< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 19 Nisan 2012; 12:46:53 > |
'_______ PANASONİCLİLER_______'
-
-
pv60 ile beraber sony dvp ns76h kullanan varsa bir sorum olacak:
HDMI kablo ile bu iki cihaz arasında bağlantı yaptığımda ilk bağlantıdan sonra tv ekranının sol üst köşesinde "1080i" dönüşümü göründü. Daha sonraki dvd lerde ise bu ibare belirmiyor. Bu bir sorun mu?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim. Teşekkürler. -
Yine bu tv yi uzun zamandır kullanan ustalara bir sorum olacak:
Kullanım ayarları ile ilgili başka sayfalarda bilgiler var. Özellikle bun-in sorununu engellemek için kısık ayarları önermişler. Benim sorum şu; bu plazmada bun-in sorunu yaşayan var mı? ve şu meşhur mor yılanı gören var mı?
Temizliği ile ilgili olarak, tv için gelen servis bana ekranı gözlük bezi ile silmemi önerdi! Tv nin temizliğiyle ilgilli püf noktaları nelerdir?
Son olarak bende türkçe kullanım klavuzu yok, türkçe kullanım klavuzu olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
Teşekkürler. -
panasonic kullanan arkadaşlar size böyle bir topic yakışırdı artık.. umarım herkese yararlı olur... -
Panasonicçi arkadaşlar. Yeni topiğiniz hayırlı olsun.
Selamlar. -
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75
HDMI kablo ile bu iki cihaz arasında bağlantı yaptığımda ilk bağlantıdan sonra tv ekranının sol üst köşesinde "1080i" dönüşümü göründü. Daha sonraki dvd lerde ise bu ibare belirmiyor. Bu bir sorun mu?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim. Teşekkürler.
Sevgili kursad_75,
Sony NS76 upscale özelliği olan bir dvd player. Standart çözünürlükteki dvdleri 720p veya 1080iye upscale edip HDMI aracılığı ile tvye gönderebiliyor. Televizyonunun çözünürlüğü 1024x768 olduğu için ona en yakın format 720p. 1080i yerine 720p'yi kullanmanı tavsiye ederim. Çünkü 1080i'yi kullansan bile tv bunu kendi çözünürlüğüne downsacale edecek.
Sürekli 720p izlemek (ve de bu ibareyi ekranında görmek) için playerının setuplarında bir ayar olması lazım. Oradan 720p'yi seçmen gerekecek. Bu playerı kullanmadığım için ayarın tam olarak nereden yapıldğını bilmiyorum. Ama kolayca bulabilirsin.
720p ve 1080i'ye upscale edilmiş standart dvd görüntülerde, bir HD-DVD ya da Bluray kaynaklı görüntü kadar olmasa da belirgin bir iyileşme sağlanır.
Selamlar.
-
Sevgili Akseaus,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Söylediğiniz konularda araştırma yapmıştım bu sebeple ns 36 playerım varken ns76h aldım. CNET yorumlarında-ki orda ns75 olarak geçiyor- editörden very good almış bir player ve kullananlarda excellent derecesinde memnun. Playerın dediğiniz gibi hd resoulatuion bölümünde çözünürlükleri seçebiliyorsunuz zaten dediğiniz gibi tv eğer uygun değilse kendine uyarlıyor. Benim asıl sormak istediğim her dvd çalıştırdığımızda bu upscale olayının tv ekranın sol üst köşesinde "1080i" olarak gözükmesi gerekip gerekmediği. İlk dvd yi oynattığımda bu ibareyi gördüm ama ondan sonra göremedim.Yani aklıma şu geliyor. HDMI bağlantısından sonra ilk denemede bu upscale ibaresi görünüyor daha sonra görünmüyor mu?
Bu arada güzel dilekleriniz için teşekkürler. -
Sayın PVH17 size de güzel sözleriniz için teşekkür ederim. -
hayirli olsun, keske bu kadar gec kalmasaydi
neredeyse yeni nesil gelecek
ama bugun hala fiyat/performans orani en ustun modellerden biri
selamlar -
quote:
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim. Teşekkürler.
NS76HS, TV ye bağladıktan sonra, upscale çözünürlüğünü TV nin desteklediği en yüksek hd formata otomatik olarak ayarlar. Kullanım kılavuzuna baktıgınız da bu durum acıklanmıstır. Sizin TV nizde 1080i desteklediği için bu şekilde ayarlanmıştır. Player menusune girerek, "hdmi resolution" kısmında çözünürlüğü 1280*720 (720p) olarak ayarlayabilirsiniz. TV ekranında gözüken "1080i" ibaresi player tarafından değil, TV tarafından bilgi amaçlı size gösterilir. Mesala ben playerı ilk açtığımda TV kendine gelen sinyali 1920*1080i/50hz şeklinde kısa bir süre uyarı&bilgi olarak gösteriyor. Ne TV nizde nede player da herhangi bir sorun yok, içiniz rahat olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 15 Mart 2007; 15:35:20 >
-
Bu arada hala televizyon alma aşamasında olan arkadaşlara da yardımcı olması adına kendi hikayemi anlatmak isterim:
42PV60 hikayem bu forumdaki "dlp-plazma-lcd" tartışmasını okumamla başladı. Ozamana kadar dlp tv ya da 3lcd tv hakkında hiçbir fikrim yoktu, burada öğrendim neyin ne olduğunu, aslında lcd ve plazmanın duvara asmak için imal edildiklerini zannediyordum. Okudukça dlp, 3lcd, lcd,plazma ve hd nedir bunları öğrenmeye başladım ve tabi bu tvlerin hd yayınlar için üretildiklerini. İlk başlarda şu anda çoğu arkadaşımın düşündüğünü tahmin ettiğim gibi, daha ortalarda hd yayın adına hiçbirşey yokken neden crt tv mi değiştireyim sorusu oluştu kafamda. Ama showroomları gezmeye başladığımda yavaş yavaş bu zevkin tadına varmam gerektiği kanısı oluştu bende.
Neden 42PV60;
1. İlk zamanlarda kesinlikle dlp tv almaya yöneldim. Hatta Samsung un eisa ödüllü sp 46 l7 hx ini kafama taktım. İzmirde bir yerde buldum izledim ve çok beğendim ama yaklaşık 6000 ytl lik fiyatı bana çok uzaktı. Sonra metroda sp 46 l6 hv modelini gördüm sehpasıyla bereber 3200 ytl ye alıyordum ki " hv " kodu ile bitmesi kaçap olup olmadığı sorusunu oluşturdu kafamda ve vazgeçtim. Sonra okuduklarımın etkisiyle sony 3 lcd ye yöneldim. Bu konuda favorim kdf 50 e 2010 du. Onu gittim izledim, beğendim de ama aynı showroomda SXRD kds 55a2000 i gördüğümde gerçekten bu tv ye aşık oldum. Defalarca gittim inceledim, pc den HD görüntülerini izledim ama onun da yine yaklaşık 6000 ytl lik fiyatı, hikayemde hikaye olarak kalmasına yol açtı.Ama ilerde mutlaka salonum için bu tv yi alacağım çünkü özellikleri itibariyle sony nin lcd X serisinden bile daha üstün özelliklere sahip ve cnet editörünün top tv leri arasında. Sonuç olarak rear projeksiyonlu tv ler arasında alınacak tek tv, kds 55 a 2000 bana göre. Lamba ömrü bu tv için hiç ama hiç sorun değil çünkü diğer özelliklerini lcd veya plazma ile kıyasladığınızda fiyatına göre çok ama çok üstün.
2. Lcd tv lerde ise oldukça karamsar bıraktı beni okuduklarım. Mesela ölü pixel olayı. Şöyle yazışmalar okudum lcd kullanıcıları arasında; " Benim tv mde ekranın .. köşesinde ölü pixel var ama uzaktan görünmüyor nasıl olsa, kaç pixel e kadar garanti kapsamında değiştirilir'. ve backlight bleeding sorunu ki bu konuda bir arkadaşımızın -sonynin fiyatı yaklaşık 8-9000 ytl olan x serisi bir lcd ne sahipmiş kendisi- bu sorundan bahsediyordu. Bu kadar para verip bu sorunu yaşamak gerçekten üzücü olmalıydı. Yine lcd tvlerde tepkime süresi oldukça kafamı karıştırdı. Şu anda benim bildiğim kadarıyla en düşük tepkime süresi kds 55 a 2000 e ait 2 msn ve son olarak lcd tv lerin 40 inç civarı yüksek fiyatları da benim kararımı oldukça, daha doğrusu mecburen etkiledi.
3. Plazmalara olan sempatim ise bu forumda da sıkça bahsedilen lcd mi plazma mı? kıyaslamasıyla başladı. Bu kıyaslama panasonic türkiye sayfasında da var. Buradaki sonuçlar beni oldukça etkiledi. Plazmalarla ilgili bu forumdaki en büyük sorun burn-in sorunu tabiki, zaten bu kabul edilen bir gerçek ama özellikle pionner ın 6. nesil panellerinde sık görüldüğü yazılmış ama ben hiç bir pv60 kullanıcısından böyle bir şikayet okumadım, sonuç olarak ilk tv yi aldığınızda kısık ayarla kullanma ile ve ekranda saatlerce aynı kanalı seyretmeden bu sorunu yaşamayacağıma kanaat getirdim en azından kendi plazmamda. Diğer bir sorun ise fan sesi konusu idi. Vestel plazmalarda özellikle yoğun okuduğum kadarıyla ama yine pv60 kullanıcılarından okumadım ki şu anda kendi plazmamda da fan sesi ile ilgili hiç bir sorun yok. Ve gelelim pv60 lara mahsus şu meşhur mor yılana. Ben şahsen kendisi ile tanışmadım ve yine uzun süreli kullanıcılardan tanışanı okumadım. Gerçi iki arkadaş var bu sorunu gördüğünü söyleyen ama yabancı forumlardan da okuyabildiğim kadarıyla bunun ne olduğunu tam olarak izah edebilen kimse yok. Plazmamı aldıktan sonra panasonic servisle de konuştum, hiç böyle bir şikayetle karşılaşmadıklarını söylediler. Bir de birçok kullanıcı pv60 ı panel görüntüsünden dolayı tercih etmediklerini söylemişler. Benim düşüncem ise bu konuda şu; varsın panelin görüntüsü piano black olmasın, panasonic böyle özelliklere sahip bir plazmayı sırf panelin görüntüsünden feraget ederek yapmış ve bu fiyata satıyor ben sadece " Allah razı olsun derim".
Forum başında saatler geçirdikten ve onlarca showroom gezdikten sonra pv60 ı kafamda hiçbir soru işareti olmadan aldım.Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Sony dvp ns 76h ile philips gold hd kablo ile beraber kullanıyorum. Kablolu tv performansından bile memnunum. Peşin param olsa 3200 e alacaktım ama 2000 ytl peşin 1340 9 taksitle alabildim. Tabi standart tv sehpası ve duvar askı aparatı ile birlikte. Hep kafamı karıştıran full hd tv ve 1,3 hdmi sorununu da şöyle çözdüm kendime göre;Hd yayın ve hd player lar ve de flat tv ler yaygınlaştığında özellikle çin malı tv ler piyasaya çıkmaya başladığında -ki benim tahminim 2-3 sonra olacak- ozaman full hd ve 1,3 hdmi destekli en az 55 ekran bir rear projeksiyon SXRD alacağım salonum için; şimdiki plazmam da oturma odamda kalacak uzun yıllar. Böylece ben şimdiden hd yayın ve büyük ekran tv seyretmenin zevkine varacağım. Bana göre güzel bir plan bu..
Son olarak kameramı almamda olduğu gibi tv almamda da bana rehberlik eden bu forumu, kullanımımıza sunanlara ve bu forumda bilgilerini paylaşan herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.
-
Sayın Dublanc,
Bilgiler için teşekkürler.Benim sormak istediğim, sizin bahsettiğiniz gibi, player ı her çalıştırdığınızda o dönüştürme işleminin yapıldığına dair ibarenin gözükmesinin gerekip gerekmediği konusunda idi. Biraz önce sony teknik servisi aradım. Yetkili bana bu tanımlamanın tv tarafından ilk seferde görüntülendiğini daha sonra görüntülenmediğini, Player ın arkasından hd kablosunu çıkartıp 10 dakika bekledikten sonra tekrar bağlantı yaparsam aynı dönüşüm ibaresini görebileceğimi söyledi, akşam deneyeceğim sırf için rahat etsin diye.
Bu arada Sharp XD1E sahibi olduğunuzu biliyorum ve eğer lcd alsaydım ve de o kadar param olsaydı mutlaka sizin yorumlarınızı ve bilginizi gözönüne alarak XD1E alacaktım.
Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 15 Mart 2007; 16:01:21 > -
yeni topiginiz hayırlı olsun arkadaşlar..
yakın zamanda ben de katılacağım aranıza.. -
Sayın felmali,
Yeni nesil panellerden bilgiliyim ama nezaman ortaya çıkacakları ve fiyatları konusunda bildiğim kadarıyla bir netlik yok. Zaten benim planımda bu bir başlangıç, daha sonra çok daha üstün özellikler de ve uygun fiyatta tv ler bulacağımızı düşünüyorum. Ozaman şu anki plazmam da emektar olarak oturma odamda devam edecek.
Umarım sizin televizyon tercihinizi de yakında okurum.Yorumunuz için teşekkürler. -
Sayın müdür,
Şimdiden aramıza hoşgeldiniz. Teşekkürler. -
quote:
Sayın Dublanc,
Bilgiler için teşekkürler.Benim sormak istediğim, sizin bahsettiğiniz gibi, player ı her çalıştırdığınızda o dönüştürme işleminin yapıldığına dair ibarenin gözükmesinin gerekip gerekmediği konusunda idi. Biraz önce sony teknik servisi aradım. Yetkili bana bu tanımlamanın tv tarafından ilk seferde görüntülendiğini daha sonra görüntülenmediğini, Player ın arkasından hd kablosunu çıkartıp 10 dakika bekledikten sonra tekrar bağlantı yaparsam aynı dönüşüm ibaresini görebileceğimi söyledi, akşam deneyeceğim sırf için rahat etsin diye.
Bu arada toshiba XD1E sahibi olduğunuzu biliyorum ve eğer lcd alsaydım ve de o kadar param olsaydı mutlaka sizin yorumlarınızı ve bilginizi gözönüne alarak XD1E alacaktım.
Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.
Rica ederim
Servisin söylediği doğru. Cihaz ilk bağlandığında TV sinyal bilgisini otomatik olarak veriyordu. PC baglantısında deneme yaparken, zırt pırt kumandadaki bilgi tuşuna basmaktan, aklımda herzaman veriyor diye kalmış.
6 aylık TV arastırmasının sonunda limitlerimi de zorlayarak biraz da şansa Sharp ı almıştım. Elimden geldiğince de izlenimlerimi sizlerle paylaşmaya çalıştım. Yardımcı olabiliyorsam, ne mutlu bana...
PV60 hayırlı olsun, keyifli seyirler, resimleri bekliyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 15 Mart 2007; 15:58:56 >
-
Sayın Dublanc,
Evet XD1E alma hikayenizi okumuştum, kimsenin şu anda XD1E bulamaması gerçekten şanslı olduğunuzu kanıtlıyor. Yakında sistemimimin resimlerini yayınlayacağım. Aslında Wharfadele Diamond serisinden bir sistem toplayacaktım ama son anda vazgeçmek zorunda kaldım. Yapabilseydim, benim gibi film seyretmeyi çok seven biri için tabir-i caizse tam süper olacaktı ama olmadı ilerde olacak umarım.
Güzel dilekleriniz için teşekkürler size de keyifli seyirler. -
bende her iki cihazdan da var...dvd 720 p upscale ye ayarlı....önce dvd nizi açıp,daha sonra tv cihazını mavi tuşu ile HDMI port a ayarlarsanız, her seferinde sol üst köşede 720 p ibaresini görmeniz lazım...ben görüyorum çünkü.cihaz (yani tv) kendine gelen sinyal kaynağının özelliğini , algıladığı her seferde gösterir.Nasıl ki scart bağlantınız varsa , özellikle 1ve 3 ten scart bağlıysanız ve kaynağınız RGB çıkışlı ise , bu sefer de sol üst köşede RGB yazar.bu arada ns 76 gerçekten iyi bir cihaz...bence kusur olabilecek tek yanı, biraz yavaş olması...ama belki de bana göredir bilemiyorum.bu arada mor yılan görmedim
cihazı kablo tv , digitürk , uydu ve dvd ile kullanıyorum.avr ile de HDMI bağalntılıyım..yani dvd den avr ye, ordan tv ye.
kablo tv binada çok kötü olduğu için ben pek kullanmıyorum...digitürk görüntüsü süper...çok iyi verim alıyorum..uydu görüntüsü digitürke nazaran biraz sönük ama gene de yeterli.dvd ise bomba.
burn in olayı hiç yaşamadım.
kullandığım kablolar philips scartlar, AR ses ve component kablo , markasını bilmediğim ucuz HDMI.Enerji kaynağı Belkin surgemaster cihaza bağlı.parazit v.s ekranda akma gidermek ve tüm sistemi yüksek amperaja karşı korumak için bunu aldım ve kullanıyorum..çok da memnunum.TV nin bana göre tek kusur sayılabilecek yanı , ses özelliğinin zayıf olması diyebilirim ama bu ses çıkmıyor olarak da anlaşılmasın.....gerekli ses ve konuşmalar alınabiliyor.
-
Sevgili zapatero,
Öncelikle ses sistemim ile ilgili yorumunuza bu topic vesilesi ile teşekkür ederim. Sizin dvd ayarlarınızda hdmi resoulation "auto" konumunda mı? -
quote:
Orjinalden alıntı: zapatero
bende her iki cihazdan da var...dvd 720 p upscale ye ayarlı....önce dvd nizi açıp,daha sonra tv cihazını mavi tuşu ile HDMI port a ayarlarsanız, her seferinde sol üst köşede 720 p ibaresini görmeniz lazım...ben görüyorum çünkü.cihaz (yani tv) kendine gelen sinyal kaynağının özelliğini , algıladığı her seferde gösterir.Nasıl ki scart bağlantınız varsa , özellikle 1ve 3 ten scart bağlıysanız ve
Bir de şu enerji kaynağının fiyatı ile nerden alınıp nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.
Panasonic plazma kullanıyordum uzun bir süre hiç problem çıkarmamıştı bir gün tv açılmadı ve kırmızı led ışık 11 kez yanıp sönmeye başladı.Netten araştırdım ve fan hatası olduğunu gördüm fanlarını söküp kendim temizledim ve sorun çözüldü.Bunun gibi basit sorunlarda olabiliyor yanıp sönme kaç defa bunu tespit edip arızanın ne olduğunu anlayabiliyoruz en azından.Panasonic plasma blink code şeklinde liste var nette görsellerden bakabilirsiniz ayrıca youtube videolarda mevcut yıl ve modele göre farklılık gösterebiliyor kodlar bunuda göz önünde bulundurmak gerekiyor. |
3 haftadır eş dost evlerinde kalarak uzun bir tatil yaptım.. Pek çok farklı TV izledim.. 1-2 yıllık LED TV lerin hali içler acısıydı..Ne görüntü ne ses hiçbir seyir zevki yoktu.. Özellikle philipslerin işlemci hızları rezaletti. Arkadaşım kanal değişim süresinin bariz derecede uzadığından ve TV'nin artık kasıldığından şikayet ediyordu. Bunu bende gözlemleyebildim. 2 farklı philips TVde benim bizzat şahit olduğum olay, TV lerin kapattıktan sonra kendi kendine açılmalarıydı.. (belki özelliği bu bilemiyorum, karalamak istemem) Hatta TV yi en son ben izleyip kapattım, 2-3 dk sonra bir yerden ses geliyordu..görüntü olmamasına rağmen TVden ses gelmişti.. İnanın babamın yazlığına A101den aldığım 800 TL lik TV bunlardan daha iyiydi..Philips bende tam hayalkırıkılığı yarattı.
Uzun zamandır, evde 2 TV olduğundun panasonic 50GT50'yi açmıyordum..Dün akşam merkezi sistemde yapılan bir ayar ile yeni kanallarınız var bilgisi apart. görevlisi tarafından bildirilince bir açayım dedim TV'yi..Özellikle HD kanallarda görüntü her zamanki gibi muhteşemdi..internet hızı ve arayüz yine ilk günkü gibi hızlı ve canlıydı..maşşallah diyeyim TV'me bir kez daha aşık oldum ve iyi ki zamanında bütçeyi zorlayıp bu TV'yi almışım dedim..Allah korusun bozulsa ne yaparız bilmiyorum..Umarım son model TVler bu kalitededir.. ST, VT ve GT kullanıcıları TV lerinin kıymetlerini bilsinler.. |
16 Yıllık bir başlık olmuşuz, inanılır gibi değil! Bu vesile ile tüm forum dostlarıma selamlar... |
Günaydın kıymetli Dostlarım,
Öncelikle 14 yıl önce bu forumda, bu topikte geçirdiğim zamanları ve sohbetleri çok özlediğimi belirtmek isterim… Sonrasında, herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu bayramlar dilierim, selamlar…😊🙋🏻♂️ |
Geçen sene bozulan plazmam sonrası geç de olsa bir güncelleme paylaşmak istiyorum. Araştırmalar sonrası servislerde anakart stoğu bulamadık. Bunun sonucunda İstanbul servisi tarafından anakartım tamir edlidi. Şimdilik bir sorun bulunmamakta. Tamirat fatura ile beraber 1 sene garantili olarak yapıldı. İhtiyacı olan arkadaşlar İstanbul Anadolu yakası Çağlar Elektronik ile iletişime geçebilirler. |
Benzer içerikler
- lg tv kanal silme
- uydu lnb kısa devresi nedeniyle tv sinyali kayboldu
- philips tv kapanma sorunu giderme
- saba televizyon alınır mı
- samsung tv hdmi görmüyor
- fiyat performans projeksiyon
- en iyi beyaz eşya markası
- en iyi tv box
- toshiba nerenin malı
- tcl televizyon nerede üretiliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X