Şimdi Ara

######## PAPA ÖLDÜ DE TÜRKİYEYE NE OLUYOR ###### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok haklısın arkadasım, madem öyle herkes kendi toprağını kralı,yani böle bir ülke kavramından sözetmek bile büyük hata...
  • quote:

Orjinalden alıntı: memnones

Çok haklısın arkadasım, madem öyle herkes kendi toprağını kralı,yani böle bir ülke kavramından sözetmek bile büyük hata...

ne demek istedin anlamadım
  • Ülke sembolik-Papa Dünyaya dün hükmetmiş ve bugünde-yarında hükmetmeye devam edecek olan dini bir dünya lideri olarak görülüyor.Onun üstünde bir Allah'ın kulu yoktur gözüyle bakılıyor...
  • ya beyler bazıları hükümete yalaka demiş işte asıl şimdiye kdr yalaka olmadığımız için tek başımıza kaldık, avrupaya yalvarıyoruz bizi al diye, istediklerinizi yapğıyoruz.. dünyaya bakın bizim kadar az dostu olan kaç ülke var? hep kaba kuvvettir, umursamazlıktır derken yalnız kaldık farkında diiliz. Türkün Türkten başka dostu yoktur. sözü cok doğru ama bunu yaratan biziz, ha çok mu muhtacız baskalarına derseniz sonuna kadar muhtacız. örnek ingiltere abd yle dost olmasa, hayatta 2. dünmya savasşından 1 tek ingiliz sağ cıkamazdı. bırakın artık bunları yalakalık gerekiyosa yalakalık, öenmli olan güçsüz kalmamak bu dünya gerçeği.. son dostsuz ülke ırak ' ı gördünüz adamların g.. tünden girdiler hala çıkmadılar bir tane de islam ülkesi karsı cıkamadı. devir güçlerin devri bırakın bu yalakalık laflarını.

papaya gelince ölmüş insanın arkasından ak demişsiniz. eminim mhz. muhammed olsa sizden utanç duyardı ölü bir insana arkasından laf ettiğiniz icin

• quote:

Orjinalden alıntı: korncu21

bunun islami yönüyle bakmamak lazım , objektif bakarsak

Türkiye laik bir ülkedir ve herhangi dini lider için bayrak indirmesi yanlıştır.

ama papa devlet başkanı statüsünde değerlidirilebilir ve türkieni vatikanada elçiliği wardır. başka Devlet başkanları içi bayrak yarıya inererse olailir

avrupa devletleride laik ne olmuş??? tabi onlar dinlerine sahip çıkıyorlar o başka
  • papalar gider papalar gelir... önemli olan öleni değil yeni geleceği ve yapacaklarını konuşmak... çünkü yapacakları bütün dünyayı etkileyecek bir kişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbederxl -- 8 Nisan 2005, 1:25:01 >
  • neee böyle birşey oldu mu gerçekten?????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuGhAn

neee böyle birşey oldu mu gerçekten?????????

sanmam ben de olduğunu herkes atlamış ama...
  • hangi yüzyılda yaşıyor bu arkadaşlar yahu.... haçlı seferi fln demiş adam.....gece gece güldürdünüz beni ya... 1 kere bayraklar fln yarıya indirilmedi papa öldü diye.......

tarihi ne kadar bildiğini gözler önüne seriyorsun...... haçlı seferleri düzenlemiş olsalar bile Müslümanlar kuzu kuzu duruyordu onlar durduk yerde mi saldıralım dediler.. osmanlısı bilmemnesi az mı saldırdı avrupa ya din uğruna toprak uğruna...... artık bu zamanda müslüman-hristiyan-musevi diye ayrım olmaz bütün insanlar kardeştir.... adam öldüysede allah rahmet eylesin diyip işimize bakarız..... adama bi de küfür ediyolar 2 milyar insanın dinen,manevi olarak bağlı olduğu bir insana... bu söyledikleriniz karşısında kifayetsiz kalıyor kelimeler ne diyim..... size koca 1 YUH olsun...... konuyu açan arkadaşın da yaşını ve eğitim seviyesini merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi header -- 8 Nisan 2005, 1:27:59 >
  • papa'nın arkasından küfür edenlerin cehaletine veriyorum.Cehaleti onları öyle bir kör etmiş ki son papa'nın kim olduğunun farkına varamamışlar.Heretic sana sonuna kadar katılıyorum.Adam evet seçilmişlerin(kardinal) oylarıyla oraya gelmiş o yüzden de demokratik bir devlet başkanı sayılmaz;ANCAK papa görevde olduğu yıllar boyunca usta bir devlet adamı gibi davrandı be yıkıcı olmaktan çok birlieştirici bir politika izledi.Bush ırak'a girerken bundan rahatsızlığını dile getiren,kuranı öpen ve 'öteki tüm halklardan katoliklerin yaptıkları hatalar için özür diliyoruz' diyen kişi jean paul'dur.Ayrıca kimin nereye gideceini de allah bilir siz kim oluyorsunuz da adamın cehenneme gittiğindan falan böle emin oluyosunuz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runaway -- 8 Nisan 2005, 1:32:51 >
  • Saçma olan ne arkadaş ???

quote:

Orjinalden alıntı: derbederxl

papalar gider papalar gelir... önemli olan öleni değil yeni geleceği ve yapacaklarını konuşmak... çünkü yapacakları bütün dünyayı etkileyecek bir kişi
  • bugün haberlerde dinledim bayrağın yarıya indirildiğini.Yalan haber olduğunu zannetmiyorum.Laik bir ülke olduğumuza göre her dine eşit ölçüde yaklaşmalıyız.Türkiye'de sırf müslümanlar yaşamıyor.Hıristiyanlar da var.Dolayısıyla sırf müslümanlardan ouşan bir toplum olmadığımıza göre Hıristiyan vatandaşlar için hüzünlü bir gündür.Bayrağın yarıya indirilmesini yanlış bulmuyorum.
  • evet . papanın ne tarafa gittiğini bilemeyiz. son nefesinde yanında değildik. İnşallah hidayete ermiştir. Yoksa vay haline....
  • arkadaslar su Fatima 'nın 3. sırrının ne olduğu hakkında bi fikri olan warmı?bu papanın Bizim Kutsal Kitabımız ı bile opmesi çok garip bence.bi arada bazı hristiyan papazları gizlice musluman olduğunu duymustum..ne iş bu?hristiyan alemi Fatima nın sırlarının 2 tanesini açıklıyor ama 3.yü açıklamıyor bunun sebebi ne acaba..belkide gerçekten Fatima ya boyle 3 tane sır verildi 2si açıklanabilir goruldu 3.sunde ise Muslumanlıktan falanmı bahsedildi?3.sır bir zarf ile papalardan papalara aktarılıyor..bundan önceki papalardan birininde bu srırı okuduktan kısa bi süre sonra olduğu soyleniyor..bi yorumu olan warmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakee

arkadaslar su Fatima 'nın 3. sırrının ne olduğu hakkında bi fikri olan warmı?bu papanın Bizim Kutsal Kitabımız ı bile opmesi çok garip bence.bi arada bazı hristiyan papazları gizlice musluman olduğunu duymustum..ne iş bu?hristiyan alemi Fatima nın sırlarının 2 tanesini açıklıyor ama 3.yü açıklamıyor bunun sebebi ne acaba..belkide gerçekten Fatima ya boyle 3 tane sır verildi 2si açıklanabilir goruldu 3.sunde ise Muslumanlıktan falanmı bahsedildi?3.sır bir zarf ile papalardan papalara aktarılıyor..bundan önceki papalardan birininde bu srırı okuduktan kısa bi süre sonra olduğu soyleniyor..bi yorumu olan warmı?

• Ben bayrağın yarıya indiğini duymadım ama eğer gerçekse ayıp etmişler.Papa kimki lan.Ölmüş gitmiş.Bizene.Aklıma şuan ilk Turgut Özal geldi. (sakın siyasi bi olay olarak algılamayın ilk aklıma gelen ölmüş devlet büyüğümüz sadece) Mesela Turgut özal öldüğünde bayrak indirildimi dünyada.
  • Papa öldüğü için tüm resmi kurumlarda bulunan bayraklar yarıya indilmesi TRT dahil bütün kanallar verdi doğrudur ve yapılması gereken de budur. Çünkü bu saygı meselesidir. Kötülüğe kötülükle cevap vermek dinimizce yasaklanmıştır. Biz saygı gösteririz onlar göstermezlerse onların sorunu. Sonuçta Katolik dünyasının en büyük dini lideri ve ayrıca devlet başkanı statüsündedir. Bazı arkadaşlar demişki bizden (yani müslimanlardan) birisine bişi olduğunda niye bayraklar yarıya inmiyo.Tabi inmez. Çünkü müslümanların başında bi halife yokki, bi baş yokki. Herkes başına buyruk yaşıyo ve bu yüzden de İslam birliği kurulamıyo. Ama halife veya bunun gibi bi başımızda dini liderimiz olsa, Mekke ve medine de aynı vatikan gibi bi ayrı ülke olsa ve dini liderimiz orda yaşasa bak neler değişirdi dünyada. Biz ne kadar dinimizden uzaklaşırsak o kadar güçsüz oluruz. O sevmediğiniz kanı bozuk BUSH bile İincil ve Kuran a el basarak yemin etmiştir. Ha o yeminini tutar veya tutmaz onun sorunu. ama bizde sıkıyosa bi yapsınlar bak noluyo. hemen arkasından askeri darbe gelir. Bizi parçalamak için bölmek için dinimizle uğraşıyolardı, o bitti çünkü iyice laçkalaştı. Şimdi de Kürt-Türk kavgası yapılarak yıpratılmak isteniyoruz. Bakın Bush Slovenkyada yaptığı konuşma yüzünden Ukranya Gürcistan ve Kırgızistan da halk darbeleri yapıldı. ve aynı darbe şimdi Ermenistanda da bekleniyor. Bizdede Kürtleri kışkırtarak ayaklanma çıkarıp böle bi darbe düşünülüyo bana göre. Onun için tedbirli olmalıyız soğukaknlı olamalıyız. Mersin, Trabzon ve Samsun daki olaylar basit şeyler. Eğer biz böyle ufak şeylerle galeyana gelirsek işimiz zor. Zaten herkes onu istiyo. Bizi yıpratmak isteniyo. Aman dikkat edelim. Herkese hayırlı sabahlar ve saygılar

• B.S.S Arkadaşim +1

Öncelikle ölmüş bir adamin arkasindan saygısızca konuşmak yanlış, kim olursa olsun.

Müslümanlari hepsini birbirine küstürmüşler.hepsi birbiriyle kavgalı.Araplara bizi,bize onlari kötülemişler.Adamlar parçala böl yut sistemini gayet güzel kullaniyor.Birlik diye birşey yok.şimdi diyeceksiniz kiminle birlik olalim.Geri kalmış Müslüman ülkelerlemi?
    bence geri kalmamizin sebebide bu.diyelim Pakistan,Endonezya,malezya gibi nüfusun çoğunluğunun Müslüman olduğu ülkelerle birlik yapsak ne kadar güzel olur.

Ama bayraklarin yariya inmesi olayi biraz enteresan gerçekten.Bir çok büyük Müslüman din aliminin ölüm yıldönümünde böyle bir şey yapilmiyor.Hatta Peygamberimizin vefat ettiği gün bile böyle bir şey yapılmıyor.Sonra gidip elin dini lideri için böyle birşey yapılıyor :(

• quote:

Orjinalden alıntı: header

hangi yüzyılda yaşıyor bu arkadaşlar yahu.... haçlı seferi fln demiş adam.....gece gece güldürdünüz beni ya... 1 kere bayraklar fln yarıya indirilmedi papa öldü diye.......

tarihi ne kadar bildiğini gözler önüne seriyorsun...... haçlı seferleri düzenlemiş olsalar bile Müslümanlar kuzu kuzu duruyordu onlar durduk yerde mi saldıralım dediler.. osmanlısı bilmemnesi az mı saldırdı avrupa ya din uğruna toprak uğruna...... artık bu zamanda müslüman-hristiyan-musevi diye ayrım olmaz bütün insanlar kardeştir.... adam öldüysede allah rahmet eylesin diyip işimize bakarız..... adama bi de küfür ediyolar 2 milyar insanın dinen,manevi olarak bağlı olduğu bir insana... bu söyledikleriniz karşısında kifayetsiz kalıyor kelimeler ne diyim..... size koca 1 YUH olsun...... konuyu açan arkadaşın da yaşını ve eğitim seviyesini merak ediyorum

ohh bee nihayet akıllı bir insan çıktı (peşinden gelenlere de teşekkür ediyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heretic -- 8 Nisan 2005, 10:33:45 >

• Üstünlük takvadadır! Yani eğer papaya saygı din içinse hristiyan bir papa hiç bir müslümandan daha üstün değildir. Zaten Türkiye laiktir yani devlet işlerine din bulaştırılmaz!
    (Bu arada zamanın alimi olarak nitelendirilen Said Nursi'nin yaşadığı ağacında yakın zamanda kesildiğini unutmayalım)
    Ha şayet başka bir durum sözkonusu ise bayrak yarıya indirilme olayı yalakalıktan başka birşey değildir çünkü bu şekilde saygı olmaz! adamların bizi salladığı yok biz bayrağımızı yarıya indirecez. Hemde bu kadar hassas bir zamanda.. ( bayrak yakma olayları )
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.