Şimdi Ara

pandie - Tüm Deneme Netlerim ve Soru & Cevap (2021 Y-Say: 2.7k) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
11
Favori
3.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim bende 345 çözdüm ama yarım yamalak ( 1 hafta çalışiyom 4 hafta çalışmiyom.) Ama Şimdi iyi düzeni oturttum 3D ye başladım zorlanarak iyi kötü gidiyoruz ;))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3D nin yarısına gelince denemelere başlıyim ben yapamiyom diye çözmüyordum /

• siz tyt'nin bir anda artmasını neye bağladınız hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • casper sevimli gudubet kullanıcısına yanıt

Ben teşekkür ederim :) Endemik'in geometrisi muhteşemdi, matematiği güzel, türkçesi vasat. Ayt'lerini inceleyip pek beğenmemiştim sanırım. En beğendiğim denemeler bu şekilde:

Tyt genel: Rasyonel Navigasyon, 3D, Limit Avantaj, 345

Tyt türkçe: 3D (ileride fazla kazıklaşıyor, ortası güzel), Paraf, 345

Tyt matematik: Endemik, 3D, 345

Tyt fen: 3D, 345, Apotemi (sınav tarzı değil pek fakat özgün sorular var, açıklamalarıyla beraber faydalı olabilir)

Tyt sosyal: Paraf, 3D ve belki Endemik fakat pek hatırlayamadım şu an

Ayt genel: 3D

Ayt matematik: 345 (kolay kaçıyor fakat düzgün), 3D, Apotemi

Ayt fen: 3D, 345

Ayt fizik: Bilgi sarmal, Nihat Bilgin, ESŞ (kesin çözülmeli bence), Apotemi (müfredat dışı ve hatalı soruları var fakat genel olarak beğendim)

Ayt kimya: Palme, Aydın (sorular kendini fazla tekrarlıyor, hepsi çözülmese olur), Orbital

Ayt biyoloji: Bilgi Sarmal, Palme

• pandie kullanıcısına yanıt
    65-70den 70+ya nasıl sabitledin hocam ya da ayt fen icin yaptigin spesifik bir sey var miydi 35+lar icin

• çok güzel

• bennasılbüyükadamoluucam B kullanıcısına yanıt

Ayt dahil tüm konuları ocakta bitirdim. Şubat itibarıyla da 70 altına hiç düşmemişim ayt'lerde hocam. Günlük belki 3 saatimi ayt fizik/biyoloji/kimya üçlüsünden ikisine ayırıp branş çözüyordum. Doğru yaptığım sorularda dahi emin olmadığım ufacık bir nokta varsa onu anlayana kadar o soruya tik atmıyordum. Hatalı yaptığım sorularda da unuttuğum bir nokta varsa ilgili kısmı meb kitabından okuyordum. Genel olarak analizlerim bu şekilde fazla uzun sürüyordu, doğru yaptığım sorularda da video çözüm vs baktığım için. Çevremde soruları bu kadar didik didik eden birini görmediğim için tuhaf geliyordu fakat bu takıntım sayesinde ayt fenim epey yol katetti bence. Sınavda da 2y ile defteri kapadım pandie - Tüm Deneme Netlerim ve Soru & Cevap (2021 Y-Say: 2.7k) 

• Konularınız bittiyse bir üstteki mesajda anlattığım yöntemi uygulayabilirsiniz isterseniz hocam.

• hocam hazırlık sınavı dendiği kadar zor mu?

• Peki ya ayt matematiğe ne zaman başlayıp ne zaman bitirdin? Şuan 11. Sınıfa gidiyorum ve 11 matematiğim çok zayıf geç kalmış gibi hissediyorum kendimi. Sence ne yapmalıyım?

• Hazırlık sınavı birkaç aşamadan oluşuyor. 1. aşamada 200 temel tarzda soru var. Sorular kısa ama örneğin sonlara doğru sordukları kelimelerin zorluğu artıyor yani. Bu aşamayı 135+ net ile bitirirseniz bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanıyorsunuz. Diğer türlü belli net aralıklarına göre kurlara yerleştiriliyorsunuz.

2.aşamada çok belirgin bir seviye artışı var. 2a aşamasında reading, listening, grammar, vocabulary section'ları var. Bundan da %60 üstü yaparsanız 2b'ye geçip writing ve speaking sınavlarına giriyorsunuz. Genel şema bu şekilde.

Ben sene başındaki sınavda ilk aşamada 190/200 yapmıştım. Kasıtlı olarak da 2. aşamada kaldım. İngilizceniz fena değilse ilk aşamayı rahatlıkla geçersiniz bence ama 2. aşamada seviye artışını epey hissetmiştim ben. Bence Bilkent hazırlığı zorluğunun ününü hak ediyor, Boğaziçi hariç belki diğer üniversitelerde bu kadar zorlamayacaklarını düşünüyorum. Başka okulların sınavını çözmedim fakat okuyan arkadaşlardan vs aldığım izlenimlere göre konuşuyorum.

Ocak'taki PAE'yi 135/150 ile geçtim. Hazırlıkta - özellikle 5. kurda - PAE'ye yönelik çalışmalar yapılıyor ve kesinlikle çok iyi hazırladıklarını düşünüyorum sınava. O açıdan okula uyuyorsanız ve düzgün çalışıyorsanız pek korkmanıza gerek yok. Ben sene başında da sınavı geçebilecek seviye olduğumu düşünüyorum. O yüzden hazırlık boyunca rahattım ve ödevler harici çalıştığımı söyleyemem ama düşününce İngilizcem iyi olmasaydı zorlanırdım muhtemelen. Hazırlıkta 2. senesinde olan azımsanamayacak sayıda öğrenci var, onda da geçemeyip kalanları duyuyorum arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 7 Mayıs 2022; 11:44:41 >

• Teşekkürler hocam çok yardımcı oldu yazınız, bölümde başarılar diliyorum

• isoz0 İ kullanıcısına yanıt

11 boyunca okulu takip etmiştim, yaz tatilinde KAF başlayıp önden 12 konularını öğrenmeye başlamıştım ve lti dahil ocak'ta tamamlamıştım konuları. Benim için bu şekildeydi fakat geç kalmış gibi hissetmenize gerek yok bu aşamada. Okulu takip edemediyseniz bu yazı 11 konularını öğrenmek ve pekiştirmek için değerlendirebilirsiniz. Acele edip yarım yamalak öğrenmeyin asla. Behzat hoca forumda pek sevilmiyor fakat ben KAF serisinin aşırı faydalı olduğunu düşünüyorum ayt için. O bakımdan kaf 3 ve 4 tavsiye edebilirim fakat dilediğiniz başka hoca varsa onu da takip edebilirsiniz Eyüp hoca gibi. Sistematik bir şekilde ilerlediğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız pandie - Tüm Deneme Netlerim ve Soru & Cevap (2021 Y-Say: 2.7k) 

• Rica ederim, sağ olun :)

çok teşekkürler hocam

Teşekkür ederim hocam. Birde sınava hazırlık sürecinde hangi kaynakları kullandınız yazabilir misiniz?

• isoz0 İ kullanıcısına yanıt
    pandie - Tüm Deneme Netlerim ve Soru & Cevap (2021 Y-Say: 2.7k)

Onerebilircegin denemeler var mı çünkü bazı denemeleri yarıda bırakmışın Türkçe adına

• bennasılbüyükadamoluucam B kullanıcısına yanıt

tyt mat ve türkçe denemesi çözmeye başlamıştım, birkaç ay sonra kolay-orta sayılacak bir denemede 100+ yapmıştım öyle devam etti :D

• benim 100+ da oluyor 90- de. tyt matematiğe bağlı. yorulmazsam ya da odak kaymazsa guzel geliyor. siz tyt'de yorgunluk hissediyor muydunuz,özellikle zor türkçelerde vs.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.