Panasonic Firması Türkiye'den çekilmiş olsada ürünlerine ilginin olduğu ve bazı kişilerin Panasonic'e ayrı bir sempati duyduğu bilinmektedir.Bu kişilerden biriside sahsım olmakla beraber şu an Panasonic marka 4. kameramıda 10 gün önce almış bulunmaktayım.GH5 modelini uzun zamandır inceliyordum ve 2015 yılında aldığım Panasonic FZ1000 model cihazımı satıp üzerine de birkaç misli para ekleyerek GH5 modelini Kit lensi(Leica 12-60 F:2,8-4) ile birlikte aldım.Tabi bir önceki kameramdan kalan sd kartım bu cihaz için yeterli olmadı ve 64 gb lık 300 okuma 299 yazma hızında Sony UHS II sd kart ta aldım.Hepsi bana 11.100 tl ye maloldu.Amatör kullanıcıyım. Başta söylediğim gibi Panasonic firması Türkiye'de aktif olarak bulunmasa bile ürünlerinin özellklede GH5 ve GH5S modellerinin Ülkemizde hatırı sayılır miktarda olduğunu düşünüyorum.Bununda en büyük nedeni fiyat-performans olarak bakıldığında bu kalitede başka bir cihazın olmadığını özellikle video da bu fiyat-performansta açık ara birinci olduğunu düşünüyorum. Ürünle ilgili yorum ve tecrübeleri burada paylaşmaya davet ediyorum.