Şimdi Ara

Panasonic P50VT30E ile P50GT30E arsindaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaslar, Bu yilin sonuna kadar yeni bir televizyon almak istiyorum. Bir kac aydan beri de ne alsam diye arastirmaktayim. Malumunuz bu konu derya, ve acildikca da kafalar daha da karisiyor.
    Onceki televizyonum Loewe'ydi ve oldukca memnundum. oncelikle onlara baktim yine ama yeni LED loewelerin fiyatlarini gorunce resmen gozlerim yasardi. O sebeple daha baska seceneklere yoneldim.
    Oncelikle Samsungun D serilerini gozume kestirmistim ama genellikle SD yayin izleyecegim veya laptopumu televizyona baglayarak film izleyecegim icin son donemde plazma tvlere yoneldim.
    Baslikta bahsettigim iki model de zaten plazma konusunda piyasada nam salmis iki urun.
    Panasonigin sayfasinda iki model arasinda yalnica VT30'un SD kart uzerine kayit yapabildigi ve televizyonun 2 3D gozlukle geldiginden baska bir fark carpmadi gozume (bir de GT30'un kasa rengi VT30'a gore biraz daha acik)

http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/comparison_plasma.html

Bu belirttigim iki fark disinda, teknik anlamda bu iki plazma arasinda 1100 liralik bir fark olusturacak bir sey bulunmakta mi? Konuya dair bilgisi olan arkadaslar varsa bu farkliliklari paylasirsa sevinirim.
    sonuc itibari ile 3D yayin kaynagi o kadar cok yok ortalikta. Yani hergun oturupta 3D bisiler izlemiycez. Su an icin evde FULL HD film izlemek beni fazlasiyla memnun eder. Yani sirf 2 gozluk icin 1100 lira gibi bir farki simdi vermek yerine 1 yil sonra gozluk fiyatlari daha makul bir seyiyeye dustugunde bu eksikligi gidermek daha mantikli olabilir mi?

http://www.kolaybay.com/Panasonic-TX-P50GT30E-127-Ekran-3D-Plazma-Tv-Panasonic-Turkiye-Garantili-,PR-663.html

http://www.kolaybay.com/Panasonic-TX-50VT30-127-Ekran-3D-Plazma-Tv-Panasonic-Turkiye-Garantili-,PR-662.html

Ozetle, bu iki televizyon arasindaki farklar nelerdir ve bu farkliliklar bu fiyat farkina deger mi?

• bende 2 si arasında gidip geliyorum benim tv vitrini en olarak 120 cm olduğundan gt30e mecburi gibi 117cm 2 si arsında çok fark yok kutu içeriği vt 30 da 2 gözlük birde wiraless adaptör çıkıyor belki fark ondandır gt30 güzlüksüz satılıyor
  • Yani ben de ondan emin olmak istiyorum' fark yalnizca 2 gozlukse, GT30'a fitim.
    Az once fark ettim, ses sistemleri arasinda da kucuk bir fark var. GT30'da 2x10 watt, VT30'da ise 2x6 watt + 10 watt sub. Gerci ben bu televizyonu aldiktan sonra ses isini de kendi ciliz hoparlorlerine birakmayi da pek dusunmuyorum. Ancak bu aralar masraf baya bi cogaldi, ses sistemi de yaza kadar beklesin olmazsa diye dusunuyorum.
    Boyut anlaminda GT30'un dis ebatlarinin biraz daha kucuk olusu avantaj aslinda, ama VT30'a gore kalinligi da 8 mm daha fazla.
    Ama tum bunlar goz ardi edilebilir farklar benim icin. Asil merak ettigim teknoloji ve/veya internal donanimda onemli farklar mevcut mu degil mi?
    Egerki fark yok 3770 bu televizyon icin pek de kotu bir fiyat gibi gelmedi bana. Bu televizyonu yani P50GT30E'yi daha uygun fiyata bulmak mumkun olur mu?
    Ustadlar, bir fikir verin....
  • @Albani üstadın yazdıklarından hatırımda kalan G ve V serileri arasında "Panel" farkı var. V serisi (Z serisi pek bulunmadığından) G serisinden daha iyi bir panele sahip.
    Saygılarımla.
  • http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/287749/module/general/compare/products/displayResult.html?p=TX-P50VT30B&p=TX-P50GT30B burdan iki tv'nin karşılaştırmasını yapabilirsiniz.

aralarındaki en büyük farklar vt30'un panelinde kullanılan filtre daha iyi, yüksek kontrastı daha iyi veriyor. bu da görüntüye daha fazla derinlik veriyor. vt30'un kalibrasyonu daha iyi bu da renklerin daha gerçeğe yakın verilmesini sağlıyor. vt30'da 3 speaker ve woofer var, gt 30'da 2 speaker var ve woofer yok. vt30'da daha gelişmiş gelişmiş surround sistemi var. vt30'la birlikte 2 adet 3d gözlük ve wifi adaptör veriliyor. bildiğim kadarıyla gt 30'da bunlar verilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.hulk

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/287749/module/general/compare/products/displayResult.html?p=TX-P50VT30B&p=TX-P50GT30B burdan iki tv'nin karşılaştırmasını yapabilirsiniz.

aralarındaki en büyük farklar vt30'un panelinde kullanılan filtre daha iyi, yüksek kontrastı daha iyi veriyor. bu da görüntüye daha fazla derinlik veriyor. vt30'un kalibrasyonu daha iyi bu da renklerin daha gerçeğe yakın verilmesini sağlıyor. vt30'da 3 speaker ve woofer var, gt 30'da 2 speaker var ve woofer yok. vt30'da daha gelişmiş gelişmiş surround sistemi var. vt30'la birlikte 2 adet 3d gözlük ve wifi adaptör veriliyor. bildiğim kadarıyla gt 30'da bunlar verilmiyor.

bunlara ek olarak, kasa farklı.
    gt30'da ön cam sadece panelin üstündeyken, vt30'da panel ve çerçeve üzerinde tek parça cam var.

Kağıt üzerinde bazı farkları olduğu doğru, ama bence GT30 alırsanız eksikliğini hissedeceğiniz bir özellik yok.
    vt30'la beraber verilen gözlükler eski modellerdir artık 3.nesil gözlükler çıktı zaten.

3D kalitesi piyasanın en iyisidir. Ama üst düzey 3D kalitesini yaşamak için mutlaka 3D bluray player kullanmanız gerek.
    MKV'lerden seyredeceğiniz 3D ile orjinal bluray 3D arasında çok ciddi faklar olabiliyor.

GT30 gönül rahatlığıyla alınır, aradaki farka 3D'li bluray'li ses sistemi alınır.
    Onu da Panasonic marka alarak tek kumandayla ikisini de kullanırsınız.

• bu da benim bir kaç aydır arada kaldığım konu. aslında bir de D8000 serisi LED konusu var ama neyse onu saymayayım şimdi.

@dr.hulk tam olarak farkları yazmış. ben de bunları buluyorum araştırınca. dikkat çeken iki nokta daha var. VT30'un tasarımı daha şık. daha modern duruyor. bir de kumandası çok daha kaliteli duruyor. diğeri ortalama ürün gibi. gözlük konusu şanssızlık aslında çünkü ben bunu alsam yeni gözlüklerden alırım amerikadan filan. yani bu gözlükleri beraberinde vermeseler de fiyatından düşsek.

görüntü farkına takılmış durumdayım. o filtre iki kata yakın değere sahip. pratikte ne olur bakmak lazım???
  • Arkadaslar, oncelikle bilginizi paylastiginiz icin hepinize cok tesekkurler.
    Malumunuz bu tip cihazlari oyle hergun almadigimdan, ne nedir, hangi urunun ne artisi ne eksisi vardir bilgi sahibi olmadigimdan her zaman icin bir bilene sormakta fayda goruyorum. Her yeni yorumun olumlu yada olumsuz etkileri oluyor dusuncelerimde tabiki.
    Misalen ben su panel farki mevzusuna takildim simdi. Sonucta bir flat tv'nin can damari panel. Ve eger bu panelde kalite anlaminda bir fark varsa otomatikman televizyonun kalitesinde de fark ortaya cikacak diye dusunuyorum. Ayrica VT30'un uzerinde sub-woofer olusu ister istemez ses kalitesini de daha iyi yapacaktir. Bu da buyuk bir arti gozumde. zira bu televizyonu da aldiktan sonra guzel bir ses sistemi icin bir sure para biriktirmem gerekecek
    Bir de Xed'in de dedi gibi VT30 kesinlikle daha yakisikli bir televizyon, her ne kadar UE-55D8000 kadar cool olmasada dis gorunusu gercekten cok iyi. Ve bu da beni cezbeden baska bir ozelligi.
    Galiba bunlardan birtane edinecegim. Bu ara biraz fiyat gozlemesi yapayim. Bir yerlede bu cihazlara ait bir kampanya olursa haber edin Burada okudugum kadariyla Teknosanin indiriminde gecenlerde 50" ekranlari 3999 TL'ye satmislar. BIr daha boyle birsey denk gelirse kacirmam herhalde :)
    Herkese saygilar, selamlar...

• filtre konusunu araştıralım tabi yalnız panel aynı. üzerindeki filtre farklı. bunun altını çizmek lazım. fark çok fazla olamaz bundan dolayı.

subwoofer olması tümüyle manasız bence o da şu açılardan. aradaki 1 milyar farka zaten 3d bluray ve ses sistemi alınır. t350 mesela 800 lira. dolayısıyla hani para biriktirip ses sitemi alana kadar bununla idare ederim gibisinden bir durum tam ter etki yapar. iyi bir sistem alında aradaki fark çöpe gider çünkü. ikinci olarak ise bu bir sub değil. sadece woofer ve iki küçük full range hoparlör. ses kalitesi asla bir home theater gibi olmaz. GT serisinden hallice olur o kadar.

tasarım ve kumanda dışında aklımdaki daha doğrusu hepimizin aklındaki tek ve en önemli nokta "görüntü farkı" GT ve VT serisi arasında. keşke her ikisine de aynı görüntüyü iki ayrı kaynaktan yani bluray player'dan filan aynı anda verebilsek ve test edebilsek. olur mu olur ama çok uğraşmak lazım. hdmi kablo bile aynı olmalı şüphe kalmaması için. bence o kablo olayı da geyik ya neyse.

bir de aslında benim seçim şansım pek yok. ben iki metre mesafeden izleyeceğim. dolayısıyla 50" alamam. 46" uygun olur diye düşünüyorum ve ebat sadece GT de var. VT30'da 42 ve 50, GT de ise 46 ve 50 ebatlları var bu çerçevede. 50" almayacaksam da zaten VT bakmama gerek yok ama aklım kalacaksa da 50 de alırım, bir şekilde mesafeyi uzatırım falan filan.

• Arkadaşlar, üzerinde ek cam olması kötü birşey...

Zira yansıma yapar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Arkadaşlar, üzerinde ek cam olması kötü birşey...

Zira yansıma yapar..

Hayır yapmıyor hatta çok şık duruyor ayrıca ek birde panale koruma sağlıyor bence..VT ile GT arasındaki tek fark bence V serisi panelin high end dedikleri en üst segment panel olması
  • Bende VirtualFrog un dedigi gibi biliyorum vt serisinin en iyi panel oldugunu gt nin onun bir alt katagorisi oldugunu okumustum
  • GT ile ST son derece farksız. gidin ST alın. bu kadar net. ama VT'ye gücünüz yetiyorsa o farklı.

fiyat/performans konusuna da girersek kesinlikle ST açık ara öne çıkar. ben ST aldım. hatta 42" aldım. çünkü en azından 1-2 yıl sonra gerçekten oturmuş bir plazma teknolojisini satın aldığımda bu ebattaki bir ürünü odaya filan koyabilirim. 50" bir VT ise ciddi anlamda değer kaybeder bu zaman zarfında. çok ciddi bir fiyat farkı var.

bir de kalibrasyon konusu var. ne yazık ki henüz nasıl halledeceğimi bulamamış olmama rağmen yabancı tüm sitelerde yazan kalibrasyon sorununa tüm panasonic plazmalar sahip. resmen mükemmel bir ürünün çok kötü ayarlarla piyasaya sunulması durumu. herkes şikayetçi ve yurtdışında kalibrasyon yaptıranlar sorunu çözüyor ama biz ne yapacağız?
  • ayrıca ST, GT ve VT arasındaki panel mevzusuyla ilgili aşağıdaki linki incleyebilirsiniz. GT tümüyle useless. aslında GT de güzel ama ST ile yurtdşı fiyat farkı 100-150$ civarındayken burada fark 400-500$'a kadar çıkıyor ki onu kötü bir seçim yapıyor.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1333415&page=3

ST'yi o kadar ucuza aldım ve o kadar memnun kaldım ki anlatamam. kesinlikle 2000 lira altı pazarda tek geçilmeli. babamlara da bir panel TV alacağız ama ebat 32" maks olması gerektiğinden 42" bir ST alamıyoruz. zorunlu olarak bir LCD alacağız ama inanın hiç elim gitmiyor. plazma ile lcd çok farklıymış. bu kadarını beklemiyordum.

• VT serisi nin fiyatı 2012 de mecburen düşecek , pana nın rakipleri boş durmuyor gözlüksüz izlenebilen 3 d tv ler yolda panasonic bu 3 d de bir kerre sınıfta kaldı.Tohıba ve LG,3D de daha ileri teknolojiler geliştirdiler.
  • aylardır uygun bir fiyatta yakalayıp vt30 almayı düşünüyorum, optimum mediamarktta yan yana duran vt30 ile gt30 u izlerken resmen donup kaldım. ikisinde de sanırım bluray olsa gerek aynı film dönüyordu. yakın plan çekimlerde gt30 da adamın sakalları tek tek sayılabiliyorken, vt30 da sanki adamın yüzüne photoshop uygulanmış gibi çamurlu bir görüntü vardı. vt30 hayal kırıklığına uğrattı beni...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dowlozing

VT serisi nin fiyatı 2012 de mecburen düşecek , pana nın rakipleri boş durmuyor gözlüksüz izlenebilen 3 d tv ler yolda panasonic bu 3 d de bir kerre sınıfta kaldı.Tohıba ve LG,3D de daha ileri teknolojiler geliştirdiler.

aslında o tam olarak öyle değil. forumlar çok işe yarıyor. doğruyu yanlışı rahatlıkla öğrenebiliyorsunuz. biraz daha araştırırsanız plazmalar halen iyi 3D yi vermekteler. küçük plazma olmadığından 42" altında özellikle toshiba en iyi 3D ye sahip ancak 3D de en iyisi halen plazmadır. sadece plazma 1080p 3D görüntü verebilir. panasonic 3D sınıfta kalamaz çünkü en iyisi onda. açık ara bir fark değil bu tabi.

tüm panel tv lerin fiyatı düşecek. teknoloji her geçen gün gelişen ve eskinin ucuzladığı bir dal zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: özgüç55

aylardır uygun bir fiyatta yakalayıp vt30 almayı düşünüyorum, optimum mediamarktta yan yana duran vt30 ile gt30 u izlerken resmen donup kaldım. ikisinde de sanırım bluray olsa gerek aynı film dönüyordu. yakın plan çekimlerde gt30 da adamın sakalları tek tek sayılabiliyorken, vt30 da sanki adamın yüzüne photoshop uygulanmış gibi çamurlu bir görüntü vardı. vt30 hayal kırıklığına uğrattı beni...

aynı görüntü aynı anda oynuyorsa büyük ihtimalle görüntü çoklayıcıdan gelmektedir. bu da görüntünün bozulmasına yol açar. sadece birebir bağlı bir kaynağın görüntüsüne güvenilebilir. VT modeli ST ve GT düşünüldüğünde tartışmasız en iyisi. görüntü ayarları ve ekran boyutu ile izlediğiniz mesafe oranı da farkeder. ben herhangi bir panel tv ye yakından bakınca tek kelimeyle iğreniyorum. dolayısıyla 50" bir GT ile 55" bir VT aynı mesafeden izlendiğinde VT'nin piksel boyutu daha büyük olacağından daha kötü görünebilir.

panasonic default ayarlarında çok kötü. hangisini seçerseniz seçin bir şeyler eksik görünüyor. hele dynamic ayarında kontrast ve renkler adeta kusuyor. oturup tek tek ayarlamak gerekiyor. ama sonrasında çok zevk veriyor.

arkadaşlar açık açık yazıyorum. ben D8000 almak isteyen biriydim. samsungun bu serisini tek geçerdim. özellikle çerçevesinin inceliği nedeniyle çok hoş bir efekti vardı.
    AMA
    neoplazma farkını görünce hiç bir lcd bana hitap edemez oldu. sayısız yabancı test, forum, makale vs okudum. açık ara panasonic ve plazma öneriliyordu. bunun üzerine şans verdim ve şaştım. bedava almışım gibi geliyor performansına göre. 42" VT olsa onu alırdım ama sanıyorum o bu kadar memnun etmezdi çünkü tahminen fiyatı bunun iki katına gelirdi ki değmeyeblirdi aradaki farkı. yine de isterdim o ayrı konu.

hep dikkatimi çeker samsung D serisini hep animasyon bluray oynatarak sergiler. yani grafikler datadır. her pikselin rengi ve adresi bellidir. gerçek renk göstermezler. renk geçişi göstermezler. TV yayını izletmezler. demo filmleri de hep ağır çekim. TV başında %80 zamanımızı zaten yayın izleyerek geçiriyoruz. lig tv yi bir LCD den izleyin bir de plazmadan. nasıl kandırmışlar bizi...

• http://www.evsinemasi.com/flash/toshiba-55-inc-gozluksuz-3d-tv/ bu linkte toshıba nın 3d gözlüğe gerek olmayan tv si tanıtılmakta , ayrıca 46 inç lik toshıba led 3 d tv ler 80-85 k wat elektrik sarfiyatlarıyla A+ Enerji tüketim belgesine sahip ler .Panasonıc plazma 3 d ler malesef şu an şarj olabilen gözlüklerle 3 d özelliği izlenebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.