Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.759
Cevap
177
Favori
1.753.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam zapatero. Bekliyorum.Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

öyle birşey yapmayın ve de acele etmeyin..bekleyin akşam deneyeyim..diğer arkadaşın dediğini de kontrol edin.akişam bende bakacağım...bir information düğmesi vardı sanırım...akşam yazarım size...ayrıca pv60 ı duvardan sökmenize gerek yok ki HDMI ı çıkarmak için...pv60 duvar aparatı cihazın alt kısmının yaklaşık 30 derece ile öne geleck şekilde açılmasını sağlayan bir mekanizmadır...bağlantılar yapılıp , çıkarıldıktan sonra bu mekanizma kitlenerek cihaz duvara yatay hale getirilir.

Hmm.Bunu da hiç bilmiyordum zapatero. Onu da bir deneyeyim akşam ozaman. Üzücü olan şu ki bilmediğimden iki kere ben plazmayı indirip tekrar asmıştım duvara. Bu forumun yararları birkez daha ortaya çıktı böylece. Teşekkürler tekrar.
  • foto çeker gönderirim.
  • Tamam bekliyorum. Tabi bu konuda ülkemizdeki teknik servis çalışanlarının ilgisini ve müşteri bilgilendirmelerini de takdir etmeden geçemeyeceğim!
  • Merhabalar,

Hem bir panasonic hayranı olarak, hemde hakikaten su anda ki en iyi fiyat/performans seçeneği olarak pv60 bencede harika br cihaz.

Henüz almadım ama 1-2hafta içinde almayı düşünüyorum. Normalde evimde projeksiyon, bilgisayar ve hometheatre kullanıyorum. Bilgisayar ses çıkışı digital olarak anfiye bağlı görüntü vga dan projeksiyona.

Şimd özellikle gündüz/aydınlık ortamda kullanmak amaçlı pv60 almak istiyorum. Sormak istediğim şu.
    -divx player olmasına rağmen kullanmayı düşünmüyorum bilgisayarda divx her zaman daha başarılı geliyor bana. Plazmaya da gene bilgisayarı bağlamayı düşünüyorum.

2 seçeneğim var, ekran kartını değiştirip dvi > hdmi veya hdmi destekli bir kart alıp hdmi>hdmi bağlantısını düşünüyorum bu 2 seçenek arasında ne fark olur hangisini tavsiye edersiniz ? DVI kolay ve ucuz, HDMI biraz pahalı. Sonuçta 720p çözünürlükte divx seyredicem ne dersiniz ?

Son bir soru, güncel fiyatlar nedir pv60 da ? en iyi bulduğum fiyat 3275/8taksit tekofaks, sehpa ayağı dahil.(sehpa değil)

saygılar.

• HDMI ıle DVI arasındakı tek fark HDMI ın ses de ıletebilmesidir. Ses sistemi kullandıgınız ıcın ekran kartında HDMI bağlantısı olmasına gerek yok, ilerde Bluray yada HD DVD sürücü alıp PC den bu filmleri seyretmek isterseniz, HDMI baglantılı ekran kartlarının HDCP desteği olması sizin için avantaj sağlar. Dikkat ederseniz, bu baglantıya sahip ekran kartları HDTV ve HDCP desteğini öne çıkartarak HTPC kullanımı için önerilir. Ayrıca DVI cıkıslı olup HDCP desteği olan ekran kartlarıda mevcuttur. Burda dikkat etmeniz gereken husus TV nin HDMI portundan DVI-HDMI kablosu ile PC baglantısını destekleyip desteklemediğidir. VGA baglantısı ıle de cok rahatlıkla 720p divxlerinizi seyredebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: casparza

Merhabalar,

Hem bir panasonic hayranı olarak, hemde hakikaten su anda ki en iyi fiyat/performans seçeneği olarak pv60 bencede harika br cihaz.

Henüz almadım ama 1-2hafta içinde almayı düşünüyorum. Normalde evimde projeksiyon, bilgisayar ve hometheatre

Sayın casparza,
    İ
    lk önce, pv60lılar arasına şimdiden hoşgeldiniz. Bilgisayar bağlantıları konusunda bilgili değilim ama eminimki pv60 usta kullanıcıları en kısa zamanda size bu konuda yardımcı olacaklardır.

Fiyat konusunda eğer peşin alamayacaksanız söylediğiniz fiyat bence gayet makul. Hatta benden daha ucuza alacaksanız. Şimdiden yeni televizyonunuzla iyi seyirler dilerim. Bir pv60 lı daha kazanıyor olmak güzel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

HDMI ıle DVI arasındakı tek fark HDMI ın ses de ıletebilmesidir. Ses sistemi kullandıgınız ıcın ekran kartında HDMI bağlantısı olmasına gerek yok, ilerde Bluray yada HD DVD sürücü alıp PC den bu filmleri seyretmek isterseniz, HDMI baglantılı ekran kartlarının HDCP desteği olması sizin için avantaj sağlar. Dikkat ederseniz, bu baglantıya sahip ekran kartları HDTV ve HDCP desteğini öne çıkartarak HTPC kullanımı için önerilir. Ayrıca DVI cıkıslı olup HDCP desteği olan ekran kartlarıda mevcuttur. Burda dikkat etmeniz gereken husus TV nin HDMI portundan DVI-HDMI kablosu ile PC baglantısını destekleyip desteklemediğidir. VGA baglantısı ıle de cok rahatlıkla 720p divxlerinizi seyredebilirsiniz.

Hatta bakın dublanc benden önce davranmış.

• "dublanc" ve "kursad75" teşekkürler öncelikle.

HDCP desteğinin, HD standartının kopya koruma sistemi olduğunu biliyorum. Sanırım bu tavsiyede özelikle ilerde BlueRay veya HD DVD alıp kullanmak istersem dikkat etmem gerekiyor.

quote:

Burda dikkat etmeniz gereken husus TV nin HDMI portundan DVI-HDMI kablosu ile PC baglantısını destekleyip desteklemediğidir

Panasonic PV60 da böyle bir destek var mı ? Başka bir plazma düşünmüyorum şu an. her an bu cihazı alabilirim.

Var diye düşünürsek,

DVI li standart bir ekran kartı aldım ve dvi>hdmi bağladım veya
    DVI li standart bir ekran kartı aldım ve dvi>vga'ya çevirdim ve vga dan plazmaya bağladım.
    Bu iki seçenek arasında görüntü/çözünürlük farkı ne olacak/ veya olacak mı?

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casparza -- 16 Mart 2007; 16:16:26 >

• TV de "HD Ready" logosu mevcutsa, bu logoyu almak ıcın gereklı olan sartlardan biri olan "HDMI&DVI girisinde HDCP protokol desteği" nide sağlıyor demektir. Detaylı bilgiyi üst konuda görebilirsiniz. Bluray ve HD DVD oynatımı için oynatıcı&ekran kartı ve mönitör&TV nin bu özelliğe sahip olması gerekir.

TV lerin destekledikleri çözünürlükler kullanım kılavuzlarında genelde yazar. PV60 da sahip oldugu 1024*768 çözünürlüğü destekliyordur. DVI-VGA adaptorune gelirsek, ekran kartlarında kullanılan DVI-I(integrated) girişi hem DVI-A(Analog) hemde DVI-D(Digital) baglantısıyla uyumludur. Sizin sölemiş oldugunuz adaptorun bir tarafı DVI-A digeri tarafıda VGA dır. Yani sonuçta yine analog baglantı yapacaksınız. DVI-HDMI baglantısı ıse dedıgım gıbı TV nin destekleyip, desteklemedigine baglı.
  • ok, çok teşekkürler.
  • Paylaşımda bulunan herkese teşekkürler, iyi akşamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: casparza
    en iyi bulduğum fiyat 3275/8taksit tekofaks, sehpa ayağı dahil.(sehpa değil)

casparza, fiyat iyi bence. Nereden aldığınızı yazarsanız yeni alacak arkadaşlara da referans olur. Adres, telefon vs.
  • Sevgili nightbird ve kursad_75

Ben zaten cevabımda nightbird'ün yazısında bu problemleri yaşayanlarla dalga geçtiğini falan söylemedim. Benim rahatsızlığım, bu problemin bir şehir efsanesi olduğu yani esasında böyle bir sorun yok ta bu tür vehamete kapılanların esasen panelin çözünürlüğü gereği oluşan düşük bitrate'teki görüntülerde rastlanan sözkonusu mor yansımaları hata sandığı yönündeki son derece yanlış yaklaşım. Bu tür mor çizgiler bir tek Panasonic'temi gözüküyor peki. Yani diğer 1024x768 çözünürlükteki TV kullanıcıları niye aynı problemleri konu başlığı yapmadılar sizce. Ayrıca bu konuyu tartışan ve yaşayan yabancı forumlardaki onlarca kişi de mi aynı yanılgı içindeler. Panasonic Japonya bu konuda update edilmiş bir firmware ile servislerine gönderdiği yeni d-board'u boşuna mı geliştirdi? Bu arada problemin Panasonic tarafından kabul edilen adı Meganta Interface'dir. Ben bu forma bir türlü resim eklemeyi beceremedim ancak isteyen olursa servise gitmeden önceki panelimden çekilmiş görüntüleri isteyene e-mail yapabilirim. Böylece belki siz foruma eklersiniz de biz de resimler üzerinde tartışabiliriz.

Saygılar

• Bu hafta iş için İzmir'deydim.
    İzmir'de yaşayan arkadaşlara PV60E yi uygun fiyata bulabilecekleri bir adres vermek istiyorum.
    Bende tesadüfen buldum.
    Mavi Şehir EGS'de girişte bir mağaza var. Pazarlık yapıp İstanbul fiyatlarını söyleyince 3350 YTL / 5 taksite kadar indiler.
    Paylaşmak istedim.
  • tekrar selamlar.tv kumandasında i tuşuna basarsanız(numara tuşlarının yanında) ekranın sol tarafında kaynağın çözünürlüğünü ve giriş yuvasının adını görüyorsunuz(HDMI 720p gibi).bunu dvd de ekrandan görüntü gelirken deneyin.eğer dvd menüsünden HDMI ı 720p veya 1080 i ye ayarladıysanız , tv kumandasında i ye basınca bununla ilgili bilgiyi görmeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 16 Mart 2007; 23:20:57 >
  • bu da duvar aparatı ile ilgili bir resim

'_______ PANASONİCLİLER_______'
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

tekrar selamlar.tv kumandasında i tuşuna basarsanız(numara tuşlarının yanında) ekranın sol tarafında kaynağın çözünürlüğünü ve giriş yuvasının adını görüyorsunuz(HDMI 720p gibi).bunu dvd de ekrandan görüntü gelirken deneyin.eğer dvd menüsünden HDMI ı 720p veya 1080 i ye ayarladıysanız , tv kumandasında i ye basınca bununla ilgili bilgiyi görmeniz gerekir.

Evet zapatero, dün akşam tv kumandasındaki "i" tuşuna bastığımda "720p giriş" ibaresini gördüm nihayet.
    Senin resimdeki duvar askı aparatı orjinal herhalde, çünkü benimki böyle değil yani yan sanayi demekki.Bilgiler için sağol.
  • Sayın odurusken,

Söylediklerinize inanmayan olacağını zannetmiyorum umarım sorununuz en kısa zamanda çözülür.
  • PV60 almayı planlayan okuyucuların bu resimdeki askı aparatını almaları çok mantıklı olur bence. Yoksa bana verilen askı aparatıyla tv nin arkasında işlem yapmak gerçekten çok zor. Bu aparatın ne kadar önemli olduğunu şimdi anlayabildim, bakalım aldığım yerle bir konuşacağım belki aparatı değiştirtebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.