Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

Panasonic Lumix G 20mm F1.7 ASPH ile Olympus PEN EP2'nin neler yapabildiğinin bir incelemesi
    Nikon D3s – 50 1.8 at 2.5 ile çekilmiş örnek fotoğraftan çok daha net fotoğraf çekmiş.
    -
    http://www.stevehuffphoto.com/2010/01/18/the-pansonic-lumix-g-20-1-7-lens-review/

bu ikili bende de var. 350 usd + kargo ile ebay'den almıştım lensi.
  • "jiddi" fotolar gittikçe güzelleşiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslimdayok

"jiddi" fotolar gittikçe güzelleşiyor.

Teşekkür ederim :)
    Fakat dikkat ederseniz makro ve makromsu olaylarda güzelleştirdim, geliştirdim kendimi biraz.
  • E-PL3 tam bana göre tabi bu şekilde olursa.
    küçük olması, vizorunun olması, titreşim engelleme, adam gibi kısayol tuşları(gf3 bu açıdan çok kotu, alette tuş kalmamış).
    bide bu olympusların AF si çok yavaş ya, acaba panasonic lens taksak bu durum düzelirmi acaba hocam.
    ben daha panasonic g1 ile çekime bile çıkamadım. lens olarak hedefim ise 20mm ve 7-14mm almak
  • E-PL3 en hızlı AF'ye sahip makina olacakmış m4/3 ler içerisinde diye söyleniyor...
    -
    Şöyle bilgiler var E-PL3 hakkında ama kesin değil tabi henüz...
    Full Specs

- It has the new Olympus “tweaked” 12 Megapixel Sensor
    - Truepic VI engine (two processor in one)
    - ISO 100 to 12.800
    - 1080i 60frs AVCHD or JPEG video
    - 35 point autofocus
    - OLED touch Display (610k resolution). Sounds like it is almost the same screen used for the Olympus XZ-1.
    - pop up live guide
    - dual dials
    - fastest AF to date for any mirrorless cam (and I have been told that it is considerably faster that the Panasonic GH2!).
    - updated art filters
    - effects to combine with art filters (like starlight)
    - 3D still images
    - built-in Eye-Fi support for controlling the Eye-Fi cards (Click here to see the cards on eBay)
    - Interchangeable grip. I have been told there are two different grips you can buy (and more will come after).
    - Design changes: The top dial is now placed instead of the ON/OFF button of the E-P2. To make room for the built-in flash. There is a video recording button over the AEL button.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Haziran 2011; 0:43:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

E-PL3 tam bana göre tabi bu şekilde olursa.
    küçük olması, vizorunun olması, titreşim engelleme, adam gibi kısayol tuşları(gf3 bu açıdan çok kotu, alette tuş kalmamış).
    bide bu olympusların AF si çok yavaş ya, acaba panasonic lens taksak bu durum düzelirmi acaba hocam.
    ben daha panasonic g1 ile çekime bile çıkamadım. lens olarak hedefim ise 20mm ve 7-14mm almak

Panasonic lensler "genelde" Olympus benzerlerine göre daha hızlı ama daha büyük oluyor. Yeni Olympuslar'da eski lenslerin bile daha hızlı netleme yapacağı söyleniyor.
  • Çok para isterler bu cihaza. Panasonic'in 4/3'leri gibi olabilir fiyatı. Yani adam akıllı bir d-slr fiyatına gelir sanırım.
  • Olympus da Panasonic gibi 3-4 kademeye bölecek cihazlarını. E-PMX, E-PLX ve E-PX şeklinde gruplandıracak. E-PX ilk çıktığında pahalı olabilir ama E-PL3'ü pahalı çıkarırsa çok satmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

E-PL3 tam bana göre tabi bu şekilde olursa.

Panasonic lensler "genelde" Olympus benzerlerine göre daha hızlı ama daha büyük oluyor. Yeni Olympuslar'da eski lenslerin bile daha hızlı netleme yapacağı söyleniyor.

büyükluk çok sorun olamaz çünkü elimdeki 14-45mm(14-42mmden büyük) bile çok küçük, bundan önce kullandığım tokina 28-80mm f2.8 ile kıyaslanınca minnacık kalıyor. yeterki hızlı ve stabil netleme yapsın.

• dün sipariş ettim sabırsızlıkla bekliyorum. bir sormak istediğim var bu arada bu cihaza uygun lensler hangileridir ve nerelerden temin edebiliriz? bu arada jiddinin çektiği fotoğraflar git gide güzelleşmiş
  • bende bir kaç makro çalışmamı sunayım(gf1 akraba sayılırlar)
    14-45mm nin önüne eklediğim 10 usdlik bir makro mercek ile çektim hiçbir oynama yoktur

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

• bir kaç kare daha

• jiddi kardeşim bu makinadan almayı çok istiyorum ama birazda tereddütlüyüm...daha önce pentax k-x im vardı sattım.hareketliyken yada hareketli nesnelere olan çekimlerim berbattı.sx 130 dahi daha iyi sonuçlar veriyordu.sende bu durumdan söz etmişsin....sence ne yapmalıyım...fiyatıda 1000 tl nin altına kadar düştü.
    image resource de çoğu makinayla karşılaştırdım pl-1 i...ve hepsine 10 basar.ama sonuçta sabit nesnelere yapılan çekimlerdi bunlar...sence ne yapmalıyım
  • Farklı lenslerle denemedim ama burada da bazı arkadaşlar pancake denilen lensler ile daha hızlı AF yaptığını söylediler. Benim de bundan önceki makinam Canon A720 IS idi ve bununla kıyaslandığında AF hızı jet gibiydi. Bunu alıp ne bir kuş, ne doğada yakaladığım sincap, böcek resmi çekemeyince yarım kötürüm kalmış gibi hissettim açıkcası. Diyordum ki almadan evvel, dedikleri gibi kocaman d-slr almam ve taşımak derdinden de kurtulurum ! Fakat kazın ayağı öyle değilmiş. ISO başarımı 1600'de kabul edilebilir deniliyor hemen her yerde fakat bazen 400-640-800 ISO'larda öyle feci noise yapıyor ki "Hani 1600 ISO kabul edilebilirdi?!" diye bunu yazanlara, diyenlere çatmak geliyor insanın içinden . Sayın "ozturert" de bilir, bunun benim çekmeyi bilmediğimden dolayı mı oluşan noise olduğu konusunda örnek fotoğraflar yollamıştım. Kendisi de makinanın yaptığı bir şey olduğunu ve kabul etmem gerektiğini söylemişti. Fakat ben bunları derken elbette compact'ların üstünde bir makina olduğunu belirtiyorum, AF hızı haric :) makina biraz yavaş yani bilesin... Şu andaki aklım olsa, evvelce birkaç gün kullanma şansımız olsa mesela makinayı almadan önce bunu tercih etmezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: faraka

dün sipariş ettim sabırsızlıkla bekliyorum. bir sormak istediğim var bu arada bu cihaza uygun lensler hangileridir ve nerelerden temin edebiliriz? bu arada jiddinin çektiği fotoğraflar git gide güzelleşmiş

M 4/3 standardı var. Bu sebeple m4/3 bir makinaya uyan her markanın lensini kullanabiliyoruz. Misal en yaygın lens üreticilerimiz şu anda Panasonic ve Olympus. TR'de nereden bulursunuz bilemiyorum.
    -
    @u7110
    Fotoğraf paylaşımınız için teşekkürler. Evet kardeş sayılır makinalar. Sensörü Panasonic'ten zaten e bir de m43'ler :) Nerde ise ikiz kardeş gibiler, sadece tek yumurta ikizi değiller işte
    -
    Ben de bir kaç fotoğraf ile güncelliyim konuyu...
    -
    -
    Bu son 2 fotoğrafta marumi MC C P.L. filtre kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Temmuz 2011; 16:31:55 >

• quote:

dün sipariş ettim sabırsızlıkla bekliyorum. bir sormak istediğim var bu arada bu cihaza uygun lensler hangileridir ve nerelerden temin edebiliriz? bu arada jiddinin çektiği fotoğraflar git gide güzelleşmiş

bir adaptor yardımıyla 50 tlden başlyan manuel lensleri kullanabilirsiniz. goruntu kaliteleri vs cok güzel (50mm minolta md f1.7 kullandım alan derinligi, renklerin doygunlugu cok hosuma gitmişti)
  • bunlar da örnekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslimdayok -- 9 Ağustos 2011; 16:43:52 >

• Bu tinypic kom fotoları bende açılmıyor nedense !!! 1 ay kadar önce ortaya çıktı bu durum, sebebini bilmiyorum ama çok can sıkıcı bir şey. Ortada fotoğraf namına bir şey yok ekranımda !!! Acaba bizim burada da bu site mi engellenmiş ?! Olabilir...
  • quote:

quote:

bir adaptor yardımıyla 50 tlden başlyan manuel lensleri kullanabilirsiniz. goruntu kaliteleri vs cok güzel (50mm minolta md f1.7 kullandım alan derinligi, renklerin doygunlugu cok hosuma gitmişti)

nereden temin edebilirim? yardımcı olursanız bu ultra acemiye çok minnettar olurum.

• quote:

quote:

quote:

nereden temin edebilirim? yardımcı olursanız bu ultra acemiye çok minnettar olurum.

sahibinden, gittigidiyor tarzı sitelerden temin edebilirsin ama yurtdısına göre 2 kat pahalı.yurtdısından alırsan 40tl civarı(almasını biliyorsan).
    lenslerin uyumluluguna göre degişiyor.
    m42 var
    minolta var
    pentax var.
    leica var vs vs
    hangi marka lens kullanacaksan ona uyumlu adaptor alman gerekiyor.
    hangi amaçla kullanacaksan ona göre manuel lens alman gerekecek. doga portre vs
    lenslerin örneklerine flickr den bakabilirsin.

ben de acemiyim elimden geldigi kadarıyla anlatmya çalıştım.
    soru olursa yine cevaplamaya calısırım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.