Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

Bu tinypic kom fotoları bende açılmıyor nedense !!! 1 ay kadar önce ortaya çıktı bu durum, sebebini bilmiyorum ama çok can sıkıcı bir şey. Ortada fotoğraf namına bir şey yok ekranımda !!! Acaba bizim burada da bu site mi engellenmiş ?! Olabilir...

örnek fotoları imageshacke yükleyemedim o yüzden tinye yükledim.
    ben de sorunsuz açılıyor
  • Şansıma bak :)
    Kimbilir ne güzel fotoğraflar paylaştınız göremiyorum işte . Ne ise, bakayım bunun derdi ne ciddi bir araştırmam lazım bu tinypic sorunumu.
  • http://www.flickr.com/photos/soelin/4425642351/
    bu linkteki lens nasıl? Cosmicar / Petax 25mm f/1.4
    internette bakarken şöyle bir resim gördüm.
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraka -- 18 Temmuz 2011; 20:32:14 >

• bende baya gaza geldim biraz araştırdım şöyle birşey gördüm. güvenilirmdir bu site ? cctv 35 mm
  • quote:

Orijinalden alıntı: faraka

bende baya gaza geldim biraz araştırdım şöyle birşey gördüm. güvenilirmdir bu site ? cctv 35 mm

siteyi bilmiyorum ama güvenlik kamerası lensi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: aslimdayok

quote:

bende baya gaza geldim biraz araştırdım şöyle birşey gördüm. güvenilirmdir bu site ? cctv 35 mm

Yav cahillik ederdimde bu kadarda etmezdim :D kusuruma bakmayın o kadar acemiyim işte. cihaz öğlen elime geçti, cihazdan ümidim var. inş. güzel resimler çekerim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslimdayok

quote:

Yav cahillik ederdimde bu kadarda etmezdim :D kusuruma bakmayın o kadar acemiyim işte. cihaz öğlen elime geçti, cihazdan ümidim var. inş. güzel resimler çekerim.

fotograf makinasına takılıyor fakat bir manuel lens performansı verir mibilmiyorum
    adaptor siparişini de ebay dan yapabilirsin
    bu arada örnek fotolarını bekliyoruz.

• evde yaptığım denemelerde "jiddi " nin de daha önce defalarca dediği gibi hareketli resimlerde pek sağlıklı değil. fakat resimlerdeki natürellik ve doğallığa hayran kaldım. yani benim gibi daha önce compact makinelerin üstünü eline almamış ve cep telefonu kameralarına talim eden birisi için çok heyecan vericiydi. çektiğim resimler mutlaka berbat ama benim için inanılmaz eğlenceliydi ayarlarını pek anlayamadım ama sizlerinde yardımıyla yavaş yavaş öğreneceğim inş. örnek resimleri yükleyeceğim. nerede hata yapmışım yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraka -- 19 Temmuz 2011; 22:46:10 >

• ISO yu yüksek tutmuşsunuz ama biraz da bu ortamda buna mecbur kalıyorsunuz tabi. Fakat yine de ben mümkün mertebe ISO'yu 800'den yukarı kullanmamaya gayret ediyorum. ISO 800 de ve hatta 640 da da oldukça noise üretiyor. Bana göre makina ISO 400'den sonraki fotoğrafları ancak boyutunu ufalttarak kullanırsanız güzel fotoğraf çekiyor denecek düzeyde çekiyor. Valla ben pişmandım hala pişmanım aldığıma. Bilseydim 200 dolar daha yukarı çekip bütçeyi gerçek bir D-SLR alırdım. Bu kadar yetenek kısıtlı bir makinaya bu parayı gömüp böyle kötürüm kalmak fena bir şey. N'apar, nasıl ederim bilmiyorum ama amacım bir şekilde elden çıkarıp bir Canon600D yada Nikon D5100 almak. Sizi compact'tan sonra bu denli detaylı bir makina epey bir süre eğlendirebilir . Gerçi ben de compact'tan geldim buna ama resim kalitesi haricinde önceki makinam diğer her alanda bundan iyiydi ! Canon A720 IS :) Nasıl mı iyiydi ? Bir kere makina müthiş hızlı tepki veriyordu, sadece oto fokus hızı olarak değil perde hızı, f değeri ayarlarken olsun deklanşöre bastığınız an ile makinanın çektiği an olarak da bundan hızlı idi. Bu sebeplerle beni attan inip ne indin be kardeşim durumunda hissettirdi . Eşşeğe bindirmedi ama... o da fotoğraf kalitesinden. Fakat siz de zamanla göreceksiniz 10-15 metre ötede kuş duruyor mesela yerde (ördek, karga, güvecin) çekiyorsun ve netice compact ile çektiğim fotoğraflardan 1000 beter resmen. Kesinlikle önceki makinam ile çektiğim netlikte, keskinlikte 1 karga, 1 martı, 1 ördek fotoğrafı çekemedim. Çekilebileceğini de zannetmiyorum (Kit lens ile).

•  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

ters baglama + 3 makro tüp + adaptor
    makro çalışması için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslimdayok -- 20 Temmuz 2011; 22:39:29 >
  • evet bu günde birkaç deneme yaptım biraz daha iyi sonuçlar aldım. ebay da şöyle bir lens gördüm.
    ebay lens
    17 dolar olunca da sipariş ettim :D
    benim merak ettiğim evıl tip dediği ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraka -- 20 Temmuz 2011; 22:33:42 >
  • Bizim sınıfın bir yarışması neticelenmiş, yarışmaya katılan fotoğraflara buradan bakabilirsiniz
    www.dpreview.com
    Olympus micro 43 : Digital Photography Review
    http://www.dpreview.com/challenges/Challenge.aspx?ID=4906
  • Bir üst model galiba ama sizde makinenizi böyle korumalısınız

• Çantalara serveti yedirmiş :)
    Hayli gereksiz ama tabi bu işi para için yapıyorsa... gerekli :) Tamamen medyatik bir şov yapmış
    Teşekkürler Sh@rKs-PoWeR
  • ben sunu anladım. bu makineyi kullanmak istiyorsam temel fotografcilklala ilgili bazi seyleri ogrenmem lazim. jiddi nin verdigi yarisma linkindeki fotograflar cok guzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraka -- 21 Temmuz 2011; 9:30:44 >
  • üstadlar bir sorum olacak bu macro ne işe yarar ? (adı üstünde macro tüp demeyinde :D) 'aslimdoyak' 3 makro tüpün ters bağlanması demiş. sağolsun resimlede gösetermiş. ben çözemedim tek olunca ne olur üç tane olunca ne olur? yani tek macro tüple macro çekemiyormuyuz? bide ters bağlamakmı gerekiyor? bir diğer sorumda bu macro tüpleri aldığımız dönüştürücünün boyutuna göremi alalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraka -- 22 Temmuz 2011; 19:55:34 >
  • Tüp müp konusunda bilgiö yok ama kit lens ile makro çekebiliyorsunuz. Tabi bu sizi tatmin etmeyebilir. O zaman böyle tüplü lpg'li arayışlara girilebilinir elbette Yada param bol deyip makro objektifi de alabilirsiniz m4/3 ler için olan !.. Makro ne işe yarar derken ?
    -
    tr.wikipedia.org
    Makro fotoğrafçılık - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Makro_foto%C4%9Fraf%C3%A7%C4%B1l%C4%B1k

-
    Bu epey detaylı bir yazıymış ! Tüp müp bahsediyor...
    www.grafikerler.net
    Makro Fotoğrafçılığı
    http://www.grafikerler.net/makro-fotografciligi-t6301.html

• konuyu canlandıralım
    e-p1+ 28mm f3.5

• bu cihazlar kit lens ile 40.5mm filtre mi kullanıyor? 2. soru pentax pk to m4/3 adaptör alsam pentax uyumlu tüm lensleri kullanabilirmiyim? yani kafamı karıştıran e-bay daki pentax pk to m4/3 adaptörlerde epl-1 uyumlu demiyor ep-1 uyumlu diyor. sıkıntı olurmu sipariş etsem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraka -- 23 Temmuz 2011; 16:28:56 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.