Şimdi Ara

Panasonic SA-XR700 A/V Receiver ve hoparlor secimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu A/V Recevier icin Hoparlor tavsiyenize ihtiyacim var (hesapli ama ozellikleri asagi yukari yeterli)

Merhaba arkadaslar,

Acaba deneyimli arkadaslarin hesapli bir onerisi olabilir mi?....
    (Film izleme oncelikli, 5+1, Oda Buyuklugu: 3,35 m x 4,45 m)

Panasonic SA-XR700 A/V Receiver

7 x 100 watt / 2 x 145 watt

Total Harmonic Distortion: 0.9 %

Power bandwidth both channels driven,
    ±3 dB 4 Hz to 88 kHz (6 Ω, 0.9 %)

Audio D/A Converter: 192kHz/24Bit

Arka baglantilar

Film izledigim odanin sekli ve olcusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teamou -- 3 Nisan 2008; 4:02:49 >

• dostum hayırlı olsun,

kaç liraya aldın ve de hangi kriterlere göre böyle bir şeçim yaptın bilmiyorum ama benim ilk aklıma gelen onkyo tx-sr605 daha iyi bir tercih olurdu diye düşünüyorum.
  • arkadaşım cihazın hayırlı olsun özellikleri güzel görünüyor,ses kalitesininde nasıl olduğunu merak ediyorum hiç dinleme şansım olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

dostum hayırlı olsun,

kaç liraya aldın ve de hangi kriterlere göre böyle bir şeçim yaptın bilmiyorum ama benim ilk aklıma gelen onkyo tx-sr605 daha iyi bir tercih olurdu diye düşünüyorum.

@snoopdogg, tesekkur ederim dostum...

Aleti 1000 YTL'ye aldim... Panasonic Indirimli Garaj gunlerinde, bu urunun on panelinde catlak/cizik olan falan modellerini 300-400 YTL'ye satiyordu. O zaman alayim demistim... Fakat bu sorunlu-ucuzlari baskalari almis, ben alamadim... Plazma alirken de HDMI ve diger ozelliklerini yeter gorerek aldim... Deneme ve uzerinde cok dusunme sansim olmadi...

Senin Onkyo TX-SR605 1.500 YTL civari gorunuyor... HD ses dekoderleri de var ama acikcasi 1000 YTL'den fazla a/v receiver'e vermek istemiyorum....

Hoparlor konusuna donersek; ornegin @kursad_75'in Klipsch RF'li falan cozumlerini forumda baska yerlerde okudum ancak bir-kac milyar verecek durumda degilim....
    Oda kucuk... Siz deseniz ki keske bi-kac yuz milyona bu is idareten de olsa hallolur... Sonra da daha iyisini yaparsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: albatman

arkadaşım cihazın hayırlı olsun özellikleri güzel görünüyor,ses kalitesininde nasıl olduğunu merak ediyorum hiç dinleme şansım olmadı

@albatman tesekkurler... Yalniz henuz sistemi calistirip, ne oldugunu tam anlayamadim... :S Insallah bunu basardigimda sana yazarim...
  • Arkadaslar,
    maksimum 1000 YTL'ye bir cozum bulma sansim var mi?... Yoksa SW + 2 Front'la baslamak mi lazim...

Odenek olsa; en iyisini soyleyeyin, alayim diyecegim ama....
  • Muhtemelen Jamo s606 set gelecektir öneri olarak..iyi bir pazarlıkla 1000 ytl`ye alabilirsiniz..
    Ben dinledim..sinema için yeterli..ancak müzik için sadece frontlara 1000 ytl yatırım yapmak gerek..
    ama primal amaç sinema ise s606 yeterde artar bile..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jamo s606'yi inceliyorum, cevabin icin tesekkurler @CaRaBeeN....
  • Sorumu mazur gorun;

Bu Jamo modelinde Center ve Surround 80 Watt gorunuyor. Benim alicidan cikan 100 Watt bu hoparlorleri yakar mi?
    Frontlar 130W Rms 210W max gorunuyor. Benim alici bu yuzden yanar mi?...

Watt'i watt'ina birebir uymak zorunda midir?....
  • yok hoparlorler yada alıcınız yanmaz
    watt dengesi önemlidir tabi ama bu önem elinizdeki cihazları tam verimli kullanabilmek içindir..
    jamo`lar da neymiş öyle 130w istiyormuş?
    ben 100w ım diyen bir amfi çok rahat sürer bence o jamo, ları

http://www.htdergi.net/v2006/urunler/detail.asp?id=509
    set hakkında inceleme için bakabilirsiniz..
  • @CaRaBeeN, ben de o incelemeyi okudum... (Hatta incelemeyi yazan kisi, bir sure sonra satmaya karar vermis onu da buldum Link)

Forum Audio, Sirkeci'deki Alfa Elektronik magazamizdir dedi... Telefonda Emrah Bey'le gorustum, "her turlu test drive mumkun" dedi... Simdi bizim receiver'i koltugumun altina alip bir ara oraya gidecegim...

Yalniz fiyat 1000 YTL'nin yukarisi gorunuyor ve alternatif oneriler gelecekse, (hele ki dinlemeye gidecekken) bekliyorum arkadaslar...

Cevaplariniz icin tesekkurler....

• bence wharfedale 9.6 larda iyi seçim olabilir,fiyatı ise 950-1000 ytl civarında hatırlıyorum
  • ben izmir`de en 1200 e fiyat almıştım..biraz kassam cash para teklif etsem 1100 e düşer gibiydiler..
    istanbulda o yüzden 1000 e bulabilirsiniz belki dedim..
    liste fiyatı 1.400-1.500 ytl bu setin..

ayrıca bence o fiyat aralığında böyle kalite set zor..hatta yok gibi..hayret ben direk panodaki üstatlar jamo s606 sc3 set önerir diye bekliyordum kimse birşey yazmamış..bence gidin dinleyin sinema da gayet başarılı olduğunu göreceksiniz..

wharfedale 9.6 bu panonun gözbebeği tek önerisi..ancak sadece önler ve center ile 1000 ytl ediyor..arkalar ve sub devreye girince fiyat 1.500 den aşağı olmaz bence..
  • Cevap gecikti, kusura bakma Teamou...
    Yerinde olsam, bütçeni ve AV Receiver seçimini yapmış olduğunu da göz önüne alarak, JAMO S-606HCS3 (JAMO SUB 200 HEDIYELI) ile işe başlardım...
    Hem AV Receiver hem hoparlör seti cephesinde, giriş seviyesi iyi bir sistem olur diye düşünüyorum; en azından ben böyle yapardım...
    Kolay gelsin, selamlar...
  • aslında topik ilk açıldığında mesaj yazmıştım gitmemiş demek ki.tavsiye dilen hop. neymiş soracaktım.sadece temsili resmi olandı demek.olmasın hiç lazım değil diyordum.
    her ne ise
    tavsiye edilen hop. iyidir elbette ama fiyatı aşırı fazla ki 600-700ytl lik panasonic setlerde kullanılan sesini sevdiğim SW ünitesinin makyajlı hali; değmez.
    her iyi kolonu takıver kısaca.
    ve bana kalırsa wharfedale dimond 9.6 takımı 1500-1700ytl fiyatla almak en mantıklısı.varsın panasonic amfi ile bile memnuniyetsiz kalma riskin olsa yine 9.6 derim. XR-700; wha. 9.6 yı rahat sürer.ama etli, doygun müzik zevkini bu dijitallerde aramayın.eğlenmeme bakanlardanım derseniz artık zevke kalır...
  • Arkadaslar cevaplarinizdan cok faydalandim... Hepinize ayri ayri tesekkurler... Onerilenleri degerlendiriyorum....

Ilk mesaja, urunun ayrintili fotolarini koyuyorum... Herhangi bir uyumsuzluk gozunuze carparsa lutfen bilgilendirin....

Ayrica bu urune ait tek topic oldugu icin, surulebilir hoparlor takimi tavsiyeleriniz gelmeye devam edebilir....
  • slm 14.9 m2 bir alana sahipsiniz ve av receiver ınız cinema modlarına geçtiğinde 100 w düşüyor anladığım kadarı ile bu receiver a 9.6 çok büyük gelir hoplörü doyuramazsınız yapacağınız şey yine wharfedale diamond 8 serisi ile mükemmel bir ses uyumunu sağlarsınız hemde daha hesaplı hale gelir hoparlör ile amfi uyumunu bu işi iyi bilen ve yıllarca deneyimi olan kişiler tavsiye ettiğinde inan bana senin verceğin paranın 6 katını veren ama uyum olmayan bir sistemi alan kişi ben aradığım seleri bir türlü bulamıyorum diye yakınır ve sürekli takas yolu ile hem bizlere daha fala para kazandırır hemde çok para verdiği halde bir türlü memnun kalmaz
  • Yıllar sonra tekrar merhaba herkese.

Amfi'yi satmaya karar verdim. İlgileniyorsanız:

http://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-panasonic-sa-xr700-7.1-amfi-av-receiver-full-digital-amplifier-327041307/detay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.