Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar LG'nin LH serisi sanırım yeni çıkmış.Bu seriyi görmüş ve incelemiş arkadaşlar varsa ve yardım ederse sevinirim.Özellikleri bayağı iyi görünüyor.Şimdiden teşekkürler...

================================================

Aşağıdaki bilgiler metbey tarafından derlenmiştir.

Arkadaşlar

Bir karışıklığa son vermek adına, serileri karşılaştırmak gerekirse,

-->200HZ sadece LH5000 serisinde mevcut. 5000 serisinin kontrastı ise 80000:1, Tepki süresi:2ms. MKV dahil Divx HD, ve türkçe altyazı destekli usb bellek ya da harici harddisk uyumlu dahili player özelliği(sadece 5000 ve 7000 serisinde var).

-->LH7000 serisi 100HZ ancak 100000:1 kontrast'ı var ve ayrıca bluetooth'a sahip. 4xHDMI, Tepki süresi ise 2,4ms. MKV dahil Divx HD, ve türkçe altyazı destekli usb bellek ya da harici harddisk uyumlu dahili player özelliği(sadece 5000 ve 7000 serisinde var).

-->LH4000 serisi de 100hz. 3xHDMI. 32 inç hariç 80000:1 kontrast'ı ve 3ms tepki süresine sahip. 32 inç ise 5ms ve 50000:1 kontarasta sahip.

-->LH3000 serisi 50hz, 50000:1 kontrasta sahip, 3xHDMI, 5ms.

-->LH2000 serisi 50hz. Hepsi 5ms ve 30000:1 kontrast'a sahip. 2xHDMI

Önceki LH konuları:
    http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_30855564/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_31008201/tm.htm

LG LH serisi konular 7-8'i bulmuş, o yüzden tek bir konu altında toplansın istedim. Bilgilerimizi ve merak ettiklerimizi burada konuşursak çok daha iyi olacaktır. Ben de tüm konulardan topladığım yararlı bilgileri veriyorum.

LH7000 Serisi

Full HD
    100000:1(32"-80000:1) Dinamik Kontrast
    100 HZ
    2,4ms
    Tepkime Süresi
    10Bit,
    CCFL Backlight
    Bluetoth
    Usb bellekten veya Harici Harddiskten Divx HD(mkv ve Türkçe Altyazı Dahil)

Altyazı formatı
    smi/*.srt/*.sub(MicroDVD, SubViewer1.0/2.0)/*.ass/*.ssa/*.txt(TMPlayer)/*.psb(PowerDivx)

Video Formatı
    DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6,
    Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2,
    Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC

Uyumlu uzantılar
    (*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx)

LH5000 Serisi

FULL HD
    80000:1 Dinamik kontrast
    4xHDMI
    200 HZ(32" hariç)
    2ms
    Tepkime Süresi,
    10bit,
    EEFL Backlight (47"-CCFL)
    Usb bellekten veya Harici Harddiskten Divx HD(mkv ve Türkçe Altyazı Dahil)

Altyazı formatı
    smi/*.srt/*.sub(MicroDVD, SubViewer1.0/2.0)/*.ass/*.ssa/*.txt(TMPlayer)/*.psb(PowerDivx)

Video Formatı
    DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6,
    Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2,
    Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC

Uyumlu uzantılar
    (*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx)

LH4000 Serisi

FULL HD
    80000:1(32''-50000:1) Dinamik Kontrast
    100HZ(32" hariç)
    3ms(32'' hariç)

10bit
    USB Resim-Müzik

LH3000 Serisi

FULL HD
    50000:1Dinamik Kontrast
    5ms
    10bit
    USB Resim-Müzik

LH2000 Serisi

HD Ready
    30000:1 Dinamik Kontrast
    5ms
    8bit
    EEFL Backlight
    USB Resim-Müzik

NOT: Bilgiler Türkiye web sitesinden düzenlenmiştir. Oradan da ürünleri inceleyebilirsiniz.

http://tr.lge.com/proddivergent.do?actType=search&categoryId=0102&modelCategoryId=&parentId=01

İlk olarak arkadaşımız TheSanitarium 47LH4000 sipariş etmiş durumda. Onun bilgilerini en kısa sürede bekliyoruz. Şu an ürünlerin ön sipariş üzerine satıldığını, stoklarda bulunmadığını biliyoruz.

Bu da bir review:

42LH5000

Dizayn - 9
    Özellikler - 9
    Görüntü kalitesi - 8
    Ses kalitesi - 7
    Fiyat/performans - 8
    Genel - 8

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/04/08/LG-42LH5000-42in-LCD-TV/p3

============================================

Aşağıdaki bilgiler Asus535 tarafından derlenmiştir.

47LH7000, bir dükkanda video oynatma özellikleri açısından test edildi. Vurgulanabilecek noktalar:

1- NTFS formatlanmış USB hard-diskleri görüyor (Samsung 320gig 2.5" USB harddisk görüldü)
    2- MKV formatında 4.5 ve 8 gig şu filmler denendi, video oynatmada bir problem izlenmedi.
    Apocalypto.2006.BDRip.720p.x264.AC3-ESiR.mkv,
    Journey.to.the.Center.of.the.Earth.3D.2008.720p.BluRay.x264-BDiSC.mkv , The.Last.Samurai.2003.720p.HDDVD.x264-ESiR.mkv, Top.Gun.(1986).BDRip.720p.DTS.X264-CHD-English.mkv
    3- Divx şu filmler denendi, filmde bir sorun yok:
    Caprica.S01E00.Pilot.DVDRip.XviD-REWARD.avi
    Babylon.5.-.1x00.-.The.Gathering.(Pilot).-.Special.Edition.(Dvd).avi
    Battlestar.Galactica.S04E12.A.Disquiet.Follows.My.Soul.HDTV.XviD-FQM.avi
    4- AC3 5.1 sesleri çözüyor ve stereo dinleyebiliyorsunuz
    5- DTS ses varsa, dinletemeyeceğine dair bir uyarı mesajından sonra filmi sessiz izleyebiliyorsunuz
    6- Satıcının söylediğine göre dinleyemediğiniz DTS sesi optik ses çıkışından 5.1 veriyormuş (bunu birisinin deneyip doğrulaması gerek, güvenilir bir tespit olarak görmüyorum)
    7- Altyazı divx, avi, veya mkv film de olsa, ikinci bir dosya olarak ve filmle aynı isimle olmalı. MKV içine atılmış altyazıları görmüyor. Dosya isimlerine örnek:
    The.Last.Samurai.avi
    The.Last.Samurai.srt (tanıyor ve gösteriyor)

Caprica.S01E00.avi
    Caprica.S01E00.en.srt (tanımıyor)
    Caprica.S01E00.tr.srt (tanımıyor)
    Caprica.S01E00.srt (deneyemedim, ama çok büyük ihtimalle tanıyacak)

Altyazıların yeri ve büyüklüğü açısından fikir vermesi amacıyla resimler :

The last samurai, mkv film dosyası + srt dosyası

alt-yazı örneği olsun diye veriyorum, divx formatında avi dosyası + srt dosyası
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ben dün teknosa'da inceledim biraz..görüntü gayet iyiydi..gerçi dvd görüntüsüydü ama bayağı iyi bir lcdye benziyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: matuzalem

Ben dün teknosa'da inceledim biraz..görüntü gayet iyiydi..gerçi dvd görüntüsüydü ama bayağı iyi bir lcdye benziyor..

ürün yeni oldugundan pek inceleyen olmadı galiba.Bende 32lh3000 olanını almayı düşünüyorum.Belki yurtdışındaki sitelerden bilgi alabilirim.
  • Merhabalar

Bende ürünü gözlemleme imkanına sahip oldum.LG ilk defa hoşuma giden bir tasarım yapmış bu modelde.Cam gibi gözüken alt bara - cıtaya sahip.Üründe ortamın ışığında göre ışık kontrast ayarlama özelliği var.80.000:1 kontrasta sahip ürün LH3000 e göre karanlık sahnelerde daha başarılı idi.Bide yetkililere sesleniyor her mağazada FULL HD şakila beyons ayrın man ve örümcek adam izlemekten bıktım.Bu mağaza çalışanları nasıl bıkmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denisrodman

Merhabalar

Bende ürünü gözlemleme imkanına sahip oldum.LG ilk defa hoşuma giden bir tasarım yapmış bu modelde.Cam gibi gözüken alt bara - cıtaya sahip.Üründe ortamın ışığında göre ışık kontrast ayarlama özelliği var.80.000:1 kontrasta sahip ürün LH3000 e göre karanlık sahnelerde daha başarılı idi.Bide yetkililere sesleniyor her mağazada FULL HD şakila beyons ayrın man ve örümcek adam izlemekten bıktım.Bu mağaza çalışanları nasıl bıkmıyor.

ben bugün ankamall teknosada 42lh3000 gördüm. 42lh4000 yoktu. ama philips 7433 (7633 de olabilir) ile 42lh3000 yanyana idi. kontrast olarak tabiki lg iyiydi, renkleri de fena değildi. ama hareketli görüntülerde philips lg yi darma dağın eti. ben de şok oldum. daha iyi bir performans beklerdim. tv çıkalı max bir ay oluyor ama teknoloji aynı. umarım 3 ms lik 42lh4000 de bu sorun olmaz. tv kötü değil ama gözü hassas olmayan biri zaten farkı anlamayacaktır. yarın belki cepa teknosaya gideceğim. umarım orada 42lh4000'i görme fırsatı yakalarım.

bu arada ankamall a gidenler enplus'taki sharplara gözatmadan alışveriş merkezinden ayrılmasınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pireee -- 4 Nisan 2009; 22:32:49 >

• ankamall ve cepa'da lg brand shoplar olması lazım oralara uğradın mı hiç???
  • quote:

Orjinalden alıntı: metbey

ankamall ve cepa'da lg brand shoplar olması lazım oralara uğradın mı hiç???

ankamall LG de yoktu. sordum 1 hafta 10 gün içinde gelir dedi eleman.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    philips tv seriler ve özellikleri
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhabalar

saydığın videolar her teknosa da devamlı çevriliyor sanırsam ... şakila bikaç tv yi yorucak film götürmek lazım alırken bakmak lazım en azından. The Matrix serisi , Spiderman serisi vs. gibi..

• yarın gidip alacağım bundan arkadaşlar, biraz aceleye geldi ama pişman olmam umarım.
  • Şimdiden hayırlı olsun

Vallahi bende sonuçlarınızı dört gözle bekliyorum hala LCD alamadım...
  • Merhaba

42LH4000 Bu cihazı dün teknosa dan 2.230 tl ye aldım.
    Tv özelliklerini çok inceleyemedim amacım direk PS3 ü takıp fullhd görmekti.

Oyunları ve HD BlueRay Film izleyebildim, Tek kelime ile bu fiyata satın alabileceğiniz en güzel LCD diyebilirim.

Netlik ve akıcılık bir harika. Cihazda USB bellekleri okuyan bir girişte mevcut, ancak sadece resim ve müzik okuyabiliyor. Belki ilerde yazılım ile geliştirilebilir. Zaten Menüsünde yazılım güncelleme diye bir bölümde mevcut

Düşünmeden almanızı tavsiye edebilirim
  • teknosa dışında stoklarında 42lh4000 olan yok bildiğim kadarı ile
    bugün ankaradaki tüm bayileri aradım kimse elinde olmadığını tarihte veremiyeceklerini ilettiler.

Yasin bey satın aldığınız ürün teşhirdeki ürünmüydü ?
  • yasin bey internetden teknosanın sitesine baktm daha pahalı.Ucuz fiyata denk getirmişsiniz.Acaba hangi kart kullandınız ödeme şeklini söyler misiniz ayriyeten usb'den video açması lazım dener misiniz gelişmelerle beraber paylaşımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Merhabalar

cevahir teknosa damıydın

Ordada hep aynı

@yasinekinci

Ürünü SD kaynaklı bir yayında izleme imkanınız oldumu ? Olduysa yorumlarınızı almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 8 Nisan 2009; 13:55:58 >

• Majestic başka konularda görmüştüm sende televizyon araştırıyordun herhalde aldınız mı televizyon.

Ayriyeten yasin bey lcd tvde bakar mısınız lan bağlantısı nasıl ethernet kablosu için mi
    Bir sitede sadece modem yazıyordu da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Destroyer007

Majestic başka konularda görmüştüm sende televizyon araştırıyordun herhalde aldınız mı televizyon.

Ayriyeten yasin bey lcd tvde bakar mısınız lan bağlantısı nasıl ethernet kablosu için mi
    Bir sitede sadece modem yazıyordu da.

Samsung 40A656 yada 756 düşünüyorduk fakat LG LH leri bekleyeyim dedim. Mayısa kadar beklemede olacağım. LH serisini inceledikten sonra kararımı vereceğim :)
  • quote:

yasin bey internetden teknosanın sitesine baktm daha pahalı.Ucuz fiyata denk getirmişsiniz.Acaba hangi kart kullandınız ödeme şeklini söyler misiniz ayriyeten usb'den video açması lazım dener misiniz gelişmelerle beraber paylaşımlarınızı bekliyorum

bugün ankaradaki teknosalar ile görüştüm yasin beyin aldığı fiyata hiç bir zaaman düşmemiş, fiyatıda geçiyorum şuanda ankara stoklarında sadece 2 tane teşhir ürünü kalmış, haftaya yeni stokların geleceğini bildirdiler.
  • Allah allah ya daha yeni gelen bir ürüne bu kadar mı talep olmuş da sadece teşhirler kalmış yeni parti bekliyorlar. İlginç wallaha. Neyse getirsinler bakalım yeni partiyi. Ama LG'nin kendi mağazalarından alırsanız daha karlı çıkarsınız gibime geliyor arkadaşlar. Ankara'daki kutup pazarlama LG mağazalarında daha uygun fiyatlar oluyo. LG5000 serisi teknosada 2000 liraya satılırken LG'den benim aldığım fiyat 1780 idi bundan 3 hafta önce. Siz mukayese edin artık.
  • Acaba 1-2Hafta da beklesek mi ki? Fiyat'da bir düşüş olur mu aksine artar mı ?
    Şuan en ucuz istanbulbilişim'de ordan almayı düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: komikzone

quote:

yasin bey internetden teknosanın sitesine baktm daha pahalı.Ucuz fiyata denk getirmişsiniz.Acaba hangi kart kullandınız ödeme şeklini söyler misiniz ayriyeten usb'den video açması lazım dener misiniz gelişmelerle beraber paylaşımlarınızı bekliyorum

bugün ankaradaki teknosalar ile görüştüm yasin beyin aldığı fiyata hiç bir zaaman düşmemiş, fiyatıda geçiyorum şuanda ankara stoklarında sadece 2 tane teşhir ürünü kalmış, haftaya yeni stokların geleceğini bildirdiler.

kendileri teknosacard mıdır nedir onu çıkarmışlar. o kart sebebiyle inmiş olabilir. bana da yanlış hatırlamıyorsam teknosacard ile 42lh4000 i 2250 falan demişti. cepa avm teknosadaki arkadas.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.