Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (574. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

quote:

Orijinalden alıntı: cikitare

Hocam lensi alırım zamanla da , ayarları beceremedim bir türlü .
    Dün gece çamlıcaya çıktım , gece manzara çekeyim diye . Bir türlü beceremedim güzel çekmeyi .

Önerebileceğin bir ayar var mı hocam ya da bir link falan okusam öğrensem gece çekim için .

O beğenmediğin resmi ekle buraya mesela. Neler hatalı yada değil bir görelim.
    Onun devamında öncelikle diyafram, enstantane ve iso nedir diye oku. Bence bu işin eğitim bir kaç sadece. Onun devamında bol bol fotoğraf çekmektir.

Alıntıları Göster
    Hocam onları öğrendim az çok, okudum bayağı ama beceremedim kullanmayı . Manuel moda aldım her şeyi yapayım diye olmadı (:

https://www.flickr.com/photos/146883478@N06/

Flickr a yükleme yaptım hocam 14 tane onlar mesela .

• quote:

Hocam onları öğrendim az çok, okudum bayağı ama beceremedim kullanmayı . Manuel moda aldım her şeyi yapayım diye olmadı (:

Elindeki lenslerle bence çok iyi bunlar, bilesin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    M modu hiç kullanmayın, varlığını dahi unutun bence. Sizi yapacağınız şeyden de alıkoyar, bu işten de soğutur. Gereksiz bir hamallıktır M mod. A mod'a alın siz ışığa bakın. Ortam ışığı az ise A modda diyaframınızın sayısal değerini mümkün olan en düşüğe alın (elde çekim için tabi). Ortam ışığı yüksek ise diyafram değerini belirlemekte özgürsünüz diyebiliriz (F'in sayısal değeri ufaldıkça bokeh etkisi ve arkaplan flulaşması artacağından dolayı). Güneşli bir günde de mesela F1.8 ile foto çekmek isteyebiliriz.

M modu bir şey sanıp M ile emeklerinizi ve zamanınızı katletmeyin.

• M modunu kaldırsalar keşke, menü içinde gizli bir yere koysalar. M kullanınca kendini profesyonel sanan arkadaşlardan da bu duyguyu alsalar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M mod candır can. Bence A ve S yi kaldırsınlar. Bu sayede fiyattan da biraz düşsünler hatta. Ne kadar çok cırcır tuşu çevirirsen o kadar zevkli oluyor fotoğraf çekmek. Sonuç önemli değil. O an düşünmek ve emek vermekte çok zevkli şey. Bol bol oynamalar makinelerinizle.

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

M mod candır can. Bence A ve S yi kaldırsınlar. Bu sayede fiyattan da biraz düşsünler hatta. Ne kadar çok cırcır tuşu çevirirsen o kadar zevkli oluyor fotoğraf çekmek. Sonuç önemli değil. O an düşünmek ve emek vermekte çok zevkli şey. Bol bol oynamalar makinelerinizle.
    Hocam vatandaşı daha temel votrafçılığı bilmeden m mod ile işkenceye yöneltmek niye olsun ki ? Hele bi temelleri atsın sağlam. Sonra var ise cırcır fantezisi üzüm yer üstüne suyu içti miydi en ala cırcır oluverir. Biz de keyifle hi-dynamic range cırcır üretimini seyrederiz ondan sonra.

Ha bir de fotoğraf için "an yakalamak" tanımı da kullanılır. Dolayısıyla bilemiyorum, nerelere gideyim, kimlere sorayım !? Öyle ayarlar ile boğuşurken çok olay gözünün önünde cereyan eder-biter. Hattağsı öyle bir video da vardı... Vatandaş d-slr ile ayar mayar çekerken önünde cereyan eden olayı millet cep telle çekip bir de anında online paylaşıyor. Bizim Pro kamerası ile ortamda "Açılın uleyn fotoğrafçıyım ben" dercesine duran tip ise herşeyi kaçırmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Eylül 2018; 9:44:56 >

• nikon d5500 üm varken bir ayarı çok seviyordum. diyafram ayarını kendim çekiyordum iso ve enstanteneyide belirli bir komutta makineye bırakıyordum. iso ya 1600 sınır verdirip enstanteneye 1/160 yapmıştım. elimin çekebildiği en extrem 1/160 dı, titrek ellerim var. makina ışık koşullarına göre 1/160 a dayanınca isoyu arttırmaya başlıyor iso 1600 den sonra 1/160 ın altına iniyordu. ben sadece diyaframla oynuyordum. bazı durumlar oluşmadıkça mod değişmiyordum. lensde f2,8 sabit diyaframlı sigma lensti ve bu modda çok uygundu.
  • konuyu takibe almış durumdayım, makine çok ilgimi çekiyor. önce a6000 sonrada d5500 aldıktan sonra kesinlikle bana aynasız daha uygunmuş onu anladım.
    a7 alıp FF in tadını çıkarmak istiyorum ama olympus kullanım amacıma daha uygun. tek korkum f4 diyaframlı 18-105 sony lensden sigma 17-50 f2,8 e geçince fotoğraflarımda ki diyaframdan dolayı farkın 2x crop a geçtikten sonra tekrar yaşamam. az ışık koşullarında 2.8 in farkını bariz hissetmiştim. sonuçta 1.5x crop ile 2x crop un 2.8 diyaframdaki farkı benim f4 lensteki farkıma benzeyecek. dışarıda fark yaşamam ama çektiğim fotolara bakınca %50 kapalı mekan az ışık çekimleri yapmışım.
  • M43 sistemindeki 2.8 diyafram ff sistemdeki 2.8 diyafram ile ışığı aynı derecede alır. 2 çarpan farkı ise arka plan derinliğinde ortaya çıkar. Eğer endişeniz ışıkla ilgili ise, bu sistemde istemediğiniz kadar 2.8 1.8 ... Lens var :) gövdede çok iyi titreşim engelleme de mevcut, sıkıntı çekmezsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

konuyu takibe almış durumdayım, makine çok ilgimi çekiyor. önce a6000 sonrada d5500 aldıktan sonra kesinlikle bana aynasız daha uygunmuş onu anladım.
    a7 alıp FF in tadını çıkarmak istiyorum ama olympus kullanım amacıma daha uygun. tek korkum f4 diyaframlı 18-105 sony lensden sigma 17-50 f2,8 e geçince fotoğraflarımda ki diyaframdan dolayı farkın 2x crop a geçtikten sonra tekrar yaşamam. az ışık koşullarında 2.8 in farkını bariz hissetmiştim. sonuçta 1.5x crop ile 2x crop un 2.8 diyaframdaki farkı benim f4 lensteki farkıma benzeyecek. dışarıda fark yaşamam ama çektiğim fotolara bakınca %50 kapalı mekan az ışık çekimleri yapmışım.

Sony A7ii ve Olympus OMD EM10ii yi aynı anda kullanan biri olarak söylüyorum. Bu sistemin keyfi hiç bir sistemde yok.

• bir kaç konu gördüm f değeride 2 katına çıkar diye, eğer dediğiniz gibi 1.5x cropta atıyorum f2.8 800 iso ile çekebildiğim yerde 2x cropa geçtiğimde f2.8 de ihtiyaç duyacağı iso 800 değişmeyecekse bu iyi haber. birde benim mantığıma göre 1.5x crop sensörlü makinede 24mp varken 2x crop sensörlü makinede 16mp var ve piksel boyutu neredeyse aynı teknolojiside denk. buna göre sensörün küçülmesi iso performansını düşürmeyecektir, yanlışmıyım. beni bir kademe daha yaklaştırdınız.

olympus em10 da focus peaking var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O seride Em10 mark ii ve mark iii de var fokus peaking. Ayrıca em5 mark ii, em1, em1 mark ii, pen-f, e-p5 gibi gövdelerde de var.

2 çarpan olayını millet yanlış anlıyor, hem mm hem de diyafram olarak 2 ile çarpmak yanlış, mesela bizdeki 12mm f2 lens. Ff karşılığı olarak 24mm lensin açısını görür, f2 olarak ışık alır, alan derinliği olarak ff karşılığı f4 gibi olur.

Ayrıca Olympuslarda 5 yönlü ois olduğu için, bu da en az 3 durak kadar avantaj sağladığı için, diğer sistemlere göre sizi hiç üzmez. Em1 ile ağaca omzumu verip 1 sn elde uzun pozlama yaptığımı bilirim şelaleye tül efekti vermek için, ve tertemiz fotoğraf çıktı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Ubeyd* -- 17 Eylül 2018; 12:16:16 >
  • peki em10 iii mü em5 ii mi?
  • quote:

peki em10 iii mü em5 ii mi?

em10 ii yeterlidir. Arada ki farka lens yatırımı yapmalı.

• AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    0 piyasasında sirkecide fiyatlar nedir bilmem ama em5 ii hespiburada 2700 em10 ii 2900
    body fiyatları

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

peki em10 iii mü em5 ii mi?
    E-M1 diyorum.
  • quote:

0 piyasasında sirkecide fiyatlar nedir bilmem ama em5 ii hespiburada 2700 em10 ii 2900
    body fiyatları

Sıfıra da gerek yok. Al ikinci el. Biz 1400 tl ye aldık EM10 ii yi. Kalan paraya 14-42 ve 45 mm f1,8 ve 40-150 mm lens aldık.

• Merhaba arkadaşlar bu konuya ilk defa yazıyorum biraz uzun olabilir bir nevi tavsiye manasındadır
    Şuan A6000 + 18-105/F4 kullanıyorum, Sistemi değiştirmek gibi bir niyetim var kesin olmamakla birlikte, Aklımda sıfır olarak M10 Mark3 modeli var ikinci el olarakda e-m5 mark 2 modelleri var, Böyle değişikilik yapanlar veya tecrübesi olanlar varsa yorumlarını bekliyorum.

Mesela aklıma takılan bir konu var konuda daha önce bir arkadaş yazmış bir iki fotoğraf örneğiyle'de göstereyim bunu sebebi nedir tam olarak:

Şimdi ise 16/9 monitörler kullanıyoruz, olay tam tersine döndü, 2/3 apsc ile çekilmiş bir resim ekrana daha iyi yayılırken, ferah geniş gözükürken m43 ile çekilmiş resim sağdan soldan büyük miktarda eksikmiş (malzemeden çalınmış) gibi ekranlarımıza yansıyor, (daha önce de bir mesajınızda da bahsetmiştiniz)darlanmış, sıkışmış, sanki sağdan soldan kesilmiş, olması gerekenden daha küçükmüş gibi gözümüze görünmesini sebebi de bu muhtemelen, bilimsel açıklaması illaki vardır, bi psikolog bu konuyu aydınlatabilir belki ama sebep tamamen yukarıda bahsettiğim ekran en boy oranı + resim en boy oranı uyumu ile ilgili ,tamamen psikolojik(algıda seçicilik olabilir) , aynı his bende de oluyor
    https://www.flickr.com/photos/dropman/44508161781/in/pool-m43turkiye/
    https://www.flickr.com/photos/dropman/29775004107/in/pool-m43turkiye/

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Görseller bana ait; 16:9 formatı seviyorum, tam olmasa da burada yaptığım kadraj tam 16:9 değil aslında ama yakın bir oran. Sıklıkla 16:10 kullanırım. Evet katılıyorum; geniş monitörlerde 16:9 ve 16:10 güzel görünüyor. Laf aramızda ben halen fotografı 6x6 görüp çekenlerdenim. Yukarıdaki örnekler çok çok kırpılmış halleri.

M10iii ve M5ii için kişisel tecrübemi paylaşayım müsadenizle; bence ikisini de boşverin bir M10MarkII alın bir tane fotograf çekin. Ben kullanıyorum (itiraf edeyim ki M5MarkII 'yi kullanamadım hiç oturmadı elime) ve çok memnunum M10MarkII'den. Bu hobiye ayıracak Çok param olduğunda alacağım tek makine E-M1MarkII olurdu.
    Diğer gövdelerim Lumix GX7 ve GX1; çok çok az noise sıkıntısı dışında (ki çözümü çok kolay) hiç bir şikayetim yok.

Sistemi değiştirmek istediğiniz için şunu da paylaşayım; Olympus gövde ile başlayacaksanız Olympus lenslerle yolunuza devam edin. Her ne kadar tam uyumlu dense de ben tüm Olympus gövdeler üzerinde Panasonic lens kullanımlarımda CA sorunu gördüm ve yaşadım. Olayı terse çevirdiğimizde, yani Panasonic gövdeler üzerinde Olympus lenslerde aynı sorun yaşanmıyor bu enteresan.

Keyifli forumlar diliyorum.

• DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Görselleri bu konuda gördüm hocam zaten örnek olması açısından ekledim yani 16:9 formatında fotoğraf çekmeyi seviyorum, Örnek olarak Nokia N8 kullanırken 12mp yerine 9mp seçeneğinde fotoğraf çekiyordum genel olarak bu formatta olduğu için Bu arada param olsa bende aynı makinayı alırdım özellikle tasarım olarak en sevdiğim cihaz
  • 
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.