Şimdi Ara

“PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
391
Cevap
2
Favori
94.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doidao

cevabın için çok teşekkür ederim ,insanın kafası karışıyor doğubanktan almakta risk tabiki,acaba doğubankın ne tarafındaydı bu mağaza?

Cevap PM ile verildi...
  • Beyler Panasonic 50V10 modelini almaya çok yaklaşmış bulunmaktayım tavsiyelerinizi düşüncelerinizi bekliyorum
  • V10 nerede ve kaça alınıyor acaba??

++

Beyler aman DBank v.s demeyin!!!
    İB belki ama DB zinhar olmaz!!!

Macera aramayın boşuna!!
  • 12 senedir spot alıyorum tüm elektronik eşyalarımı çok şükür bi sorun yaşamadım...garanti zaten 2 yıl bu 2 yılda bişey olmazsa resmi distribütör den 8 spot piyasadan 5 milyara aldığınız bir tv arasında fark kalmıyor

Nasıl nereden temin ettiğimi boşverin...PİO 5090 ve Pan50v10 arasında kaldım görüşleriniz nedir ?
  • Sende benim dediğimi boşver o zaman!

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sende benim dediğimi boşver o zaman!

++

bişeymi dedin ki ?
  • Kesinlikle katılıyorum, spot almak insanın uykularını kaçırır. İB de hiç olmazsa garanti sonrası da servis imkanınız var. "garantisi benim abi, sen korkma" diyenlerden hep korkmuşumdur. Sonuçta 100-200 TL ye birşey almıyoruz ki bozulduğunda çöpe atasın. 4-5 bin TL verip sonra çöpe atarsam vay halime...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ereneren

12 senedir spot alıyorum tüm elektronik eşyalarımı çok şükür bi sorun yaşamadım...garanti zaten 2 yıl bu 2 yılda bişey olmazsa resmi distribütör den 8 spot piyasadan 5 milyara aldığınız bir tv arasında fark kalmıyor

Nasıl nereden temin ettiğimi boşverin...PİO 5090 ve Pan50v10 arasında kaldım görüşleriniz nedir ?

V10 serisi çok övülüyor dış forumlarda, gözümle görmedim ama G10 serisinden az daha iyi ise bile 5090'a tercih ederim. Yine de kral 54Z1...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sende benim dediğimi boşver o zaman!

++

bişeymi dedin ki ?

dediğim yukarıda duruyor ama boşver+
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

quote:

12 senedir spot alıyorum tüm elektronik eşyalarımı çok şükür bi sorun yaşamadım...garanti zaten 2 yıl bu 2 yılda bişey olmazsa resmi distribütör den 8 spot piyasadan 5 milyara aldığınız bir tv arasında fark kalmıyor

V10 serisi çok övülüyor dış forumlarda, gözümle görmedim ama G10 serisinden az daha iyi ise bile 5090'a tercih ederim. Yine de kral 54Z1...

Z ile V aynıdır,dalgaya düşme sakın!! Modül+Engine v.s v.s aynıdır

Ama sen işin "Kasasına" bakıyorsan o ayrı tabiki
    Wireless 1080+UltraThin 1" gibi "Cosmetic" dediğimiz özellikler vardır!

Japan/Canada/USA için ilk çıktığında sadece 54" vardı,aynı şekilde V seriside öyleydi 54" ve üstü şeklinde ama Avrupada
    panel fiyatları yüksek olduğu için Pany 46" larınıda Avrupa için çıkardı

++
    Z1 "Butik" bir ürün ama,alan yok,gören çok(dışardan bahsediyorum)fiyat hem "değmeyecek" seviyede hemde böyle bir panel değil zaten!!
    yani Butik PDP ama ne bir ELITE(Pio USA Vers.) nede G9!!!

Z1 sadece "Tablo" olarak salona asılabilir! ama o paraya çok daha iyi bir gerçek tablo almanızda mümkündür

Video kalitesi,Siyah ve diğer tüm speklerde(daha doğrusu fiziki işlemede)5090 ın altında bir panel!

Sonuç olarak bunlar Pany nin High-End 2009 model serileridir Z/V/G
    ++

Ben çok fazla yabancı test ve yorum okudum ama günümüzde bunların "kıymeti" eskisi gibi değildir,hatta bazıları çok ciddi taraflıdır"

AVF nin kendi testlerini şimdilerde beğeniyorum ve benim için asıl olan test sonuçları değil,testi yapan uzmanın "yorumlarıdır"!!
    İnsan gözünün göremeyeceği bir sürü şeyi inceleyip,değerlendirip sonrada "sınıfta bırakan" uzmanları elbette dikkate almıyorum,ama veya
    özellikle günümüzde,yukarıda yorum ve inceleme sunarkan altta Pros/Cons olarak verdikleri birbirine zıt Test leride külliyen geçiyorum

V için elimde oldukça güzel bir Test var ama hala bunu vermedim,çünkü bir sürü "tutarsızlıklar" ve "kopukluklar" var,dolayısıyla burada Test
    dediğimiz klasik parametreler normal bir kullanıcı için hiç bir şey ifade etmez!!!buna bakan bir normal kullanıcı ise çoğu kere vazgeçiyor
    o panali almaktan gibi durumlarda olmaktadır!!

Ancak çok fazla V yorumu okudum ve genel olarak başarılı bir PDP,G ilede aman aman bir fark yok;hatta hiç yok pratikte veya Z ilede tabiki!

++

V10>>THX sertifikalı(önceden SM Default olarak daha doğru kalibre edilmiş ve değişiklik yapılamayan bir settings dir);performans
    olarakta G ile benzerdir+
    Çok güzel Greyscale seviyesi+renk gamutu+Gamma seviyesi

Ancak;Color-decoding dediğimiz renk çözümlenmesinde ise>>>

Negative-RED oluşumu var buda şuna sebeb oluyor>>>>yellow/greenish tonda bir renk üretiliyor buda> Magenta(mor)yı saptırıyor!
    +düşük ışık seviyeli, renk üretimi oluşuyor!

NOT;"V" test edilirken aynı ortamda 3 adet referance panel+2 tanede başka panellerde bulunuyordu!!

Örneğin bir tane referance panelde ise yukarıdaki durum için;DigitalCinemaColor özelliği OFF olmasına rağmen;daha iyi renk-çözümü+
    iyi renk gamutunu üstelik yüksek Gamma seviyesi+çok düşük renk ışık kaynağıyla elde ettik!!!!

Panel deki THX moduna girilip>>>(SM den);Panel aydınlanması+Gamma seviye düzeltimi yapılamıyor!!

SM* de Default Contrast 100 de durmaktadır (nedense!!ama bana göre burada bir sorun var değeri 100 e çıkarılınca bunu çözüyorlar!)

*=Service Menu

Contrast 100 de olunca color-drivers seviyeleride doğru seviyeye yükselmiş görünüyor bu durumda!

Burada bir şeylerin olduğu kesin ama ne!! ve yüksek Gamma+düşük ışıkta(panel için ışıktan bahsediyorum!!!ortam aydınlanmasından değil,yalnış anlamayın!)
    panel aydınlanması karanlık geliyor(düşüyor)>>ancak tamamen karanlık bir odada yinede izlenebilir seviyede kalıyor gibi!

NOT>>Çünkü normalde FILM izleme için; Movie/Cinema MODE ları kullanma gerekiyor+ortamında karanlık/loş gibi çok düşük ortam aydınlanması
    olması gerekiyor örneğin V den bu MODE tan FILM izlerseniz THX modu yardımıyla bütün Default değerler buna göre set edilmişlerdir OK++

Konuya dönersem>>bu karanlık ortamda izleme yaparken(FILM);ışık şiddeti artarsa ortamdaki bütün değerler buzulmaktadır!

Sonuç olarak bu paneldeki "THX" e göre set edilmiş değerler için belirli modları kullanmanız+ortam aydınlanması çok düşük/karanlık olması
    v.s gibi durumlarını oluşturacaksınız!!!

++

Bunları daha çok sizin anlayacağınız seviyede vermek istiyorum,yoksa çok çok teknik olduğu kafanız karışır

Şimdilik burada kesiyorum,diğer bazı durumlarıda ilerde veririm+

++
    Genelde çoğu testte bunlar yok!!çok farklı şeylerden bahsediyorlar!

V de ayrıca 1080 çözümü OK tam olarak geçiyor ama Pio ve Samy nin gerisinde kalıyor,ancak bunu siz çıplak gözle anlıyamazsınız!

Üretici bilgilerinde verilen CR 40.000 Native doğru değildir! ama PDP lerde bu verilere nedense artık Native diyorlar(YALNIŞ!!)
    Panel ICF olarak kalibre edildikten sonra Contrast-ratio >>>ON/OFF ta 5.341;1 üretiyor,aynı zamanda modifiyeli ANSI de ise CR 1.571;1 üretiyor
    Ancak Full ON/OFF ta Contrast biraz dahada yükseltilirse>>CR değeri biraz daha yğksek çıkabilir ama Contrast .73 de bırakıldı tam doğru bu burada çalılıyor!

Not;bu yukarıdaki CR değerleri gerek Native gereksede ANSI de çok güzel değerlerdir siz üreticilerin katalog değerlerindeki "sallama" ve "hileli"
    değerleri geçin bir kalem,çünkü yok böyle değerler panellerde

Black level>> .007fl(iyi bir seviye) elbette KURO nun inky-Black seviyesi kadar değil!
    Contrast üretimi oldukça mükemmel
    Gölgeleme/derinlik detaylar çok iyi>>karanlık sahnelerde herşey siyaha dönmüyor!
    3D efekti gibi derinlik üretimi çok iyi

Benim için asıl önemli olan Motionhandling başarılı+çözünürlülük(tam satır işleme)çok iyi

Ancak yorumcu özellikle renkler konusunda fazla saturelik tesbit etmiş ve insan suratları(flesh-tone) Reddish fazlası var!!
    Green de ise neon-ışık tonu gibi tarif ediyor!

Colour-Saturarion ayarını(seviyesini)düşürerek daha natural tonlara gelebiliyor,ancak yinede tam doğru seviyelere gelinemiyor!

++

Bu arada referance panellerden birisi olan Samy B55x ve Pio Elite ile V10 u renkler konusunda mukayes edince,Samy B5x in
    Hem V den hemde Elite den daha natural olduğunu tesbit ediyor!!(bu banada enteresan geldi doğrusu!)ancak çoğu insan Vivid
    renkleri sevdiğinden dolayı V deki renkler çokta göze batmayacaktır ama natural sevenler için Col.Sat seviyesini düşürmek
    gerekiyor!!
    Ancak yüksek Contrast+sature renkler v.s renk detaylarını bozuyor!

........

böyle testler benim için daha önemlidir!aslında bu testte teknik olarak çok fazla detay vardır ve prof.bir testtir bu,"taraflı" yada
    "yemleme" bir test değildir(ben bunları çok iyi ayırt edebiliyorum 10 seneden sonra)

++
    Bunun haricinde benim asıl baktığım bir diğer kriter ise kullanıcı yorumlarıdır

A-normal kullanıcı
    B-prof.kullanıcı(ama bunlar gerçek prof.değil çok çok iyi gelişmiş panel "hastası" ve dolayısıyla uzmanı olmuş kullanıcılar

Şimdi ben ben paneli dışardan çok uzun zamandır takip ediyorum,örneğin bu yukarıdaki testte net olarak geçmeye bir konu var??
    o da şudur>>Luminance(Baclit)üretimi;panel aydınlanması>>>V/G ler de genelde kullanıcıların bir ortak sıkıntısı "Beyaz seviyesi"
    düşüklüğü/zayıflığı!!!!

Normalde PDP lerde Siyah çok iyi iken Beyazlar öyle değildir(Pio dahil)!!!tam tersine TFT-LCD lerde Beyaz çok iyi iken Siyahlar
    zayıftır(ama yeni nesil Modüllerle bu sıkıntı hemen hemen aşılmıştır!!)

Gerçi ben başka testlerde ve yorumlarda da bir Beyaz zayıflığı tesbit ettim ama bu pratikte ne kadar efektif bunu görmedim açıkçası,
    ama son yorumlarda genelde Beyaz şikayeti geliyor!
    Zaten panelin ICF kalibre bile edilse Luminance seviyesi istenen seviyeye yükselemiyor!

.....

Şimdilik bunları yazıyorum ve çok teknik olmamasına baktım ama,bu test ve yorum farklı olduğu ben bunu aldım
    yoksa CNet/Trusted/cart-curt testleri benim için fazla önemli değildir

++

Saygılar

• Verdiğiniz bu detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Bir G10 sahibi olarak artık V ve Z serilerine özenmiyorum sayenizde... :-)
  • PANASONIC VIERA TX-P50S10E modelinin sizinki ile ne farkı var?
    Bu konuda bilgi verebilirmisiniz?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgultek

PANASONIC VIERA TX-P50S10E modelinin sizinki ile ne farkı var?
    Bu konuda bilgi verebilirmisiniz?
    Teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla cevaplayayım;
    G10 ve S10 serileri, her ikiside 2009 model serilerdir ancak S10 da 2008 model modül ve görüntü işlemcisi vardır.
  • sayın deep kurt,ben yeni samsung 32 full hd aldım.teledunya var conax modulle izliyorum.ancak istediğim yayın netliğini bir turlu bulamadım.sd yayınlar sanki anolog.hd yayınlar ise idare eder.teledunya servisi 2 defa geldi,apatman kablotv sinyali düşük sonra fazla yuksekmış dediler.yayınlar hiçiyi degil.ne önerırırsiniz.selamlar izmirden.

ayrıca next 8000 cam kullanıyorum,neta receiver ve d.smart receiverle denedim sonuç iyi deği.
  • Yayınların net olmamasını anlamak mümkün değil. Digital yayında ya yayın vardır veya yoktur. Sinyal kalitesiz ise sadece takılma yapar, donma yapar. Eğer takılmıyor ama yine de yayın kalitesiz, görüntü kötü diyorsanız sizin TV ile ilgili bir sorun olabilir.

Yükseltici markasını şimdi tam hatırlayamadım, daha önce İspanyol vardı, yandı. Sonra Türk malı aldım, çok kaba bir modeldi, taktım söktüm. Şimdi yükselticisiz kullanıyorum ve sorunum da kalmadı. Teledünya sinyal kaliteside ilk zamanlardaki gibi dengesiz değil artık, yükselticiye ihtiyaç kalmadı.
  • Deepkurt hocam albani üstad saolsun çok yardımcı oldu ama birde senin görüşünü sorayım dedim bu karıncalanma mevzusunda. HDMI bağlantısında görüntüde karlanma ya da karıncalanma neden olabilir sence? Şimdi 3 farklı hdmi kablo ile denedim sonuç aynı hatta albani üstad kaliteli bi tanesini kargoya verdi gelince onla da deneyeceğim. Sadece dün gece prizlerin giriş yuvalarını değiştirince sanki bi iyileşme oldu. Yani altılı grup priz kullanıyorum atıyorum 2. yuvadayken 3. yuvaya taktım tv'nin güç kablosunu. Acaba evin topraklamasında bir sorun mu var boşuna panele yükleniyorum yoksa senin görüşün nedir bu konuda?
  • Arkadaşlar,

yapılan yorumlar çok kaliteli, ama bana kafayı yedirecekseniz tam bir şey bakayım diyorum, okuyorum, kafam allak bullak oluyor. Şöyle söyliyeyim bana 46" max 4000tl'lik ne önerirsiniz? Aklım panasonic g serisinde ama işte sormadan edemiyor insan. TV'yi alırsam mkv,hd digiturk ve xbox için kullanıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weycell 61

Deepkurt hocam albani üstad saolsun çok yardımcı oldu ama birde senin görüşünü sorayım dedim bu karıncalanma mevzusunda. HDMI bağlantısında görüntüde karlanma ya da karıncalanma neden olabilir sence? Şimdi 3 farklı hdmi kablo ile denedim sonuç aynı hatta albani üstad kaliteli bi tanesini kargoya verdi gelince onla da deneyeceğim. Sadece dün gece prizlerin giriş yuvalarını değiştirince sanki bi iyileşme oldu. Yani altılı grup priz kullanıyorum atıyorum 2. yuvadayken 3. yuvaya taktım tv'nin güç kablosunu. Acaba evin topraklamasında bir sorun mu var boşuna panele yükleniyorum yoksa senin görüşün nedir bu konuda?

Elektrik ten dolayı bir sorun olması insanın aklına pek gelmiyor ama bu cihazların yüksek kalitede sürekli bir akıma ihtiyaç duyduğu kesin.

Anten kablolarının ve ara bağlantı kablolarının elektrik kablolarından uzak tutulması gerekiyor, lütfen buna da dikkat et.

Tavsiyem bu işten anlayacak bir elektronikçi veya elektrikçi getirip cihazla ölçüm alman ve buna göre gerekirse yeni bir hat çektirmendir. Umarım sorun sadece bundandır.

Hızlı çözüm için başka bir prizde deneyebiliyorsan TV yi, bir dene bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zildjiann

Arkadaşlar,

yapılan yorumlar çok kaliteli, ama bana kafayı yedirecekseniz tam bir şey bakayım diyorum, okuyorum, kafam allak bullak oluyor. Şöyle söyliyeyim bana 46" max 4000tl'lik ne önerirsiniz? Aklım panasonic g serisinde ama işte sormadan edemiyor insan. TV'yi alırsam mkv,hd digiturk ve xbox için kullanıcam.

46" de tavsiyem 46V10 olur, ama üstadın yorumlarından da G10 ile V10 arasında çok büyük bir kalite farkı olmadığını anlıyoruz. Farketmez al birini kurtul...

• peki arkadaşlar aynı fiyat aralığında olan

P46S10E PLAZMA TV

ve

PF42G10 PLAZMA TV

yada

P42S10E PLAZMA TV

bunlardan hangisi daha iyi bir seçim olur acaba 46 olması S10E yi öne çıkarırmı büyük olması avantajı için seçim hangisi olmalı
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.