Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.777
Cevap
180
Favori
1.754.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: mussa
    bu arada nickim musa değil mussa, zaten gerçek adım da musa değil.

Tamam sevgili MUSSA,
    Ben şahsen, adının musa olduğunu düşünüyordum da ondan yazıyordum öyle rahat rahat Yanlız sevgili dostum, sen de bana sadece "Kürşad" diye yazıver ozaman. Kal sağlıcakla ve sohbetle

tabii ki sevgili Kürşad

• quote:

Orjinalden alıntı: CATIAV5

Selamlar, konuyu biraz önce gördüm, ve tüm yazılanları okudum, kısa bir süreden beridir bende plazma araştırması yapıyordum ve panasonic de kararlıydım.Özellikle buraya kadar mesaj atan herkese teşekkürler. Sizlere birkaç sorum olacak 42"PV70-42"PV700-50"PV70 arasında bocalıyorum, 70 ve 700 serileri arasındaki fiyat farkına değermi yoksa 50" mi düşünmeli? 2. sorum ise, Samsung HT-TP1200 home theatre ile ilgili, geçen samsung bayisinde gördüm çok beğendim ama açıkçası fiyatı oldukça pahalı (2200YTL) Bu ürünü kullanan yada bilen arkadaşlar var ise yorumlarını rica ediyorum, sizce bu fiyata değermi? Cevaplarınız doğrultusunda tercih yapacağım 15 gün içerisinde almayı düşünüyorum. Yardımlarınız lütfen...

bi kere önce alacağın televizyonun boyutunu belirle ilk önce, yani izleyeceğin yer ne kadar büyük önce ona bi bak. eğer izleme mesafen 3-4 metre civarı ise o zaman 42 inç almalısın, yok eğer 5-6 metre ise o zaman 50 inç ideal olur.
    PV70 mi PV700 mü dersen, sana şöyle diyiim, ikisi arasında görüntü kalitesi olarak hiçbir fark yok (aynen PV60 ve PV600'de olduğu gibi), ancak PV700'ün hem tipi daha güzel hem de ekstra özellikleri var ( PİP, SD kart okuyucu, daha güçlü hoparlör ve surround efekt gibi). yani özellik bakımından tam olsun dersen PV700 alabilirsin, ben şahsen öyle yaptım pişman da değilim.
    Ama bence alabiliyorsan ve biraz daha bekleyebilirsen PZ700 almanı öneririm, bu cihaz Full HD'dir ve full özellikli bir televizyondur, tabii fiyatı da ona göre. karar senin.
    Ancak 15 gün içinde eğer almaya niyetliysen o zaman ancak PV70 alabilirsin, çünkü henüz ne PV700 ne de PZ700 geldi resmi olarak.

• biraz önce bjk-f.b maçını 50 pv-600 de izledim..çok keyifli idi..görüntü sanki pv-60 dan daha iyi idi..mesafe 3 m.civarı..
    şimdi iyice aklım karıştı yahu...50 mi alsak ne...?
    bu arada bir g.s li olarak f.b li arkadaşları tebrik ediyorum
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ozgurkenan
    Sorularım şunlar:
    1- Panasonic plazmada AV2 scart girişin RGB desteklemediğini biliyorum, buraya hangi tür araçlar bağlanabilir, hangileri bağlanamaz, neden ?
    2- Yukarıda bağlantıda yanlışlık veya noksanlıklar var mı ?
    Yardımlarınız için teşekkürler...

Scart, rgb destekli değil ise de her türlü cihazı bağlayabilirsin özgür. Rgb'in amacı-her iki cihazda da mevcut ise çalışır- görüntüyü biraz daha kaliteli olarak iletmek.
    Bağlantıları biraz karışık yazmışsın. Sesi, digital olarak iletmek için coax ya da optik çıkış kullanılır. Görüntü için de hdmi, component, rgb scart, s-video, composit vs. diye aşağı iner basamaklar. Ona göre bir daha gözden geçir sistemini. Bu arada resimleri de yayınla da biz de görelim sistemini

rgb scart ile söylemek istediğiniz aşağıdaki linkdeki kablomudur?

digitürk den rgb ile alıp scart ile plazmaya mı girmeli? şu anda adi bir scart kablo ile bağlantı yaptılar. Değiştirmek istiyorum ama digitürk için en uygun seçenek hangisidir?

• quote:

Orjinalden alıntı: ganeja

biraz önce bjk-f.b maçını 50 pv-600 de izledim..çok keyifli idi..görüntü sanki pv-60 dan daha iyi idi..mesafe 3 m.civarı..
    şimdi iyice aklım karıştı yahu...50 mi alsak ne...?

Eğer paran ve seyredecek yeterli mekanın varsa al tabi ganeja. Üstelik, HD görüntü için ne kadar büyük ekran, o kadar çok seyir zevki diyor uzmanlar. Bu maç yayınından bile hoşnutsan, 50 in ekranda HD olarak seyrettiğinde zevkten dört köşe olursun, o kesin...

• quote:

Linkteki kablo scart-compozit kablo web. RGB, görüntünün daha kaliteli olarak iletildiği bir bağlantı çeşitidir. RGB bağlantı yapabilmen için, bağlantı yaptığın her iki kaynağın da(televizyon ve dvd mesela) RGB desteği olması lazımdır. Her scart girişi ya da çıkışı RGB destekli değildir. Bu sebeble, scart yuvalarının üzerinde veya altında "RGB" olarak ayrıyeten belirtilir. Sana lazım olan kablo scart-scart kablo. Altın uçlu olmasını tercih edebilirsin. Altının iyi bir iletken olması sebebiyle daha kaliteli görüntü alındığı düşünülüyor. Kablonun kendisi de bu.
     '_______ PANASONİCLİLER_______'

Digitürk yok bende ama, component bağlantı seçeneği olmadığını düşünüyorum ki öyledir. Dolayısı ile yapabileceğin en kaliteli bağlantı Scart-scart(RGB)dir. Selamlar...

• 50pv70 için fiyat araştıran varmı?
  • slm kursad_75,

bilgiler için teşekkürler, philips gold scart aldım. Anladığım kadaıyla, her scart kablo rgb yi de destekliyor.

digitürk ün kompozit çıkışı yokmuş ve scat çıkışında da rgb yazmıyor. Senin anlattıklarına göre, rgb olmayan bir scart to scart oldu bu iş.

teşekkürler.

quote:

quote:

Linkteki kablo scart-compozit kablo web. RGB, görüntünün daha kaliteli olarak iletildiği bir bağlantı çeşitidir. RGB bağlantı yapabilmen için, bağlantı yaptığın her iki kaynağın da(televizyon ve dvd mesela) RGB desteği olması lazımdır. Her scart girişi ya da çıkışı RGB destekli değildir. Bu sebeble, scart yuvalarının üzerinde veya altında "RGB" olarak ayrıyeten belirtilir. Sana lazım olan kablo scart-scart kablo. Altın uçlu olmasını tercih edebilirsin. Altının iyi bir iletken olması sebebiyle daha kaliteli görüntü alındığı düşünülüyor. Kablonun kendisi de bu.
     '_______ PANASONİCLİLER_______'

Digitürk yok bende ama, component bağlantı seçeneği olmadığını düşünüyorum ki öyledir. Dolayısı ile yapabileceğin en kaliteli bağlantı Scart-scart(RGB)dir. Selamlar...

• quote:

bilgiler için teşekkürler, philips gold scart aldım. Anladığım kadaıyla, her scart kablo rgb yi de destekliyor.
    digitürk ün kompozit çıkışı yokmuş ve scat çıkışında da rgb yazmıyor. Senin anlattıklarına göre, rgb olmayan bir scart to scart oldu bu iş.

Rica ederim web,
    RGB alıcı-gönderici kaynaklara has bir özelliktir. Kablolarla ilgisi yoktur. Görüntünden memnunsan ne ala, zaten söylediklerine göre başka şansın da yok. Selamlar...
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Potansiyel bir Plazma alıcısı olarak Panasonic ve Pioneer arasında kaldım....Panasonic Fiyat/Performans açısından iyi ama bakın Pioneer Topiğinde ne yazmışlar:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    aslinda Pana'nin durumu biraz gergin.
    Bir mega fabrika daha yapiyorlar ve inanilmaz miktarda uretime ulasiyorlar.
    Yani; bunlari deli gibi satmak zorundalar.
    Bu da; cok kaliteli malzeme, ya da fiyati arttirip satisi dusurecek herhangi bir inceligi Pana icin zorlastiriyor.

Ama henuz gormemekle beraber, yeni nesil goruntu islemcilerinin
    Pana'ya bir suru sey katacagini bekliyorum.
    Zaten baska topiclerde bu konuda ovgu dolu seyler yazmislar.

Ama Pio daha farkli, her alanda daha ince dusunuyor.
    Hatta o kadar ince ki, yapilan review'larda
    7. nesildeki goruntu ayar olanaklari gereginden fazla profesyonel bulunmus.

Soyle formule edeyim:
    Pana; ancak kalite/fiyat orani gozetildigi yerlerde on plana cikabilecek bir marka
    Pio ise; onceligi kalite olanlarin markasi..

muhabbetle..

quote:

PANASONIC G10

Sevgili Pioneer dostalari,

Haftasonu dogubankta 20 inch lcd alim turlari atarken gozum g10 panasoniclere takildi.

20 inch philips sectigim dukkanda oturdum, uzuuun uzuun pv70 panasonici inceledim.

Cok objektif olmamakla birlikte goruntu kalitesi acisindan pioneer'in yanina bile yaklasan bi performans goremedim.
    plastik kalitesi, ekran ustundeki butonlar, kumanda vs. ortalama bir ureticinin kalitesinden farkli degil.

ekran cercevesini siyah renge boyayip ucuz plastik kullanmaya devam etmisler.

bu arada magazada ufak capli bir pioneer-panasonic gerginligi yasadik saticiyla.

elinde 50 inch pioneer plasma burn-in problemi ile ilgili mahkeme tutanagi vardi.

digicom kesinlikle sorumluluk kabul etmemis ve saticinin konu hakkinda uyarida bulunmasi gerektigini bildirerek bizim dogubank esnafi da mahkemeye taraf etmis :)

hepinize iyi haftalar

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu konuda ne düşünüyorsunuz...
    Teşekkürler

• Ömer kardeş,
    Bu yazdıkların daha önce yazılmamış şeyler değil ki! "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz". İşte topic burda, panasonic kullanıcıları da. Var mı plazmasından memnun olmayan, ben göremedim. Çok fazla söze gerek yok bence, aklında soru işareti varsa, al bir dvd film, bir pionner da bir de panasonic'te seyret. Gerçekten pio bu söylenilenler kadar! görüntü kalitesi sunuyorsa sana ve bizim yağız pano'muzda muzdarip kalıyorsa, al pio'nu seyret gönül rahatlığıyla. Cebinden fazla para çıkınca rahatlıyorsan işte sana çözüm. Benim söyleyeceklerim bu kadar, kal sağlıcakla...
  • kısa ve öz olmuş
  • Eyvallah sevgili meke...
  • Sevgili omerimus1,

Panasonic ve Pioneer bana göre en iyi plazmaları yapıyorlar. Sonuçta her 2 markadan hangisini seçersen seç, kötü bir ürün almış olmayacaksın. Ben ve burdaki arkadaşlar panasonic'i tercih etmiş insanlarız ve çok memnunuz. Pioneer forumlarda, panasonic'in eleştirilerini yapmaları normal ama bende sana çok yakın bir arkadaşım söylediklerinden bir alıntı yapayım.

Benim daha önce atmış olduğum bir mesaj,

quote:

Dün akşam bir arkadaşım Philips 5960 divx player aldı geldi, ve beraber biraz test yaptık. Kendisi Pioneer 427XA kullanıyor ve siyaha bayıldı. Bende kesinlikle böyle değil bayağı gri sende tam siyah ve renkler daha canlı görüntü daha iyi yorumun yaptı bir pioneer sahibi olarak (piooneer sahipleri kızmasın, sadece elçiyim:)

kolay gelsin.

• bi sorum olacak;
    sizce 50 inç plazmalarda panasonic PV600 mü, yoksa PV70 mi veya pioneer 507XA mı? hangisini tavsiye edersiniz? neden? dayım 50 inç plazma almak istiyor da o yüzden soruyorum.
  • Selam Arkadaşlar,

Bende 2 aylık 37" PV 60 sahibiyim ve tv den inanılmaz memnunum. Vestel 4500 kullanıyorum yalnız bazı divx lerde vestel sağda solda 2 parmak boşluk bırakıyor. Bunu bir türlü engelleyemedim. Zoom1 yapsam da altta üstte bir miktar boşluk kalıyor. Bugün vga kablosu alıp notebooka bağladım. 1024x768 de masaüstü görüntüsü tam oturuyor, buraya kadar sorun yok. Ama media playerde 16:9 formatında bişeyler açtığımda yine altta üstte boşluklar kalıyor, tam ekran yapamıyorum. Bu sorunları aşmış arkadaşlar varmı? En ideal çözünürlük ne olmalı? 1366 seçeneği ekran modları arasında çıkmıyor.

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
  • quote:

bi sorum olacak;
    sizce 50 inç plazmalarda panasonic PV600 mü, yoksa PV70 mi veya pioneer 507XA mı? hangisini tavsiye edersiniz? neden? dayım 50 inç plazma almak istiyor da o yüzden soruyorum.

50 in pio fiyatı 10.000 ytl olarak gözüküyor, demek ki dayının fiyat/performans kısıtlaması yok sevgili mussa
    Şimdi ben derim ki, bir tane Sony KDS-55A2000 Bravia 140cm LCD Projeksiyon Tv Full HD alsın 6.300 Ytl'ye salonu için. Bu televizyonu, çok incelemiştim. O kadar param olsaydı kesin alacaktım. Dayının verdiği her kuruşa değer. Kalan parayla da oturma odasına 42 in PV60 ya da PV70 alsın. Yoksa bir plazmaya o kadar para vermek yazık bence. Bu şekilde hem salonu, hem oturma odası şenlenir, hem de full hd tv olayını halletmiş olur. Benim önerim budur. Selamlar...

• quote:

Vestel 4500 kullanıyorum yalnız bazı divx lerde vestel sağda solda 2 parmak boşluk bırakıyor. Bunu bir türlü engelleyemedim

Bu, divx filmin görüntü formatından kaynaklanıyor olmalı özgür. Dvd'lerde de, film 16:9 ekran seçeneği sunmuyorsa, ekranın altından ve üstünden bu şekilde boşluklar kalıyor. Divx seyretmediğim için daha ayrıntılı cevap veremiyorum, keza yine pc kullanmadığım için de yorum yapamayacağım. Benden bu kadar. Selamlar...
  • quote:

quote:

bi sorum olacak;

50 in pio fiyatı 10.000 ytl olarak gözüküyor, demek ki dayının fiyat/performans kısıtlaması yok sevgili mussa
    Şimdi ben derim ki, bir tane Sony KDS-55A2000 Bravia 140cm LCD Projeksiyon Tv Full HD alsın 6.300 Ytl'ye salonu için. Bu televizyonu, çok incelemiştim. O kadar param olsaydı kesin alacaktım. Dayının verdiği her kuruşa değer. Kalan parayla da oturma odasına 42 in PV60 ya da PV70 alsın. Yoksa bir plazmaya o kadar para vermek yazık bence. Bu şekilde hem salonu, hem oturma odası şenlenir, hem de full hd tv olayını halletmiş olur. Benim önerim budur. Selamlar...

önerin için sağol, ancak dayım plazma tv istiyor, yani hem ince olsun hem de duvara asılsın istiyor. Hatta LCD de istemiyor, fiyat olarak zaten saydıklarım 3 televizyon içinde en pahalısı PV600 ve 507XA, ikisi de 7800-8000 ytl civarında bulunuyor, ancak büyük ihtimal PV600 ya da PV70 alınacak. sizce bu iki cihaz arasında hangisi? bu soruyu hem size hem de diğer arkadaşlara soruyorum.

• quote:

ancak büyük ihtimal PV600 ya da PV70 alınacak

Şimdi "70" serisi G10 panel ve V-realII işlemci bulundurmakta. Sonuçta daha ileri bir teknolojinin söz konusu olduğu kesin. Bu durumda, 50 inç PV70 almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum sevgili mussa. Selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.