Bildirim
SONY 'X' Serisi LED-LCD High-End Tv'ler # Genel Konu #
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
fiyat konusunda bir bilgi varmı birde şeklini şemalini ve teknik özelliklerini görebileceğimiz bir yer varmı -
Ürüne ait resmi bir bilgiye bende ulaşamadım 46 x 4500 almayı düşünüyordum bu cihazı ararken ankaradaki bir sony centerdan x 5500 lerin 14 aralıkta sony stoklarında olacağı bilgisi verildi rgb ledli olacağını söylediler. -
yuppi sonunda çıkıyor demek. -
merhaba bende ankarada 2ay önce 46x4500 aradım ve bulamadım
sonynin sayfasında yok ama artık x serisi rgb ledli tv x5500 şeklinde üretmiyecekleri, yurt dışı forumlarında yazıyor.o yüzden sana bilgi veren arkadaş yanılmış olabilir. yurt dışında 46-55x5500 diye bir tv satılmıyor
özellikle 2010 da ilk çeyrekte
Sony KDL-XBR11 BEYAZ-LED teknolojisi (sharp led 700 serisi gibi ) 32-60 inch aralığında 5 büyüklükte tv ile üretileceği . haberi sızmış. (resmi açıklama hala yok)
Sony KDL-XBR12 ise yeni üretilecek High Range Advanced LED RGB” backlighting (local dimming REG LEDs)olacağı söyleniyor bu belki x4500 devamı sayılabilir . fiyatının pahalı olacağı düşünülüyor.
240 hz olacak denen tv ler bunlar.
başka forum linki vermek yasak değilse olası tv görüntüsü ve xbr 11 özellikleri bu linkte mevcut.ve sonynin yeni model ismleri varç Tabi bu da bir forum linki resmi açıklama değilidir.
http://www.hdtvlounge.net/sony/xbr11-xbr12-oled/
-
Bu bahsettiğiniz XBRxx Serileri sadece USA içindir!! 240Hz olmasıda NTSC den dolayıdır!!(Avrupa PAL 200Hz RR değeridir)
11/12 ler Sharp Modül kullanılacak olan Serilerdir
İlk serilerde Baclit Edge-LED uygulamalı olaraktır,daha sonra ise LD-RGB olabilir ama bunlar Sharp Modüllerin maliyeti+perfoırmansı
ile netlik kazanacaktır zira Sony artık Sharp ın dünyanın en büyük ve özellikle en gelişmiş Modül tesisleri olan Sakai-City Plant ın
1/3 Hisseli ortağıdır!
Bu Serilerin çok geç kalması ise malum "Global Kriz" dolayısıyladır,ayrıca Sharp ın hala Sakai-City side full üretime geçemediği içinde Sony
Modülleri tedarik etmede ciddi zorlanmaktadır,aynı şekilde Phil ve Tosh ta sırada beklemektedir>>Sharp Modüller için!
Sony ise yeniden bir revizyona gidebilir,dolayısıyla özellikle Modül+Baclit uygulaması durumu değişebilir!
Ancak 11 Serisinde ebatlara bakınca Sharp Modül olduğu kesinleşiyor!
Kaldıki Sharp ın yeni Modül tipi olan UV2A yıda Sony doğal olarak kullanacaktır!
Bu arada en büyük sorun özellikle Sharp ların angle-view sorunudur!!
Bunun içinde ya Samsung tan Lisans kiralayacaktır(zaten Samsung bu konuda bazı uygulamalar için Sharp ı USA da Dava etti
vede kazandı ama sonrası kamuoyuna henüz yansımadı!!) yada kendisi angle-view konusunda bir şeyler geliştirecektir zira LED Baclit
panellerde dar açılı izlemeye mahkum olmak LED in bütün esprisini kaybettiriyor!!!(Samy bu konuda şuanda en iyisidir!>>>S_PVA Modülleriyle!!)
Birde Sharp ın angle-view konusunda son bir çalışması oldu>>"Optical-sheet" katmanı ile hem angle-view açısı arttırıldı(Sharp söylemi tabiki!)
hemde Contrast üzerindeki iyileştirmesi olarak lanse edilmiştir!
Zaten dikkat ederseniz Sharp 6/7xx Serisi tutulamadı!! şimdi hemen 705 Serisini çıkardılar(çıkmak üzere)
++
Dikkat ederseniz sürekli SHARP diyorum,ama yukarıda biraz anlattım Sony nin durumunu,yani birileri ......yaw Sharp ile ne alaka......demesin diye!!
Panel TV demek MODÜL demektir!!!diğer elemanlar daima seconder önem taşımaktadır bu gördüğünüz klasik panel tip TV lerde(Baclit LED olanalr dahil tabiki!)
2010 dan başlayarak Sony/Phil/Tosh/Sharp tan sürpriz paneller gelecektir! Samy ise tek başına bunlarla şimdilik çok güzel savaşıyor özellikle F/P ilede hepsini
resmen vurdu-vuruyor v.s!!
Samy 85/9x v.s ilede güzel paneller ayrıca geliyor!!
++
Günümüzde özellikle "Maliyetler" hala çok ciddi bir unsur üreticiler için,örneğin Sony primary-raw-producer (üretici) olmadığı için(Modül ve diğer tüm elemanlarda) maliyetleri
dolayısıyla yüksek olmaktadır! zaten Sharp a Sakai de 1/3 ortak olmasıda,bu konularda ne kadar uyanık-aktif vede başarılı olduğunu göstermektedir,tıpkı 2005 te Samsung
ile ortak kurdukları Samsung S-LCD fabrikası gibi(S_PVA lar sadece bu fabrikada üretilmektedir!!!)
Modül maliyeti zaten panelin bu üreticiler için en büyük bedelli kısmıdır,zira diğer tüm işler özellikle H/W olarak hikayedir(hepsi ÇİN malı çünkü!)
S/W kısmı ise örneğin Sony deki "BRAVIA Engine" bir geliştirme ürünü olduğunu bedeli bir H/W gibi tabiki değildir,hatta bedeli yoktur ama işlevsel olarak bir
bedeli vardır+MARKA bedeli vardır v.s ama asıl maliyet her zaman MODÜL dür!!
Zaten sizin bir panel için verdiğiniz parada Modül+Marka içindir
++
-
eeee albani hocam ben 35 ksk 35 olarak 46x4500 alarak hatamı yaptım sevapmı benim modül s-pva mı kaldıki 5 gün önce açık adres vermeme ve 46x al dememe rağmen mesai arkadaşım 40x4500 almış teşhir olarak sıfırını bulamadılar bulamazlardıda ama yenisiyle değiştireceğiz diye kandırmışlar tabiki bulamadılar temizse alsınmı ,iademi etsin ne dersiniz 46x4500 7100 tl 12taksit alsınmı -
Ben geçen hafta İB de 5198/16 taksit buldum sıfır kutulu dediler ama güvenip alamadım 6 aydır üretilmediğini duymuştum sıfır bulma şanşları varmı bu tarihte emin değilim -
sayın 35 ks35 çok kaliteli bir panele sahipsin bence bunları hiç düşünme paneli tadını çıkar güle güle kullan -
quote:
Orijinalden alıntı: 35KSK35
eeee albani hocam ben 35 ksk 35 olarak 46x4500 alarak hatamı yaptım sevapmı benim modül s-pva mı kaldıki 5 gün önce açık adres vermeme ve 46x al dememe rağmen mesai arkadaşım 40x4500 almış teşhir olarak sıfırını bulamadılar bulamazlardıda ama yenisiyle değiştireceğiz diye kandırmışlar tabiki bulamadılar temizse alsınmı ,iademi etsin ne dersiniz 46x4500 7100 tl 12taksit alsınmı
Kaf-Kaflı senin panelin en doğru seçim! niye hata arıyorsun!
S_PVA da hala en iyisi!
O alınan 40X45x LED değilki!! ama o da çok güzel bir panel ve rakamıda güzelse çok güzel bir seçim tabiki!
Teşhir/sıfır v.s farketmez bu LCD panellerde,hatta daha iyi teşhir olması en azından hatası yoktur,takmasın buna kafasını,oturup izlesin,ayrıca nereden bulacaklar
sıfırını yaw sen Satıcıları geç bir kalem kardeşim!
46X45x ise artık bu saatten sonra o paraya alınmaz üstüne 2,6/2,7 daha koysun ona alemin kralı "6090" alalım
++
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 12 Aralık 2009; 15:22:22 >
-
RGB LED üretimi daha pahalı diye mi Sony white LED'e geçti? Ama bir de aşağıdakini okudum bir yerde:
Unlike the X4500 series, the so-called RGB LEDs in different colours will be replaced with white LEDs on X5500. It can save production costs, and given the fact that X4500 do not take advantage of the full potential in RGB LEDs, it seems a sensible disposition.
Sony X4500 nasıl RGB LED'in tüm potansiyelinden yararlanamıyor acaba?
Bir iki yerde de en üst performansına kalibre edilmiş Philips 9704 ile en üst performansına kalibre edilmiş X4500'ü gözlemleyen biri 9704 bariz şekilde daha iyidi diyor. Ancak burada genelleme olduğundan ve bariz lafı beni bozdu. Yine de sanırım bu iki set şu anda en iyiler. Tabii 10 civarına 6090 varsa 52 inçlik 9704ie 8000 küsüğr verilir mi bilmem. -
@Fennezs
1-"Local-dimmimg RGB Baclit" uygulama tekniği bir SHARP buluşudur;aslında eski bir tekniktir de diyebiliriz,çünkü bu Panel işlerinde 2/3 senelik bir süreç bile oldukça uzundur!!
Sharp Lisansı ile bunu Sony kullanıyor,bu arada bu uygulamayıda ilk Sony kullanmıştır! Sharp ise son nokta atışını yaparak XS1 ile pazara çıkmıştır ama ürün "Butik" olduğu
için o absürt rakamından dolayıda alan yoktur!
2-Sony X45x de ise bunun maliyeti elbette yüksektir ve bu maliyetle pazarda bu malı satamaz ki zaten en az sattığı kalemde budur!üretimide aslında kısa sürmüştür!
RGB LED de primary/secondary çalışma prensibi ve bunun ayrıca H/W maliyeti v.s bunlar üreticileri düşündürür heleki bu rekabet ortamında!
Bu arada Local-dimming,Sharp buluşu(hatta çok eskidir ve CRT zamanından kalmadır) ama bunu budüne kadar en başarılı Sharp uygulamıştır(CRT lerde) aynı şekilde
TFT-LCD TV ler gelirsek gerek 100Hz gereksede LD uygulamasını yine en başarılı Sharp yaptı vede yapıyor
Sony nin LD+RGB den potansiyel olarak yararlanamaması da onun sorunudur
Kısaca bu işlerin çok ileri aşamasından bazı üreticiler tabiri caizse "çuvallıyor"!!!
Samy ise dünyada ilk LED Baclit uygulamasını başlattığı zaman(2006) White-EDGE-LED ile(F96 Serisi>>>bu arada bugün hala "Referance" paneldir bu seri dikkatinizi çekerim!!)
gerek maliyet gereksede F/P li LED-LCD leri v.s derken zaten pazarı tekeline almıştır,diğerleri ise bu konuda "nal topluyor"(özellikle Phil>>ki Sharp Modül bile onu kurtaramadı!)
3-RGB LED Baclit uygulamasında,sistemi destekleyecek Engine sisteminiz zayıf yada yeterli değilse zaten insan gözünün limitleri bellidir>>prensibinden pratikte hareket edeceğimiz
için kağıt üzeri bazı veriler yine tabiri caizse "hikayedir" ki üreticilerde bunu çok çok çok iyi biliyorlar!!
Samy de bunların içindeki en "uyanık" olanıdır,sonrada Sony geliyor!!
Teknik olarak Edge-LED/RGB-LED/Full-LED gibi temel uygulamalar aslında(pratikte) gösterdiki ortaya çok ciddi farklı paneller çıkarmıyor!!! işin espriside burada zaten!!
4-Senin bahsettiğin Test ve bazı bir çok Sitelerin günümüzde fazlaca bir önemi kalmadı,çünkü ya eksik yorumlu yada yanlış veya salt Test cihazlarına bakarak yapıldığını
bu işi bilenler biliyor zaten,böyle Testler günümüzde,normal bir kullanıcı olupta bunları inceleyenleri ilgilendiriyor!!! çünkü çok ciddi farklı sonuçlar çıkıyor yada örneğin bir
kurum test yapıyor;sonra o testi 10/15 kurum daha kullanıyor !!! bunlarıda bilen biliyor!
Phil 9704 bir kere Sharp ASV/PureBlack Modül kullandığı için elbette bazı artıları vardır Sony ye göre!!
Ancak bir kere X45x için çalışma prensibi LD-RGB Baclit destekli olduğu için renkler(ton)olarak daha iyidir! Black olarak Phil daha iyidir(Sharp Modül)
ama Shadow/Black-details/deep-details v.s de yine Sony biraz önde gelir,burada çok ufak farklılıklar vardır ama bunlar önemlidir! kaldıki bunlar "Genel"
ayrıca Phil global pazarda 9704 ile nal topluyor yine ve AVF dahil bir çok Siteden takip ediyorum,bu seferde Sharp Modüllerin malum sıkıntıları devreye giriyor!
Ayrıca Avrupa da ISF(Professional Calibration)uygulaması sadece UK de yapılmaktadır(birde USA/Canada yapılmaktadır) bu bahsettiğin testi kim nerede yaptı bilemiyorum
ama beni hiç açmadı,çünkü;"Bariz"(evident) kelimesi bir kere çok yanlış ve bu iki panel arasında zaten böyle bir şey söz konusu olamazki!! yani birbirlerine böyle bariz
yaratacak bir olay yok,ama Sony Input-LAG konusunda çok fena hemde bariz fark atar,çünkü 9704 lerde LAG sıkıntısı had safhadadır!!piyasadaki en yüksek LAG e sahip
panellerdendir!! ayrıca kullanıcı yorumlarını okumak lazım ve 9704 hala kendini ispat edemezken(bir sürü sebebten)X45x ise çok ciddi ispat etmiştir,üstelik fiyat olarakta
aralarında bariz fark filanda yokken
Tek fark(o da bana göre) Phil Renk üretiminde daha "doğru" basıyor gerek tonlamada gereksede,Sony ise SAmy ile beraber aynı sistemden hareket ederek Vidid/Sature si daha
öne çıkıyor ve eskiden beride böyledir,dolayısıyla ben renklerin doğruluğu konusunda Phil in biraz daha iyi olduğunu söylerim daima,ancak değil ISF,normal UM den yapacağınız
setting ilede hemen hemen yaklaşık aynı resim kalitesini alırsınız,ama bu konuda Phil daha rahat ve daha kolay set edilir v.s v.s
Fiyatlara gelirsek,sanırım bir kaç yerde daha yazdım,X45x ler bu fiyata artık alınmaz diye,zaten bu seri üretimden kalkalı 6/7ay hatta daha fazla oldu!!!9704 ise hala güncel bir seri!!
Son yazdığın cümle ise doğru bir tesbit 8 kağıda Phil filan alınmaz,zaten alanda yok!!! ama 6090 alınır ve isteyen olursa ona 9750 kağıda bulurum(bitmemişse tabiki)
Selamlar++
-
Teşekkür albani hocam ve jasonhalbut benim arkadaş 40x4500 ü 4000/12 taksit olarak aldı faturasını gördüm arkadaşım acemi tv ye gel bak dedi bu akşam yada yarın gidip bakıcam dediğim gibi alacaksan 46x al demiştim arkadaşımın elinde kaşeli imzalı teşhir ürünüdür yenisi ile değişecektir ibareli kağıt var iademi etsin firma mahçup durumda ben ona bluray s360 hediye iste dedim birde başka bir bayii 46x4500 teşhir ürüne hala 7100/12 taksit fiyat istiyor ben tv mi forum sayesinde Ankara dan almıştım orada rekabet var herhalde -
merhaba albani hocam.. led uygulama ve motion islemini en iyi yapan sharp diyorsun... ama samsung ledlerde iyidir diyorsun?.. boyutlari saymazsak.. sharp 700 ledmi? samsung ledmi? philips 9704 serisi cok pahali oldugu icin onu hic dusunmedim bile ( 52" 9704 ile sharp xs1 ayni fiyat pahali derken..) yoksa led sevdasindan uzaklasip bekleyelimmi? -
quote:
Orijinalden alıntı: profondeur
... ( 52" 9704 ile sharp xs1 ayni fiyat pahali derken..) ...
Sharp XS1 fiyatına 4 tane Phil 9704 alınıyor diye biliyorum. 35000 tl filandı xs1 öyle değil mi? -
XS1 Butik ürün Beyler,unutun bunu
9704 iyi güzelde,LAG çok yüksek!ayrıca bu seri beklenen ilgiyide görmedi gerek fiyat gereksede performans olarak(Avrupa)
Sharp Modül kullanıyor olması hem artı hemde eksi getirdi buna!Genel olarak kullanıcı yorumlarında B65x kadar bile beğeni
ben göremedim,ben sadece yinede Phil alacaklar için tercih edilir bir seri olarak tavsiye ediyorum,ayrıca diğer CCFL 9xx serisi
Phil lerde OK dir+
Samy LED ler ise bana göre F/P olarak alınır en doğru seçenektir,zaten bütün dünyada da en çok satan LED-LCD budur!!Baclit LED>>B6/7/8
Sharp LED-LCD 7xx içinde TF de,AVF nin uzman Calibrator test ve yorumunu kendi görüşlerimle vermiştim,buda güzel bir TV ama "renkler"
konusu yine klasik Sharp sıkıntısı olarak ortaya çıkıyor!
Bir arkadaş Sharp başlığında bunu aldı ve kullanıyor ve geçenlerde settings için bir şeyler sordu ve sonra kayboldu Sharp başlığına
bakın bunun için+Fiyat olarak bana göre iyi sayılır,ancak bu panelin en büyük artısı "Motionhandling" te en iyisi olduğunu görmekteyim;
Gamer lar için güzel bir tercih olur;ama Gamer lar için 9704 kötü bir tercih olur!
Bu arada yukarıda bir arkadaş şöyle sormuş>>>>LED uygulama ve Motion işlemini en iyi Sharp yapıyor...... evet ama her serisi değil!!!
Örneğin XS1 güzel yapıyor,yani Araba parası kadar bir ödeme yaparsan güzel Motion yapan panel sahibi olursun
Baclit içinde zaten "Local-dimming RGB_LED" uygulamasını bulan Sharp ama bu tekniği bir tek kendisi kullanıyor ce sadece XS1 de,
birde Sony X45x ler böyle ama Sony ile Sharp arasında uygulama başarısı olarak biraz fark var!!
Sharp lar diğer panellere benzemez ve Sharp kullanmak için ya USA yada Japan da olmalısınız örneğin "caponların" panel tercihi
%55/60 Sharp tır!!! müthiş bir pazar payı vardır orada ve herifler her sene panel alıyorlar orada,pazar felaket aktif!!
çoğu "caponda" TV ye>>> "Sharp" der
Benim şuanda takip ettiğim 3 Baclit LED var>>Sharp 7xx/Tosh SV6x/LGE 8x/9x ve 9704 idi,ancak 9704 beni pek açmadı ve "şimdilik" eledim!!
-7xx için hala kafamda soru işaretleri var+işin kötü tarafı çok satılmıyor ve özellikle Avrupalı tüketici Sharp a sıcak bakmıyor hatta çok soğuk bakıyor!
herifler sadece USA/Japan için çalıştığından dolayı+malum "Banding" ve "Tank-track" sorunlarıda her yerde ciddi sıkıntı veriyor,ayrıca bür sürü
Modül tipi var bunlarda,nerede neyi kullanıyor bilmece gibi oluyor bizler için!!
Örneğin Prof.ISF yapılsa Sharp panellere bu panel uçuyor ama bu işlem sadece Canada/USA/UK de yapılıyor
Paneli UM den tam ve doğru olarak set etmek imkansız ve malum Reddish/Orangey/Pinky dediğimiz renk/ton bazılarını rahatsız ediyor veya bunu
düzelteyim derken panel Blueish e kayıyor v.s v.s yine işin tuhaf tarafı MENÜ hala aynı!!! yaw değiştirin şu Menün sistemini+S/W in renk üretim
uygulamasını!!!
Pio nun 46V LCD leride bile böyleydi(Sharp paneldi bu Pio lar sadece Marka Pioneer olmuştu ve İspanya da montajlanmıştı,o da aynıydı!
Not;benim bir tahminimde şudur;bu seri yani 6xx(bu zaten tam hikaye,alan geri verdi bu paneli!!)7xx ler USA/Avrupada satılamıyor!! daha çıkalı
6 ay olmadı şimdi "705" geldi!!! buna bakmak lazım
Sonuç olarak bugün için fiyat güzel sayılabilir(TR de) ENKAY ise Distribütör+Servis olarak bana göre en iyisi diyebilirim,sorunlar yaşayan hiç
duymadım desem yeridir ve panel değişikliği konusunda iyiler!
Renkler konusunda rahatsız olmazsanız,alınır bir paneldir+Motion olarakta en iyisi
++
-SV6x lar ise hikaye,önce fiyatlarının ayakları yere bassın sonra konuşuruz bu paneli,ayrıca ses getiren bir seride olamadı bu panel!!
++
-LGE nin Baclit LED serileri;bana göre tek sürpriz yapacak panel bu;SL/LH olarak herifler bu sefer derslerini çok güzel çalıştılar
bu paneli iyi izleyin derim ben,fiyatları adam gibi olursa güzel iş yapar bu panel!!
Orhan neredesin kardeşim,kayboldun ortalıktan
++++
Sonuç olarak gerek global pazarda gereksede TR de Samy Baclit LED ler rakipsiz,ama bu rakipsizlik tabiki F/P panel olmaları yüzündendir!!
ANCAK gerek teknik gereksede diğer tüm faktörler olarak White-EDGE-LED te olsa diğer rakipleriyle ortada aman aman hiç bir fark yok diyebilirim!!
Bir tek X45x ler biraz daha iyi ama diğer tüm paneller içinde Samy ler vede özellikle fiyatlarıyla en tercih edilir panellerdir!
Bu Baclit LED uygulaması yeni olduğu,elbette bir takım sıkıntıları var ama bunu yakında aşarlar,LED aslında çok basit ve ucuz bir sistem;bu arada
siz bakmayın bunların "pahalı" satılmasına,uyanık üreticiler bunu hem yeni bir teknoloji hemde yeni bir sistem v.s diye sattıkları için fiyatları böyle
yüksektir,bir sürede böyle gidecektir,aslında ne bir teknoloji nede bir sistem v.s;zaten bu bir "Tekniktir";Teknoloji nereden çıktı
Geçiş döneminde bence en doğrusu(illa LED-LCD alacaklar)hangisi ucuzsa onu almanızdır!! Samy de bu işi en azından fiyat konusunda çok güzel
beceriyorherifleri hiç sevmem ama gerçekten çok takdir ediyorum bir çok konuda ve özellikle bugün dünyadaki panel fiyatlarının düşük
seviyelere gelmesi ve bu konuda çok ciddi bir aranjör olduğu kesindir!!
Böylece diğer tüm rakipleri artık "uçamıyor" uçan ise zaten aynen çakılıyor
Herifler "Cosmetic" te bir numara!!! MKV desteğini koydular ortalığı yıktılar ve sadece bu malum işlevi için panelleri satılıyor!!!
Bütün dünyada "LED-TV" diye yutturdular hatta Dava edilip haksız bulundular ve yaptırım v.s uygulandı yine yılmadılar ve aynen "LED-TV"
diye gazlıyorlar panelleri "LED-LCD TV" herifler LED yaptılar ve çok ciddi bir ivme kazandırdı bu satışlara!!
Adamlar bu işi diğer tüm rakiplerinden kat be kat çok iyi biliyorlar
Ne Davalar ne diğer etkenler v.s herifleri asla yıldırmıyor!!
+++
Ancak benim için LED-LCD ler hala erken,ben iyi bir CCFL den yanayım hala!!!
Bu arada hiç paneli olmayan birisi elbette bu işe LED-LCD alarak başlayabilir,ama ben şimdilik
CCFL den çıkıpta LED almam++
-
eline sağlık albani üstad. bende şu sıralar panel alıcam ama araştırdıkça işin içinden çıkmakta zorlanıyorum. hafta sonu bazı modelleri inceleme fırsatı buldum ve özellikle seninde takibinde olan 2 led-lcd model hakkında sorum olucak. öncelikle LG SL8000 ve SL9000 i yan yana gördüm. bunlardan 8000 olan led değil ve 200hz diğeri LED ama 100hz olarak lanse ediliyor. ben tersi beklentiyle gitmiş olsamda 8000 in görüntüsünü daha çok beğendim. hatta baya baya iyi bir lcd tv gibi geldi bana. teknik olarak yeterli bilgiye sahip değilim ve tam olarak nasıl ifade edicem bilemiyorum ama 9000 deki görüntü bana PEMBEMSİ, KIRMIZIMSI gibi geldi ve bu hoşuma gitmedi. işin ilginci daha büyük beklentiyle gidip gördüğüm PHİL 9704 te de aynı durum ve benzer görüntüyle karşılaştım. bir led-lcd almak istiyorum ama bu iki led modelde gördüğüm pembemsi atmosfer kafamı iyiden iyiye karıştırdı. aslında benimde gönlümde yatan aslan SONY 46X4500. açıkcası görme ve inceleme fırsatım olmadı ama SAMSUNG led-lcd lerle aynı modülü kullandığı için sanırım bu pembemsilik bu panelde yoktur diye düşünüyorum. incelediğim samsunglarda yoktu çünkü. şuan için düşüncem bulabilirsem gözüm kapalı bir 46X4500 almak. artık netten falan nerden bulursam alabilirim. tamam Sony Eurasia garantisinin öneminin farkındayım ama bu tv bulunamıyor. artık şansımıza.
-
onur 218 neredesin bilmiyorum izmirde bir bayide teşhir olarak var sıfır bulamazsın zaten fiyat ve şirket bilgileri için özel mesaj at aynı tv bende 4 aydır var ankaradan almıştım iyikide almışım -
quote:
Orijinalden alıntı: onur218
eline sağlık albani üstad. bende şu sıralar panel alıcam ama araştırdıkça işin içinden çıkmakta zorlanıyorum. hafta sonu bazı modelleri inceleme fırsatı buldum ve özellikle seninde takibinde olan 2 led-lcd model hakkında sorum olucak. öncelikle LG SL8000 ve SL9000 i yan yana gördüm. bunlardan 8000 olan led değil ve 200hz diğeri LED ama 100hz olarak lanse ediliyor. ben tersi beklentiyle gitmiş olsamda 8000 in görüntüsünü daha çok beğendim. hatta baya baya iyi bir lcd tv gibi geldi bana. teknik olarak yeterli bilgiye sahip değilim ve tam olarak nasıl ifade edicem bilemiyorum ama 9000 deki görüntü bana PEMBEMSİ, KIRMIZIMSI gibi geldi ve bu hoşuma gitmedi. işin ilginci daha büyük beklentiyle gidip gördüğüm PHİL 9704 te de aynı durum ve benzer görüntüyle karşılaştım. bir led-lcd almak istiyorum ama bu iki led modelde gördüğüm pembemsi atmosfer kafamı iyiden iyiye karıştırdı. aslında benimde gönlümde yatan aslan SONY 46X4500. açıkcası görme ve inceleme fırsatım olmadı ama SAMSUNG led-lcd lerle aynı modülü kullandığı için sanırım bu pembemsilik bu panelde yoktur diye düşünüyorum. incelediğim samsunglarda yoktu çünkü. şuan için düşüncem bulabilirsem gözüm kapalı bir 46X4500 almak. artık netten falan nerden bulursam alabilirim. tamam Sony Eurasia garantisinin öneminin farkındayım ama bu tv bulunamıyor. artık şansımıza.
Kardeş
LGE nin bu yeni SL/LH 8/9 CCFL ve LED Serileri oldukça iyi hatta çok iyi
-100/200Hz işini geç bir kalem,onlar kriter değildir! zaten 200Hz S/W olayıdır,kafanı bunlarla meşgul etme,herifler seneye 400Hz çıkaracaklar ve 2011 de de 800Hz ler geliyor
-SL Serisinde hem CCFL hemde LED vardır!!
-Senin gördüğün görüntüler,o gördüğün yerdeki kişilerin ayarlarıdır v.s bunlara kanma! zaten çoğu "Dynamic" Mode tadır,malı güzel gazlamak için
-Ancak yeni LGE ler için çok fazla kullanıcı yorum yok,dışarda bile,biraz zaman lazım!
-Phil 9704 de genel olarak tutulmadı hatta hiç tutulmadı!!(USA/Avrupa) özellikle fiyatıyla ve Sharp Modül bana göre fiyatları yukarı tetikledi,ben hala tam tatmin olmuş
bir neticeye varamadım bu seride! LAG sorunuda var ayrıca,Gamer lara gelmez bu panel(özellikle hassas iseniz!!)
Gamer lar için Sharp 7xx OK dir ama pndada başka sorunlar vardır!
-Bütün bu özellikle LED ler içinde Samy ler gerek performans gereksede F/P panel olmalarıyla ciddi öne çıkıyor!!
Samy/Sony LED lerdeki Modüller Samsung S_PVA dır sadece 55" ler CMOs tur!
-Buna karşılık teşhir/sıfır vede uygun fiyatlı bir 46"X45x en doğru seçimdir
sıfır yok diye kafayı takmayın,teşhir olması daha iyidir bile!! siz sadece malı bulun ve bakın fiziki olarak vuruk/çizik/leke v.s varmı yoksa kapın gitsin
++
-
formda yanlış yerdemiyim bilmiyorum ama yardım edebilirseniz çok sevinirim
yaklaşık 1 senedir uzaktan takip ediyorum lcd dünyasını taksite girmek yerine 3-4 milyon kadar bi birikim yaptım ve artık bişey almak istiyorum yeni evliyim televizyon yok evde bilgisayarla idare ediyorum durum çok vahim anlıyacağınız:)
muhtemelen pc bağlantısı yapıp bi oyun açtığımda keyif alabileceğim ve divx vs seyredebileceğim bi led alma hevesindeyim
46x4500 arıyorum şuan bulamazsam aklımdan geçen modeller ise samy 46b7 veya8 serisi birde geçen gün sharp LC-46LE700E LED TV inceleme şansım oldu ve satış elemanı samynin macar sharpın ise orjinal japon olduğunu söyleyince samydende soğudum bir miktar izlemeye doyamamama rağmen bu arada doğubank ta peşin satışlarda - samy46series7 3700tl - 46x4500 4700tl - sharp46LE700E ise 4000tl civarlarında idi. Bu arada samy nin ince olmasının ışığı çaprazlardan vermesinden olduğunu öğrendim sharp ve sony de ise arkadanmış ve full led olduğunu söyledi bunun çok bi önemi varmıki?
sonuca gelecek olursak x5500 ü görünce azımın suyu aksada bu paraya alamam muhtemelen ama diğerlerinin fiyatların düşmesi bakımından yanlış bi zamanmı vede seçim (bu arada dünya kupasını bekle demeyin lütfen! gücüm kalmadı) yapmamda biraz beni bilgilendirebilirseniz çok minnettar olurum şimdiden ellerinize sağlık
Benzer içerikler
- samsung qn90d
- türksat 42e lnb ayarları samsung
- samsung tv hdmi görmüyor
- tcl tv yorum
- toshiba 65ua2263dt
- en iyi televizyon markası
- miracast nasıl açılır
- toshiba nerenin malı
- memc nedir
- en iyi projeksiyon markaları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X