Şimdi Ara

PANASONİC TX-P50UT30E (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
12.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efpa

PANASONIC TX-P50U30E
    1699 tl
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Plazma-televizyon/PANASONIC/TX-P50U30E-p-52358-c-10.htm

bu panelde de aynı sorunları yaşarmıyız?

Büyük ihtimalle. Çünkü iki modelin tek farkı UT30E'nin 3D olması yanlış değilsem.
  • ben bu tv yı aldım hemde 2099 a gercı netten aldıgım ıcın ıade edıp 1874 ten alabılme avantajım vardı ancak ugrasmak ıstemedım konuya gelelım elektrık sınıfı C.... artı maxımum parlaklıkta harcayacak enerjı bu.... ben şahsen sinemaya gıden bırı degılım elektrık faturası oynasada umrumda olmaz sonucta keyıf işi bu 3d olması cok ıyı bence 1850 lıra bugun için oldukca ıyı bır fıyat 1600 lerden aşağısını gorecegını sanmıyorum o zamana da model dedısır ancak sunu soyleyım 42 inch bence ufak ılk basta bu bana buyuk gıbı gorunsede gozum alıstı sımdı hıc ılk gun ku gıbı gelmıyor tavsıye ederım world card ıle 10 taksıt ve mart 2012 de odemeye baslıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur106 -- 29 Aralık 2011; 11:46:28 >
  • Bunun 3D2'siz olanını yanii TX-P50C3E olanını 1099 tl'ye carrfeour'da satıldı 2 gün önce..
  • yok artık
    vay bee..
    bursa da hiç denk gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavili

Bunun 3D2'siz olanını yanii TX-P50C3E olanını 1099 tl'ye carrfeour'da satıldı 2 gün önce..

3d olmayan model u30. C3 farklı bir seri tamamen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qNesh

quote:

Bunun 3D2'siz olanını yanii TX-P50C3E olanını 1099 tl'ye carrfeour'da satıldı 2 gün önce..

Aa evet pardon,peki u30 128 ekranmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Aa evet pardon,peki u30 128 ekranmi?

50inch 50UT30 burada konuşulan evet, 42 olanı da var ama ben şu ana kadar hiç denk gelmedim... 1099 a 50inch fiyat güzelmiş ancak önceliği ebat olanlar için....
  • bende 37pv70f imi değiştirmek istiyorum. yansıma problemi bende de var.
    yine panasonic almak istiyorum ama yansıma canımı sıkıyor.
    bu problemi aşan panasonic plazma var mı acaba?
  • sizce TX-P50UT30E mu yoksa samsung 51D550 mi aralarında 100tl fark var ne tavsiye edersiniz ikisi arasında hangidi daha iyidir arkadaşlar
  • quote:

quote:

nasıl yanı cıddenmı satıldı neden ben goremedım hep takıp edıyorum ole bır fıyat gormedım yokmudru bır brosuru felan...?
    suanda dedıgın tv electroworlde 1449 lıra olması gerekıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: afganaf

Ek: Şayet günde 3-5 saatten fazla televizyonla zaman geçirmiyorsanız enerji tüketimi konusunda da endişe yaşamanız yersiz.

Ek 2: PlayStation 3 de var. Oyun performansına dair sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin.

bugün bu tv'yi darty'de 1887TL'ye gördüm. bu zamana kadar led tv düşünürken fiyat/boyut oranını göz önüne alıp tv ile yakından ilgilenmeye başladım. Bildiğim kadarıyla plazma tv'lerin PS3 ile uyumu oldukça başarılı. Hatta bir çok playstation cafe'lerin plazma tv'yi tercih ettikleri de bilinmekte. Bu bağlamda beni sorularım;

1) PS3 ile uyumu nasıl?
    2) Enerji tüketimi 3-5 saatten fazla televizyonla zaman geçirmiyorsanız; enerji tüketimi konusunda da endişe yaşamanız yersiz. demişsiniz. Ancak LED TV'ler ile kıyaslandığında ciddi enerji tüketimi olduğu göze çarpıyor. Bu aradaki fiyat farkını ciddi anlamda performans olarak geri veriyor mu?
    3) Cihazın ısınma problemi var mı?
    4) 3D gözlükleri almak için ayrıca para vercek olduğumuz düşünüldüğünde; acaba TV çok da ucuza gelmiyor mu?

• Darty'de bugün 1899 TL, internetten world ile alınırsa 8 taksite alınıyor. Ben Bonus card mağduru olarak çoğu elektronik mağazada olduğu gibi buradan da peşin fiyatına alamıyorum

Cihazı sitesinden 50U30 ile karşılaştırdım.
    + 3d özelliği var
    + Viera connect özelliği var (smart tv gibi)
    + Bazı giriş çıkış özellikleri fazla.

3d + smart tv isteyenler için güzel fiyat. Bir de bonus yerine world cardım olsaydı. off offf

• TV'nin yaydığı radyasyon oranı ile ilgili bilgisi olan var mıdır?
  • Konuyu hortlatma ihtiyacı duydum arkadaşlar. Tvyi alan köşesine çekilmiş nedir durumlar? artılar eksiler neler? TV fiyatına çok iyi yada çok kötü ortası yok gibi TVyi alan ya bir daha adını bile duymak istememiş yorum yapmamış yada hiçbir şikayeti olmadığı için konuya yaklaşmamış
  • quote:

Yaklaşık bir ay önce bu televizyondan satın alan biri olarak birkaç yorum yapayım. Öncelikle bir teknoloji dergisinde çalıştığımı ve fazlasıyla televizyon inceleme fırsatım olduğunu belirteyim.

Televizyonun en büyük artısı tabii ki 50 inç olması. Benim için bu oldukça önemliydi. Televizyon büyük, aynı zamanda kalın ve bir hayli ağır. Öyle ince şık LED'ler gibi değil. Malzeme kalitesi ortalama / ortalamanın üzeri seviyede. Bu fiyat için avantajlı özellikleri 3D desteği ve Full HD olması. Elimde gözlük olmadığından 3D performansı hakkında yorum yapamayacağım. Televizyonun uygulama marketi pek geniş değil. Ancak işinize yarayacak uygulamalar mevcut. Örneğin yeni gelen bir uygulamayla ekranı iki kutuya bölüp bir yandan TV izleyebilir, diğer yandan Twitter veya Facebook akışını takip edebilirsiniz. Televizyonun ses performansı tatminkar. Yine de ayrı bir ses sistemi kullansanız fena olmaz. Panasonic'lerin genel sıkıntılarından olan medya oynatımı UT30E'de var ne yazık ki. Her formatı oynatamıyorsunuz. Kimi avi'leri, mkv'leri açarken kimilerini açmayabiliyor. Türkçe altyazı desteği var ancak boyutu ayarlanamıyor ve çok küçük görünüyor. Bundan ötürü harici bir medya oynatıcı almak da şart.

Televizyonun beni memnun etmeyen iki özelliği var: Birincisi ekranın fazlaca yansıma yapması ikincisi ise kontrastın pek yeterli gelmemesi. Şayet televizyon başında geceleri ve karanlık bir ortamda zaman geçirecekseniz parlama sorun teşkil etmiyor. Ancak gündüz vakti yansıma can sıkabiliyor. Ben hafta sonları salonun koyu perdelerini kullanarak yansımadan kaçmaya çalışıyorum. Kontrast dedim, alt bir seri olduğundan ve NeoPlasma olmadığından ötürü televizyonun kontrastı 2 milyonda. Bu da kimi karanlık sahnelerde gerçek siyahlar yerine griye yakın renkler görmenize neden oluyor. Tabii parlaklığı ne kadar artırdığınızın da buna etkisi büyük.

Benim aklıma gelenler bunlar. Sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.

Ek: Şayet günde 3-5 saatten fazla televizyonla zaman geçirmiyorsanız enerji tüketimi konusunda da endişe yaşamanız yersiz.

Ek 2: PlayStation 3 de var. Oyun performansına dair sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin.

hocam sanırım tek alan sensin...gene yardımına düşüncelerine ihtiyacımız var. ne olursa olsun özelliklerini yazarsan çok memnuniyet veya memnuniyetsizliğine ekleyebileceğin bişey olursa sevinirim...

alım aşamasındayız hala karar veremedik... Lcd mi plazma mı? plazmaysa bu aldığın model iyi mi? elektrik sarfiyatı nedir? 3d gözlüklerle deneme fırsatı yakaladıysan paylaşırsan çok memnun olurum...

• quote:

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

Yorumlar faydalı olmuş hocam.

Benim burada en büyük merakım enerji konusu. 50 inç TV nin günde 6-7 saat açık kalması ve hafta sonları bu saatin artması ile elektrik faturasına epeyce katkısı olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca 3-D performansını merak ediyorum. Netice itibarı ile almamaya karar verdim. Belki daha küçük bir ekran düşünebilirim.

Arkadaşlar elektrik tüketimini tv nin watt tüketimine göre bakıyorsunuz ancak bu biraz yanıltıcı olabiliyor. yani gözde büyüyor watt dediğiniz kw ın binde 1 i 1 kw ise ortalama 0,18krş
    yaklaşık olarak 46” iyi bir led tv 200w civarında güç tüketimi vardır
    ortalama bir plazmanın ise 300w civarındadır. Buna bu açıdan baktığımızda oo plazma çok elektirik yakıyor dersiniz ancak bunun aylık elektrik faturanıza yansıması en fazla 7-8tl dir ortalamada 5 tl dir. O da günde 7-8 saat izliyorsanız olur 2-3 saat izliyosanız o kdr bile olmaz.
    SİZCE AYDA 5 TL YE 600HZ PANEL Mİ
    YOKSA 5 TL EKSİK OLSUN 100 HZ Mİ OLSUN?
    O yüzden bence bu tamamen kelime oyunu bunu Ferrari ye binmek olarak görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gogili

quote:

bugün bu tv'yi darty'de 1887TL'ye gördüm. bu zamana kadar led tv düşünürken fiyat/boyut oranını göz önüne alıp tv ile yakından ilgilenmeye başladım. Bildiğim kadarıyla plazma tv'lerin PS3 ile uyumu oldukça başarılı. Hatta bir çok playstation cafe'lerin plazma tv'yi tercih ettikleri de bilinmekte. Bu bağlamda beni sorularım;

1) PS3 ile uyumu nasıl?
    2) Enerji tüketimi 3-5 saatten fazla televizyonla zaman geçirmiyorsanız; enerji tüketimi konusunda da endişe yaşamanız yersiz. demişsiniz. Ancak LED TV'ler ile kıyaslandığında ciddi enerji tüketimi olduğu göze çarpıyor. Bu aradaki fiyat farkını ciddi anlamda performans olarak geri veriyor mu?
    3) Cihazın ısınma problemi var mı?
    4) 3D gözlükleri almak için ayrıca para vercek olduğumuz düşünüldüğünde; acaba TV çok da ucuza gelmiyor mu?

PS3 UYUMU : PLAZMADA TEPKİ SÜRESİ 0,001 MS
    EN İYİ LED TV DE TEP. SÜR. 0,5 MS (BUNUN ANLAMI ÖZELLİKLE CONSOL OYUNLARDA KAT KAT FAZLA PERFORMANS)

cihazda anormal bir ısınma problemine rastlamadım tabi umarım plazmalarda aydınlatma ekranda olduğundan dolayı ekran kısmının sıcak olduğunu bildiğinizi varsayıyorum. bu olay ledlerde de lambaların olduğu kenarlarda olur. Ancak cihazın arkasındaki fanlar bazen tozlanmadan dolayı ses yapabiliyor.
    1800 ler - 2000 tl ler bu tv için çok iyi fiyat. 2900 dü geldiğinde iyi bir indirim miş

Bir arkadaş ta st33 le kıyaslamış o cihazla kıyaslamayın ocihaz üst sekment neopdp dir renk kalitesi çok daha iyi ve özellikleri daha fazla st ve üst modellerinde u serisi söner aynı fiyatlardaysa st33 alın derim.

• neoplazmalara bütçemiz yetmiyor hocam şimdilik... ama f/p oranına baktığımızda iyi bir ürün gibi geliyor ki, şuan en olumsuz yorumu yapan arkadaşın dediği gündüz saatlerinde parlamaların oluşması kontrasın yetmemesidir ki belki ayarlarla enkötüsü panjurları indirerek bişeyler yapabiliriz bu şekilde olayı çözeriz diye düşünüyorum.

katkı yapacak yorumları bekliyoruz, indirimler halen devam ediyor... bi de şu geldi aklıma aslında dolar kuru şuan yüksek 1,6 dayken pahalıydı da şimdi teknolojisi eskidi diye mi acama ellerindeki stokları eritmeye çalışıyorlar? bir hinlik mi var acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: msnmaster

neoplazmalara bütçemiz yetmiyor hocam şimdilik... ama f/p oranına baktığımızda iyi bir ürün gibi geliyor ki, şuan en olumsuz yorumu yapan arkadaşın dediği gündüz saatlerinde parlamaların oluşması kontrasın yetmemesidir ki belki ayarlarla enkötüsü panjurları indirerek bişeyler yapabiliriz bu şekilde olayı çözeriz diye düşünüyorum.

katkı yapacak yorumları bekliyoruz, indirimler halen devam ediyor... bi de şu geldi aklıma aslında dolar kuru şuan yüksek 1,6 dayken pahalıydı da şimdi teknolojisi eskidi diye mi acama ellerindeki stokları eritmeye çalışıyorlar? bir hinlik mi var acaba?

Tabi kardeş bütçe işi sizin bileceğiniz iş yukarda bir arkadaş st33 mü alsam yoksa ut mi demişte ondan dedim. St33 daha iyi die. Yansımaya gelince neopdp olmadığı için yansıma yapıyor. kontrast olayıda doğru ama renk kalitesi olarak o fiyatlar alınacak ledlere ve lcd lere göre daha iyi

Fiyatlandırma ise evet dolar yüksek ürünlerin geliş fiyatlarıda yüksek ama bahsettiğimiz 2 aylık olay darty gibi mağazalar merkez satın alma yani illana ürünü bu ay almıştır diye bir şey yok. Fiyat güzel şu an bu cihaz yazın 2899TL di çoğu yerde. Teknoloji eski ancak yenilenen gelişen bir teknoloji mesela panel ömrü olarakta görüntü kalitesi olrakta eski plazmaları 2 atlamış dumda şu anki plazmalar. ut30da zaten 2011 modelidir. İndirimlerin sebebi ise artık Lansman dönemi dediğimiz döneme girdik. yıl bitti Fabrikalar artık 2011 ürüünlerini üretmiyor. Bu ayın 10unda ces2012 yapıldı amerikada orada firmalar yeni ürünlerini 2012 modellerini tanıttı. Bu ürünler muhtemelen mart - nisan gibi gelemeye başlıyacak o yüzden firmalarda mağazalarda elindeki stoğu eritmeye çalışıyor. Fiyatların çok düşmesi yılın en düşükfiyatlarının bu aylarda olmasının sebebi budur. 6 ayda bir bu durum hep olur:D

• teşekkürler arkadaşım bilgilendirme için...umut ediyorum ki güzel bir plazma alıcaz...bi de gözlük meselesini halletmek lazım, her gözlük olur mu sadece destekleyen modeller mi olur yoksa aldıktan sonra mı ona uygun gözlük buluruz bilinmez ama...onu da hallettik mi süper olur...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.