Şimdi Ara

Panasonic GX8- Devrimsel yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar gerçekten dehşet makine yapmışlar. çitf titreşim engelleme sistemi, hem sensörden hem lensten. Ayrıca fotoğrafı çektikten sonra odak düzeltme işi son derece harika bir iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 23 Aralık 2015; 17:22:28 >

• Gövde yapısal olarak enfes olmuş , vizör muhteşem . Amerika fiyatı 999 dolar . Dehşet görünüyor gövde gerçekten gem görsel olarak hem kağıt üzerinde .
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Dual I.S sistemi 5 eksenli titreşim engelleme sisteminden daha başarılı. panasonic gx8 ile netlik sorunu olan fotoğraflar çekeni dövmek lazım. ABD fiyatı 999 dolar olabilir,ama Türkiye fiyatı ne olur Allah bilir. daha geçen baktım ABD de panasonic gh3 body : 600 dolar ken aynı makine Türkiye de 4000tl. . yani %100 kazık atıyor Türkiye disbirütörü.

• Fotozeynepte var zaten gövde olarak. Şaşırmıştım 6300 liralık fiyatını görünce.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    halbuki 3000tl fiyatı olması gerekir, hadi kdv idi gümrük vergisiydi derken 4000tl olsun en azından 6300 lira ne kaldı ki ABD'de de fabrika çıkış fiyatıyla satmıyorlar ABD nin de kendine göre kdv vergisi,gümrük vergisi var buna rağmen 999 dolar. bizim üstün zekalı ticaret dahisi ithalatçımız japonya dan Çin'den 600-700 dolara alıp bize 2100 dolara satmaya çalışıyor.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Panasonic'te durum böyle. Bu kadar kar payı koymasalar toplam kazançlarını çok artırırlar. Bizdeki fotoğraf makinesi fiyatları genel olarak uygun. Yani dünyada herşeyi en pahalı alan ülke olduğumuzu düşünürsek çoğu fotoğraf makinesi markasını yurtdışı fiyatlara yakın seviyeden alıyoruz. Panasonic ise bunun tamamen tersi. Bir bildikleri vardır demek lazım galiba.

• Em5 msrk 2 ile bunu kıyaslarsak hangisi daha alınabilir sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    A6000 in sıfır gibi 2.el fiyatları 1000 gibiyken alınmaz bence hocam 3000 dahi olsa

• eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    ben gene panasonic gx8
  • peki neden hocam a6000 ile kıyaslarsak
    videoyu telden izleyememiştim em5 m2'nin zaten titreşim önlemesi em1'den daha iyiydi yani muhteşemdi ama bu videoda gx8 daha iyi , valla mucize gibi. İyice araştırmak lazım ben titreşim önlemede hangisi iyiyse onu alırım.
    Panasoniclerin güzel özelliklerinden birtanesi de çok çok düşük ışıkta odaklamaları. Müthiş birşey. Tam kare pro gövdeler gibi odaklayabiliyorlar. Titreşim önleme em5 m2'den iyiyse ben bunu alırım.
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce em5 m2 mi gx8 mi
    Hocam sizce em5 m2'nin titreşim önlemesi gx8'den düşük müdür
    Açıkçası hiç umrumda olan birşey olmadığı için araştırma ihtiyacı duymadım. Titreşim önleme kullanışlı bir özellik ama nerede kullanıyorsunuz ki bu kadar profesyonel seviyede titreşim önleme sistemlerini? Hele ki sırf bunun için 6300 liralık makine almaktaki mantık nedir? Yani inanılmaz bir titreşim önleme sistemi olmadan çok mu eksik oluyor makine?

Video mu bunun sebebi yoksa elde 1-2 saniye çekim yapabilmek mi? Bilmediğim başka avantajları varsa öğrenmek isterim.

Bu kadar profesyonel seviyede titreşim önleme em5'te de var hocam onun şu anda 2.el fiyatı 1000 tl yani o kadar paraya gerek yok :)) Düşük ışık çekimlerinde harika bir özellik fazla isoya yüklenmeye gerek kalmıyor elde çekimler için. Tr'de 6300 tl ye alan yoktur bence hayatta inanmam yani.
    ama şu sıralar em5 i satıp a6000 alabilirim yani titreşim önleme özelliğini kaybetmiş olacağım satarsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 24 Aralık 2015; 23:51:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Hocam sizce em5 m2 mi gx8 mi

hocam bence bu tarz kıyaslamaları geride bırakmalısın artık . yakın fiyat seviyesinde olan cihazların hepsi de aşağı yukarı belirli bir imaj kalitesi sunuyor . Bunun haricinde titreşim önleme video vb ekstrası olan makineleri seçip seçmemek size kalmış . Bütçeye uyan ve sizi memnun edecek özellikler hangisindeyse onu almak daha mantıklı .
  • panasonic ve sony video konusunda iyidir. Panasonic 4/3 sistemini kullanmayı tercih ederken bile video konusunda iyi olmak için seçmiş. panasonic makineyi almak isteyen bir defa video konusuna önem veren kişidir. videoda da titreşim önleme sistemi çok önemlidir. ikinci unsur saniyede kaydedebildiği detay veri önemli, panasonic GX8 4K videoda 100mb/s bit rate veri kaydedebiliyor. sony a6000 ise xavc-s kodec inde 50mbps veri kaydedebiliyor.
    Ayrıca her makine ilk çıktığında pahalı oluyor, 1-2 sene sonra ucuzluyor. mesela sony a6000 ilk çıktığında kaç paraydı? ben sony a6000 in 2600tl lerden satıldığını biliyorum ilk çıktığında.
    Evet millet 16-50 lensi ile birlikte 2600 den almıştı 😊 şimdi bile pahalı Sony a6000. Hocam olaya sadece video açsından bakarsak pana daha iyi gibi ama sensor boyutu videoda önemli değil mi

Sizi tanımıyorum tabi ama teknik özelliklere çok takılmışsınız gibi geliyor bana. Özellikleri bırakıp fotoğrafa ve özellikle kompozisyona odaklanmak lazım. Sürekli elde uzun pozlama yapacaksanız peki ama 40 yılda bir karşılaşacağınız durumdaki avantajı çok önemli görmemek daha mantıklı bence. Özelliklere takılıp kalırsanız hiç ilerleyemezsiniz ve fotoğrafçılığınız, ortaya koyduğunuz fotoğraflar hakkında mutsuz olursunuz çünkü asıl önemli olan konular hakkında yeterince kafa yormamışsınızdır.

Çoğu kişinin yaptığı hata bu. En iyi makine bende olsun, dinamik aralığı coşsun, hiç hareketli cisim çekmem ama yine de en iyi odaklama sistemi olan makineyi alayım gibi düşüncelerle fotoğraf çekmeye zaman ayırmıyor insanlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.