Şimdi Ara

Panasonic TX-P42G20E (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.356
Cevap
6
Favori
136.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: magicwashere

quote:

Orijinalden alıntı: ermanitouch

bu harelenmeler bariz bir şekilde vardı. Şu an hiç yok ya da çok az var ki benim dikkatimi çekmedi

çok iyi o zaman, sevindim,
    darty'de 29,90'a bir model buldum, bu mu sizin aldığınız?

http://www.darty.com.tr/e_commerce/TV-KABLO-FIS/BELKIN/SCART-VIDEO-CABLE-6-1-8-MT-p-21817-c-10.htm

evet bu

• öğlen çıktım, 2 yere baktım ikisinde de belkin yoktu
    monster ve hama vardı, 29'dan 75'e kadar...
    karar veremedim, satış görevlisi, ne için alacağımı sordu, söyleyince 150 liralık da alsanız farketmez dedi..
    öyle diyince sinirlendim zaten hama ve monster için "aldım bi şey farketmedi" diyenler vardı
    çıktım almadan geldim...

aynı marka için farklı görüşler var, bunun neden kaynaklandığı sorusuna cevap verecek bir profesyonel var mıdır acaba?
    yani kimi işte şunu aldım digiturk'de bir işe yaramadı diyor, kimi aynı kabloyla çok farkettiğini söylüyor...

mesela hemen yukarıda deneyimini bizimle paylaşan sn ermanitouch,
    46g20 + digiturk sd + belkin scart üçlüsünde başarıyı yakalamış...

ben de 46g20 + dt sd olduğundan onun bu deneyiminden istifade etmek istiyorum, başka önerisi olan yoksa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicwashere -- 5 Ekim 2010; 15:27:21 >
  • dün buldum, aldım en sonunda, akşam denedim büyük bir hevesle ama hüsran, hiç bir işe yaramadı, şimdi kutuyu açtığım için geri de almazlar herhalde...
  • Bende geçtiğimiz Mayıs ayından beri 46G20 modelini kullanmaktayım. Ağırlıklı olarak PS3 ve Media Player ile birlikte kullanıyorum. Ayrıca Panele bağlı SD Digiturk var. Bende kişisel görüşlerimi söyleyeyim ;

1) SD yayınlarda LCD ve LED panellere göre buyuk bir artısı yok. Çünkü işin içine Full HD olayı girince Plazmanın bu taraftaki artısı biraz azalmış (tabi burada ekranın büyüdükçe bozulmanın artmasını da eklemek lazım)gibime geldi.
    2) Cihazı alırken üzerindeki 600Hz ibaresi beni çok etkilemişti çünkü ağırlıklı olarak PS3 bağlı olacaktı ki cihazın gerçekten plazma olmasına rağmen PS3 oyunlarında çok başarılı olduğunu söyleyebilirim.
    3) Daha mat ve doğal renklerin olduğu kesin fakat paneli dinamik ayarlar ile izlediğiniz zaman inanın bir süre sonra gözünüz yorulmaya başlıyor ve ayarları kısma ihtiyacı hissediyorsunuz. dolayısıyla LCD lerin üzerinde ama LED lerin altında bir parlaklıktan sözedebilirim. ( en azından ben öyle kullanıyorum )
    4) Film ve Blu-Ray performansı gerçekten inanılmaz yani kesinlikle diğer cihazlar ile yanyana izleyin farkı gözlerinizle görün derim. ( Paneli almadan evvel tesadüfi olarak Blu-Ray den Avatar gösteriliyordu izledikten sonra alacağım Televizyon kararımı komple değiştirdim ve G20 aldım)
    5) Yanma olayı olma ihtimali var. ( Media player in ekran koruyucusu kaldığında ekranda çok hafif izler görünüyor çok yakından bakıldığında ama ardından silinip gidiyor.) Ama aynı görüntüyü 70-80 saat hiç kıpırdatmadan göstermek gibi bir şey sonucunda oluşacağına inanıyorum. (tabii denemeye cesaret edemedim ) Normal izleme durumlarında kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil . Ayrıca Televizyonda uyku modunu açarak bu riski sıfırlayabilirsiniz. Bence bir problem oluşturacak bir durum değil
    6) Parlama gerçekten çok ama çok az benim salonda güneşi yandan alıyor ve hiç parlama yok direk arkadan alma durumunda belki böyle bir ihtimal olabilir. Zaten G20 panelde adamlar ciddi manada geliştirmiş bu olayı
    7) Elektrik sarfiyatı gayet makul adamlar LCD ye yaklaştırmışlar ama tabiki bir LED kadar değil

Ayrıca soranlar için ek bilgi telavizyonun izlenme süresini görebilmeniz için servisin özel şifresi ile servis menüsünden giriş yapması gerekiyormuş. Yani bizim görmemiz biraz zor gibi

• sırf ps3 te oyun oynamak için tv bakıyordum tam kafayı yicem derken
    araştırmalarım bu tv de son bulmuştu
    gittim bugün aldım geldim panasonicin tx-p42g20 plasmasından
    ve hemen tabiki kurup oyun denedim
    sonuç : muhteşem

kesinlikle tavsiye ederim ilk izlenimlerim beklentilerimin de üzerinde
  • bu tv de anladıgım kadarıyla uydu alıcı yok, acaba v serisinde varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

sırf ps3 te oyun oynamak için tv bakıyordum tam kafayı yicem derken
    araştırmalarım bu tv de son bulmuştu
    gittim bugün aldım geldim panasonicin tx-p42g20 plasmasından
    ve hemen tabiki kurup oyun denedim
    sonuç : muhteşem

kesinlikle tavsiye ederim ilk izlenimlerim beklentilerimin de üzerinde

Aman hocam , burn - in ' e dikkat et . İlk 200 saat gözün gibi bak tv 'ye . Albani hocanın tavsiyelerini muhakkak dinle . Pioneer plazma ansiklopedisindeydi sanırım . Fazla sinemascop film izleme ...

• Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Ben de tam plazma alma hayalimi bir sene daha ertelemişken, Teknosa'daki Axess'e 20 taksit kampanyasını görüp uzun süredir istediğim bu paneli apar topar aldım (2.199 TL normal, 2.300 TL 20 taksit). Şu ana kadar yazılanlar için herkese teşekkür ediyorum. Öyle ya da böyle bir takım genel bilgiler öğrenmiş oldum. Henüz 24 saatlik bir kullanıcı olduğum için her hangi bir tecrübe yazmam mantıklı olmaz. Ama ilk izlenim olarak Teledünya'nın HD kanallarındaki performansa hayran kaldığımı, diğer yandan ise SD yayınlarda -beklentim yüksek olmasa da- bulanık görüntüden dolayı hayalkırıklığına uğradığımı belirtmek istiyorum.
    Diğer küçük problem de, 500GB'lık Samsung HDD'ı taktığım zaman "harici kayıt cihazı" seçeneğinde cihazı tanımaması oldu. Ancak Viera Cast kısmında videos, photos, music vs. seçtiğimde neyse ki HDD'deki tüm içeriği görebiliyorum. Buna bir anlam veremedim. Dosya sisteminden kaynaklanıyor olabilir mi?
    Dün servis cihazı kurarken yaşanan bir problem nedeniyle .mkv formatının desteklenmediğini, problem çözülünce tüm cihazlara yükleneceğinden bahsetti. Israrla sormama rağmen nasıl olacağını o da bilmiyormuş. Yahu vahiy mi gelecek Pany'ye :)

Çok şey okudum, hala da okuyorum, gözden kaçırdığım noktalar olabilir; ama özellikle şu ilk 100-200 saat kullanımla ilgili ısrarla yapılan uyarıların detayını merak ediyorum. Paneli henüz 5-6 saat kullandım. Bu akşamdan itibaren ayarlarda neye dikkat etmeliyim? Bu konuda gerçekten aydınlatılmaya ihtiyacım var.

Ayrıca SD yayınlarda performansı arttırabilmek için verebileceğiniz bir ipucu veya custom ayar önerisi var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: texmo

bu tv de anladıgım kadarıyla uydu alıcı yok, acaba v serisinde varmı?

Bu özellik G serisinde yok ama V serisinde var ayrıca V ve G serileri arasında usb den film oynatma ve HDMI giriş sayısında farklılıklar var ama görüntü özellikleri tamamen aynı.

quote:

şu ilk 100-200 saat kullanımla ilgili ısrarla yapılan uyarıların detayını merak ediyorum

Bunun detayına girersek plazma t.v. ler için ilk 100 saatte kullanım çok kritik çünkü yanma olaylarına karşı daha korumasız oluyor. ilk 100 saatte 20dk. dan uzun süreli aynı ekranın kalması kesinlikle tavsiye edilmiyor. 100 saat ötesinde bu süre uzuyor ama güvenli oynayın 20dk. yı geçmeyin deniyor. >Bütün plazmalar içinde G ve V serileri diğerlerinden THX sertifikası farkı ile ayrılıyor zaten bu iki seri diğerlerine göre pahallı kalıyor.

• teşekkürler. tamam 20 dakikayı geçmeyelim ama bunun dışında başka teknik detaylar var mıdır? ayar yapma vs gibi. cinema modu mu thx modu mu daha faydalı? ya da eco modunu gerçekten sürekli açık mı tutmalıyız gibi.
    telrar teşekkürler.
  • While your plasma is new:

Reduce contrast
    Avoid content that does not fill entire screen (leaves black bars) for the first 1000 hours
    Switch channels from time to time
    If seeing any signs of image retention, run a screen saver on your plasma
    Always:

Use grey bars instead of black
    On your plasma, keep pixel shifting enabled
    On your DVD player, keep screen saver and auto-shutdown enabled
    Calibrate your display to avoid unnecessary high brightness and contrast levels

ya çeviririm de şu an müsait değilim :S
  • Arkadaşlar Merhaba,

Panasonic 42GW20 modeli için yorumlarınızı alabilir miyim? Kullanan arkadaşımız var mı. Hdd bağlanarak film izleme imkanımız olurmu? 2000-2500 Tl arası uzun süre kullanabileceğim bir tv almak istiyorum siz üstadlardan bilgi alalbili
    rsem süpper olur...
  • Şu an paladium daki darty den geliyorum arkadaşlar.Peynir ekmek gibi g20 satıyorlar gozumun onunde 2 adet 50 ınc olandan gıttı.Fiyat olarak ustunde 3299 tl yazıyor 150 tl esnedı satıs gorevlısı yanı 3150 tl ye bırakıyor 50g20 yı super fiyat ve ben ınanamadım renklere ve goruntuye.Satıs yapan elemanla bayagı bır lafladık belkı orda 100 tane panel vardı hepsıne bastı bu panel dusunen varsa hıc dusunmasın ben ay sonunda 50 ınc olanı alıyorum.hemen bugun alacaktım ev tadilatta korktum bır koseye koymaya o derece guzel gozukuyor.Ayrıca temmuzdan berı panel teshırde full kontras dedı cocuk ne bir yanma ne birşey.Taş gibi maşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istman

teşekkürler. tamam 20 dakikayı geçmeyelim ama bunun dışında başka teknik detaylar var mıdır? ayar yapma vs gibi. cinema modu mu thx modu mu daha faydalı? ya da eco modunu gerçekten sürekli açık mı tutmalıyız gibi.
    telrar teşekkürler.

görüntü modunu "otomatik" yapın, böylece alt ve üstde boşluk bırakmayacak şekilde otomatik olarak ayarlanır
    genellikle thx kullanıyorum...

benim yaptığım ayarlar aşağıda, yine bu forumdan ana konuda tecrübeli arkadaşlardan aldığım bilgiler:
    menü/setup/disp.set/sidepanel/ -high (yan panel/yüksek)
    power save -on
    colour balance- cool ya da normal
    eco mode -on
    pnr -off
    otm bekleme-kapalı
    ıfc yi off (menü/kur.ayar/diğayarlar)

...

ana konuya bakarsanız ayrıntılı bilgiler mevcut...

• ayrıca tv seyrederken 20 dakika gibi bir sınır yok elbette, bunu ilk defa duydum...
  • Selamlar,

Panasonic 42G20E yi bende uzun zamandır araştırıyorum ve almaya karar verdim gibi, değerli arkadaşlarımızın yazdığı gibi performans üst seviyelerde , ben Led ve Lcd tv lerde bu kadar canlı ve net görüntü göremedim. LED ler de çok iyi fakat fazla yansıma yapmaları ve gözü yormaları en büyük eksileri gidip 3000,00 tl verip Led alıyorsunuz 1 ay sonra pişman oluyorsunuz. Panasonic ürünlerinde artık göze dost adı altında reklam yapmaya başladı çünkü gerçekten doğala en yakın hatta doğal denilecek görüntü plazma da var. Bu ürünlerde eksik olarak gördüğüm USB den film izlenememesi, kayıt var ama izleme yok çok komik. Plazma yanığı olması herkesin midesini bulandırmıştır. ufacık bir sorun ama sinek misali mide bulandırmakta.

42GW20 de usb den film izlenebiliyor ve hd tuner var bilgisi aldım ve plasma yanığı neredeyse 1000 de 1 miş. Kullanan arkadaşlar varmı? 42GW20 e ' yi

• Arkadaşlar ben digiturk HD kutu ile kullanıyorum.

1080i 50 Hz olarak görünüyor.

100 Hz yapmak için nasıl bir ayar yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 25 Ekim 2010; 14:29:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiracyusuf

Selamlar,

Panasonic 42G20E yi bende uzun zamandır araştırıyorum ve almaya karar verdim gibi, değerli arkadaşlarımızın yazdığı gibi performans üst seviyelerde , ben Led ve Lcd tv lerde bu kadar canlı ve net görüntü göremedim. LED ler de çok iyi fakat fazla yansıma yapmaları ve gözü yormaları en büyük eksileri gidip 3000,00 tl verip Led alıyorsunuz 1 ay sonra pişman oluyorsunuz. Panasonic ürünlerinde artık göze dost adı altında reklam yapmaya başladı çünkü gerçekten doğala en yakın hatta doğal denilecek görüntü plazma da var. Bu ürünlerde eksik olarak gördüğüm USB den film izlenememesi, kayıt var ama izleme yok çok komik. Plazma yanığı olması herkesin midesini bulandırmıştır. ufacık bir sorun ama sinek misali mide bulandırmakta.

42GW20 de usb den film izlenebiliyor ve hd tuner var bilgisi aldım ve plasma yanığı neredeyse 1000 de 1 miş. Kullanan arkadaşlar varmı? 42GW20 e ' yi

sd karttan ya da usb'li modellerde usb üzerinden film, fotoğraf, video izlenebiliyor...
    ancak her formatı desteklemiyor...
    bütün formatları sorunsuz izlemek için ya bir media player ya da bir dizüstü pc gerekiyor...

plazma yanığı ise -yani geçici retention ve kalıcı burn-in- bütün plazmalara özgü bir durum, markayla modelle ilgisi yok...
    biraz şans, biraz hatalı kullanım...

• Bu cihaza muadil olarak, 40c6000 için ne dersiniz? Plazmada yaşanması muhtemel olaylardan da uzak kalmış olursunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.