Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bahsettiğiniz LH serisi 200Hz/100Hz olan TV'ler hangi kanallarından aldığı görüntüyü 200Hz'de/100Hz'de ekrana basabiliyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: minicikdev

Bu konuda deneyimli arkadaşlardan kısaca , ortalam "LCD TV ekran boyutu/izleme uzaklığı" alabilir miyim?

http://forum.donanimhaber.com/m_23339731/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: cekmece

lg shop lara hafta içi gelecek diyorlardı lg shoplara giden oldu mu gelmiş mi?

Ben dün Ankara'da Ankamall, Cepa LG showroomlarına baktım henüz yok. Ankamall showroom'undan bir arkadaş 10 günü bulur dedi LH7000 serisi için. Zaten burada da bir arkadaş Mayıs'tan önce stoğa girmeyeceğini söyledi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: action_figure

Benim anlamadığım şey USB ve MKV olaynın neden bu kadar çok abartıldığı.
    USB den film izlemek ve/veya MKV uzantılı dosyaları okumak güzel özellikler fakat TV seçiminde etkin rol oynayacak özellikler değil bence.
    Sonuç itibariyle alırsınız bi HDMI kablo,kurarsınız PC ile bağlantıyı paşa paşa MKV de oynatırsınız filmde izlersiniz.Bana mantıklı gelen tek açıklama insanların evinde PC olmayışıdır.
    Fakat USB belleğe filmleri yine PC aracılığı ile atmamamız gerektiğinden mantıklı açıklaması kalmıyo olayın.
    Hoş 200hz olayıda balon çıktı gibi.
    Diğer tüm özellikleri aynı ise bu panellerin ülkemize girecek olan LH4000 serisini almak en mantıklısı olacaktır bana göre. ...............

Bence de MKV olayı TV seçiminde önde olan kriterlerden değil. Elbette kişilere ve beklentilere göre bu durum değişebilir.

• quote:

USB den film izlemek ve/veya MKV uzantılı dosyaları okumak güzel özellikler fakat TV seçiminde etkin rol oynayacak özellikler değil bence.
    Sonuç itibariyle alırsınız bi HDMI kablo,kurarsınız PC ile bağlantıyı paşa paşa MKV de oynatırsınız filmde izlersiniz.Bana mantıklı gelen tek açıklama insanların evinde PC olmayışıdır.
    Fakat USB belleğe filmleri yine PC aracılığı ile atmamamız gerektiğinden mantıklı açıklaması kalmıyo olayın.
    Diğer tüm özellikleri aynı ise bu panellerin ülkemize girecek olan LH4000 serisini almak en mantıklısı olacaktır bana göre.

Tek üzüntüm SCARLET serisi olan PG6000 ile çok beğendiğim kasa görünümü kaybolmuş durumda.Kasanın alt kısmı,LH7000 lerde diğer serilere göre daha kalın olsada PG6000 deki kalınlık şu andaki hiçbir LGE modelinde yok.

Anlamadığım diğer bir nokta neden bu kasa görünümünden vazgeçtiğidir LGE'nin

Atladığınız bir şey var yalnız. Bilgisayar ile TV'nin başka odalarda olması durumunda kablo ile bağlantı yapma şansınız kalmıyor maalesef. Hele benim ki gibi bir siteme sahipseniz bırakın taşımayı yerinden oynatmanız bile mümkün değil. O yüzden USB büyük kolaylık.

• mckork ; Yalnız hocam bunun için direk TV den yardım almak biraz riskli bi iş.
    Basit çözümleri olan sorunlarda asıl etkenleri değiştirmek yerine daha komplike çözümlere ulaşmak gerekir.Yani film oynatmak ve/veya taşınabilirliği arttırmak için asıl etkenimiz olan TV yi değiştirmek veya seçmek bana cazip gelmiyo.
    Taşınabilirlik konusunda şu anda POPCORN HOUR tarzı ürünler daha mantıklı bence.Önümüzdeki günlerde dvd oynatıcılarada bu özellik eklenecek (mkv oynatma) ve usb yi dvd ye bağlıycaz.
    TV seçerken bizi en azından 3-4 yıl idare etmesini bekleriz.Ama media player tarzı ürünler her geçen gün gelişmekte ve daha kolay ulaşılabilir olmakta.

Bu nedenle en cazip gelen tvyi alıp daha sonra kaynak seçimine girmemiz gerekiyo bence.
  • Tabiki sırf mkv oynatıyor diye bir TV almak ya da eskisini değiştirmek mantıksız. Benim demek istediğim, şu aralar bir tv alacağım ve extra bir cihaz almadan hd film seyredebilmek güzel bir olay. Yoksa zaten blu-ray sürücülü playerların fiyatları daha alınabilir seviyeye geldiğinde bir player almak daha mantıklı. Ama o zamana kadar da zahmetsizce hd görüntünün tadına varmak oldukça keyifli olur sanırım.
  • ben de mckork ile aynı fikirdeyim. ağustos da düğünüm olacak ve ekstradan popcorn hour veya wd e para vermektense bu özelliğin tvde olması benim için müthiş olacaktır. ayriyeten cihaz, kablo karmaşası da olmayacaktır. tabi bunların hepsi, dosyaları başarılı bir şekilde oynatması ve altyazı gösterebilmesi olacaktır. bekleyip göreceğiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheSanitarium

quote:

Diğer tüm özellikleri aynı ise bu panellerin ülkemize girecek olan LH4000 serisini almak en mantıklısı olacaktır bana göre. ...............

Bence de MKV olayı TV seçiminde önde olan kriterlerden değil. Elbette kişilere ve beklentilere göre bu durum değişebilir.

bizlere pek katılmıyorum. pc konusunda pek bilgili olmadığınız da görünüyor. mkv uzantılı dosyaları her bilgisayar oynatamaz. hele laptoplar hiç oynatamaz. yani oynatır ama slayt show izlersin. yani orta-üst bir vga, orta üst veya üst bir işlemci + yüksek kapasiteli ram ister. tabi filmin full hd veya hd olma durumuna göre, sıkıştırılma oranına göre filmin performansı, bilgisayar donanım malzemeleriyle birebir etkileşime girer.

durum böyle olunca eger bir birey çamur gibi tv izlemeyi göze ala ala onca masrafa girerek full hd bir lcd alıyorsa, ara sıra hd kalitesinde film izlemenin ve tv nin hakkını vermeli, aile bireylerine bunu kanıtlamanın zevkini yaşamalıdır. peki mkv uzantılı filmleri izlemek için 1.000 tl civarında bir bilgisayar almak ve bunu lcd ye baglamak mı mantıklı, yoksa 2.400 e mkv oynatan bir lcd mi almak mantıklı. pratikliği de ayrı bir avantajı, tak usb aygıtı, oynat filmi. vga kablosunu tak çıkar, yok mouse kablosu yetmiyor vs. dertleri de kalmaz. (bu söylediklerimi lh serisinin mkv ve diğer uzantılı dosyaları sorunsuz oynatabilme varsayımında yapıyorum. görme şansım olmadı. ama yanılmayacağımı düşünüyorum. hiç bir firma bu riske girerek yatırım yapmaz)

• @pierre
    Güzel anlatmışsın. Bende sana katılıyorum.
    LH serisinde mkv oynatmak benim için tv'yi en alınası duruma getiren özellik. 6 aydır , bütçeme uygun (en fazla 2500 TL. en az 42") tv bulamamıştım. Ya "baktığım bana bakmıyordu" ya da "bana bakan iç açmıyordu". Lcd sahibi olmak istememde ki en büyük amaç mkv uzantılı hd filmleri ve klipleri büyük ekranda kaliteli şekilde izlemektir. Şimdiye kadar hep lcd'nin yanında hd filmleri takıntısız kaliteli göstersin diye 1500 tl. civarına ya yeni bir pc yada laptop alacaktım. 1-2 ay önce Western Digital'in HD media player'ı çıkınca "işte tam benim aradığım" cihaz dedim ve pc (yada laptop) almaktan vazgeçtim. Alacağım lcd'ye WD HDTV'yi bağlarım dedim. Onun için 300 Tl. ayırmıştım. Ama 2 hafta önce LG42LH5000 serisi ile tanışınca "körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz" dedim. Hiç bi cihaza (pc , laptop , dvd / divx / mkv player) gerek duymadan , kablo karmaşası olmadan lcd tv'me usb belleğimi takarak 200 Hz. , 80.000:1 kontrast oranında 10 bit panel , 24p cinema modlu lcd tv'mde mkv uzantılı 720p yada 1080p film izliycem. 16 gb'lık usb belleğimi şimdiden ntfs formatladım. Üstelik bunlar bana sadece 2500 Tl.'ye mal olacak. Var mı ötesi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: blackkk55

tigger_agc
    erhan bey artık yok gelin biz yardımcı olalım
    ve kötü bi haber lh7000 stok giriş tarihi mayısa sarktı :(
    artı lg3000 seriside artık gelmiyen moellerden
    NightWalker arkadasım sanırım lh5000 - 200hz bu yanlış bır bılgı bıze öle gelıyor bizde gördük bunu..
    ürün çıkınca netlık kazanır ancak

Hocam gözden kaçırdıysam özür dilerim sanırım LG shop çalışanısınız? Doğru tahmin ettiysem 42LH4000 ve 5000'i nezaman-nerede inceleyebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 15 Nisan 2009; 22:42:48 >
  • pireee ; Öncelikle MKV oynatmak için alınması gereken PC ye 1000 liralık bir masraf çıkartarak PC konusunda ne kadar bilgili olduğunuzu bize gösterdiniz.Lütfen ileriki zamanlardada bizi bu tecübelerinizden mahrum bırakmayınız.
    Benim 2 sene önce 450 ytl harcayarak şu anda kullandığım PC yi oluşturduğum düşünülürse ve MKV dosyalarını hiçbir takılma olmadan izlediğim göz önüne alınırsa söylediğinizin ne kadar saçma olduğu daha kolay bir şekilde anlaşılacaktır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_16783095/tm.htm
    Yukarıdaki link ''1080P ve 720P MKV (x.264) Filmlerin Sorunsuz İzlenmesi Hakkında'' yeterince bilgi sahibi olup yanlış bildiğiniz şeyleri düzeltmeye yardımcı olacaktır.Daha sonra buraya gelip bişeler karalamanız daha yerinde olacaktır. Gerektiğinde P4 işlemci bile MKV dosyalarını sounsuz oynatırken bu tür bir sistem günümüzde sizce ne kadara mal olacaktır.Onuda geçtim yukarda verdiğimiz örnekte 200 dolar civarına POPCORN HOUR adı altında bu işlemi çok daha basite yapacak bir cihaz yazdım.

Sizin efsane olarak adlandırdığınız TV ye USB takma olayını bi kaç sene öncesine kadarda DVD ye USB takmak olarak sokaktaki 7 yaşındaki çocuklar konuşuyolardı.Teknoloji bu kadar çabuk ilerlerken sadece bu basit özellik yüzünden TV seçiminiz etkileniyosa size bildiğiniz yolda devam etmenizi öneririm.Zira yapabileceğimiz herhangi bişey kalmıyo sizin adınıza.
    Arkadaşlar AMAÇ ve ARAÇ kısmında yanılıyoruz biz hep.Tekrar ediyorum TV bizi en azından 3-4 sene götürmesi beklenen teknolojik bir alettir.Siz sadece ufak tefek + ları var diye TV seçmemelisiniz.Çıkacak olan serilerin daha fiyatlarını bile bilmiyoruz.Kaldıki 3000 serisi 2000 liradan , 7000 serisi 2500-2600 liradan satışa sunulursa yukardaki ahkam kesen arkadaşı kasada görmek isterim doğrusu.
    Umarım LGE verdiği sözü tutarda sorunsuz şekilde kullanılır bu özellikler ve aradaki fiyat farkı 200 lirayı geçmezde herkes üst model TV den alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi action_figure -- 16 Nisan 2009; 9:41:59 >

• quote:

pireee ; Öncelikle MKV oynatmak için alınması gereken PC ye 1000 liralık bir masraf çıkartarak PC konusunda ne kadar bilgili olduğunuzu bize gösterdiniz.Lütfen ileriki zamanlardada bizi bu tecübelerinizden mahrum bırakmayınız.
    Benim 2 sene önce 450 ytl harcayarak şu anda kullandığım PC yi oluşturduğum düşünülürse ve MKV dosyalarını hiçbir takılma olmadan izlediğim göz önüne alınırsa söylediğinizin ne kadar saçma olduğu daha kolay bir şekilde anlaşılacaktır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_16783095/tm.htm
    Yukarıdaki link ''1080P ve 720P MKV (x.264) Filmlerin Sorunsuz İzlenmesi Hakkında'' yeterince bilgi sahibi olup yanlış bildiğiniz şeyleri düzeltmeye yardımcı olacaktır.Daha sonra buraya gelip bişeler karalamanız daha yerinde olacaktır. Gerektiğinde P4 işlemci bile MKV dosyalarını sounsuz oynatırken bu tür bir sistem günümüzde sizce ne kadara mal olacaktır.Onuda geçtim yukarda verdiğimiz örnekte 200 dolar civarına POPCORN HOUR adı altında bu işlemi çok daha basite yapacak bir cihaz yazdım.

Sizin efsane olarak adlandırdığınız TV ye USB takma olayını bi kaç sene öncesine kadarda DVD ye USB takmak olarak sokaktaki 7 yaşındaki çocuklar konuşuyolardı.Teknoloji bu kadar çabuk ilerlerken sadece bu basit özellik yüzünden TV seçiminiz etkileniyosa size bildiğiniz yolda devam etmenizi öneririm.Zira yapabileceğimiz herhangi bişey kalmıyo sizin adınıza.
    Arkadaşlar AMAÇ ve ARAÇ kısmında yanılıyoruz biz hep.Tekrar ediyorum TV bizi en azından 3-4 sene götürmesi beklenen teknolojik bir alettir.Siz sadece ufak tefek + ları var diye TV seçmemelisiniz.Çıkacak olan serilerin daha fiyatlarını bile bilmiyoruz.Kaldıki 3000 serisi 2000 liradan , 7000 serisi 2500-2600 liradan satışa sunulursa yukardaki ahkam kesen arkadaşı kasada görmek isterim doğrusu.
    Umarım LGE verdiği sözü tutarda sorunsuz şekilde kullanılır bu özellikler ve aradaki fiyat farkı 200 lirayı geçmezde herkes üst model TV den alır.

mkv konusunda yine size katılmıyorum. tartışmaya falan da girmeyeceğim. hdrip mkv filmlerin düşük bir sistemle akıcı olup olmadığı, göz hassasiyeti kişiden kişiye değişir. ben eski sistemimde memnun değildim, o yüzden değiştirdim sistemimi.

yine de lh5000 ve lh7000 serileri, her halukarda usbden divx-mkv oynatma potansiyeli çok kullanışlı bir özellik. sizin alacağınız tvnin de zaten lh5000 veya lh7000 serisinden olacağına eminim.

• pireee ; Aslında stok problemi olmasa ben direk PG6000 alıcaktım.Kasa görünüşü inanılmaz hoşuma gidiyo.
    Bunun dışında PHILIPS 42PFL9900D/10 AUREA modeli şu anda nakit 4000 ytl, 3000 ytl olsaydı onuda alırdım.Kaldıki AUERA serisini çoğu kişi sevmez bile (konsantrasyonu bozduğunu düşünürler)
    Sonuçta bunlar zevki harcamalar herşey kişinin kendi zevki ve beğenisine bağlı. MKV oynatma olayından LGE alnının akıyla çıkar ve fiyat farkınıda çok tutmazsa helal olsun derim cidden.Sonuçta şu anda bunu uygulayan hiçbir firma yok doğru dürüst. LGE nin bu modellerle ve + larla öne çıkmasının önünde sadece izleyeceği fiyat politikası var bence.
    Önümüzdeki günlerde ürünleri inceledikten sonra daha sağlıklı görüş belirtebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi action_figure -- 16 Nisan 2009; 14:18:28 >
  • arkadasın biri diz üstünden mkv oynatılmaz demiş, herhalde onun diz üstü 10 yasında falan, gecen yıl aldığım, acer dizüstü ile çatır çatır oynatıyorum , bence tvd mkv oynatabilme önemli ve güzel özellik olmus, önümüzdeki ayın 9-10, gibi lcd tv almayı düşünüyordum LG 42LH7000 LCD TV alacam inş. bana hem bu tv yle hemde diz üstümle ( acer aspire 5720g) sorunsuz çalısabilecek bi ev sinema sistemi tavsiye edebilirmisiniz.
  • 47 inç tvlerde lh modelleri henüz stoklara girmedi. lh7000 serilerinin de hiçbiri henüz stoklara girmedi. Ama önümüzdeki haftayı filen beklemeyin o zaman da girmez. Yeni gelen 32 ve 42 inç TVlerin piyasadaki durumuna göre kaçar adet alacaklarına bakıyorlar. O yüzden 1 ayı bulabilir. Ayrıca 42PFL5604 modeli Teknosalarda stoklara girdi ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
  • Bu televizyonda mkv oynattığına dair testler var mı? Yabancı test sitelerini falan araştıran yok mu? Çünkü ben full kalitede oynatacağından şüpheliyim. Sitesinde de çözünürlükten bahsetmiyor. Belki düşük çözünürlüklü olan mkv leri oynatıyordur. Full oynatması için işlemcisinin bayağı bir güçlü olması gerek sanırım. Full 1080p oynatıyorsa, hadi geçtim 720p bile oynatıyorsa kesin alacağım gibi. Bana sadece bu özelliği bile yeter. USB harici diski bağla ve hd film seyret. Daha ne isterim ki...
  • Arkadaşlar, dizüstüde mkv oynatır, wd hd tv de, popcorn hour da, Tv lerde. Olay bence şudur; bitrate i 8000-9000 e kadar olan filmleri bence hemen hepsi oynatır ama bitrate 40mbit ve üzerinde olunca o zaman mkv desteğini hangi ürünün nasıl verdiği önem kazanır. Yakında riplenmemiş hd filmleri indireceğimizi düşünürsek ve dolby true hd ,dts hd gibi ses formatlarını dinlemeye çalışacağımızı düşünürsek karar verme konusunda mkv oynatıcının işini nasıl yaptığı önem kazanır ki onuda test etmek gerekir zaten.
    Ben bir tv nin mkv desteklemesini şuan önemli buluyorum ama aldığımız ürünün temel özelliği görüntü kalitesiyse bunlar işin cilası olur.
  • Tabiki en önemli özellik görüntü kalitesi, mkv'de almışken olsa fena olmaz. Daha sonra şimdi kullandığımız usb'li dvd playerlar gibi blu-ray'li playerlarda ucuzlar nasıl olsa.
  • Dün teknosada gezinirken 32lh400 gözüme çarptı yanındaki bir çok tvden daha canlı duruyodu..

Aldım alacam ama hangisini alıcam karar veremedim sadece pc icin kullanıcam aklımda cok soru işareti var. 32w4000 , 32a656 , 32lh4000 bunların arasından seçim yapmak zorundayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 17 Nisan 2009; 11:01:44 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.