Şimdi Ara

“PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
2
Favori
94.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bütçen 46S10'a yetiyorsa bunu al derim. Şimdiye kadar bu modelde sorun yaşayan görmedim. Elbette bu benim şahsi görüşüm. Son kararı vermeden önce kendi gözünle bir incelemekte fayda var.
  • Merhaba, ben İ.B. den (26.11.2009) TX-P42G10E aldım. Görüntü mükemmel. Tv den çok memnunum. Bulunduğum yerde Kablo Tv var. Bayramda Teledünya HD sinema kanalları bedavaydı. Gerçek HD kalitesinde filim yayınlıyorlar. Görüntüler süperdi. 10 cm yakından dahi bakınca görüntü net. ortalama 2.3-3metreden seyrediyorum. Tv nin optik ses çıkışı var. Optik kablo ile arkadaştan aldığım pioner 5.1 AVR ye giriş yaptım. Ev sinema gibi oldu.

Ben şimdi buna 5.1 sinema sistemi AVR (fiyatı 500-1000 arası) ile HD Medya Player (Eagret M34a, WDHD gibi) (200-350 TL arası) alıp bağlamayı düşünüyorum. TV kanalları için de evde zaten kablo tv var. Bir tane Conax Modül alıp (sizce hangi marka?) Teledünya HD Full Sinema kanalına ayda 15TL'ye abone olmayı planlıyorum.

Bağlantıları HD Medya Box tan HDMI kablo ile AVR ye oradan da HDMI kablo ile TV ye bağlanacak diye düşünüyorum. Fazla kablo kalabalığına gerek yok. 2 tane HDMI kablo yeter. Eğer yanılıyorsam tecrübeli arkadaşlar doğru bağlantıları sıralıyabilirler mi? Tabiki sonuçta sinema kalitesinde ses ve görüntü almak istiyorum.

Bu konuda ne tavsiye edersiniz arkadaşlar?

• Televizyonunuz hayırlı olsun. Resimlerini ve düşüncelerinizi bekliyoruz...
  • Arkadaşlar,

Panasonic g15e aldım.
    Fakat DVB-S ve DVB-C'yi aynı anda kullanamıyorum.
    Bu ikisini nasıl kullanabilirim ?
    GW10 serisini kullananlar nasıl kullanıyor acaba ?

Ayrıca yeni tvnin sesi g10 gibi değil. Sesi sonuna kadar açmak zorunda kalıyorum o zamanda seste bozulmalar oluşuyor.
    Anlamdığım konu g15e nin ses sistemi g10'dan iyi olması gerekiyordu.
    Teşekkürler.
  • DVB-S ve DVB-C yi aynı anda kullanamıyorum derken, tam anlamadım. İkisinin ayrı anten girişleri var.

Siz ülke ayarından mı yapamıyorsunuz, ikisininde açık olduğu ülke problemi mi?
  • Ben ilk başta ülke ayarını isveç seçtim. Bu durumda DVB-C ve DVB-T aktif oldu. Türkiye seçerseniz olmuyor.

Siz ayarlar menüsünden Fabrika ayarlarına tekrara dönün ve OSD lisanı olarak Türkçe seçtikten sonraki ekranda Ülke kodu sayfasında İsveçi seçip kuruluma devam edin.

TV 'niz hayırlı olsun.
  • Evet ülke ayarından yapamadım.
    2'sininde açık olduğu bir ülke var mı ?
    Açık olan ülke yok ise anlamı kalmıyor benim için bu modelin.
    Teşekkürler.
  • Bildiğim kadarıyla birisini seçin ve açın. Daha sonra menülerden kapalı olanı da aktif hale getirebiliyorsunuz.

Örneğin Almanya seçin, DVB-S açılsın. Sonra menüden DVB-C aktif yapma seçeneği çıkıyor, bu şekilde bir yerde okumuştum.

Aslında çok saçma bir şey bu, özellik koymuşsun aç işte, açda kullanalım, neden gizliyorsun ki...
  • Ah bir bulabilsem şu seçeneği.
    İlgin için teşekkür ederim.

Gören duyan varsa bir yardım etsin lütfen.
  • Panasonicleri alan bir daha pek girmiyor bu konulara, herkes mutlu demekki...
  • İlk kurulmda ülke ayarı olarak isveç (SWE) seçilirse DVB-T, DVB-S ve DVB-C hepside aktif olur. TV nin arkasındaki etikette zaten bunlar yazılı.

enim merak ettiğim konu ise TX-P42G10E serisinin optik audio çıkışını AVR ye takacağım. Bu durumda HD Media playerden gelen ses (DTS veya 5.1 veya Dolby Digital) TV üzerinden AVR'ye aktarılır mı?
    Bunu deneyen var ise lütfen sonucunu buraya yazar mı?
  • Arkadaşlar tüm sorunlarımı çözdüm :)
    DVB-C ve DVB-S artık kullanabiliyorum.
    Menulerde dvb-s altında seçenek varmış bununla ilgili. :)
    Ayrıca ses olayıda içindeki dvb-s alıcıyı kullanınca analog yayına göre sesi az veriyormuş.
    Herkese teşekür ederim.
  • Bu ay -Aralık 2009- içinde PANASONIC 50G10, 46G10, 50S10, 46S10, 50X10 ceya 46X10 alan oldu mu ACABA?
  • Merhaba,

PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV söz konusu inceleme. Ancak bu televizyonu bulamıyorum. Acaba eski bir model mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vkarakus -- 13 Aralık 2009; 22:57:59 >
  • Slm,
    Geçtiğimiz cuma itibari ile istanbul bilişimden 46 S10E modelini aldım arkadaşlar. Ürün hakkında soruları olanlar ver ise cevaplayabilirim elimden geldiği kadarıyla tabi ki.
  • Panasoniciler, özellikle 42G10'cu arkadaşlar, birkaç tane yüksek çözünürlük SD resim koyun da görelim. Zamanında alamadık... İçimizde kaldı Panasonic sevdası...
  • G10-GW10 sahiplerinin resim koymayıp bu forum başlığına fazla uğramamalarının esas nedeni TV nin sorunsuz olması ve NAZAR değmemesi için resim eklemek istememelerinden kaynaklanmaktadır :)

Arkadaşlar ses sistemi ile ilgili olarak 5+1 lerle ilgili bir kaç soru okudum.

kendi bildiğimce cevaplamaya çalışayım.

tv nin arkasındaki optik ses çıkışına bağladınız 5+1 ses sisteminiz ile gerçek 5+1 ses alabilrsiniz.bazı ses sistemleri bunu yapmaz.Aslında yapmaz derken mesela Logitech Z5500 var bende.süper bir sistem ama yapılırken bu sistemler 5.santral hoparlörden sadece ince detay seslerin duyulması için yapılmış.yani izlediğiniz filmde Dobly Digital özelliği varsa duyabilirsin 5.hoparlörden ses.

mesela evimde digitürk plus Hd kullanıyorum.Dİzimax kanalı dolby digital logosu çıkınca dizelerin bazılarında dikkat ediyorum hemen 5.hoparlör aktif oluyor.

ama digitürk plus satılırkende 5+1 diye satılıyor halbuki hikaye.5.hoparlör sistemden sisteme değişkenlik göstermekle birlikte bazı sistemlerde belki 5.hoparlör devamlı aktiftir ama Logitech gibi sistemlerde durum böyle.

mesela tv den optik girişi çıkartıp direkt resıvıra bağlarsanız da durum aynıdır.mesela optik ses girişini blu-raye taksanız direkt 5+1 alırsınız ama aynı girişi tv den bağladınız için optik girişi 4+1 şeklinde alırdınız.optik girişi hangi cihaza bağladınız önemli yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 15 Aralık 2009; 9:44:27 >

• Sayın Mehsah02,

Dediğiniz gibi bende G10 daki optik ses konusunu merak ediyorum.
    Wii yi standart ses kablosu ile tv ye bağlayıp tv üzerindeki optik çıkış ile receiver a ulaşabiliyorum. Fakat hdmi ile bağlı olan dvd veya wd ile optik çıkıştan ses alamıyorum. Bu tv nin bir kısıtlaması mı yoksa hdmi larda bir sorun mu var anlamış değilim.

Selamlar,
  • ben kendi evimdeki sistemi size anlatayım daha iyi anlaşılır.

Panasonic 46G10 Plazmaya-->digitürk hd plus resıver bağlı (arkasında optik ses çıkışı mevcut)
    -->Pioneer DV 610 DVD Player (arkasında optik ses çıkışı mevcut)
    -->Play Station 3

Ses Sistemim Logitech Z5500 (optik kablolar unutmayınki çok hassas ve kırılgan kablolardır.ses sitemi ile tv niz arasında çok kıvrılmaması gerekir unutmayın)

Sistemi şöyle kurdum.
    Logitech plazmanın arkasındaki optik ses çıkışına bağlı.tv ye bağlı olan 3 aletten gelen sesde,görüntü ile birlikte tv ye HDMI kablolarla aktarılır.
    Plazmanın sesini sıfır seviyesine çekeceksiniz.dolayısıyla gelen sesin ayarını komple logitechin kumandasından,ayarlıyorsunuz.ben şöyle yapıyorum.
    Logitechi sabit bir seviyeye getirdim.ses ayarını digitürkü izlerken kumanda ile yapıyorum.

dvd yi izlerken logitech kumandasını kullanıyorum.

kısacası bütün ses hdmı kablolar ile plazmaya gelip ordan işlenmeden(böyle diyorum çünkü plazmanın sesini hiç kullanmıyorum) logiteche gidiyor.eğer izlediğim filmlerde blu-ray yada Dobly digital sertifikası varsa 5.hoparlör aktif oluyor.doğrusuda budur zate.kaliteli ses sistemlerini incelerseniz 5.hoparlör hep ince detaylar için kullanılır.yoksa haber programı yada reklam izlerken 5.hoparlör çalışsa ne olur çalışmasa ne olur.

Not:sesin 4+1 gelmesi tv niz ile alakalı olmayıp ses sisteminiz ile ilgilidir.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 15 Aralık 2009; 17:43:28 >

• arkadaşlar panasonic 50g10 ile sharp 46le700e led arasında kararsız kaldım. sharp led media marktta 4400 tl civarında satılıyor. sharp led özelliklerinde hem hd ready hemde full hd yazmışlar. sd görüntüler 50g10 da iyi yazılmış. acaba sharp 46le700e de hd ready moduna aldığımız zaman kaliteli görüntü elde edebilirmiyiz. hangisini tavsiye edersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.