Arkadaşlar ve sevgili ustalar, Panasonic NV-GS120 MiniDV bir kameram var.Bilgisayarı yeni aldım bir türlü kameradan laptopa görüntü aktarma işlemini yapamıyorum.Yabancı sitenin birinden yardım istedim benden 10 dolar özel cevap için para istediler...Çok garibime gitti neymiş efendim başustalar özel cevap vererek sorunu çözeceklermiş...Tabii reddettim ne varsa yine bizim yerli forumlarda var...Neyse fazla uzatmadan konuya döneyim. Şimdi benim sizden ricam kameranın paketinden sadece USB kablosu çıktı.Pakette Firewire İEEE1394 kablosu göremedim bunu extradan dışarıdan mı temin etmek gerekiyor? Tekofaks Usb driver'ı göndereceğini söyledi.Şu halde capture ve edit işlemleri için hangi programla nasıl bir yol izlemeliyim,yardımlarınızı bekliyorum.
Öncelikle iyi bir kamera seçimi yaptığınızı söylemek isterim. 3ccd teknolojisi ile daha gerçek renkler elde edersiniz. Sorununuzu bende 2004 yılında aldığım zaman yaşamıştım. Öncelikle sadece Windows movie maker kullanarak kasete kaydedilmiş filmlerinizi bilgisayarınıza kolayca aktarabilirsiniz. Bunun için size sadece fire wire kablosu almak düşüyor. Onuda 7-8 YTL ye alabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu bilgisayarınızda firewire girişi mevcutmu eğer var ise 4 pin mi yoksa 6 pin mi onu kontrol etmek. Eğer 4 pinli ise tıpkı kameranizdaki gibidir görünümü yani biraz küçük 6 pinli ise biraz daha büyüktür.tıpkı usb ye benzer. Kabloyu aldıktan sonra bağlantınızıda yaptıktan sonra Windows movie maker işinizi görecektir. Tabiki özel amaçlı bir program da satın alabilrisiniz. Çünkü kalite windows movie maker da biraz kötü. Umarım sorununuzu çözersiniz. Kolay gelsin
Muratbeyhan kardeşim çok doyurucu bir cevap yazmışsınız size çok çok teşekkür ederim.Şimdi size birkaç sorum daha olacak.Paketten çıkan USB to DV kablosunun DV tarafını laptopun Firewire girişine takmaya çalıştım küçük geldi.Şu halde benim bilgisayarın firewire portunun sizin ifadenize göre 6 pinli olduğu anlaşılıyor.Yani benim almam gereken kablo bir tarafı 4 pinli(kamera tarafı) bir tarafı 6 pinli (laptop tarafı) olacak. Tekofaks bana USBdriver ve diğer yardımcı dökümanı yollayacaklarını söylediler henüz gelen birşey yok.Tekrar mail attım cevap bekliyorum. Peki biz capture ve edit işlemini Movie Maker programı ile yaparken orijinal kasetteki görüntü zarar görüyor mu?Çünkü bir yerde artık orijinalinin bozulduğundan bahsediliyordu bu ne derece doğru? Şimdilik bana acemi olduğum için MovieMaker programı yeter de artar bile...Ustalaştıkça terfi ederim.Tekofaksın kargosunu bekliyorum gelince sizi gene rahatsız ederim galiba...Çünkü pek acemiyim bu konuda.MovieMaker'ın enson versiyonu kurulu mu olması lazım bilgisayarda?Bir tane kurulu var iş görür mü bilmiyorum.
merhaba arkadaşlar benim de panasonic nv gs 11 marka mini dv kameram var.Benim sorunum yeni bir laptop aldım.Laptpun üzerinde 4 pinli 1394 girişi var.Aynı giriş benim kameramda da var.Bir hevesle İki ucu 4 pinli ara kablo aldım.Ne yaptıysam bilgisayar kamerayı tanımadı.Kamera servisine gittim girişlerde sorun yok dediler.Kabloyu aldığım yere bilgisayarı ve kamerayı götürüp orda başka kablolarla denedim yine olmadı.Bir türlü dizüstü bilgisayarım kamerayı tanımadı.Ne yapacağımı bilmiyorum.Bana yardımcı olusanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme