Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.761
Cevap
177
Favori
1.753.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla açıkçası ben sipariş verdiğimde cihazla beraber bunu getirip taktılar....açıkcası çok kullanışlı bir aparat...birşey takıp sökmek gerekse cihazı hafiften altından çektiğim anda yuvaasından çıkıyor ve yukarıda da açık vaziyette kitleniyor...işinizi yapana kadar o vaziyette tutma derdi olmadan duruyor.o yüzden eğer en azından yeni almayı düşünen arkadaşlar varsa bu mekanizmayı almaya özen göstersinler en azından...çok faydasını görürler.
  • Kesinlikle haklısın zapatero, bu askı aparatı şart. Pv60 ın HD performansını deneyebilen kullanıcı var mı?
  • @Sayın odurusken

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederiz. Sonuç olarak hangi aşamaya geldiğinizi de bizimle paylaşırmısınız.
    Sorununuz çözüldü mü? Sadece d-board bu problemi çözmeye yetti mi? İleride olası yaşayacağımız bu problemin ,çözümü için en azından bilgimiz olsun. Cihazınızı teslim aldınız mı?
    Bir de test için göndermiş olduğunuz linkteki test dvd sini açamadım, sanıyorum boyutu ile ilgili bir problem var. Nasıl açıp nasıl test edeceğimiz hakkında da bilgi verirseniz memnun oluruz.

iyi seyirler

quote:

Orjinalden alıntı: odurusken

Sevgili nightbird ve kursad_75

Ben zaten cevabımda nightbird'ün yazısında bu problemleri yaşayanlarla dalga geçtiğini falan söylemedim. Benim rahatsızlığım, bu problemin bir şehir efsanesi olduğu yani esasında böyle bir sorun yok ta bu tür vehamete kapılanların esasen panelin çözünürlüğü gereği oluşan düşük bitrate'teki görüntülerde rastlanan sözkonusu mor yansımaları hata sandığı yönündeki son derece yanlış yaklaşım. Bu tür mor çizgiler bir tek Panasonic'temi gözüküyor peki. Yani diğer 1024x768 çözünürlükteki TV kullanıcıları niye aynı problemleri konu başlığı yapmadılar sizce. Ayrıca bu konuyu tartışan ve yaşayan yabancı forumlardaki onlarca kişi de mi aynı yanılgı içindeler. Panasonic Japonya bu konuda update edilmiş bir firmware ile servislerine gönderdiği yeni d-board'u boşuna mı geliştirdi? Bu arada problemin Panasonic tarafından kabul edilen adı Meganta Interface'dir. Ben bu forma bir türlü resim eklemeyi beceremedim ancak isteyen olursa servise gitmeden önceki panelimden çekilmiş görüntüleri isteyene e-mail yapabilirim. Böylece belki siz foruma eklersiniz de biz de resimler üzerinde tartışabiliriz.

Saygılar

• Sayın Nightbird,
    TV şu anda İstanbul merkez serviste. Yaklaşık 1 haftadır orada, sanırım bugün yarın gönderirler. Televizyon gelince nasıl bir gelişme olduğunu paylaşırım. İstanbul öncesi Antalya'daki servis d-board'u bir kez daha değiştirmişti (yeni orijinal d-board, ancak update edilmiş değil) ancak sonuçta hiç bir değişiklik olmadı hatta daha kötüydü bile diyebilirim. Bunun üzerine İstanbul'dan aradılar ve Japonya'dan bu tür hatalar için geliştirilmiş ve update edilmiş d-board'un geldiğini ve bu parçanın takılacağını, bunun için de panelin İstanbul'a gelmesi gerektiğini, bu işlemin toplam 8-10 gün süreceğini söylediler. Yabancı sitelerden öğrendiğim kadarıyla 42PV60 için servis menüsündeki PDRAM değeri hatalı olanlarda (ya da hata gözükenlerde diyelim daha doğru olur.) 41.01 miş ve bu update işleminden sonra 41.02 hatta daha yenilerde 41.03 değerini alıyormuş. Bakalım bizimki gelince neler olacak. Daha ayrıntılı bilgiyi o zaman veririm.
    Test dvdsi konusuna gelince indirdiğiniz klasörde *.Vob uzantılı video dosyasını bir şekilde herhangi bir dvd veya vcd yapan programlarla (nero gibi) tekrar cd'ye yazın ve paneli test edin. Bu iç içe geçmiş yeşil tonunda bir görüntü içeriyor. Halkaların geçişlerinde, eğer tv kusurluysa bu mor-menekşe renkli karıncalanmalar gözüküyor.

Hepinize hatasız problemsiz tv'ler dilerim

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: nightbird

@Sayın odurusken

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederiz. Sonuç olarak hangi aşamaya geldiğinizi de bizimle paylaşırmısınız.
    Sorununuz çözüldü mü? Sadece d-board bu problemi çözmeye yetti mi? İleride olası yaşayacağımız bu problemin ,çözümü için en azından bilgimiz olsun. Cihazınızı teslim aldınız mı?
    Bir de test için göndermiş olduğunuz linkteki test dvd sini açamadım, sanıyorum boyutu ile ilgili bir problem var. Nasıl açıp nasıl test edeceğimiz hakkında da bilgi verirseniz memnun oluruz.

iyi seyirler

quote:

Sevgili nightbird ve kursad_75

Ben zaten cevabımda nightbird'ün yazısında bu problemleri yaşayanlarla dalga geçtiğini falan söylemedim. Benim rahatsızlığım, bu problemin bir şehir efsanesi olduğu yani esasında böyle bir sorun yok ta bu tür vehamete kapılanların esasen panelin çözünürlüğü gereği oluşan düşük bitrate'teki görüntülerde rastlanan sözkonusu mor yansımaları hata sandığı yönündeki son derece yanlış yaklaşım. Bu tür mor çizgiler bir tek Panasonic'temi gözüküyor peki. Yani diğer 1024x768 çözünürlükteki TV kullanıcıları niye aynı problemleri konu başlığı yapmadılar sizce. Ayrıca bu konuyu tartışan ve yaşayan yabancı forumlardaki onlarca kişi de mi aynı yanılgı içindeler. Panasonic Japonya bu konuda update edilmiş bir firmware ile servislerine gönderdiği yeni d-board'u boşuna mı geliştirdi? Bu arada problemin Panasonic tarafından kabul edilen adı Meganta Interface'dir. Ben bu forma bir türlü resim eklemeyi beceremedim ancak isteyen olursa servise gitmeden önceki panelimden çekilmiş görüntüleri isteyene e-mail yapabilirim. Böylece belki siz foruma eklersiniz de biz de resimler üzerinde tartışabiliriz.

Saygılar

• Odurusken,

Bu problem televizyonunuzu aldıktan ne kadar sonra hasıl oldu?
    Tekofaks teknik servisin ilgisinden ve çözümlerinden memnun musunuz?
    Sizden herhangi bir ücret talep edildl mi?
    Teşekkürler.

Sayın Nightbird,
    TV şu anda İstanbul merkez serviste. Yaklaşık 1 haftadır orada, sanırım bugün yarın gönderirler. Televizyon gelince nasıl bir gelişme olduğunu paylaşırım. İstanbul öncesi Antalya'daki servis d-board'u bir kez daha değiştirmişti (yeni orijinal d-board, ancak update edilmiş değil) ancak sonuçta hiç bir değişiklik olmadı hatta daha kötüydü bile diyebilirim. Bunun üzerine İstanbul'dan aradılar ve Japonya'dan bu tür hatalar için geliştirilmiş ve update edilmiş d-board'un geldiğini ve bu parçanın takılacağını, bunun için de panelin İstanbul'a gelmesi gerektiğini, bu işlemin toplam 8-10 gün süreceğini söylediler. Yabancı sitelerden öğrendiğim kadarıyla 42PV60 için servis menüsündeki PDRAM değeri hatalı olanlarda (ya da hata gözükenlerde diyelim daha doğru olur.) 41.01 miş ve bu update işleminden sonra 41.02 hatta daha yenilerde 41.03 değerini alıyormuş. Bakalım bizimki gelince neler olacak. Daha ayrıntılı bilgiyi o zaman veririm.
    Test dvdsi konusuna gelince indirdiğiniz klasörde *.Vob uzantılı video dosyasını bir şekilde herhangi bir dvd veya vcd yapan programlarla (nero gibi) tekrar cd'ye yazın ve paneli test edin. Bu iç içe geçmiş yeşil tonunda bir görüntü içeriyor. Halkaların geçişlerinde, eğer tv kusurluysa bu mor-menekşe renkli karıncalanmalar gözüküyor.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 19 Mart 2007; 10:48:15 >

• Yine çok önemli bir soru şu:

Yetkili servise, bu sorunla gelen kaç tane pv60 var şeklinde bir sorunuz oldu mu, olduysa cevabı bekliyoruz.
  • Sayın kursad_75
    Ben problemi televizyonun alınmasını müteakip 1-2 ay içinde farkettim (ben farkettim belki de başından beri vardı). İlk olarak moviemax'te oynayan Tom Cruise'un collateral filminde Tom Cruise'un taxinin içinde (arka koltukta) oturduğu sahnede yüzündeki garip çizgilerle farkettim. Kusur o kadar belliydi ki farketmemek imkansız. Zaten bir kaç dvd filmi var bunun için belirleyici. Bunlar Panic Room, Matrix, Collateral ve Karayip Korsanları. Bu filmlerin özellikle panik odasının belli sahnelerinde (ben bu filmleri collateral hariç tv de izlemedim, yurt dışındaki formlarda bunlardan bahsediliyor) bu kusurları görmek mümkün.
    Yalnız herkesin panik olması da gerekmez bütün televizyonlarda er ya da geç bu hata ortaya çıkacak diye bir şey yok. Örneğin daha sonraları satıcı teşhirlerindeki diğer pv60 ları bu gözle incelediğimde hiç birinde bu tür bir kusura rastlamadım. Yani hata yoksa yok varsa var. Kimi zaman gözüküp kimi zaman yok olmuyor. Eğer bu tür şeyler oluyorsa kusur olarak şüphelenen şey muhtemelen bu hata değildir içiniz rahat olsun.

Selamlar

Orjinalden alıntı: kursad_75

Sayın Nightbird,

Saygılar

Odurusken,

Teşekkürler.

• Antalya servisinin söylediğine göre merkez serviste bu problemi yaşayan benimkiyle beraber 3 adet tv varmış.
    quote:

Yine çok önemli bir soru şu:

Yetkili servise, bu sorunla gelen kaç tane pv60 var şeklinde bir sorunuz oldu mu, olduysa cevabı bekliyoruz.
  • Bilgiler için sağolun. Ben bu plazmayı alırken çok fazla araştırma yaptığıma inanıyorum. Sizin yaşadığınız sorundan da haberdardım. Televizyonumu alırken kafamda hiç soru işareti kalmamıştı daha önce söylediğim gibi. Bu konuda sizden bilgi almamın sebebi, bu sorunu reel olarak yaşayan ilk kullanıcısınız benim bildiğim kadarıyla. Vereceğiniz ve verdiğiniz bilgiler, kafasında soru işareti olan kullanıcı ve henüz tv alma aşamasındaki arkadaşlara yararlı olacaktır mutlaka. Piyasada rağbet gören plazma ya da lcd lerin hemen hepsinde bir şekilde sorun var. Önemli olan karar verebilmek hangisi olacağına, ama ben yeniden tv alacak olsam yine bu plazmayı alırım çünkü televizyonumun kalitesine inanıyor ve güveniyorum. Sizin sorununuzun da en kısa zamanda çözümlenmesini dilerim.

Sayın kursad_75
    Ben problemi televizyonun alınmasını müteakip 1-2 ay içinde farkettim (ben farkettim belki de başından beri vardı). İlk olarak moviemax'te oynayan Tom Cruise'un collateral filminde Tom Cruise'un taxinin içinde (arka koltukta) oturduğu sahnede yüzündeki garip çizgilerle farkettim. Kusur o kadar belliydi ki farketmemek imkansız. Zaten bir kaç dvd filmi var bunun için belirleyici. Bunlar Panic Room, Matrix, Collateral ve Karayip Korsanları. Bu filmlerin özellikle panik odasının belli sahnelerinde (ben bu filmleri collateral hariç tv de izlemedim, yurt dışındaki formlarda bunlardan bahsediliyor) bu kusurları görmek mümkün.
    Yalnız herkesin panik olması da gerekmez bütün televizyonlarda er ya da geç bu hata ortaya çıkacak diye bir şey yok. Örneğin daha sonraları satıcı teşhirlerindeki diğer pv60 ları bu gözle incelediğimde hiç birinde bu tür bir kusura rastlamadım. Yani hata yoksa yok varsa var. Kimi zaman gözüküp kimi zaman yok olmuyor. Eğer bu tür şeyler oluyorsa kusur olarak şüphelenen şey muhtemelen bu hata değildir içiniz rahat olsun.

Selamlar

Sayın Nightbird,

Saygılar

Odurusken,

Teşekkürler.

• 42PV 60 ın amerikan versiyonu olan 42PX60U nun CNET yorumlarından bahsetmek istiyorum. Bu tv de pv60 dan farklı olarak SD Memoryu kart slotu bulunmaktadır. Editörden aldığı not "7,5 very good" ; toplam 139 kullanıcıdan ise "8,5 excellent" almıştır. Aşağıda bu plazmanın performans değerlendirmesini yazıyorum.

Reviewed by: Kevin Miller
    Edited by: David Katzmaier

Birkez daha Panasonic Plazmanın görüntü kalitesinden etkilendik. Panasonic TH-42PX60U'nun renk bütünlüğü iyi. Renk çözünürlüğü harika, kırmızı fazlalığı yok. Kırmızı ve mavi, diğer plazmalarla orantılı bir boyutta iken yeşil renk çok mavimsi. Ayrıca grinin tonlarında ise bazı ufak kaymalar tespit ettik. Bütünüyle baktığımızda bu o kadar da önemli değil ve gri renk ayarlaması yaptıktan önce de sonra da fazla bir rahatsızlık göze çarpmıyor.

Senelerdir Panasonic plazmalar bize sunduğu şekliyle, siyah ve koyu renkli alanlar derin ve zengin. Fakat etrafı açık renkle bezendiği vakit siyah olan alanlar açılmaya başlıyor. Sorunlardan bir tanesi ise genelde plazmalarda karşılaşılan özel efektlerle bezenmiş karanlık sahnelerde yaşanıyor. Yaratılmış uzay görüntüsünün önünde yer eden uzay gemisi görüntüsünün olduğu sahnelerde arka plandaki uzayın karanlığı ile ortada yer alan unsurların birbiriyle uyuşmazlığı ve renk farklılıkları göze çarpıyor. Alien- The Director's Cut'ta karanlık alanlar gayet güzel ve derinken, üstüne yerleştirilen diğer görüntülerde bu farklılık gözönüne geliyor. Profesyonel TH-42HD8UK modelinde bu bağlamda daha gerçekçi bir boyut sağlıyor.

Dikey limit filminde ise daha açık renklerde bir kullanım tercih edildiğinden renklerin yedirilmesi ve zenginliği çok daha inandırıcı duruyor. Gri tonlaması ayarlarının yüksek oranda ortalama tutturması bunda etken oluyor.

CNET'in Dish Network HD Satellite' ndeki HD de renklerin yedirilmesinde ve detaylamalarda başarılıdır. Harry Potter'in bir sahnesinde düşük düzeyde bir kar yağışı sesi mevcuttur. Karanlık yerlerde tozların hareketleri vardır. HBO HD'de bunlar gözükebilir .Bunlar DVD'de olduğu gibi değildir HD'de. Ve bazı plazmalardan daha az göze çarpar. Onun dışında renk, ten tonları ve detaylar HD materyalinde olduğunca başarılıdır.

Kullanıcılara ve almayı düşününen arkadaşlara faydalı olması dileklerimle.

• Selamlar,
    Mesajlara resim eklemek için ne yapılması gerekir? Uğraştım ama olmadı. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Selamlar,
    Mesajlara resim eklemek için ne yapılması gerekir? Uğraştım ama olmadı. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Resmin nasıl ekleneceği ile ilgili DubLanc arkadaşımızın Pioneer topiğinde verdiği bilgiyi buraya aynen kopyalıyorum:

www.imageshack.us sitesini kullanabilirsiniz. Sırasıyla

- upload "file" kısmı tıklı olacak
    - Resmin dosyasını "gözat" kısmından bulup girin
    - Resize yapmak isterseniz, "resize" kısmını tıklayın ve çözünürlüğü seçin. Ben 640*480 yapıyorum
    - Herseyı yaptıktan sonra "Host it" tıklayın.
    - Gelen sayfa da "direct link to image" kısmında verilen adresi, burdaki mesaj panosundaki image tusuna basarak, [simage][/simage] in arasında kopyalayın.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 20 Mart 2007; 11:42:14 >

• PV60 kablolu tv performansı,

'_______ PANASONİCLİLER_______'
  • Akseaus arkadaşa teşekkürler.

İşte size kendi panelimden mor yılan resimleri (ne yazık ki çok net çıkmamış ama sanırım fikir verebilir.);

• Kablolu tv eurosport,

• Sony NS76H ile 1080i upscale dvd performansı,

• Bu da yine aynı filmden 1080i upscale görüntüsü,

• Yardımı için Akseausa tekrar teşekkürler. Diğer PV60 lıların da resimlerini görebilmek dileğiyle.
  • Sevgili odurusken,

Umarım televizyonunuzun sorunu yetkililer tarafından giderilir ve plazmanızın mor yılansız performans resimlerini burada görebiliriz.
  • Sayın "odurusken"
    Hazır burda post açılmışken, purple snake testi için dvd linkini ve servis menüsüne girmek için gerekenleri paylaşırsanız çok seviniriz, büyük kolaylık olur bende bugün yarın alıcam inşallah iyi bir test imkanı olur almadan.

teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.