın bıçakları nerden bulunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.