Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (575. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 573574575576577
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sensörün verdiğnii almayıp da onu kırpıp, eksiğini alıyorsunuz ya yarın bir gün 2-3-4 yıl sonra o kırptırıp attığınız megapixelleri çok arayabilirsiniz !.. O 16:9, 1:1 işini siz tam boy çektikten sonra gerektiği yer için yaparmanızı öneririm. Makina ne veriyor ise 16mp.'in tamamını almaya bakın derim.

Evet günümüzde herhalde sinamatik sebeplerle ekranlar enlemesine genişlediler 16:9 oran çıktı 21:9 bile var. O ise yıllar evvel de bu oran 4:3 idi. Eski antenli yayın döneminde mesela görüntü oranı 4:3 idi. Günümüzde de halen istenir ise 16:10 oranlı monitörler var.Siz elinizdeki monitöre öyle diye görüşünüzü ona uydurmayın bence. bu 16:9 falan oran çalışırken sağ-solda araç ikonları olunca ortada fotoğrafın üstüne gelmiyor o açıdan iyi oluyor ama fotoğrafları tam ekran izlemek için ne d-slr'ların 3:2'si ne m43'ün 4:3'ü tabi oturmuyor.

Ayrıca uyarıyim fotolarınızı tam boy çekin. 4:3 - 16mp. ne ise o şekilde. Yarın bir gün stok siteye foto atayım derseniz o kestirip 16:9 yapıp da megapixelini geri dönülmez bolşluğa attığınız fotolar için çok ama çok pişan olursunuz. Hem bu olay bilmem kaç TL verip 16mp foto veren alete "Para bende istediğim kadarını alırım, istediğim kadarını da çöpe atarım, keyif benim değil mi ? Paranı da ödedim, yapacaksın benim dediğimi uleyn" der gibi sanki biraz da

Bir de bir makale vardı 4:3 oran seyir açısından, algı açısından falan daha iyi diye açıklıyordu sanki ! ? Anımsayan var mı ?
    Photo & Video Envato Tuts+
    The Art of Using Aspect Ratios in Digital Photography
    https://photography.tutsplus.com/articles/the-art-of-using-aspect-ratios-in-digital-photography--photo-7947

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Eylül 2018; 0:24:27 >

• 16:9 oranda resim çekip baskı almaya kalkarsanız sonuç ne olur acaba dostlar? Bu orada uygun kağıt ve fotoğraf albümü var mıdır?
    Varsa da elinize o kağıdı aldığınız da fotoğraf göze hoş görünür mü?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

16:9 oranda resim çekip baskı almaya kalkarsanız sonuç ne olur acaba dostlar? Bu orada uygun kağıt ve fotoğraf albümü var mıdır?
    Varsa da elinize o kağıdı aldığınız da fotoğraf göze hoş görünür mü?
    16:9 oraninda çekim yaptigim fotolari baskiya götürdüm, kenarlardan kayip oluştu. Baskı yapan arkadaş bir dahaki sefere 4:3 çekim yapip getirmemi tavsiye etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksea2601

16:9 oraninda çekim yaptigim fotolari baskiya götürdüm, kenarlardan kayip oluştu. Baskı yapan arkadaş bir dahaki sefere 4:3 çekim yapip getirmemi tavsiye etti.

Bende 10*15 baskı alıyorum diye 3:2 formatta çekiyorum resimleri.

• 16:9 Ekran görüntüleme formatı olarak gelişti ve tutuldu. Web sitelerinde güzel duruyor.
    Baskıda hiç de iyi sonuç vermiyor, deneyen biri olarak paylaşayım. Plan kağıt kullanacaksanız eni baz almalısınız, paspartu ile boşluğu tölare edersiniz; rulo kağıtlarda maalesef fire kaçınılmaz.

Bir gün herkes 3:2 çekmeye başlayacak yeniden. Şimdilik 4:3 devam...

• jiddi kullanıcısına yanıt
    benim monitör 21:9
    oyun sinamada mükemmel.
    oyun + birşey izlerken mükemmel
    webde gezmek mükemmel
    resim editlemek ps mükemmel

resimlere bakmak dizi izlemek üzücü
  • Olympusun kıpraşım önelemesi hiç bir markada onun kadar iyi değil. Benim gibi titrek bir eliniz varsa yani elzemse hiç başka marka bakmayın ya da gece çekimlerinizi şansa bırakın.
    Fiyatlar artık abartı yükseldi daha ekonomik bir sistem kullanıyorum ama olympusdaki OISyi mumla arıyorum.
  • Bu oran konusuna biraz daha bakacağım ve buna göre karar vereceğim artık, Peki em10 3 ve em5 2 (ikinci el ) arasından hangisi daha mantıklı olur arada kayda değer fark olurmu sizce konu sadece fotoğraf video olmayacak, Birde objektif olarak bakarsak elimdeki A6000 + 18-105'i bırakmaya değermi sizce
  • Video olmazsa olmazınız değilse M10 m3 e gerek zaten. M10 m2 de güzel olur. Ama bir m5 m2 olamazlar. Yazılımsal ve yalıtımsal üstünlük söz konusu.

A6000 ve 18-105i biliyorum arkadaşım kullanıyor. Ekipman kişilerin elinde devleşebiliyor ya da aksi. Ben bu ekipman ile güzel fotoğraflar pek görmedim.

• biuu kullanıcısına yanıt
    Açıkcası A6000 gerçekten güzel bir gövde ama bu gövdenin hakkını verecek lens sayısı az olanlarda pahalı zaten 16-70 Zeiss var mesela ama o bile pek önerilmeyen bir model fiyatına göre, 18-105 ise tak gez lens manzara fotoğraflarında iyi ama işin içine yakın çekim filan girince maalesef çuvallıyor...

Video ile işim yok sadece hobi amaçlı fotoğraf em5 2 daha iyi her anlamda diyorsunuz yani m10'a göre.
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Omd serisi için soy ağacı çizersek
    Babamız m1 m2
    Anne m5 m2
    Büyük evlat m1
    Diğer evlatlar m10 m3, m10m2, m5, m10
    Diye sıralardım ben.

M5 m2 nin sahip olduğu nem ve toz yalıtımı bence çok önemli bir konu, yine süper çözümürlük gibi yazılımsal üstükler söz konusu.

Güzel fiyata temiz m5 m2 varsa m10 m3 bakmaya gerek yok ye düşünüyorum.

Ha ille sıfır olacaksa son fiyatları bilmiyorum ama m10 M2,mark 3 ten daha alınası.

M10 m3 ten bazı özellikler kırpılmıştı.

Sağolun hocam Em5 M2 olmadı M10 M2 daha iyi olur diyorsunuz yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Sağolun hocam Em5 M2 olmadı M10 M2 daha iyi olur diyorsunuz yani.

Aynen. Aradaki fiyat farkını objektifte değerlendirirsiniz.

• Peki diyelimki şuan em5 M2 veya M10 M2 aldım diyelim lens olarak ne önerirsiniz? Tercih edilebilecek kaliteli aralığı iyi olan hangi lensler var, Mesela
    LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50 F2.8-3.5OIS diye bir model var adaptör ile uyumlu nasıldır sizce?
  • Sakın :) eski aynalı sistem lensidir, AF olarak çok zorlar sizi

Sistemin kendi aslî lenslerine bakın derim. Genel kullanım için Olympus 12-40mm, Panasonic 12-35mm lensleri sistemin kralıdır, sabit 2.8 diyafram ve üst seviye optik kalite. Bunlar haricinde o aralıkta olan lenslerin hemen hepsi orta kalitededir. En iyi kit lensleri sıralarsak:

Panasonic 14-42mm ii

Panasonic 14-45mm

Panasonic 12-32mm

Olympus 14-42mm ii

Olympus 14-42mm EZ

Prime lens kullanmakta zorlanmazsanız aslında bu sistemin asıl tadı prime lenslerle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Ubeyd* kullanıcısına yanıt
    Aralık olarak biraz daha fazla olsa daha iyi olurdu aslında benim için 12-60 - 75 gibi ama pek seçenek yok sanırım bunda, 12-40 dikkatimi çekti baya aslında fiyat olarak biraz fazla ama dayanıklılık konusunda diğerlerinden üstün sanırım.
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Panasonic 12-60 var. Uyum sıkıntısı yoktur.

Yine ağır abi oly m zuiko 12-100 vardır. Hem hacmen hem madden ağırdır.

Uygun fiyatlı tak-gez oly 14-150mm var.

Ancak tak gez denen objektiflerin aralığı yüksek olduğu için kalitesi ister istemez düşer.

Ben yine bir ara oly 12-50mm i çok severek kullanmıştım.

Aralık konusu kafa karıştırıyorsa piyasa allak bullakken değişime gitmeyin isterseniz.
    Şuan bilgi topluyorum hocam kesin değil değişim yapmam ama nedense elimdeki ekipmanla pek fazla zevk alamıyorum diyebilirim aslında bir çok kişi için fazla bile bana'da öyle denilebilir ama zevk işi biraz işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Aralık olarak biraz daha fazla olsa daha iyi olurdu aslında benim için 12-60 - 75 gibi ama pek seçenek yok sanırım bunda, 12-40 dikkatimi çekti baya aslında fiyat olarak biraz fazla ama dayanıklılık konusunda diğerlerinden üstün sanırım.
    Bence Panasonic 14-140 II'de çok iyi bir lens o aralıkta
    keskinliği - boyutu - ağırlığı rakipsiz.
    12-100 çok övülüyor ama fiyat ve ebatlar m43 sistem için fazla
  • em5 alıp yanına 12-150 tak gez ve 1 adet prime lens almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 573574575576577
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.