Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (593. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler oldu gibi sanki Makineye yabancılık çektik kısa süre..

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar

Ben uzun zamandır 20mm lumix lens kullanıyorum, aslında oldukça da memnunum çok net fotoğraflar çekiyor. aynı açıda kalmasından dolayı her zaman da işimi görmüyor.
    Benim elimde ayrıca sıfır aldığım 45-200mm bir tane daha lens var, onu da çok fazla kullanmadım ama tatillerde özellikle çok işimi görüyor.
    Şimdi ben bu iki lensi elden çıkartıp yerine Lumix G X Vario 12-35mm lens almayı düşünüyorum ama 20mm deki keskinliği bu lensden alabilirmiyim onu bilmiyorum. 20mm deki performansı verir mi ne dersiniz, 20mm yi ararmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barahirr -- 9 Haziran 2020; 0:18:54 >
  • barahirr kullanıcısına yanıt
    45-200 dediğin lens 90-400mm aralığına denk geliyor bu aralıkta bir lens çok işe yarar bence durması avantajın olur, 12-35 çok iyi bir lens hemen hemen 12-40 kalitesinde ama prime lens kadar keeskin olacağını sanmıyorum yinede oldukça iş görecektir diye düşünüyorum.
  • barahirr kullanıcısına yanıt
    Mutlaka keskinlik farkı olacaktır. 20mm , 12-35'e göre daha keskin bir lens.
  • Olympus 75-300 aldığım için boşa çıkan lenslerim var ilgilenen olursa malum sitede ilanları mevcut.
    Olympus 40-150 + parasoley çok temiz.
    Jupiter 21m 200mm f4 + M43 adaptör , çok temiz. (süper keskin , tavsiyemdir.)
  • Arkadaşlar em10 mark 3 açılmıyor. sensör den deli gibi ses geliyor sonra cihaz kapanıyor. sizce neden dolayı böyle yapıyor? servise vereceğim ama İstanbul dışına çıktığım için 10 gün sonra döneceğim. kargo vs ile uğraşmak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

Arkadaşlar em10 mark 3 açılmıyor. sensör den deli gibi ses geliyor sonra cihaz kapanıyor. sizce neden dolayı böyle yapıyor? servise vereceğim ama İstanbul dışına çıktığım için 10 gün sonra döneceğim. kargo vs ile uğraşmak istemiyorum.
    İstanbul da olsan bile galiba sadece kargo ile teslim alıyor servis makineleri :(

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

İstanbul da olsan bile galiba sadece kargo ile teslim alıyor servis makineleri :(

Alıntıları Göster
    senelerdir olympus kullanan bir kaç kullanıcı bana elden teslim ettiklerini söyledi. 10 gün burada İstanbul dışındayım, zaten kargoya versem 10 günde gider gelir mi bilinmez. bence en iyisi elden teslim yapmak.

• xxSpecter kullanıcısına yanıt
    yakın zamanda servis değişti, ararsanız veya mail atarsanız net bir bilgiye sahip olabilirsiniz

http://www.olympusservis.net/
  • quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

yakın zamanda servis değişti, ararsanız veya mail atarsanız net bir bilgiye sahip olabilirsiniz

http://www.olympusservis.net/
    sadece body i kargolayıp, değişim istedim. eğer bir ürün 12. günde arıza veriyorsa o ürün ayıplıdır. değiştirmez, tamir edip yollarlarsa kesinlikle kabul etmeyeceğim.

zaten tüketici kanununa göre ilk 6 ay içinde çıkan sorunlarda ürün direkt ayıplı sayılıyor.
  • quote:

zaten tüketici kanununa göre ilk 6 ay içinde çıkan sorunlarda ürün direkt ayıplı sayılıyor.
    Benden aksesuarları falan istemediler, hatta bataryayı bile istemediler. Body'i gönderin sadece body'i değiştiririz dediler. Biraz işkillendim. Umarım değiştirirler.

değişim nasıl gerçekleşiyor tam olarak bir fikrim yok ama genelde aksesuarlar işin içine girmez diye biliyorum (diğer sektörlerlerde de). benim güzel bir anım olmuştu, geçen sene bu zamanlarda ikinci el aldığım makinenin sensörü baya bi tozlu çıkmıştı, ben de yolladım, mailde falan ne kadar öderim acaba diye soruyordum sürekli. sonra tabi ben para ödemeden kargo geldi. müşteri memnuniyeti kapsamında ücretsiz temizlediklerini belirten bir rapor falan da vardı

umarım sorununuz çözülür.
  • quote:

değişim nasıl gerçekleşiyor tam olarak bir fikrim yok ama genelde aksesuarlar işin içine girmez diye biliyorum (diğer sektörlerlerde de). benim güzel bir anım olmuştu, geçen sene bu zamanlarda ikinci el aldığım makinenin sensörü baya bi tozlu çıkmıştı, ben de yolladım, mailde falan ne kadar öderim acaba diye soruyordum sürekli. sonra tabi ben para ödemeden kargo geldi. müşteri memnuniyeti kapsamında ücretsiz temizlediklerini belirten bir rapor falan da vardı

umarım sorununuz çözülür.
    Ürün servise gideli 2 gün oldu. Daha hala açıp pakete bile bakmamışlar. Olympus'un bu yeni servisi sanırım çok yavaş. Umarım değişim olurda problem yaşamam.

biraz yavaş evet.
  • *** Yeni Olympus servisi Tolga Aras foto...
    * Önceki servis sanırım Gebze'deydi, adını hatırlamıyorum. Önce bir lensimi daha sonraları da EM1 gövde ön kadran atlama sorununu ücretsiz (müşteri memnuniyeti kapsamında) tamir edip göndermişlerdi. Her ikisi de garanti sürelerini doldurmuştu.
    * Ayrıca internet üzerinden iletişim kurulup servis sıra numarası ile işlem yapıyorlardı.
    * Kargo bedelleri gidiş dönüş firma tarafından karşılanıyor.
    * Yeni serviste de Tolga beyin kendisi bizzat ilgileniyor. EP5 ön kadran sorunu vardı birkaç ay önce. Garanti olmadığından bu sefer servis hizmeti bedelli yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 19 Haziran 2020; 11:9:18 >
  • Arkadaşlar makinenin durduk yere ekranı böyle oldu ve uzun zamandir bu halde ve düzelmiyor. Çektiğim fotoğraflarda bi sıkıntı yok ama ekran boyle gorunuyor

• Muqarnas kullanıcısına yanıt
    Var mı yaşayan?
  • Oly kamera bölümünü satıyormuş yazık oldu m43 e yazık oldu bir tarihe

• Evet, Olympus yıl sonuna kadar Kamera bölümünün JIP'e (daha önceden VAIO'yu satın alan şirket) satıldığını duyurdu, 84 yıllık çınar. Bakalım JIP nasıl bir yol izleyecek?
  • 
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.