Arkadaşlar, JVC DX77 miniDV kameramı bilgisayara aktarma işleminin zahmeti yüzünden çekilenlerin kasetlerde ve gözden uzak kalmasından ötürü yakın zamanda sattım. Aslen statik görüntüye (fotoğrafa) değer vermeme rağmen çocuğun okul eğlenceleri, doğumgünleri vb. gibi şeyler için genel kullanıma uygun bir kameraya ihtiyacım var. fotoğraf için SLR kullanıyorum o sebeple video çeken bir foto. makinesi düşünmüyorum. Dediğim gibi genel kullanım için uygun olacak ekonomik bir çözüme ihtiyacım var. Araştırmalarım sonucunda iki seçenek arasında kaldım. Panasonic SDR S10 ve Samsung VP MX10
2 kameranın teknik özellikleri benzer... Panasonic gece kullanımında, Samsung ise Zoom'da avantaj sağlıyor. Samsung genel olarak 350-400 YTL fiyat aralığında satılıyor fakat Panasonic'in 399 YTL ye kampanyalı satıldığı bir site haricinde 600 YTL civarı fiyatla karşılaştım. fakat kampanyalı alındığı takdirde ürün fiyatları benzer... Panasonic Mpeg2 çekerken Samsung Mpeg 4 çekiyor. Panasonic 4GB karta kadar destekliyor Samsung ise 8 GB kartları da kullanabiliyor.
Bu iki ürünü kıyaslama imkanı bulabilmiş arkadaşlarımızdan fikir rica ediyorum. 3-5 gün içinde sipariş geçmeyi düşünüyorum. Cevap yazanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar hala bu ikilemden kurtulamadım. Yokmu bir fikriniz acaba?
Bende benzer bir durumdayım. Aşağıdaki cihaz daha iyi gibi geldi gözüme araştırırken. En azından daha kompakt olması bile önemli bir artı.