Şimdi Ara

Panasonik FZ50 mi Fuji S9600 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Birinde ISO performansı...

Bana FZ50 daha şık geliyor...9600de niye 2.5" değil ekran sorusu hep aklımda...
    İkiside DSLR benzerlerinin zirvesindeki makinalar.

Hangisi alınırsa alınsın ,yanlış karar olmaz.
  • Arkadaşlar SLR almayacaksanız R1 alın. Ya da kompakt F30 falan alın.
    FZ50'de noise çok da 9600 çok mu başarılı sanki? Yok birbirinden farkları...
  • valla ben aldım her insan aldığı malı över ama. aldığım için pişman değilim çinden gelmişti bana ucuz yoldan kaptım türkiyedede fiyatları düştü bence alın tavsiye ederi
  • Ya hocam kaç aylık konuyu pörtletiyorsunuz ya nereden buluyorsunuz bu konuları
  • buluruz biz buluruz... Ben şu anda tam bu süreç içerisindeyim kafayı yiyeceğim... Hangisi alayım arkadaşlar? fz50 çok hoşuma gidiyor ve ayrıca 12x olması ve görüntü sabitleme ile gönlümü çalıyor. hem şu aşağıda linklerini vereceğim incelemelerde de fz50 tavsiye ediliyor. daha doğrusu daha iyi olduğu izlenimi veriliyor:

s9600 içinhttp://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/134/page_8.html
    fz50 için: http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/118/page_6.html

• Bu konuyu o kadar çok yazdım ki diğer Topiklerde. Sadece ISO başarısı yetmiyor ki, bende S6000fd Kullanıyorum. 7000' e yakın foto çektim her koşulda FZ50 ile aynı koşullarda çekerek mukayese etme imkanım oldu. Bende başta tutturdum ISO da ISO diye. Ama yetmiyor tek başına objektif kalitesi Fujide de iyi ama Panasoniğin LEICA' sına yetişemiyor. Benim Makinede 20 sn shutter değerinden sonra HOT PIXEL üretiyor. Panasonicte ise 60 sn shutter değerinde kesinlikle hot pixel yok.Max zoom yaklaşık eşit gibi ama Max zoomda Panasonic tam 7 misli daha fazla yaklaştırıyor. ve bu yaklaştırmada asla puslanma yok ve son derece az purple firinging ve choromatic(Color) aberration (Mor saçaklanmalar ve Renk sapması) var köşelerde pratikte yok bile kabul edilebilir. Max zoomda Fuji 4.9 f değerine inebilirken Panasonic 3.7 değerine kadar inebiliyor. Bakın kimse bunu üstünde durmaz ama bu çok önemli. Buna karşılık Fuji' nin ISO performansı daha iyi, Geniş açı avantajı ve renk anlayışı daha tatmin edici. o kadar.
    Artık Bu konuda tek cümle kurmaycam.....
    quote:

Orjinalden alıntı: psychomax13

buluruz biz buluruz... Ben şu anda tam bu süreç içerisindeyim kafayı yiyeceğim... Hangisi alayım arkadaşlar? fz50 çok hoşuma gidiyor ve ayrıca 12x olması ve görüntü sabitleme ile gönlümü çalıyor. hem şu aşağıda linklerini vereceğim incelemelerde de fz50 tavsiye ediliyor. daha doğrusu daha iyi olduğu izlenimi veriliyor:

• bipekkan abi sence panasonic FZ50 ile S6500fd arasındaki farklar 250 ytl ye değermi? fiyat performans açısından düşünürsek. S6500fd nin hotpikseli soğuttu biraz beni makineden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Bu konuyu o kadar çok yazdım ki diğer Topiklerde. Sadece ISO başarısı yetmiyor ki, bende S6000fd Kullanıyorum. 7000' e yakın foto çektim her koşulda FZ50 ile aynı koşullarda çekerek mukayese etme imkanım oldu. Bende başta tutturdum ISO da ISO diye. Ama yetmiyor tek başına objektif kalitesi Fujide de iyi ama Panasoniğin LEICA' sına yetişemiyor. Benim Makinede 20 sn shutter değerinden sonra HOT PIXEL üretiyor. Panasonicte ise 60 sn shutter değerinde kesinlikle hot pixel yok.Max zoom yaklaşık eşit gibi ama Max zoomda Panasonic tam 7 misli daha fazla yaklaştırıyor. ve bu yaklaştırmada asla puslanma yok ve son derece az purple firinging ve choromatic(Color) aberration (Mor saçaklanmalar ve Renk sapması) var köşelerde pratikte yok bile kabul edilebilir. Max zoomda Fuji 4.9 f değerine inebilirken Panasonic 3.7 değerine kadar inebiliyor. Bakın kimse bunu üstünde durmaz ama bu çok önemli. Buna karşılık Fuji' nin ISO performansı daha iyi, Geniş açı avantajı ve renk anlayışı daha tatmin edici. o kadar.
    Artık Bu konuda tek cümle kurmaycam.....
    quote:

Orjinalden alıntı: psychomax13

buluruz biz buluruz... Ben şu anda tam bu süreç içerisindeyim kafayı yiyeceğim... Hangisi alayım arkadaşlar? fz50 çok hoşuma gidiyor ve ayrıca 12x olması ve görüntü sabitleme ile gönlümü çalıyor. hem şu aşağıda linklerini vereceğim incelemelerde de fz50 tavsiye ediliyor. daha doğrusu daha iyi olduğu izlenimi veriliyor:

yorumunuz için teşekkürler... FZ50 ye doğru ilerliyoruz bakalım. hayırlısı

• Şu an 4 saat kadar internetimiz kesikti Sağolasın Telekom-TURSAT. AB de bu kadar saat interneti kessinler, A dan Z+ ye yönetim istifa eder. Bu arada Tatilde çektiğim 4000' e yakın fotograftan 250 kadarını inceledim ISO açısından 400 ISO' da Fuji gözle görünür bir başarısı var ancak ışığın azaldığı yerde noise üretmeye başlıyor anında. Max zoomda FZ50 daha net. Tripotla çektiğim fot' larda bu bariz belli ve renk sapma ve mor saçaklanma olayı çok dikkati çekecek derecede FZ 50 de çok az. LEICA objektif çok açık DÖKTÜRMÜŞ.... Her koşulda FZ 50' nin ISO başarısı 200' e kadar. Fujinin 800 hatta bir ölçüde 1600 ISO başarısı FZ 50 den çok çok iyi. Gece çekimleri 100 ISO' da dahi uzun pozlama avantajı ile FZ 50 ciddi fark atıyor ve HOT PIXEL olayı kesinlikle yok. AcdSee de exposure değerlerini % 300 arttırmama, pul pul sensör lekelerine kadar açmama ma rağmen yok. (50 sn vermişim)
    İşin açıkçası renk canlılığı Fuji' de belirgin üstün. Sanki s6500fd ile değilde S9600 ile bir kıyaslamaya gitmek çok daha uygun gibi gelmeye başladı bana. İlave özellikler nedeni ile FZ50 , s6500fd' ye ağır basıyor bir hayli. Eşdeğer rakip bence s9600..... Bununla tartıya çıkmak daha mantıklı....
    quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

bipekkan abi sence panasonic FZ50 ile S6500fd arasındaki farklar 250 ytl ye değermi? fiyat performans açısından düşünürsek. S6500fd nin hotpikseli soğuttu biraz beni makineden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 14 Aralık 2007; 19:31:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Şu an 4 saat kadar internetimiz kesikti Sağolasın Telekom-TURSAT. AB de bu kadar saat interneti kessinler, A dan Z+ ye yönetim istifa eder. Bu arada Tatilde çektiğim 4000' e yakın fotograftan 250 kadarını inceledim ISO açısından 400 ISO' da Fuji gözle görünür bir başarısı var ancak ışığın azaldığı yerde noise üretmeye başlıyor anında. Max zoomda FZ50 daha net. Tripotla çektiğim fot' larda bu bariz belli ve renk sapma ve mor saçaklanma olayı çok dikkati çekecek derecede FZ 50 de çok az. LEICA objektif çok açık DÖKTÜRMÜŞ.... Her koşulda FZ 50' nin ISO başarısı 200' e kadar. Fujinin 800 hatta bir ölçüde 1600 ISO başarısı FZ 50 den çok çok iyi. Gece çekimleri 100 ISO' da dahi uzun pozlama avantajı ile FZ 50 ciddi fark atıyor ve HOT PIXEL olayı kesinlikle yok. AcdSee de exposure değerlerini % 300 arttırmama, pul pul sensör lekelerine kadar açmama ma rağmen yok. (50 sn vermişim)
    İşin açıkçası renk canlılığı Fuji' de belirgin üstün. Sanki s6500fd ile değilde S9600 ile bir kıyaslamaya gitmek çok daha uygun gibi gelmeye başladı bana. İlave özellikler nedeni ile FZ50 , s6500fd' ye ağır basıyor bir hayli. Eşdeğer rakip bence s9600..... Bununla tartıya çıkmak daha mantıklı....
    quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

bipekkan abi sence panasonic FZ50 ile S6500fd arasındaki farklar 250 ytl ye değermi? fiyat performans açısından düşünürsek. S6500fd nin hotpikseli soğuttu biraz beni makineden.

aslında bir süredir fz50 araştırması içindeydim. gerçi bu işimi yaza bıraktım ama şimdiden takip ediyorum.
    ancak @bipekkan bu mesajından dolayı biraz aklım karıştı. özellikle gece çekimleri konusunda. fuji 800 iso da bile daha iyi, tamam. fz50 ise 200 iso da iyi performans veriyor. sen bu noktada uzun pozlamadan bahsetmişsin de ben biri 800 (hatta 1600) ile çekerken diğeri 200 iso da bu farkı Mega OIS ile mi kapatıyor yoksa tripod mu kullanıyor onu anlamadım.
    bir de leica objektifin fujiye karşı avantajları nedir onu bi açıklar mısın.

kusura bakma ama iki modeli de bu kadar çok kullanmış birini bulmuşken kaçırmamak gerekiyor

• Fujinin 800 hatta 1600 ISO' daki başarısı bol ışıkta 400 ISO dahil ışık yetersizleşmeye başladıkça noise üretiyor detaylar kayboluyor.
    Her iki makineyi gece çekiminde tripot üstünde 100 ISO' da denedim. 5 sn den başlayarak karşıma Akçay' ı alıp başladım. Benim S6000fd 15 sn de hafif, 20 sn de belirgin 30 sn. de ise rezalet Hot pixel üretti. FZ 50, 50 sn. pozlamada benim gözle farkedemediğim güneş battıktan sonraki gökyüzündeki hafif morluğu dahi saat 21.30 sıralarında dağları ayırarak vermiş. Fujide 30 sn' de farketmiş ama gökyüzü dağlar bol bol yıldız içinde.Kesinlikle hot pixel olayı denediğim 50 sn. pozlamada yok. zaten IS sistemi dahi olsa 1/5 sn pozlamadan sonra tripot kullanmak şart Tabi bu değer kişiden kişiye değişir. Kısacası ben Fujide, gece çekimlerinde 800 ve 1600 ISO' nun faydasını göremedim Özellikle detaylar kaybolup bol bol pullanmalarda olunca........
    quote:

Orjinalden alıntı: alquirel
    aslında bir süredir fz50 araştırması içindeydim. gerçi bu işimi yaza bıraktım ama şimdiden takip ediyorum.
    ancak @bipekkan bu mesajından dolayı biraz aklım karıştı. özellikle gece çekimleri konusunda. fuji 800 iso da bile daha iyi, tamam. fz50 ise 200 iso da iyi performans veriyor. sen bu noktada uzun pozlamadan bahsetmişsin de ben biri 800 (hatta 1600) ile çekerken diğeri 200 iso da bu farkı Mega OIS ile mi kapatıyor yoksa tripod mu kullanıyor onu anlamadım.
    bir de leica objektifin fujiye karşı avantajları nedir onu bi açıklar mısın.

kusura bakma ama iki modeli de bu kadar çok kullanmış birini bulmuşken kaçırmamak gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 15 Aralık 2007; 15:37:51 >

• arkadaşlar merhabalr uun süredir slr-like bir makine almak için araştırma yapıyorum ve efsane r1 i almak istiyorum. ama makine sadece efsane :D elle tutulmuor bir türlü. r1 i sıfır alabileceğim bir yer kalmış mıdır ya da ikinci el olarak tavsiye eder misiniz? sonuçta bu kadar güzel bir makineyi elden çıkarmak pek mantıklı değil tabi ki bir sorunu yoksa???
  • quote:

Orjinalden alıntı: theust

arkadaşlar merhabalr uun süredir slr-like bir makine almak için araştırma yapıyorum ve efsane r1 i almak istiyorum. ama makine sadece efsane :D elle tutulmuor bir türlü. r1 i sıfır alabileceğim bir yer kalmış mıdır ya da ikinci el olarak tavsiye eder misiniz? sonuçta bu kadar güzel bir makineyi elden çıkarmak pek mantıklı değil tabi ki bir sorunu yoksa???

yaa ne alaka,nereden buluyorsun bu eski konuyu ayrıca alakasız bir mesaj atıyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: theust

arkadaşlar merhabalr uun süredir slr-like bir makine almak için araştırma yapıyorum ve efsane r1 i almak istiyorum. ama makine sadece efsane :D elle tutulmuor bir türlü. r1 i sıfır alabileceğim bir yer kalmış mıdır ya da ikinci el olarak tavsiye eder misiniz? sonuçta bu kadar güzel bir makineyi elden çıkarmak pek mantıklı değil tabi ki bir sorunu yoksa???

yaa ne alaka,nereden buluyorsun bu eski konuyu ayrıca alakasız bir mesaj atıyorsun

eski konulara mesaj atmak bir suç mu? eski konulara mesaj atmak yasaksa kilitlenir olur biter. komik duruma düşme. kaldı ki fz50 ve 9600 miladını doldurmaya yakın da olsalar hala piyasada olan ürünler. r1 i de ikinci el olarak sormuşum. bunun yanı sıra mesaj alakasız da değil çünkü tekrardan okuma zahmetine girersen( tabi ki önceden okuduysan bu konuyu ) 9600 ile fz50 kıyaslanırken bir çok kişinin bunların yerine r1'i önerdiğini görürsün. bende bu konuyu fz50 ile 9600 kıyaslaması ararken okudum. her forumda olduğu gibi burada da r1 karşıma çıktı ve bende r1 den bahseden arkadaşlara nasıl bulacağımı sordum. bunun için yeni konu açmaktan daha iyidir. kaldı ki buraya yazdığım mesaj sayesinde r1 buldum bir tane. istediğim şeye ulaştığıma göre mesajı alakasız yere atmamışım demek ki.
    umarım bundan sonra bir insanı eleştirirken biraz daha düşünür ve o şekilde bir şeyler yazarsın. kaldı ki dediğinde haklı bile olsan bu üslup nedir? hatalıysam hatamı anlatırsın bende hatalıysam eğer hatamı bir daha tekrarlamam. bir şey öğretmiş olursun.daha medeni bir şekilde derdini anlatma kapasiten yoksa o ayrı mesele tabi ki. ne kadar da tahammülsüz bir halk olmuşuz böyle. bu sadece bu forumda değil her yerde gördüğüm bir şey. gülüp geçsem mi yoksa üzülsem mi karar veremiyorum. en iyisi alışık olduğumuz gibi ağlanacak halimize gülmek.

• Fujitsu S9600 daha iyi özellik bakımından daha profesyonel..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.