Şimdi Ara

Panasonic P42V10E İzlenimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özür dilerim arkadaşlar 2.769 tl yerine 1.769 yazmışım verdiğim geçici rahatsızlıktan dolayı kusura bakmayın,
  • arkadaşlar yanılıyorsam düzeltin lütfen. teknosada kampanya kartlarına yani world ve maximum a 2.789 değilmi?buuna ilave olarak bir de %5 hediye çeki veriliyor sanırım.Buna ek olarak da sehpalar %50 indirimli.
    daha ekonomik bir çözüm değilmidir peki bu?
  • Öncelikle hayırlı olsun dostum. Bu plazmayı ben de almayı düşünüyorum. Lcd ile plazma arasında uzun süre gidip geldim. En sonunda plazmada karar kıldım. Tabii internette biraz araştırma yaptıktan sonra Pioneer Kuro'lara yetişemediğim için hayıflandım. Ancak anladığım kadarıyla şu an için halen üretimde olan plazmalar arasında en iyisi Panasonic modelleri.

Benim sormak istediğim şu; Bazı forumlarda 42v10 modelinde dahili uydu alıcısı olduğu söyleniyor. Bu gerçekten doğru mu? Çünkü benim ne uydum ne de alıcım var. Televizyon aldığımda yanında iyi bir hd uydu alıcısı da almayı düşünüyordum. Eğer alıcısı zaten varsa ve yeterli kalitedeyse ayrıca alıcı almama gerek kalmayacak. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrmatrmrdn

Öncelikle hayırlı olsun dostum. Bu plazmayı ben de almayı düşünüyorum. Lcd ile plazma arasında uzun süre gidip geldim. En sonunda plazmada karar kıldım. Tabii internette biraz araştırma yaptıktan sonra Pioneer Kuro'lara yetişemediğim için hayıflandım. Ancak anladığım kadarıyla şu an için halen üretimde olan plazmalar arasında en iyisi Panasonic modelleri.

Benim sormak istediğim şu; Bazı forumlarda 42v10 modelinde dahili uydu alıcısı olduğu söyleniyor. Bu gerçekten doğru mu? Çünkü benim ne uydum ne de alıcım var. Televizyon aldığımda yanında iyi bir hd uydu alıcısı da almayı düşünüyordum. Eğer alıcısı zaten varsa ve yeterli kalitedeyse ayrıca alıcı almama gerek kalmayacak. Şimdiden teşekkürler.

evet dahili uydu alıcısı var, panelin arkasında çanaktan gelen kabloyu direk bağlayabileceğiniz konnektör bulunuyor (yani izlemek istediğiniz uyduya yönlendirilmiş bir çanağa sahip olmalısınız) Geçen tv yi incelerken test etme fırsatım oldu, dvb-s - dvbs-2 standartlarına mpeg2 ve mpeg4 yayınlara uyumlu ayrıca da modül yuvası bulunuyor (eğer ilerde modüllü üyelik verilirse digitürk plus ve hd smart yayınları sadece modül ile kolayca izlenebilir) kısacası hd uydu alıcıları ile alınabilen tüm uydu yayınları bununla da alınabilir. SD yayın yapan kanallarda görüntü kalitesi ise biraz düşük geldi bana (logo kenarları tırtıklı görünüyordu), anladığım kadarıyla sd yayınlar panele upscale edilmeden aktarılıyor, normal hd alıcılarda sd yayınlar tv ye hdmi dan aktarıldığında upscale edilirler ve görüntü kaliteleri scart bağlantıya göre oldukça artar. Malesef bu tv de uydu alıcı entegre olmasına rağmen böyle bir özellik taşımıyor. (tabi bu karşılaştırmayı evde kullandığım crea hd uydu alıcısı ve samsung 40b530 lcd tv de izlediğim sd yayınları baz alarak yaptım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanS -- 5 Şubat 2010; 4:12:22 >

• Arkadaşlar bugün electroworld de inceleme şansım oldu diğer televezyonlara göre oldukça parlak ve net bir görüntüsü var.yalnız kafama takılan bir sorum olacak denk gelen arkadaşlar oldumu acaba
    televizyonda gösterilen demoda görüntü sağdan sola veya tersine giderken içeriye doğru bombe yaptığını farkettim satış elemanına sordum koruyucu camı içe bombeli olduğu için görüntü bombeli oluyor dedi, g15 modelinde aynı durum olmuyor.
    birde tv'nin arkasında orjinal etiketinde çek malı olduğu yazmasına rağmen sonrada yapıştırılıdı her halinden belli olan bir etikette tayland menşeyli olduğu yazıyor bu konulara dikkat eden arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim.
  • başka başlıktada yazdım burada da yazayım merak edenler olabilir ben teledünya yayınlarını modülle seyrediyorum herhangi bir sıkıntı mevcut değil kuruluma gelen ekibe pek bişey sormayın zaten bilmiyorlar.
  • tekrar denedim, viera link üzerinden bilgisayarınız içerisindeki bir divx'i altyazılı olarak izlemeniz mümkün değil. Altyazılı olarak sadece sd karta kopyaladığınız divxlerde açabiliyor. Onda da Türkçe karakter problemi var. Divx izleyeceksem hdmi'dan laptopu bağlıyorum. Divx özelliğini başarılı bulduğumu söyleyemem.
  • Her geçen gün televizyonun ayarlarına daha çok hakim oluyorum. Albani'nin ve diğer ustaların başka bir forumda yazdığı kimi uyarıları dikkate alarak Eco Mode'u kapadım, gelişmiş ayarlara, P.NR'a hiç bulaşmadım. Normal Mod SD yayında en iyi görüntüyü veriyor. DVD, Divx ve MKV filmler için Sinema Modu mükemmel sonuçlar veriyor. İlave ayara ihtiyaç bile bırakmıyor. Sadece ufak netlik ve kontrast ayarları yetiyor.

Dün akşam ise normal yayın izlerken THX modunu deneyeyim dedim. Hiç beklemediğim bir şekilde iyi sonuçlar aldım. Seyrettiğim mekan loş bir mekan. Az aydınlatma kullanıyorum. Kanalları tek tek gezdim ve THX modun Normal moddan da iyi olduğunu gördüm. Renkler yerli yerine oturdu. Daha doğal, doygun ve keskin bir hal aldı. Kullanıcılarla paylaşmak istedim.

Saygılar.
  • THX veya dinamik mode için 200 saat ilk kullanma süresinin geçmesini beklemekteyim. Günlük yaklaşık 6 saat açık kalıyor TV. Bu durumda Yaklaşık 1 ay bu şekilde kullanmam gerektiği sonucu ortaya çıkıyor. Dinamik mode çok parlak ancak, LCD gibi oluyor dinamik mode açık olunca. Ben bu şekilde parlak parlak izleyemem yayınları açıkcası. Kesinlikle gerçeği yansıtmıyor.

Xbox360 açtığımda da direkt "game" moduna otomatik geçiyor. Bu görüntünün de güzel olduğunu söyleyebilirim.

THX ile mkv izlemiştim bende, gerçekten mükemmel bir görüntü oluşuyor.
  • O uyarıyı dinamik mod icin ben de dikkate aldım ancak 200 saat gecse bile o modda izleyemem ben hic bir seyi. Zaten o tip bi goruntu izlemek istesem Lcd alirdim. Herkesin yuzune bi ton fondoten surulmus gibi yapay goruntuler. Yalniz her aksam basina oturup SD olsun, DVD, mkv olsun ne izlersem izleyeyim verdigim her kurusu helal ediyorum. Gercekten nefis bir tv.
  • Bu modelin 50 veya 52 inç boyutta olanı var mı ?
  • selamlar,

v10 ile ps3 250gb kullanıyorum hdm1 den bağladım ancak 720p de açıyor tüm oyunları. ps3 menusunden 1080p ye getiriyorum ancak otomatik 720p ye geçiriyor. bilgisi olan? pes10 yeni oyun ve 1080p oldugunu düşünüyorum.
  • Merhabalar,
    Bir müddet araştırdıkdan sonra bende P42V10E modelini aldım, Creative 5+1 ses sistemini bu plazmada kullanma imkanım varmı acaba, fazla bilgim yok konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.
  • SD yayında gamma yı s-curve e ayarlayınca daha iyi sonuç aldım deneyen var mı?
  • sevgili aylakgunler plazmanız hayırlı olsun bu v10 modelinde yanılmıyorsam uydu cihazı var içinde(DVB-S) aktifmi çanaktan gelen kabloyu bağlayıp denedinmi.en merak ettiğim yünü bu bilgi verirsen memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinerama
    selamlar,

v10 ile ps3 250gb kullanıyorum hdm1 den bağladım ancak 720p de açıyor tüm oyunları. ps3 menusunden 1080p ye getiriyorum ancak otomatik 720p ye geçiriyor. bilgisi olan? pes10 yeni oyun ve 1080p oldugunu düşünüyorum.

pes 2010 720p dir.Yeni oyun 1080p dir diye düşünmeyin PS3'ün sonuna kadar oyunlarının yalnızca %10 kadarı 1080p olucak.
  • Vatan da 50u10e 2.160 42v10e 2.033 42g15e 1.863 tl den satışta arkadaşlar.
  • 42v10e nin fiyatı çok güzel olmuş. Düşünenler bence değerlendirsin. 1 aydır çok memnun bir şekilde kullanmaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sennol

quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

Merhabalar,

Divx izlemenin başka bir yöntemi daha var, şayet plazmanız ethernet kablosu ile bir modeme bağlıysa ve bu modeme de kablolu/kablosuz olarak bir bilgisayarınız bağlıysa, viera link kısmında TV'niz bilgisayardaki fotograf ve filmleri görüp gösterebiliyor.
    Modeminizin router özellikli olması gerekli ancak.
    Ben laptopumdaki (hp dv2 1110et işletim sistemi windows 7) divx ve fotograflara, kablosuz olarak bağlandığım modemim üzerinden bu şekilde bakabiliyorum.

Dezavantajı, bu modda altyazı desteği yok.

selam

aslında bu modda altyazı desteği var ama sanırım türkçe karakter ve senkronizasyon sorunu var. Bilgisayardaki filmi açtıktan sonra kumandadan 'Options' a basınca çıkan menuden altyazıyı gösteri seçebilirsiniz.

merhaba arkadaşlar. benim sorunum bilgisayarla dlna üzerinden nasıl bağlantı kurabilirim. ethertenet kablosu ile modeme bağlı . tv sadece youtube ve eurosport vb. sitelere bağlanıyor. bilgisayara bağlanamıyorum direkt. yardım olur musunuz????

• quote:

Orijinalden alıntı: efsun_d

quote:

Orijinalden alıntı: sennol

quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

Merhabalar,

Divx izlemenin başka bir yöntemi daha var, şayet plazmanız ethernet kablosu ile bir modeme bağlıysa ve bu modeme de kablolu/kablosuz olarak bir bilgisayarınız bağlıysa, viera link kısmında TV'niz bilgisayardaki fotograf ve filmleri görüp gösterebiliyor.
    Modeminizin router özellikli olması gerekli ancak.
    Ben laptopumdaki (hp dv2 1110et işletim sistemi windows 7) divx ve fotograflara, kablosuz olarak bağlandığım modemim üzerinden bu şekilde bakabiliyorum.

Dezavantajı, bu modda altyazı desteği yok.

selam

aslında bu modda altyazı desteği var ama sanırım türkçe karakter ve senkronizasyon sorunu var. Bilgisayardaki filmi açtıktan sonra kumandadan 'Options' a basınca çıkan menuden altyazıyı gösteri seçebilirsiniz.

merhaba arkadaşlar. benim sorunum bilgisayarla dlna üzerinden nasıl bağlantı kurabilirim. ethertenet kablosu ile modeme bağlı . tv sadece youtube ve eurosport vb. sitelere bağlanıyor. bilgisayara bağlanamıyorum direkt. yardım olur musunuz????

ben yardım etmeye çalışayım.
    Hem desktop hemde laptop'um wireless olarak salondaki fiberoptik modeme bağlı (pirelli marka) TV'de ethernet kablosu ile modeme bağlı
    Desktopda windows xp media center edition kurulu, laptop ise HP marka ve Windows 7 ultimate kurulu.
    TV sadece hp'i görebiliyor. Neden anlamadım. Belki HP olduğundan (DLNA ortaklarındanmış) belki de windows 7 kurulu olduğundan. İlerde desktopa'da win 7 kurarsam anlayabilirim ancak.
    TV'de AV tuşuna basında en alttaki seçeneği seçin. Açılan kısımda bilgisayarınız gözükecektir. Yalnız bu kısım windows media plyer ile uyumlu çalışmakta ve onun kütüphanesine kayıtlı olan filmler (divx vs.) ile resimleri göstermekte. Şarkıları görebiliyor ama çalamıyor. Sanırsam mp3 lisansını almamış olmalarındandır. Filmlerde altyazıyı ekleme işlemini gerçekleştiremiyor. Filmi ve altyazıyı sd karta kopyalayıp TV'ye takarsanız alt yazı seçilebiliyor ama onda da türkçe karakter sorunu var. Bence mediaplayer özelliği başarılı değil bu TV'nin.
    Haa sadece mediaplayer özelliği başarılı değil. Onu da hdmi ile bağladığım laptop ile fazlasıyla halledebiliyorum. Diğer tüm özellikleri dört dörtlük.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.