|
Samsung ve LG'den dev iş birliği: W-OLED paneller yolda
-
-
Microled bu teknolojinni ötesinde değil mi? Yanlış mı okudum ben haberlerde. Geleceğin teknolojisi micro led dendi ama w-oled galiba güzel işler yapacak.
-
Microled tüketiciye ulaşacak fiyata inmediği sürece organik ledlerden devam. Samsung'ta microlede kadar dayanamadı olede boyun eğdi görüldüğü üzere.
-
Micro ledler 2030 larin temel ekran teknolojisi olacak. ŞU an yapilalanlar beş alti yillik ara çözümler.Micro ledler in diger ekran teknolojelerine göre çok buyuk, avantajlari var ama gerçek anlamda hayatimiza girmeleri için zaman gerek.Mini ledler veya oledlerle şimdilik devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gomen64 -- 15 Nisan 2023; 23:32:9 >
-
Haber çok karışık konu ne anlaşılmıyor. haberin başlığı iki firma ortak olarak bir teknoloji üzerinde çalışmaya karar verdiler şeklinde izlenim uyandırıyor. Sonra samsung’un sadece ekran almak istediğini öğreniyoruz. Konuyla alakası olmayan LCD panelleri samsung çinlilerden alıyor bilgisi giriyor araya. Sonra Samsung ekranı alsada olur almasada olur LG ye para lazımmış. Geri dönüyoruz oled fakirlere göre pahalıymış bunu öğreniyoruz. ama sıkıntısı varmış hayalet ekran oluyormuş zenginleri öpüyorlarmış.
Şair burada ne anlatmak istemiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salman_of -- 16 Nisan 2023; 1:55:28 >
-
W-OLED ekranlar renk doğruluğu konusunda o kadarda iyi paneller değil. RGB yanında bir de White piksel ekliyorlar daha parlak olsun diye çünkü oledlerin sıkıntısı parlak olmaması hala daha yanmaya çözüm bulmuş değiller tabi. Bu teknoloji tv de iş görür ama bir medyacının monitöründe işi olamaz. Kısacası MicroLED hala geleceğimiz şuanda zenginseniz 120 inc tv ye 150 bin dolar civarında ulaşabiliyorsunuz bizim gibi fakirlere 2030 da anca o da yine bence OLED in 2 katı parasına olur gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 16 Nisan 2023; 16:49:07 >
-
2019 model oled tv var ocakta almıştım. 4 yılı doldurdu yanma sorunuyla karşılaşmadım. Sanırım 2018 yılı bir çok şey değişti. Hâlâ vardır belki ama yakmak için çok parlak ve uzun saatler aynı kanalı haftalarca izlemem gerekli.
-
Samsung muhtemelen W-OLED'leri alt modellerinde kullanacaktır fiyattan dolayı. QD-OLED'leri iste tepe modellerinde.
-
Hocam belki de boyun eğmedi. Belki bilerek el altından LG şirketinin finansal yapısı düzelsin diye micro led işi yavaslatildi ve Samsung un paneller satın alarak veya patent ödeyerek LG şirketine dolaylı finansal destek sağlaması kararlaştırıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz707 -- 17 Nisan 2023; 4:23:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung daha yararına olsa gider BOE, TCL veya diğer Çin'li şirketlere finansal destek sağlar daha doğrusu mal alır desek daha doğru. LG daha avantajlıysa ondan alırlar bunda gocunulacak bir durum yok.
Hocam iki Kore şirketi belki arka planda farklı anlaşmalar yapıyordur.
Neyini anlamadın? Bazen ne olsa da editörleri eleştirsem diye zorlama yorumlar yapılıyor. Gayet açık haber. Arada konuyla ilgili bilgi de verilmiş. Daha ne olsun?
bu haberde giriş gelişme sonuç kısımlarının birbiriyle alakası yok. aklına ne geldiyse yazılmış gibi. bunların başlıkla alakasını yok. ben düşüncemi yazdım katılırsın yada katılmazsın senin bileceğin iş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Haber çok karışık konu ne anlaşılmıyor. haberin başlığı iki firma ortak olarak bir teknoloji üzerinde çalışmaya karar verdiler şeklinde izlenim uyandırıyor. Sonra samsung’un sadece ekran almak istediğini öğreniyoruz. Konuyla alakası olmayan LCD panelleri samsung çinlilerden alıyor bilgisi giriyor araya. Sonra Samsung ekranı alsada olur almasada olur LG ye para lazımmış. Geri dönüyoruz oled fakirlere göre pahalıymış bunu öğreniyoruz. ama sıkıntısı varmış hayalet ekran oluyormuş zenginleri öpüyorlarmış.
Şair burada ne anlatmak istemiş. |
Microled tüketiciye ulaşacak fiyata inmediği sürece organik ledlerden devam. Samsung'ta microlede kadar dayanamadı olede boyun eğdi görüldüğü üzere.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X