Şimdi Ara

75 İNÇ TV İÇİN TAVSİYE VE YARDIM (SAMSUNG - VESTEL - LG)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

75 inç televizyon hakkında yorum ve tavsiye rica ediyorum. Televizyon özellikleri hakkında bir bilgim yok, detaylı analiz yapamıyorum o yüzden. Televizyonda oyun vs oynamıyoruz, film, dizi izleniyor genellikle, çok yüksek bir beklentimiz yok.

Fiyat aralığı çok değişken, minimum bütçe ile aşağıdaki modeller çıkıyor internette linklerini ekliyorum.

Mesela Vestel in modeli en uygun fiyatlı olanı, kullananlardan veya özelliklerine göre yorum rica ediyorum. Görüntü net midir? Piksel piksel görme olayı var mıdır? En yakın Samsung ile arasında 4.600 TL fiyat farkı var. Yorumlarınız için teşekkürler.

Vestel 75UD9650 75" 190 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV

www.hepsiburada.com
    Vestel 75UD9650 75" 190 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/vestel-75ud9650-75-190-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000903KM?magaza=ADA%20SHOP

Samsung'un en uygun modeli;

Samsung 75NU7100 75" 190 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV

LG'nin en uygun modeli;

LG 75UJ675V 75" 190 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV

www.hepsiburada.com
    LG 75UJ675V 75" 190 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/lg-75uj675v-75-190-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV000007VX7B?magaza=gokkusagibilgisayar

• Madem daha önce konusunu açmışsın
    Sana TV Tavsiyeleri konusunda yazdığım cevabı buradanda paylaşayım okuyanlara belki faydası olur...

Bu üç panelde ne kadar olumsuzluk varsa hepsi bir arada
    Samsungun VA panel olması dışında diğerleri İPS panel
    İşin daha vahim yanı ise 50 inç'te dahi 100 hertz arandığı bu günlerde
    O devasa boyuttaki 75 inç panellerin hepside malesef 50 hz...

Ha şunu belirtmemde fayda var
    ebat konusunda 75 inç olmazsa olmazınsa ve "normal bir kullanıcı" isen
    ve maddi kısıtlamanda varsa çok fazla para harcamana gerek yok
    o vesteli alıp kullanmana bak çünkü hepsiburada yorumlarına göz atınca kullanıcıların baya baya
    memnun kaldıklarını görebilirisin
    Ancak "detaycı bir kullanıcı" isen malesef bu paneller seni memnun etmez
    heleki 12bin lira 50 hzlik o lg ve samsunga verilmez, performans için bir tık daha üzerine koyulup
    100 hzlik Samsung 75mu8000 / 75nu8000 alınmalıdır.
    Bu kullanıcıya göre değişir. Birazda bütçeye göre değişir. Benim daha önceki televizyonum. Lg 65e7v Oled Tv di görüntü tartışılmaz daha iyi suanki kullandığım sony televizyonunkindende daha iyi bence. Ayrıca bu devirde işletim sistemi çok önemli. Ip tv izliyorum internetten film izliyorum netflix izliyorum. Ayrıca işletim sistemi haricinde kumanda verimide onemli sony hala eski kumandasını kullanıyor verimsiz bir kumanda. Lg nın işletim sistemi ve kumandasi işletim sistemi hızı internette gezinme. Muntazam. Ayrıca sony televizyonumda kumandayı dogrudan televizyona tutmam lazımki çalışsın. Lg de bu şekilde değil. Oled ekran yanığı yaşadığım için değiştirmek zorunda kaldım birdaha da almaya cesaret edemedim. Sony android tv ye uygulama yüklemek işkence ben bu kadar uğraşmak istemiyorum 20 bin lira verip neden bunlarla uğraşayım ki android özgürlük derler sony android te herşey kısıtlı ben beğenmedim tavsiyede etmem. Yavaş işletim sistemi.. o beğenenler varya daha iyisini gormedikleri için iyi diyorlar. Philips androidi daha hizli ve verimli bence. Bu islemcilerle alakalida olabilir sonynin o güçlü işlemcileri görüntü işlemede verimli yazılım çalıştırmada verimsiz kalıyor
  • Bende bu boyutta bir tv bakiyorum ama fiyatlar anlamsiz pahali.
    75xf8596 modelini takip ediyorum ama inmiyor nedense.
  • Hiç tavsiyesi olan yok mu arkadaşlar ? Bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem daha önce konusunu açmışsın
    Sana TV Tavsiyeleri konusunda yazdığım cevabı buradanda paylaşayım okuyanlara belki faydası olur...

o vesteli alıp kullanmana bak çünkü hepsiburada yorumlarına göz atınca kullanıcıların baya baya
    heleki 12bin lira 50 hzlik o lg ve samsunga verilmez, performans için bir tık daha üzerine koyulup

• Çok teşekkürler detaylı cevabınız için. Bir vestel bayiine gidip televizyonu inceleyecegim yakından. Ayrıca dediğiniz gibi Samsung mu8000'nin fiyatı 14.000 civarı.fark 6.000 liraya çıkıyor. Dıger model zaten daha da yüksek.

Karar vermem gereken biraz daha bekleyip Samsung mu8000 mi alayım yoksa Vesteli mi. Iki televizyonu da yerinde inceleyecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpay_y -- 3 Ocak 2019; 21:19:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Madem daha önce konusunu açmışsın

Eminmisiniz benimki 120 hz biliyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Rx3004

Eminmisiniz benimki 120 hz biliyorum ben

Alıntıları Göster
    Benimki derken

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    65 inch Samsung televizyon tavsiyesi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benimki derken

Alıntıları Göster
    75xf9005
  • quote:

75xf9005

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bu konunun senin le bir ilgisi yokki :)

sen panelin kralını almışsın

Sony 75xf9005 hem 100 hz hemde VA Directled paneldir

• quote:

Arkadaşım bu konunun senin le bir ilgisi yokki :)

sen panelin kralını almışsın

Sony 75xf9005 hem 100 hz hemde VA Directled paneldir

Alıntıları Göster
    birde işletim sistemi kral olsaydı iyidi
  • quote:

birde işletim sistemi kral olsaydı iyidi

Alıntıları Göster
    İşte bak bir kullanıcı olarak bu konudada sen bir yorumda bulun ki bu yazı referanslarımızdan biri olsun...

Bir panel öncelikle aranması gereken ilk öncelik görüntü performansıdır,

Smart ise ikinci planda kalır, ben zaten, yine kullanıcı yorumları ve birebir deneyimlerimle android konusunda malesef yıllardır hantal olduğunu ifade ettim,

Ancak yinede kimi kullanıcı ben son derece memnunum diyor ve haliyle kafalar karışıyor

Sony android konusunda senin görüşün nedir?

• quote:

İşte bak bir kullanıcı olarak bu konudada sen bir yorumda bulun ki bu yazı referanslarımızdan biri olsun...

Bir panel öncelikle aranması gereken ilk öncelik görüntü performansıdır,

Smart ise ikinci planda kalır, ben zaten, yine kullanıcı yorumları ve birebir deneyimlerimle android konusunda malesef yıllardır hantal olduğunu ifade ettim,

Ancak yinede kimi kullanıcı ben son derece memnunum diyor ve haliyle kafalar karışıyor

Sony android konusunda senin görüşün nedir?

Alıntıları Göster
    Bu kullanıcıya göre değişir. Birazda bütçeye göre değişir. Benim daha önceki televizyonum. Lg 65e7v Oled Tv di görüntü tartışılmaz daha iyi suanki kullandığım sony televizyonunkindende daha iyi bence. Ayrıca bu devirde işletim sistemi çok önemli. Ip tv izliyorum internetten film izliyorum netflix izliyorum. Ayrıca işletim sistemi haricinde kumanda verimide onemli sony hala eski kumandasını kullanıyor verimsiz bir kumanda. Lg nın işletim sistemi ve kumandasi işletim sistemi hızı internette gezinme. Muntazam. Ayrıca sony televizyonumda kumandayı dogrudan televizyona tutmam lazımki çalışsın. Lg de bu şekilde değil. Oled ekran yanığı yaşadığım için değiştirmek zorunda kaldım birdaha da almaya cesaret edemedim. Sony android tv ye uygulama yüklemek işkence ben bu kadar uğraşmak istemiyorum 20 bin lira verip neden bunlarla uğraşayım ki android özgürlük derler sony android te herşey kısıtlı ben beğenmedim tavsiyede etmem. Yavaş işletim sistemi.. o beğenenler varya daha iyisini gormedikleri için iyi diyorlar. Philips androidi daha hizli ve verimli bence. Bu islemcilerle alakalida olabilir sonynin o güçlü işlemcileri görüntü işlemede verimli yazılım çalıştırmada verimsiz kalıyor

• quote:

Alıntıları Göster
    Yazılım/işletim sistemindeki tüm yorumların tamda düşündüğüm ve forumdaşlara aktardığım şekilde..

Ve evet oled görüntü babında diğerlerinden iyidir ancak! Vasat Beyaz performansı olsun daha önemlisi kronik Logo yanığı olsun önünde aşılması zor yollar ve yıllar var.

Bu anlamda şuan için en iyi çözüm yine VA/Direcled panellerdir

Ki sen yazılım olmasada görüntü babında en iyilerinden birine sahipsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 21 Aralık 2018; 13:25:51 >

• Sizede tavsiyem vestel almayın. Lg alabilirsiniz webos işletim sistemi hızlı ve verimlidir. Panel tabiki onemlidir. Görüntü kalitesi vs bunlara takılmayın kağıt üzerinde ki veriler gunumuzdeki yayın verimi ile uyuşmuyor arkadaşım. Playstation 4k oynayacaksaniz netflix 4k belgesel film izleyecekseniz görüntü kalite ayrımını yapabilirsiniz bunları izleyeceginiz içerik bile az. Normal tv yayınımı hemde 75 inç gibi bir televizyonda çamur gibi oluyor yayın Hd kanalların hiçbiri doğru düzgün hd içerik veremiyor 720 ile 960i arasi dalgalanıyorlar. Ben philips de kullandım lg de şimdide sony kullanıyorum. Hepsi üst segment cihazlardı.

• quote:

Yazılım/işletim sistemindeki tüm yorumların tamda düşündüğüm ve forumdaşlara aktardığım şekilde..

Ve evet oled görüntü babında diğerlerinden iyidir ancak! Vasat Beyaz performansı olsun daha önemlisi kronik Logo yanığı olsun önünde aşılması zor yollar ve yıllar var.

Bu anlamda şuan için en iyi çözüm yine VA/Direcled panellerdir

Ki sen yazılım olmasada görüntü babında en iyilerinden birine sahipsin...

Alıntıları Göster
    Ayrıca sony cevrebirim cihazlarla çalışma çalıştırma olayında vasat. Servis geldiğinde diyorki 1 adet arc desteği olan hdmi var buna sinema sistemini bağlarsan televizyonu açtığında oto açılır tv kumandasında gerekli ses açmayı yapabilirsin diyor. Playstationu 2. Hdmi girisinde kullanacaksın bilmem ne kalitesini sadece bundan alabilirsin diyor 1. Hdmi uydu alıcısı veya tivibu gibi cihazlar 4. Hdmi da fazlalık.

Kardeşim hepsine koysana arc desteğini niye beni kısıtliyorsun

Playstation oynadigimda sinema sisteminden ses alamiyorum illa optic ile ses sistemi ps arası hat çekicem

• quote:

Ayrıca sony cevrebirim cihazlarla çalışma çalıştırma olayında vasat. Servis geldiğinde diyorki 1 adet arc desteği olan hdmi var buna sinema sistemini bağlarsan televizyonu açtığında oto açılır tv kumandasında gerekli ses açmayı yapabilirsin diyor. Playstationu 2. Hdmi girisinde kullanacaksın bilmem ne kalitesini sadece bundan alabilirsin diyor 1. Hdmi uydu alıcısı veya tivibu gibi cihazlar 4. Hdmi da fazlalık.

Kardeşim hepsine koysana arc desteğini niye beni kısıtliyorsun

Playstation oynadigimda sinema sisteminden ses alamiyorum illa optic ile ses sistemi ps arası hat çekicem

Alıntıları Göster
    Bazen bu konuları düşünürken aklıma

Devasa fabrikalarda panel ve dahasını üreten bir marka/şirket patronu geliyor,

benim yıllarca dikkatimi çeken bu saydığına benzer tüketiciyi son derece rahatsız eden, halbuki birkaç yazılım ve donanımla halledilecek bu basit sorunları,

Görmezden gelen yerine getiremeyen mühendisleri ve müşteri geri dönüşleri ile ilgilenen pazarlama bölümü çalışanlarını bir araya toplayıp bodruma indirip gerekli şefkati göstermesi gerekmezmi

Ha asıl suç patrondaysa aynı şefkati şirketin hisse sahipleri patrona göstermesi lazım yine bodrum katında...

Bu nasıl bir üretim ve pazarlama anlayışıdır

Fabrika kurup sigara üretimine başlıyorsun (TV)

Kağıt var tütün yok (VA)

Tütün var sünger yok (100hz)

Sünger var makina yok (webos)

Makina var paket yok (kasa)

Paket var jelatin yok (yansıma)

Ve en nihayetinde hepsi var (oled)

Bir dal sigara yakayımda kafam yerine gelsin derken

Bir bakmışsın

Kav var Kibrit yok (logo yanığı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 21 Aralık 2018; 14:15:43 >

• quote:

Bazen bu konuları düşünürken aklıma

Devasa fabrikalarda panel ve dahasını üreten bir marka/şirket patronu geliyor,

benim yıllarca dikkatimi çeken bu saydığına benzer tüketiciyi son derece rahatsız eden, halbuki birkaç yazılım ve donanımla halledilecek bu basit sorunları,

Görmezden gelen yerine getiremeyen mühendisleri ve müşteri geri dönüşleri ile ilgilenen pazarlama bölümü çalışanlarını bir araya toplayıp bodruma indirip gerekli şefkati göstermesi gerekmezmi

Ha asıl suç patrondaysa aynı şefkati şirketin hisse sahipleri patrona göstermesi lazım yine bodrum katında...

Bu nasıl bir üretim ve pazarlama anlayışıdır

Fabrika kurup sigara üretimine başlıyorsun (TV)

Kağıt var tütün yok (VA)

Tütün var sünger yok (100hz)

Sünger var makina yok (webos)

Makina var paket yok (kasa)

Paket var jelatin yok (yansıma)

Ve en nihayetinde hepsi var (oled)

Bir dal sigara yakayımda kafam yerine gelsin derken

Bir bakmışsın

Kav var Kibrit yok (logo yanığı)

Alıntıları Göster
    Aynen dediklerine katılıyorum.

LG biraz daha önde.. orta ve düşük seviye televizyonlarda kalite düşüklüğü olmasa lg piyasayı ele geçirir. Üst premium serilerde malzeme kaliteli işletim sistemi çok seri kumandaya lafım kesinlikle yok ama panel sorunlu microled televizyonlar geldiginde lg oledten vazgeçerse piyasaya canavar gibi ürünler sürer. Ben Lg televizyonumdan çok memnundum herşeyiyle dörtdörtlüktu hatta ekran yanigindan sonra acaba bir üst modeli olan 65e8v mi alsam mı diye aklımdan geçmedi değil. Ekran yanığı konusu olmasa alirdimda hatta sadece ben kullansam yine alırdım. Bizim hanım acıyor esra erol müge falan onlarin alt bilgi barlari yapışıyor. Bir program 3 4 saat sürüyor. Benim tv de esra erolun telefon numarası yapışmıştı sonra servis çağır falan para iadesi derken 1 ay uğraşıldı

• dallass kullanıcısına yanıt
    Merhaba, daha önce de tavsiye istemistim sizden. yardimci oldunuz sagolun.

Sony KD-75XF8596 Ultra HD (4K) ve Samsung UE 75NU8000 ultra hd Smart tv modellerinden hangisi daha iyidir sizce? Hangisini tavsiye edersiniz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.