Şimdi Ara

SONY 'X' Serisi LED-LCD High-End Tv'ler # Genel Konu # (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
3
Favori
42.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onu218 tv 5595 tl peşinmi ? vadelimi ? arkasındaki etikette date of manifacture de ay/yıl ne yazıyor tabii sen şimdi çakıldın kaldın tv nin karşısına kalkamazsında
  • Ercan Ticaret'ten Faruk bey 46X4500 siparişimin onaylandığını bildirdi.

Ankara da tanıdığım bir firma Ercan Ticaret forumda paylaşılan rakamlardan daha ucuza aldım galiba.

Fatura adıma kesilmeden rakamı paylaşmayacağım...

Ürün bugün kargolanırsa yarın alacağım bir aksilik olmazsa ürün teşhir falan değil Ercan Ticaret bu konuda bana kesin garanti verdi.
  • evet valla baya bi daldım TV ye.
    öncelikle soruları cevaplayım.
    Kutuda model adının ve barkodların bulunduğu bi etikette 11/2009 tarihi var. Slovakiada üretilmiş. TV yi peşin 5.595 TL ye aldım. Acelede etmiş olabilirim. Sonuçta bu TV ilk çıktığında bu paranın iki misli değerindeydi. Ercan heralde yeni bir stok hazinesi buldu onu eritiyor uygun fiyattan. Yani ben aracı vasıtasıyla ercandan bu paraya aldıysam direk onlarla bağlantıya geçilerek çok daha uygun fiyattan alınabilmelidir.
    TV yi çok beğendim gerçekten. küçük bi artı-eksi değerlendirmeside ben yapayım nacizane;

+++++ Ekranı hemen hiç yansıma yapmıyor. bu benim için önemli. bence herkes içinde önemli olmalı. sonylerin genelide böyle sanırım.
    TV nin önden görüntüsü çok güzel.
    Ses performansı benim için önemliydi çünkü herhangibir homecinema sistemim yok. Almıycamda. heralde bu tip panellerde bundan iyi ve temiz ses olamaz. beni gayet tatmin etti. son sese kadarda çatlama patlama yok. kaliteli.
    Görüntü kalitesi malum. Çok başarılı. Yani az evvel beşiktaş-bursa maçını izledim HD süperdi mesela.
    HD yayında özellikle motionflow yumuşaktayken resim kalitesi süper.
    Kumandası gayet şık,kaliteli ve aydınlatmalı.
    ya çok derinlemesine teknik konulara girebilicek bilgim ve tecrübem yok arkadaşlar ama iyi bir tercih yapmış olduğum konusunda şüphem yok. gayet memnun kaldım şimdilik.

------ TV ayar istiyor. hazır modlar hoşuma gitmedi. ilk başta HD yayınlarla canlı mod hoşuma gitmişti ama SD yayın izlemek imkansızmış bu modda. zaten gözleri fena yorar. Renkler falanda doğal değil. Kendim bir ayar tutturdum şimdilik. HD ve SD dede aynı ayarlarla iyi sonuç aldım. Ayar yapıldığındaysa gayet doğal ve doğru renkleri almak mümkün.
    Şu motionflow ayarına çok karar veremedim. Mesela HD maç izlerken yumuşak modda çok güzeldi. HD film izlerkende çok süper resim kalitesi ama zaman zamanda görüntüde bozulmalar oluyo gibi geldi. motionflowu standarda alıncada o tür bozulmalar olmadı ama resim kaliteside düşüyor sanki. Kullanan arkadaşlar hangi yayında hangi modu kullanıyo, set tavsiyeleri varmıdır bizi aydınlatsınlar lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur218 -- 19 Aralık 2009; 1:25:50 >

• onur 218 senin pio 427xa plazmadan sonra lcd-rgb led tercihi pio 5090 bulamamaktanmı birde lcd mi deneyeyim fikrimi seni 46x4500 peşine koşturtan neydi.Bendede lig tv var ama normal uydu var hd uydu pvr li alayım dedim bulamadım sendeki öylemi yoksa pvr olmayandanmı tv yi alalı 4 ay oldu bluray film ve orj.dvd haricinde bir yayın hd görüntü seyretmedim sakıncası yoksa hazır karşıyakalıyız hem tanışsak senin tv de bir baksam mesela movimax yada nat geo felan nasıl diye okey dersen adres yada telefonunu bana atarsan seni ararım ayarları konusunda albani üstad kendi blogundahttp://displaypanelsbycan.blogspot.com/ dan ayarları vermişti oraya bir bak derim bende çok kurcalamadım ama kurcalıyacağım artık

• Topigi bastan sona takip edip okudum da, 46X4500 icin 5500 TL den hatta 6500-7000 TL den bahsediliyor da acaba ben mi yanlis anladim diye tekrar tekrar okudum.

Belki bayilerin elinde kalmadigi icin ve talep yukseliyor diye aleti ilk ciktigi fiyattan ya da tutturabildiklerine satiyorlardir fakat ben az once kontrol ettim;

Morfare'nin(EuroAsia garantili) internet sitesinde 46X4500 modeli Kredi kartina 4719 TL (taksitle vade farki var)

Ayrica pesin/havale ile almak isterseniz 4670 TL. Eminim dukkana gidip pazarliga girisseniz 4500 TL ye alabilirsiniz.

O yuzden kafam karisti bu 5500 TL fiyati konusulunca
  • Morfarede Stokta olmayan ürünler başlığında var bu açıklamalar ve telefon ile aradığınızda ürün yok deniyor..dikkat edelim

Piyasada bayilerin listesinde bile artık olmayan ürünler avrupada toplanıp herhalde türkiyede eritiliyor bu yüzden X5500 ler biraz gecikecek galiba

4600 tl vedeli faturalı ve euroasia garantili forumda bir arkadaş galiba bu gün alacak televizyonunu kendisine özel bir fiyat uygulamışlar

ben hala düşünüyorum X5500 ler piysaya yüksek fiyattan girecek kesin ama bakalım.

quote:

Orijinalden alıntı: sirphoenixx

Topigi bastan sona takip edip okudum da, 46X4500 icin 5500 TL den hatta 6500-7000 TL den bahsediliyor da acaba ben mi yanlis anladim diye tekrar tekrar okudum.

Belki bayilerin elinde kalmadigi icin ve talep yukseliyor diye aleti ilk ciktigi fiyattan ya da tutturabildiklerine satiyorlardir fakat ben az once kontrol ettim;

Morfare'nin(EuroAsia garantili) internet sitesinde 46X4500 modeli Kredi kartina 4719 TL (taksitle vade farki var)

Ayrica pesin/havale ile almak isterseniz 4670 TL. Eminim dukkana gidip pazarliga girisseniz 4500 TL ye alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: esame

Morfarede Stokta olmayan ürünler başlığında var bu açıklamalar ve telefon ile aradığınızda ürün yok deniyor..dikkat edelim

Piyasada bayilerin listesinde bile artık olmayan ürünler avrupada toplanıp herhalde türkiyede eritiliyor bu yüzden X5500 ler biraz gecikecek galiba

4600 tl vedeli faturalı ve euroasia garantili forumda bir arkadaş galiba bu gün alacak televizyonunu kendisine özel bir fiyat uygulamışlar

ben hala düşünüyorum X5500 ler piysaya yüksek fiyattan girecek kesin ama bakalım.

quote:

Orijinalden alıntı: sirphoenixx

Topigi bastan sona takip edip okudum da, 46X4500 icin 5500 TL den hatta 6500-7000 TL den bahsediliyor da acaba ben mi yanlis anladim diye tekrar tekrar okudum.

Merhaba; stokta olup olmadigina dikkat edildi; morfare nin sitesine girip urunun sayfasini acarsaniz alt tarafta stokta var ibaresi yaziyor. Yurtdisinda olmama ragmen sirf ucuz fiyata gordugumden, paylasim olsun; ayni mala daha fazla para verilmesin diye; iyilik olsun diye bilgi paylasmak istedigimizde; bilmis ve onyargili tavirla "telefonla arandiginda urun yok deniyor" diye genelleme yapiyorsunuz ve baskalarinin da ayni seyleri biliyor olma ihtimallerini gozonune almadan cevap veriyorsunuz.

Dedim ya sirf bu yuzden yurtdisinda olmama ragmen; morfare yi aradim az once. (hani madem ellerinde yok diyeceklerinden emindiniz; arayip ogrenseydiniz en azindan yanilmis olmazdiniz, Turkiye'den Istanbulu aramak cok daha ucuz sonucta)

Ellerinde su anda 2 adet varmis ve kesinlikle teshir urunu degilmis. Ayrica daha fazlasi konusunda ise "Adet konusunda sikintim yok" dedi telefondaki yetkili.

• Morfareyi dün akşam aradığımda ürün yok dediler.

Yaklaşık 2 aydır forumda ve benim tanıdığım bir kaç kişi 46X45oo arıyordu ve yoktu

Ne oldu bilmiyorum Dün onur218 arkadaşımız TV sini aldı ve bir arkadaşta bu gün alacak televizyon tekrar sahne aldı.

İyi bir televizyonu ucuza alabiliyorsak bundan daha güzeli yoktur.

bu konuda paylaşımı olan tüm arkadaşlara teşekkürler
  • 35KSK35, bende plazmada var phil lcd de.
    digitürkplusın kalitesi tartışılır ama artık iyi kötü HD yayınlar seyredebiliyoruz. Kanallarda çoğalıcak. PS3 falan derken artık LCD bana daha cazip geliyor. tabiiki plazmanın SD performansı daha iyi ama sözkonusu HD yayın olunca LCD. Şunuda tekrar belirteyim benim pio plazmam eski nesil. yenilerini incelemedim. zaten üretimide bitti. mutlaka yeni nesil pio plazmalarda çok kalitelidir.
    Ben TV yi almadan önce morfare de sony 46X4500 fiyatı tam hatırlayamamakla birlikte ciddi daha yüksekti.
    esame arkadaşımız,
    demiş.
    bu tip bişey olmuş olabilir son günlerde. yani bi stok doğdu biyerlerden heralde ve uygun fiyattan satılıyo bu ürün şu sıralar. Gayet doğaldır. Bu panel piyasası hep böyle değilmidir zaten. ben aman kaçırmayım derken belkide 800-900 TL fazla ödedim TV ye. Sağlık olsun artık. Belki bugün 4.700 ödeyip alanda yarın 4.000 TL ye satıldığı haberini alacak. Gerçi bu TV nin piyasada çokca adet olduğunuda pek sanmıyorum.
    46X5500 nedir ne değildir pek bilgim yok. RGB mi olacak edge LED mi olacak ne olacak hiç bilgim yok. Sony bayileride atıp tutuyolar. Ne olursa olsun çıkacak modelin sony nin en üst sınıf ürünü olacağı kesin. o nedenle ilk çıktığında 10.000 TL nin altında olmayacağıda kesin.

• Sny, onur218

Telvizyonunuzu güle güle kullanın

şimdi bırakın siz unutun kaça aldığınızı mükemmel bir tv aldınız RGB LED li belki bir daha gelmeyecek

TV nin ayarlarını yaptınızmı SİYAH lar ve BEYAZ lar nasıl panelde önceki tv lerinize göre gözleminiz nedir

quote:

Orijinalden alıntı: onur218

35KSK35, bende plazmada var phil lcd de.
    digitürkplusın kalitesi tartışılır ama artık iyi kötü HD yayınlar seyredebiliyoruz. Kanallarda çoğalıcak. PS3 falan derken artık LCD bana daha cazip geliyor. tabiiki plazmanın SD performansı daha iyi ama sözkonusu HD yayın olunca LCD. Şunuda tekrar belirteyim benim pio plazmam eski nesil. yenilerini incelemedim. zaten üretimide bitti. mutlaka yeni nesil pio plazmalarda çok kalitelidir.
    Ben TV yi almadan önce morfare de sony 46X4500 fiyatı tam hatırlayamamakla birlikte ciddi daha yüksekti.
    esame arkadaşımız,
    demiş.
    bu tip bişey olmuş olabilir son günlerde. yani bi stok doğdu biyerlerden heralde ve uygun fiyattan satılıyo bu ürün şu sıralar. Gayet doğaldır. Bu panel piyasası hep böyle değilmidir zaten. ben aman kaçırmayım derken belkide 800-900 TL fazla ödedim TV ye. Sağlık olsun artık. Belki bugün 4.700 ödeyip alanda yarın 4.000 TL ye satıldığı haberini alacak. Gerçi bu TV nin piyasada çokca adet olduğunuda pek sanmıyorum.
    46X5500 nedir ne değildir pek bilgim yok. RGB mi olacak edge LED mi olacak ne olacak hiç bilgim yok. Sony bayileride atıp tutuyolar. Ne olursa olsun çıkacak modelin sony nin en üst sınıf ürünü olacağı kesin. o nedenle ilk çıktığında 10.000 TL nin altında olmayacağıda kesin.

• tabii canım. ben o gün yaptığım araştırmaya göre en uygun fiyatı gördüğüm türkiye distribütör garantisi veren yerden aldım sonuçta. hiçte düşünmüyorum gerçekten. önemli olan yeni alıcak arkadaşlar mümkün olan en uygun fiyattan alsınlar.
    TV açıkcası bir ayar süreci istiyor. Daha çok araştırmadım ama nettende doğru settingsleri bulmak mümkündür sanıyorum. Siyahlarda daha önce kullandığım pio plazmayı hiç aratmadı. Ben şimdilik yüzeysel bi ayar yaptım vede çok memnun kaldım. ama bana öyle geliyor ki mükemmeli yakalamak için incesinede girmek gerekiyor. Yukarıda yazmıştım ama tekrar edeyim. Tavsiye edilen setleri buradan paylaşırsak memnun oluruz arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur218 -- 19 Aralık 2009; 13:45:58 >
  • Beyler bir uyarı daha yapayım o zaman;

Böyle kalite panelleri "Teşhir" de olsa aynen kapınız,elli defa Pio başlığında yazdım bunları ve çoğu kişide son kalan 5090 ları kaptı ve kapmaya devam ediyor!

A-PDP ler ilk kullanım süresi "önemlidir" ama Pio lar çok özel ve çok farklı panel oldukları için "Break-in-period" dediğimiz süreci genelde doğru ve güzel geçirmişlerdir Mağazalarda!
    kısaca panelde vuruk/çizik/leke v.s gibi fiziki şeyler yoksa ki çeşitli yerlerinden rahatsızlık vermeyecek yerde bir şeyler varsa yine alınabilir!!!

B-TFT-LCD TV lerde ise(Baclit-LED dahil) ilk kullanım süresi;PDP lerin tam aksine "hiç önemli değildir"!!!!! isterse sürekli "Dynamic Mode" tan kullanılsın!!!!
    LCD lerde;PDP ler gibi Break-in-period yoktur ve bunun yerine "Run-in-perod" dediğimiz başka bir süreç vardır ve bir LCD için aslında olması gereken durumdur ve örneğin
    Teşhir de 500/100 hatta 2000 saat geçirmişse buda hiç önemli değil aksine faydalıdır ve panellerin genelde(oran olarak)en büyük Modül hatası verme süreci ilk 1000/2000 saattir!!!
    (veya 500/1000 saat tir gibi)

++
    Konuya gelirsek X45x ler bildiğiniz gibi 2009 Model Sony lerin Baclit-LED olan Serisidir(sadece 46" ve 55" ler;40" lar ise CCFL dir)
    Bu saatten sonra bulunacak özellikle Mağaza çıkışlı paneller "Teşhir" olabilir,ama buda hiç önemli değil,zaten bu seri üretimden kalkalı 6 ayı geçti!!hatta daha bile fazla!
    Ancak sıfır olarak bir şekilde Sony-Eurasia olarak konuşursam,Avrupadan bir şekilde bulunupta gelmiş olabilir!!!

Yukarıda yazdığım gibi X45x için konulursak Sıfır/Teşhir;şayet almaya karar vermişseniz vede bulmuşsanız kapın gitsin

++
    Sony nin X45x leri LD RGB paneldir>>""Local-dimming Full-RGB Baclit"" uygulamalı modelidir!! bugün içinde Sharp XS1 ile birlikte dünyanın
    bu sistemler içindeki en iyi panelidir,ama en iyi derken elbette "eksileri" vardır ki bu bütün günümüz panelleri içinde aynen böyledir!!!
    Kafayı bunlara hiç takmayın

LD Full RGB maliyetli bir sistem olduğu için Sony 2010 modellerde Edge-LED e geçti!!! 40"ZX1 serisi,ancak bu seride sanırı hala satışta değil!(fiyatıda £ 2.000)
    USA XBR lerin ilk çıkanlarıda Edge-LED olacak v.s bunların hepsi(büyük ihtimalle Sharp Modüllü olacaktır!!)

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Aralık 2009; 19:11:19 >

• Arkadaslar benim tv gelmis firma aradi sanirim DH den bazi arkadaslar yeni sipariste vermisler.Sony bayi sisteminde stoklarda bazi urunleri sisteme girmedigi icin urun online sorgulamada gorulmedigi icin bayiler yok demisler.Urunler sony dagitimini yapan firmanin deposundan cikiyor hic acilmamis paketi ve tam faturali garantilidir Ercan Ticaret'ten ERCAN beye , FARUK beye, HASAN beye ve FILIZ hanima buradan cok tesekkur ediyorum.Musteri memnuniyetenin otesindeki hizmetleri Urunun siparisi ve daha sonraki surecteki samimi durust ve guleryuzlu yaklasimlari icin...
  • Aynen saldırın X45x lere,ama dikkat edin Sony-Eurasia Garantili olsun!!!

Çünkü DH yi bütün Türkiye okur!!!sonrada bir sürü çakal X45x var abi diye çıkar satmak için,uyanık olun

++

Baclit X45x ler,benim az sayıda "gaz" verdiğim panellerden bir tanesidir!
    en çok gaz verdiğim ise 5090 dır bunuda bulursanız almamazlık etmeyin!

Şu anda bu ikisinden başkada "gaz" verecek panel yoktur!!
    Birde efsane ZF355 ler ama onlarında hepsinde VSL(çizgi hatası)çıktı gerçi bu biteli 1 sene oldu;yoksa en büyük gazı bu yiyecekti!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Aralık 2009; 20:11:25 >

• merhaba 2 ay önce aradığımda 46x4500 sony eu tarafından ithal edilmeyeğini öğrenmiştim ama bugün forumda kutulu ürünlerden bahsedilince ankaradaki sony shopları dolaştım . ve kutusu açılmamış 11. ay 2009 üretim tarihli 46x 4500 buldum ve aldım 5 yıl sony eu garantili. 4720\12 taksit (4500 nakit fiyat istediler)ödeme sonrası 1saat içinde de eve teslim ettiler sony muhtemelen bir mikar 46 x4500 sevk etmiş shoplara. aldığım yerde 4 adet stokta vardı .2 ay önce liste fiyatı 5600 ve ithalatı yok dendi . armada ve ankamall da vitrinde teşhirde mevcut. merak edenlere
  • Benim bulundugum ulkede de teshir urunu ve kutulu olarak gordum 46x4500 u. Bundan yaklasik 4-5 ay once TL karsiligi olarak 5600 civarina satilirken, simdi yaklasik 4400-4500 TL arasina satiliyor ki, Turkiye'deki 4500 TL fiyati gercekten cok iyi bir rakam. Cunku buradaki LCD plasma fiyatlari Turkiye'dekinden ortalama olarak 33% daha ucuzdur fakat 46x4500 de hemen hemen ayni.

Bu arada bu topik/ forum sayesinde; bu paneli satin almak uzere takip eden ve uygun satin alma durumunu kollayan en azindan bir arkadasi uyarmis ve magazalari gezmeye sevketmis/ hatta hemen aldigina gore, umarim kaba olarak karsilamazsa kendisi; "baliklama atladigini" gordugum icin sevindim.
  • yeni tv leri hayırlı olsun arkadaşların dün öğleden sonra benim arkadaşın tv ye bakmaya gittik tertemiz cihazdı iyi bir incelemeden sonra arkadaş rahatladı farkı ödedi akşamüstü evine kurmuşlar hakketen iyiki almışız dediğin kadar varmış 46x dediler yayın görüntüsü ve büyüklüğünde 40x çocuk gibi duruyor dediler
  • SONY Avrupa montaj bandındaki veya satılmayan tüm X4500 leri toplayıp galiba TR de satıyor veya satacak gibi çünkü ürün birden coğaldı.

Ürünü ilk çıktığında alanlara haksızlık bu bence 8000 ye TL alanlar var biliyorum

5500 serisi de TR ye geç gelir artık RGB LED olup olmadığı bile belli değilken RGB LED X4500 kaçırılmaz

quote:

Orijinalden alıntı: ali2can

merhaba 2 ay önce aradığımda 46x4500 sony eu tarafından ithal edilmeyeğini öğrenmiştim ama bugün forumda kutulu ürünlerden bahsedilince ankaradaki sony shopları dolaştım . ve kutusu açılmamış 11. ay 2009 üretim tarihli 46x 4500 buldum ve aldım 5 yıl sony eu garantili. 4720\12 taksit (4500 nakit fiyat istediler)ödeme sonrası 1saat içinde de eve teslim ettiler sony muhtemelen bir mikar 46 x4500 sevk etmiş shoplara. aldığım yerde 4 adet stokta vardı .2 ay önce liste fiyatı 5600 ve ithalatı yok dendi . armada ve ankamall da vitrinde teşhirde mevcut. merak edenlere

• 5500 serisi , XBR12LER filan derken yeni devir başlıyor ama oled dünyasının ekonomik krizle bütünleşik olarak ortaya çıkışı ve 4500lerin çoğalışı türkiyede avrupa satışlarının düşüklügü ile açıklanabilir.

Zaten sony eski seriliginde de değil. Son dönemde yavaşladılar artık eskisi kadar satamıyorlar..
  • X4500 çıkalı kaç ay oldu daha bu forumda bile tek tük satış görüyoruz. Demek ki oledler nal toplayacak...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.