Şimdi Ara

Panasonic NA-148VG3 inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 13 yıllık Beko C serisi çamaşır makinesini hala çalışır vaziyette emekli ettikten sonra.
    Yeni Panasonic NA-148VG3 model makine aldım.
    Sizlerle ilk elden fikir ve bilgilerimi paylaşacağım.

Ürünün genel özellikleri ;
    1400 devir
    Led ekran
    Gövde rengi beyaz.
    34 cm genişliğnde kapak (kapak dış kısmı plastik içinde cam var).
    5 noktadan su jeti.
    Farklı kazan tasarımı.
    İnverter Kazan sistemi
    A+++ enerji verimliliği (yıkama yükü başına 0.68KW/H elektrik, ortalam 50 LT su tüketimi)
    Diğer ayrıntılar için Web sitesini inceleyebilirsiniz.
    http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Ev+Aletleri/%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r+Makineleri/NA-148VG3/overview/7422914/index.html?trackInfo=true

Şimdi gelelim benim incelememe:

Ürün ilk bakışta bence gayet şık ve farklı bir tasarıma sahip.
    Genel olarak kaliteli hissi var. (Ancak kapaktaki dış kısım plastik ayrıca kapağın kulbuda plastik).
    Ürün Çin'de üretilmiş.
    2 yıl genel 10 yıl motor garantisi mevcut.
    Geldikten sonra siz genel merkezi arıyorsunuz onlarda servisi size yönlendiriyor.
    Kutuda gelen türkçe yazılı tek şey Program panelini ayrıntılı anlatan pvc kaplı bir karton.
    Onun harici kullanım klavuzu ve makine üzerinde Türkçe ibare yok.
    Ancak programları anlamak ve kullanmak oldukça kolay.

Program panelinde orta kısımda Led ekran, sağda ise program bölümü ve açma kapatma tuşları var.
    Program seçim bölümünün bize göre sol tarafındaki hızlı 15 , 15 derece yıkama, hızlı 50 gibi programların sürelerine müdahale edemiyoruz.
    Sol taraftaki diğer programların ve Sağ taraftaki ön tanımlı programların süre ve devirlerini biz değiştirebiliyoruz.,
    Mesela standart pamuklu yıkama progarmı 40 derece 1200 devirde 109 dakika iken Speed/eko tuşu ile bunu 59 dakikaya düşürebiliyoruz sıcaklığı 30 derece yaparsak süre 49 dakika oluyor. Aynı değerlerde eko modunu seçersek süre 87 dakika oluyor. (8 kg çamaşır için).
    eko modu daha az su ve elektirk tüketimi sağlarken program süreleri uzuyor. Hız modu ise zamanı azaltırken tüketimi bir miktar arttırıyor.
    Sol taraftaki hızlı 50 yıkama programı 40 derecede 1200 devirde 49 dakikaya ayarlanmış.( 5 kg çamaşır için).
    Hızlı 15 ise 30 derecede 800 devirde 15 dakikaya ayarlanmış.( 2 kg çamaşır için).
    Yıkama başlangıcında kapağı otomatik kitliyor. Siz çamaşır eklemek isterseniz otomatik kiliit açılıyor.
    Program bitince makine otomatik kapanıyor.
    Kullanınca eski makineme oranla daha az deterjan eklemem gerektiğini gördüm.
    Ses konusuna gelirsek veriler yıkama 53 db sıkma72 db olarak verilmiş.
    Yıkama esnasında ses neredeyse yok gibi. Sıkmaya başlarken bir miktar sarsıntı sonrası kazan stabil hale geliyor ve tatminkar derecede sessiz hale geliyor.
    Genel olarak şu an doğru terciih yaptığımı düşünüyorum.
    Kullandıkça daha fazla veri eklemeye çalışacağım.

Panasonic NA-148VG3  inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper2 -- 5 Haziran 2011; 11:05:22 >

• Yeni makinanız hayırlı olsun, umarım uzun süreler hiç sorunsuz kullanırsınız...

8 Kg kapasite için 70 litrelik hacim, sanıyorum su sınıfta bir benzeri yok.

Tek kafama takılan konu, kontrol panelinde Türkçe kullanılmamış olması.

Program çeşitliliği ve programlara müdahale edebilme seçenekleri çok iyi.

Tekrar hayırlı olsun...
  • Teşekkür ederim.
    Panel için dediğim gibi bir açıklama kartı var. Fotoğrafını ekledim.
    ilerde türkçe klavuza eklenecektir diye düşünüyorum.

• Makineniz hayırlı uğurlu olsun. Panasonic'i Türkiye'de görmek güzel.
  • bende Mediamarkt ta bugün gördüm ve araştırdım.Panasonic çıkardıysa iyidir.Bende alacagım herhalde.Bizim 33 yıllık Miele bir bozulsada emekli etsek diyorum.
  • Ben de ürünü teşhirde gördüm ve büyük heyecanla inceledim. Beklediğim kadar kaliteli değildi maalesef ama kötü de denmez elbette. Körük lastiği tasarımı ve kapı kilitlenme mekanizması iyi değildi. Özellikle körük lastiğinin çapaklı oluşu dikkatimi çekti. Umarım lastik üzerine çamaşır taşırmıyordur. Program seçenekleri ve ksa yapısı hoş.
  • Panasonic yaptıysa mutlaka sebebi vardır ama "On" ve "Off" düğmelerinin farklı olmasının sebebi nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony dsc-hx400v ve tavsiye
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Ben de ürünü teşhirde gördüm ve büyük heyecanla inceledim. Beklediğim kadar kaliteli değildi maalesef ama kötü de denmez elbette. Körük lastiği tasarımı ve kapı kilitlenme mekanizması iyi değildi. Özellikle körük lastiğinin çapaklı oluşu dikkatimi çekti. Umarım lastik üzerine çamaşır taşırmıyordur. Program seçenekleri ve ksa yapısı hoş.

evet tek plastik olan parçalar hoşuma gitmedi benimde.daha kaliteli bir malzemeden yapılırdı.Aslında panasonice ters bir durum.panasonicgin daha farklı modelleri varmıdır acaba?
  • Bende dün Panasonic NA-140 VG3 Çamaşır Makinası aldım. yeni bir başlık açmaya gerek yok bence.
    Resimdekinin nerdeyse aynısı, hatta tıpatıp aynısı gürüntü olarak. Benimki 10 Kg çamaşır yıkıyor ve programları bıraz farklı.
    Makinayı dün kurdum hazır evde kimse yokken çamaşır sepetinde ne varsa doldurdum içine, denemem lazım ya.
    Tambur kocaman birşey doldurdukca alıyor. Pamuk, 40 derece ve 1400 sıkmaya ayarladım, 157 dakika gösterdi.
    Bikaç defa sağa ve sola çeviriyor, sonra yıkamaya başlıyor. Eski AEG den daha az deterjan lazım olacak bunuda anladım, çünkü çok köpürüyor.
    Ses olarak motor sesinden ziyade içinde fan gibi birşey var galiba o duyuluyor. Yani 3 metre uzakta yıkama sesi duyulmuyor. Sıkmadaki sesi bilmiyorum, makina o safhaya geçmeden ben işe gittim.
    Şimdi çamaşır biriktiriyoruz...

Resim veya bilgi isteyene yardımcı olunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert HH 19

Bende dün Panasonic NA-140 VG3 Çamaşır Makinası aldım. yeni bir başlık açmaya gerek yok bence.
    Resimdekinin nerdeyse aynısı, hatta tıpatıp aynısı gürüntü olarak. Benimki 10 Kg çamaşır yıkıyor ve programları bıraz farklı.
    Makinayı dün kurdum hazır evde kimse yokken çamaşır sepetinde ne varsa doldurdum içine, denemem lazım ya.
    Tambur kocaman birşey doldurdukca alıyor. Pamuk, 40 derece ve 1400 sıkmaya ayarladım, 157 dakika gösterdi.
    Bikaç defa sağa ve sola çeviriyor, sonra yıkamaya başlıyor. Eski AEG den daha az deterjan lazım olacak bunuda anladım, çünkü çok köpürüyor.
    Ses olarak motor sesinden ziyade içinde fan gibi birşey var galiba o duyuluyor. Yani 3 metre uzakta yıkama sesi duyulmuyor. Sıkmadaki sesi bilmiyorum, makina o safhaya geçmeden ben işe gittim.
    Şimdi çamaşır biriktiriyoruz...

Resim veya bilgi isteyene yardımcı olunur.

BAZI MODELLERİ VESTEL TWİNJETE BENZİYO.SATICI O MODELEERİN TÜRKİYEDE ÜRETİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ.7 KG LIK LARIN BİDE 8 KG. BAZILARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 19 Kasım 2011; 20:39:34 >

• Benziyor dediğiniz direkt fason Vestel üretimi zaten

Bu durumu sezince ve Panasonic'in ithal modellerindeki körük ve plastik parçalardaki vasatlığı görünce bu markanın çamaşır makinelerinin tamamından soğudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Benziyor dediğiniz direkt fason Vestel üretimi zaten

Bu durumu sezince ve Panasonic'in ithal modellerindeki körük ve plastik parçalardaki vasatlığı görünce bu markanın çamaşır makinelerinin tamamından soğudum.

KEŞKE SÖYLEMESEYDİM :)
  • benim makinada cin üretimi oldugu yaziyor, keske türk üretimi olsaydi. öyle yabanci hayranligim veya türk mallarina karsi bir alerjim yok.
    benim bu makinayi almamdaki en büyük etkenler 10kg kapasitesi, A+++ yani tasarruflu olmasi ve fiyat olarak bütceme uygun olan 428,- Euro olmasiydi.
    Panasonic denk gelmeseydi Beko veya Blomberg makina alabilirdim, buradaki yapilan testlerde hep iyi cikiyorlar.
    özelliklede dayanikli ve tasarruflu olduklarina vurgu yapiliyor. Türkiye icin farkli avrupa icin farkli kalitede üretim yapiyorlarsa birsey diyemem, buda onlarin ayibi olur.
    Bosch, Siemens ve Miele tabii daha iyi cikiyor testlerde, ama bunlarda Blomberglere göre en az iki veya üc misli fiyatla satiiyor.
    Almanlarin milliyetci olup kendi markalarina daha fazla puan verdiklerinide varsayabiliriz.
  • izmir ykm mağazasında gezerken öyle bir sormaya gittim laf olsun diye zaten hala araştırıyorum çok kararsızım bu konuda; görevliye sordum hangisini önerirsin diye ( samsung wf0804w8e mi lg 1402fds mi yoksa bu makina mı) teknik değerlere göre tabir- i caizse bu makina elektriği kokluyor dedi şu an 1375tl ve peşin fiyatına vadesiz taksit imkanı var şeytan dürterse yarın alabilirim + samsung 1.04kw lg 1.35kw bu makina yıkama başına 0.68kw harcıyor araştırdım
  • bir arkadas bana pm atmis panasonic ile sorusu vardi galiba ama ben bu sayfanin sacma kurali yüzünden cevap yazamiyorum.
    cep telefonnumaram kontrol edilecekmis, baska isteginiz yok degilmi ?

neyse o arkadas burayi okuyorsa ve sorusu varsa burdan cevaplayim veya email adresini versin yardimci olmaya calisayim.

makine ile ilgili herhangi bir negatif sirsey yok suan, hersey yolunda hanim gayet memnun. tek problem camasir cok olunca malum havalarda soguk, simdi tutturdu illa kurutma makinasi istiyor. eski makinaden tasarruf yaptigimiz enerji masrafini kurutmaya farlasiyla harcayacagiz gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.