Şimdi Ara

papağan alıcam ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
12.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklasik 10 sene muhabbet kusu besledik, rahmetli olduktan sonra sultan papagani aldik, ama hayvan sabah 6 gibi ciyak ciyak otmeye basliyodu, resmen islik caliyodu aslinda gayet guzel ama daha sonra sesinden annem cok rahatsiz oldu, 6 ay sonra vermek durumunda kalmistik, yeni yenide koltuklarin basina yanimiza gelmeye baslamisti, ama su bi gercek, eger hayvana dogru duzgun bakmayacaksiniz, hayvani tek alip onu kafese zindan etmeyin, en azindan birde karsit cins alin,

Papaganlar muhabbet kusu gibi degil sonucta yabani, ozen gostermesseniz size alismazsa, hayvan mal gibi butun gun kafeste durur yazik olur acikcasi, eger vaktiniz yoksa dedigim gibi cift alin en azindan hayvana eziyet etmememis olursunuz.

bu arada sultanlar cennete gore daha buyuk, bence daha tatlilar ama sesleri acikcasi sorun. cennetlerin o kadar sesi cikmiyo

edit: bide sultanlarin bence en onemli artisi bildigimiz cekirdegi citleyebiliyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 23 Haziran 2010; 22:48:29 >

• @prestor kardeşim öncelikle yanına birde muhabbet kusu düşünüyorum bu söylediğini daha önceden dusundum biliyorum yani.ama muhabbet kusuna saldırırmı bilemiyorum orasını papağanbu konudada şüphem var ikinci olarak papağanların en sevdiği ayçekirdeğini ona verirsen olay bitmiştir bunu haftada bir periyoduk veya ödül olarak vermelisin çünkü papağanlar bunu sürekli yerse ömürlerinden haftada 1 ay yok olmus oluyor

teşekkürler
  • Muhabbet kuşu al derım daha cana yakınlar gerçekten

Muhabbet kuşu seçerkenkı tavsiyelerim :

- Mutlaka kanadına bak kanadı çıkmış olarak al
    - Mumkunse uretımhaneden al
    - Ayakları purussuz gagasın yaş olmasın canlı hareketlı kıpır kıpır olsun ( bendekı gıbı)
  • Bence kuş alma kedi al siyam kedisi kuşlar hiç sevdirmiyor zaten sevcek yerleride yok
  • @hools arkadaşım muahbbet kusunu ben bagırmasın diye istiyorum yanına ama kafesler ayrı ayrı

@oranj001 arkadaşım bende çok istiyorum ama bakamam evde papağana bakabilirim ama alışınca onlarda sevidiyor bence papağan apayrı kedi apayrı
  • baykuş beslesek nasıl olur bızım balkona konuyo ikidebir yakalıcam tutamıyorum veledi
  • DH demeyi öğret .
  • quote:

Orijinalden alıntı: meraşel

@prestor kardeşim öncelikle yanına birde muhabbet kusu düşünüyorum bu söylediğini daha önceden dusundum biliyorum yani.ama muhabbet kusuna saldırırmı bilemiyorum orasını papağanbu konudada şüphem var ikinci olarak papağanların en sevdiği ayçekirdeğini ona verirsen olay bitmiştir bunu haftada bir periyoduk veya ödül olarak vermelisin çünkü papağanlar bunu sürekli yerse ömürlerinden haftada 1 ay yok olmus oluyor

teşekkürler

saldirirmi benim bi deneyimim olmadi ama, zamaninda petshopdaki adama sormustum, muhabbet kusuna flan bisi yapmaz demisti, ama tabi ne kadar dogru bilemem, bu arada ay cekirdeginin omrunu azalttigini bilmiyodum soyledigin iyi oldu, bi tane daha almayi dusunuyodum alirsam tavsiyene uyarim sagolasin.

• prestor kardeşim muhabbet kuşu saldırabiliyormuş ben hint bülbülü koymak istiyorum ama saldırırmı bilmiyorum şimdi ona bakıcam diğer olarakta ayçekirdeği ömrünü kısaltıyor diye vermeyecek değilsin yani yine ver ama sürekli değil omzuna gelir elinden verebilirsin sana daha kolay alısır zaten pet shoplarda satılan yemlerde ayçakirdeğide var (çok değil yetecek kadar) onlardan öneriyorum kapalı yem alırsan daha iyi olur.

teşekkürler
  • kardeş sakın sultan papağanı alıyım deme çünkü bu hayvanların kanatlarının altından ufacık gözle zor görünen tüyler havaya çıkıyor ve 2-3 gün boyunca yere mümkünatı yok inmiyor evinde beslemek için uysal olabilir ama bu tüyler mazallah ağzına falan giderse sakıncalı olabilir ben de senin gibi hevesliydim ancak hayvanı aldım 2 ay zor dayandım verdim ondan sonra eğer alıcaksan cennet papağanları var az konuşur ama temiz hayvanlardır sağlık için elverişli
  • Sultan papağanı çok da vahşi bir kuş değil cennet papağanına göre.Cennet papağanının sesi daha tiz,ayrıca gagası epeyce kuvvetli.Tuttu mu koparır yani
  • arkadaşlar cennet papağanından kastınız bumuhttp://www.parrots.org/images/parrotgallery/FishersLovebird/wpt0167m_medium.jpg buna bizim burda (eskişehide) jako deniyoda
  • şunuda bılmenı ısterım cennet papağanı çok vahşi bır kuştur egitimi zordur en iyisi muhabbet kuşu derım ;)
  • up
  • cennet papagan en ıyısı en guzel onlar
  • @Hols kardeşim muhabbet kuşuna 7 sene baktım ve ayrıca muhabbet kuşu başlangıç seviyesi için çok tatlı ve uygun bir kuştur sende versa ss isterük bir bakalım ayrıca papağan sahibine gerçekten kedi köpek gibi çok alışıyor ilk okul arkadşımda var şuan (şansa askerlik arkadaşıda oldu ve karşıbinada oturuyor:D) gri kırmızı kuyruk papağan omzunda sokağa çıkıyor beraber basketbol oynuyotuz hayvan uçup eve gidiyo ( odasının camını açık bırakıyor) içeri giriyor (12 yaşında) yani bu çok güzel birşey tabikide ben gri papağan alamıyacağım malesef sultan papağanı bu kadar yapamaz ama olsun ben biraz daha üst seviye bakım zorlugu istiyarum teşekkürler

@MODERNWAR2 CENNET DİYE TABİR ETTİĞİMİZ KUŞ JAKO PAPAĞANDIR DEĞİLMİ BENMİ YANLIŞ BİLİYORUM ?

• jako ayrı cennet papagan kuçuk oluyo muabbet kusu gıbı kırmızı gagalı
  • sultan papağanının fiyatı ne kadar beyler
  • sultan papağanları 80 100 liradan başlıo sanırım.bende sultan papağanını önerecektim tamda.ya bu kadar güzel bir hayvan olmaz.omzuna al kusu agzından ekmek ver yer omzundan biyere kımıldamaz.çok fazla kafeste tutma ben toplam 3 tane sultan papağanı beslemiştim.bence gayet güzel hayvan.sesi cok rahatsız ederse bişey örtersin kafese sesini keser su güzelliğe bak yaa..

papağan alıcam ?

papağan alıcam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Abrek Cestav

sultan papağanları 80 100 liradan başlıo sanırım.bende sultan papağanını önerecektim tamda.ya bu kadar güzel bir hayvan olmaz.omzuna al kusu agzından ekmek ver yer omzundan biyere kımıldamaz.çok fazla kafeste tutma ben toplam 3 tane sultan papağanı beslemiştim.bence gayet güzel hayvan.sesi cok rahatsız ederse bişey örtersin kafese sesini keser su güzelliğe bak yaa..

papağan alıcam ?

papağan alıcam ?

Evet gerçekten çok tatlı,bende yıllarca kanarya besledim ama bunu görünce ciddi anlamda kanım ısındı.Artık bende almayı düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.